Ekoenergiaa ruokakauppoihin, ei ydinvoimaa!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ekoenergiaa ruokakauppoihin, ei ydinvoimaa!.

Lobbari
Vieras

#26 Aivan Oikein

19.10.2010 20:53

Pois harrastajat energiamarkkinoilta ja kunnon energiayhtiöt ydinvoiman omistajiksi. Noista kauppiaspuuhailijoista kun ei koskaan tiedä, mitä osakkeillaan tekevät.
mip
Vieras

#27 ...on väliä!

19.10.2010 21:22

Ja minun kotimatkallani on onneksi vaihtoehtoisia kauppoja :D

Kotiin polkiessa on aikaa miettiä, missä pysähtyy. Onhan sillä väliä. Mitä enemmän polkee, sitä enemmän syö :DD Minä ja muut meillä syövät.
Ranskalaisten viinien boikotti oli kai se yksittäinen tapahtuma, joka todisti, että pienillä arjen valinnoilla voi olla suuria vaikutuksia.
Pentti Okkonen
Vieras

#28 Paperilla tämä adressi koulujen ilmoitustauluille

20.10.2010 09:40

Jos joku pystyisi tekemään nettiin tästä adressista paperiversion, jota voisi tulostaa ja laittaa esim. koulun ilmoitustaululle allekirjoitettavaksi, niin luulisi siihen kertyvän nimiä. Listan laittaja laittaisi allekirjoitukset nettiversioon, jos se onnistuu.

Tai sitten olisi paperilla vain tiedote tämän nettiadressin olemassaolosta. Näin sitä voisi mainostaa muuallakin kuin netissä.
Sirpa Siru Kauppinen
Vieras

#29 Vaikuta yritysten energiavalintoihin

20.10.2010 11:01

Ylenmääräinen ydinvoiman lisärakentaminen ei ole kestävä ratkaisu. Voimme kannustaa yrityksiä ostamaan kestävää energiaa, vaikkapa ekomerkittyä sähköä ruuan ja kulutustuotteiden tuottamiseen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Voimme kysyä Saarioisen, Atrian ja vaikkapa Fazerin kuluttajaneuvonnasta, saako heiltä tuotteita, jotka ovat tuotettu ekomerkityllä sähköllä. Monillekaan yritykselle pieni hintaero sähkössä ei ole merkittävä kilpailutekijä. Ekologinen maine ja kuluttajien tarpeiden huomioiminen sen sijaan on.

Nämä yritykset ovat kuitenkin suuria ostajia paikallisilta energiayhtiöiltä, jotka valitsevat, lähtevätkö mukaan uusiin ydinvoimahankkeisiin, vai investoivatko käytettävät varat ekologisempiin sähköntuotantomuotoihin. Anna asiakaspalautetta. Vaikuta.

Kysytään yrityksiltä millaista energiaa he käyttävät. Kerrotaan mitä me haluaisimme heidän käyttävän.
Suositaan niitä, jotka eivät meidän rahoillamme tuhoa luontoa.

Vaikuta myös facebookryhmän kautta, ja kutsu toimintaan ihmisiä, ja jaa tietoa yrityksistä. Tähän ryhmään on hyvä kerätä tietoa mitkä yritykset käyttävät ekosähköä, ja mitkä taas eivät välitä ympäristöstä.
http://www.facebook.com/group.php?gid=134547539906010&ref=share#!/group.php?gid=134547539906010&v=info

Kysellään ja kannustetaan yrityksiä!

Asiakaspalautteita:

Saarioinen: http://www.saarioinen.fi/modules/page/show_page~id~7120D934F11748AFA287921E41C5E115~tabletarget~data_1~pid~43E12CD8D52B4775B4930CF954287DA0~layout~07sisa.asp

Atria: http://www.atria.fi/kuluttajapalvelu/Sivut/Yhteydenottolomake.aspx

Fazer: http://fazer.fi/Tuotteet-ja-palvelut/Leipomot/Anna-palautetta/

Kesko: http://www.kesko.fi/fi/Kaupat-ja-palvelut/Palaute/

HOK-Elanto: http://www.hok-elanto.fi/index.php?id=asiakaspalaute

Rautakirja (Finnkino, Suomalainen kirjakauppa, R-kioskit ym.): http://www.rautakirja.fi/index.cfm?pageid=884


Ystävällisesti
Perheenäiti
Vieras

#30 LÄHIRUOKAA JA BIOENERGIAN KÄYTTÖÄ LISÄTTÄVÄ

20.10.2010 21:03

Lähiruokaa kauppoihin lisää ja bioenergialla tuotettuja tuotteita.Näin takaamme lapsillemme terveemmän ja turvallisemman tulevaisuuden.
Anneli Soini
Vieras

#31

21.10.2010 20:14

En hyväksy lisää ydinvoimaa Suomeen. Se on aikapommi, jonka seurauksia en ehkä itse ole näkemässä. Koen vastuuni tulevista Suomalaisista.
korpi_kommari
Vieras

#32 Germaani osaa

22.10.2010 16:17

On tuo nyt hullua kun annetaan uraanivoimalan rakennuslupa Saksalaisomisteiselle Fennovoimalle. (Saksaan ei saa rakentaa yhtään uraanivoimalaa)

Tässä käy niin, että Saksaan menee sähkö ja rahat. Suomneen jää Ydintunkio.

Myihän Germaani Soneralle ilmaa 40 miljardilla.

Saku osaa kusettaa tolloja ja lahjottavissa olevia päättäjiä.
Tarja Karlsson
Vieras

#33 Ekoenergiaa, puhdasta maata ja ilmaa

23.10.2010 12:50

On aika siirtyä puhtaan ruuan, maan ja ilmaston aikaan.
Kannatan rohkeita edellä kulkioita ja esimerkin näyttäjiä, jotka myös uskaltavat tehdä todellisia tekoja tärkeän asian puolesta, ilman rahan vallan sokaisevaa vaikutusta.
Vieras
Vieras

#34 Re: Ekoenergiaa ruokakauppoihin, ei ydinvoimaa!

23.10.2010 12:55

#31: Anneli Soini -

Ydivoiman vaarat selviävät päättäjille vasta myöhemmin, jo uraanin liikuttelu maapallolla maasta toiseen vaikuttaa maapallon magneettikenttiin ja jo tämä on hyvin huolestuttavaa!

 

Huolestunut ja surullinen päättäjien ymmärtämättömyydestä

-Darja

Juha Tuomikoski
Vieras

#35 Kannet pakastealtaisiin!

23.10.2010 20:53

Hyvä adressi ja hyvä keskustelu!

Isot markettiketjut ovat tehneet yksittäisiä ja käsittääkseni ihan onnistuneita uusiutuvan energian rakennusprojekteja, mutta ne ovat jääneet yksittäiseksi piipertelyksi valtalinjan rinnalla. Valtalinja on se, että tuhlataan törkeästi energiaa esim. pitämällä pakastealtaat kannettomina. Ja sen sijaan että hankittaisiin altaisiin kannet, hankitaan ydinvoimayhtiön osakkeita.

Olen joskus kirjoittanut tästä aiheesta vihaisen jutun, löytyy allaolevasta osoitteesta :

http://www.pohjanmaanvihreat.fi/?p=59
Kai Ahtovuo
Vieras

#36 Ydinruokaa?

24.10.2010 01:50

Kauppakeskusten katoille aurinkokerääjät ja pihoille Tuuligeneraattorit pakollisiksi. Kannelliset kylmäaltaat kaikkiin myymälöihin!
JP
Vieras

#37 Ruuan ostaja maksaa ydinvoimalaa

26.10.2010 08:52

Onhan selvää, että ydinvoiman rakentamisen rahoitus kerätään ruokakauppojen asiakkailta osana ostosten hinnasta. Vaikka mukana on paljon muitakin yrityksiä, se on silti mainituille elintarvikeyrityksille valtava potti, sillä yksi ydinvoimala
maksaa näillä näkymin huikeat 6 (kuusi) miljardia euroa. (Vertalun vuoksi: kallis Turun moottoritie maksoi 300 milj. ja Suomen apteekkien myynnin arvo viime vuonna oli 2,4 miljardia/ Terveydeksi- lehden mukaan)
Nekin kauppaketjut, jotka eivät ydinvoiman rakentamiseen osallistu, voivat korottaa hintojaan ja hyötyä kilpailijoidensa lisäkuluista. Ei siis ihme, jos Suomessa ruoka pysyy kalliina.

Tästä olisi tärkeää saada kunnon laskelmia ja ne olisi tuotava julkisuuteen. Miten yleensäki ydinvoimalat ollaan rahoittamassa, millaisilla muilla piiloveroilla kuin osana ruuan hintaa? Kyseessä on kansantaloudellemme huikea menoerä, 3 ydinvoimalaa= noin 18 miljardia.
Z-Liike
Vieras

#38 Ekoenergian puolesta

27.10.2010 03:30

Kannattaisi tutustua myös Zeitgeist-liikkeen toimintaan.
J. M. Korhonen
Vieras

#39 Entäs kun ydinvoima on tehokkain tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä?

28.10.2010 14:02

Hei,

miten selittäisitte sen, että uusiutuvan energian mallimaan Tanskan hiilidioksidipäästöt energiantuotannossa ovat 329 grammaa hiilidioksidia / kilowattitunti, kun taas ydinvoimasta 80-prosenttisesti sähkönsä saavan Ranskan hiilidioksidipäästöt energiantuotannossa yhteensä ovat 86 grammaa per kWh?

Miten selittäisitte sen, että Tanskan hiilidioksidijalanjälki per asukas on yksi Euroopan korkeimpia ja yli 30 % korkeampi kuin Ranskan, vaikka Tanskan elinkeinoelämä on Euroopan energiatehokkainta?

Miten selittäisitte sen, että Ranskan hiilidioksidipäästöt per asukas ovat alhaisempia kuin Kiinan?

Miten selittäisitte sen, että ydinvoimasta kieltäytyneet maat (esim. Saksa) rakentavat kovaa kyytiä hiilivoimaloita, joista jokainen tuottaa ympäristöön 5-6 tonnia uraania ja 12-13 tonnia toriumia joka ikinen vuosi, hiilen epäpuhtauksien mukana? Tai sen, että tästä noin 1 % on hengityksen mukana keuhkoihin kulkeutuvina pienhiukkasina?

Ja että sekä hiilen että uusiutuvien polttaminen tuottaa myrkkyjä ja raskasmetalleja, jotka eivät hajoa ympäristössä edes sadassa miljoonassa vuodessa (esim. arsenikki, lyijy, dioksiinit), ja että näitä dumpataan ilman lisäksi kaatopaikoille ja lasten leikkikentille, tuhkan muodossa?

Tulkaa toki lukemaan lisää - Greenpeace ja ympäristöjärjestöt eivät taida näitä lukuja koskaan kertoa. Lähteet ja paljon muuta,

http://yyyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50207-tuulivoiman-mallimaa-tanska-ja-hiilidioksidipaastot
Veera Karvonen
Vieras

#40

28.10.2010 15:18

Toivottavasti adressi välitetään myös näille 5 kauppaketjulle, jotta he voisivat harkita uudelleen kantansa ydinvoimaa kohtaan.

Vieras

#41 Vastaan

28.10.2010 19:15

Niin
Tauno Pulkkinen
Vieras

#42 Ydinvoima välittömästi täydelliseen kieltoon

29.10.2010 07:27

Kuten useimmat tiedämme uraanivoimalat levittävät tappavia myrkkyjä hengitettävään ilmaan ,sekä säteilee ja muuttaa vielä geeniperimää.
Uraanivoima on suurin syöpien levittäjä
Euroopassa,, siksi niiden toiminta on saatettava väklittömästi täydelliseen kieltoon,, kuten ydinpommien räjäytykset sekä vesakkomerkyt aikoinaan.
On muistettava että Suomen naiset vastustaa 76 % ydinvoimaa,,,Tämä on niin valtavan suuri luku ,,,joka jo estää ydinvoimaloiden lisä rakentamisen kansanvallan maassa.
Totuus esiin
Vieras

#43 Ydinvoima täydelliseen kieltoon

29.10.2010 07:36

Uraanivoimaloita ei enää yhtään lisää, eikä niitä ole saanut rakentaa missään muualla Euroopassa vuosikymmeniin, paitsi Ranska joka räjäytteli ydinpommejakin muista piittaamatta..Kuluuko Suomi kansan vallan maihin--? Vai lahjottuun valheen Tikdatuuriin --?
Naisista 76 % vastustaa Uraanivoimaa
Tämä tarkoittaa Sivistyneessä kansan vallan maassa että ydinvoimalat kieltoon välittömästi.
-Ydinvoima ei kuulu enää tämän vuosi tuhannen sähkön tuotantoon.
Ydinvoima on suurein syöpien kylväjä Euroopassa,,,siksi siitä on tehtävä loppu.
Jyrki Patomäki
Vieras

#44 J.M. Korhoselle

29.10.2010 20:53

Korhonen kirjoitaa:"Entäs kun ydinvoima on tehokkain tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä?"
"Miten selittäisitte sen, että ydinvoimasta kieltäytyneet maat (esim. Saksa) rakentavat kovaa kyytiä hiilivoimaloita..."

Helsingin Sanomat 17.4.08 otsikoi:"Tutkimus: Päästökauppa tuo sähköyhtiöille kymmeniä miljardeja euroja ylimääräistä” Eniten hyötyvät kivihiilellä sähköä tekevät tuottajat, ”energiayhtiöille maksetaan saastuttamisesta".
Sama pätee Saksan osalta. Vieläkään tilannetta ei ole korjattu, koska sähköyhtiöt ovat liian mahtavia.

Uutinen selittää myös, miksi energiayhtiöillämme on kauhea hinku rakentaa lisää ydinvoimaa. Ne laskevat voittojen perään. Muistissa pitäisi olla, miten energiayhtiöt lobbasivat etujensa puolesta kun päästökauppaa luotiin; julkisuuteen kerrottiin lisälaskusta, josta tulisi energiayhtiöille ylivoimainen. Toisin kävi ja energiayhtiöille tulikin miljardien ansiottomat voitot.

Koska ydinvoima palvelee myös ilmastonsuojelua, se tuodaan voimakkaasti julki – hiilivoimaa lisätään vähin äänin.

Koska energiayhtiöillä on rahaa lobbata, siitä seuraa, että energian tarpeesta ja eri energiaratkaisujen paremmuudesta ei voi saada todellista kuvaa: se pannaan näyttämään tarpeelliselta ja parhaalta, mistä tulee suurimmat voitot. (Uskookoo joku tosissaan, VTT:n turveraportti on ainoa, jossa totuus on saanut väistyä tilaajan toivomuksesta.) Hajautettuina pienyrittäjien tuottama bioenergia, tuulivoima, energiatehokkuuden parannukset ja energiansäästö eivät saa vastaavaa tukea (= ansiottomia miljardivoittoja).
Tauno Pulkkinen
Vieras

#45 Kaikki uraanivoima kieltoon

29.10.2010 21:50

Uraania ei Ranskassakaan saa enää louhia.
EIKÄ URAANIVOIMALOITA OLE SAANUT UUSIA MISSÄÄN ey:SSÄ RAKENTAA.
pAITSI SUOMI jA RANSKA---- RANSKAHAN RÄJÄYTTELI YDIN POMMEJAKIN TOISISTA MITÄÄN PIITTAAMATTA,,,ONKO SUOMESTA TULLUT EY:N VASTUUTttomin maa KUIN POHJOIS KORELAINEN,,JOSSA EI KANSALAISEN ÄÄNI KUULU VAin diktatuuri hallitsee.
Suomessa on nämä ala- arvoiset lahjotut vanhat politiikot vallassa jotka ei kunnioita kansan ääntä van ovat tiktaattoreita,jotka pitäis välittömästi eroittaa.
keskusta puolue tulee sen vaaleissa karvaasti kokemaan,,,nämä kansan vallan halveksijat joutuu tuomiolle ,kansan vallan
halveksijoina. Mauri Pekkarinen on alamaailman kulkija, jolta puuttuu kaikki ihmisyys,,hän on lahjonnan uhri,
sekä KANSAN VALLAN PAHIN HALVEKSIJA SEKÄ TUHOOJA.
Vieras
Vieras

#46 Re: LÄHIRUOKAA JA BIOENERGIAN KÄYTTÖÄ LISÄTTÄVÄ

30.10.2010 19:24

#30: Perheenäiti - LÄHIRUOKAA JA BIOENERGIAN KÄYTTÖÄ LISÄTTÄVÄ

Olen täysin samaa mieltä,olen 4 lapsen äiti ja 4 lapsen mummo.

viimeiset hetket
Vieras

#47 julkkisuuden henkilöt Atomi-Ruokaa vastaan

31.10.2010 20:18

Julkisuuden henkilöiden kannanotot ja mahdollinen boikotti ydinjäte-bonukselle ruokakaupassa ennen investointi päätöksiä voisi saada jonkun noista ydinvoiman rakentajista järkiinsä ennen kuin on liian myöhäistä.

Pitää muistaa, että keväällä Matti Vanhasen ilmoitus boikotoida Prismaa kun
Valion maito oli jäämässä pois sieltä, sai kauppaketjun heti polvilleen. Matti Vanhasen suosio oli jo tuolloin rajallinen, mutta kaupan kilpailu on kovaa ja pienetkin siirtymät näkyvät tuloksessa.

Onko tässä numero 742 sivulla 15 näyttelijä Niko Saarela?

Mahdollisesti Markkula niminen kansanedustaja jossain puolessa välissä?

Jos saa tittelit mukaan seuraavalla kerralla niin voisi olla avuksi.

Adressin markkinoinnissa alkuun olisi voinut yrittää eduskuntaa ja ydinvoimaa vastustanutta kansanedustajia
ja kirjailija Isomäkeä, Kaurismäkeä, Suosaloa ja muita kampanjoissa näkyneitä julkkiksia.
Vieras
Vieras

#48 Re: lisää

31.10.2010 21:25

#18: juu - lisää

Lue Kasvun rajat 30vuotta myöhemmin ja Jared Diamondin Romahdus! Suosittelen.

J. M. Korhonen
Vieras

#49 Jyrki, sinulta unohtui muutama vastaus

01.11.2010 14:55

Olet oikeassa, energiayhtiöt tavoittelevat voittoja. Niin tekevät myös tuulivoimaa ja muita uusiutuvia kauppaavat yhtiöt. Tiedätkö, että Espanjassa aurinkovoiman kyseenalaistamaton tukeminen tuotti 126 miljardin euron laskun veronmaksajille, tai että jopa George Monbiot kamppailee estääkseen saksalaisen tukiaisjärjestelmän kopioinnin Isoon-Britanniaan?

Mutta et vastannut mielenkiintoisempiin kysymyksiin. Miksi Ranskan CO2-päästöt energiantuotannossa ovat 86 gCO2/kWh (yksi Euroopan alimmista) ja miksi Tanskan päästöt ovat 329 gCO2/kWh (yksi Euroopan korkeimmista)? Miksi Ranskan kokonais-CO2-päästöt per asukas ovat 2/3 Tanskan vastaavista? Miksi jopa Suomen energiantuotannon hiilidioksidipäästöt ovat kolmanneksen pienemmät kuin Tanskan? Miksi Ranskan CO2-päästöt per asukas olivat viime vuonna samaa tasoa Kiinan kanssa?

Ei sillä, kenelle näistä menee raha, ole mitään merkitystä ympäristön kannalta. Vain päästöjen kokonaismäärä - ja sitä kautta päästöjen määrä per asukas - merkitsee.

Tarkistakaa jokainen itse nämä hiilidioksidipäästöt per asukas,

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&strail=false&nselm=h&met_y=en_atm_co2e_pc&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:DNK:FIN:FRA&tdim=true&tstart=-315619200000&tunit=Y&tlen=46&hl=fi&dl=fi&iconSize=0.5&uniSize=0.035
Satu Peltomäki
Vieras

#50 muualla puretaan täällä rakennetaan

03.11.2010 09:27

Mitä ihmettä pitää tapahtua että ihmiset herää ? Pitääkö Suomalaistenkin perimän vikaantua lopullisesti jonkun ydinvoimavauhditteisen luonnon- tai ihmiskatastrofin kautta ? Eikö se sitten ole vähän myöhäistä itkeä kun maito on maassa ? Siinä ollaan kerrankin sitten päättäjien kanssa samassa asemassa ! Eivät ole tajunneet vielä rakentaa niitä katastrofikuplia takapihoille joista scifi kertoo.. alkaa olla kiire jo !!