Kirkko tekee itsenäisesti uskonsa ja oppinsa mukaiset päätökset

Vanha lähetyssaarnaaja.
Vieras

#1 Mielipide

20.10.2010 23:58

Mielestäni elämme ainakin länsimaissa kirkkohistorian kavalinta eksytyksen aikaa. Monien kirkkojen johtajiksi on noussut Raamatun hylänneitä ihmisiä, jotka vielä yhdessä kääntymättömien kanssa agressiivisesti ajavat Jumalan asettaman sukupuolten välisen eron täydellistä hävittämistä. Syrjäiset kirkot seuraavat viiveellä.
Mielestäni lähestymme nopeammin kuin koskaan Noan ja Lootin aikoja, joiden tuntomerkkejä olivat; Hylätty Sana, luonnottomat sukupuoliyhteydet ja väkivallan hallitsematon lisääntyminen. Seuraukset olivat hirvittävät.
-En tiedä salliiko Jumala enää meille kansoina terveen synnintunnon ja kääntymisen armoa.
Tämä nopeasti pahentunut hengellinen tilanne on ollut yhdessä muutamien ulkomaalaisten uskovien kanssa raskaana kuormana sydämillämme. Emme ajoittain pysty juuri muuhun kuin huokailemaan: Herra me olemme syntiä tehneet, armahda meitä. Anna vielä herätys.
Athanasios
Vieras

#2 Onko tullut aika nostaa pää?

21.10.2010 09:03

Juuri tänä aamuna olivat herätessäni samanlaiset tunnot mielessäni ja pohdin onko Kristuksen toinen tulemus tapahtuva ihan lähiaikoina, kun lähes koko maailma näyttää olevan sekaisin.
Kirkonpalvelija
Vieras

#3

21.10.2010 11:31

"Rohkaiskaa mielenne ja nostakaa päänne"
kiusaaja
Vieras

#4 tarpeeton noussut esille

21.10.2010 12:02

Ihminen pyrkii tekemään lait mieleiseksi ja ajamaan omia etuja.
Heikki Martikka
Vieras

#5 Taivaalliset ja maalliset näkemykset ovat vastakkaiset

21.10.2010 13:32

Taivas ja maa , taivaallinen ja maallinen kohtasivat toisensa Jeesuksen ensimmäisessä tulemuksessa.
Maailma iloitsi kun luuli että Jeesus verissäpäin perääntyi tappiohautaan ja nykykirkon oppien mukaan kuoli ja haudattiin eikä koskaan noussut ylös.
Mutta UT:n kirjoitusten mukaan Jeesus sanoi apostoleille ja meille "I'll be back".
Minulle on muodostunut hierarkiaporrastus , jota noudatan:
1. Ylin hierarkiataso on Jumalan Ajatukset.
2. Toisen ylin taso maan päällä on tarkistettu alkuteksti , hepreaksi ja kreikaksi.
3. Kolmas hierarkia ja auktoriteettitaso kaikissa asioissa on Tarkin mahdollinen käännös alkutekstistä suomeksi.
4. Neljänneksi asettaisin addressin perustelut .
xx. rating eli pohjanoteeraus on nykykirkon piispojen opeilla. Mutta heidän mukaansa heillä on päinvastaienen hierarkia näkemys kuin minulla.
Mikko Suni
Vieras

#6

21.10.2010 13:39

Hienoa Kokkola!
Kaikille seurakunnille ei muuta kuin haastetta eteenpäin....
Aikki
Vieras

#7 Re: Mielipide

21.10.2010 16:13

#1: Vanha lähetyssaarnaaja. - Mielipide  

 Olet oikeassa.  Elämme lopun-aikoja.

KTS
Vieras

#8 Irrallinen pappis-koulutus

21.10.2010 23:58

Kirkolla pitäisi olla irrallinen pappis-koulutus, joka ei olisi valtion yliopiston yhteydessä. Jonkilainen erillinen pappisseminaari. Ainoastaan teologeja yliopistossa tulisi. Jos haluaisi papiksi, niin lisäkoulutus siihen. Nyt yliopistossa opetetaan hajotetaan kristillistä sanaa tieteen nimessä.
Pro Patria Pro Karelia
Vieras

#9

22.10.2010 07:47

Hienoa länsirannikko Pori-Rauma seutu! Samoin Lappeenrannan-Imatran ystäville kiitos!
Monilla paikkakunnilla muuallakin kiitettävää aktivoitumista. Jatketaan ystävät rukousta ja viedään viestiä eteenpäin.
C.S.Lewis
Vieras

#10

22.10.2010 08:53

Kristitty on maailmassa kuin vastarintaliikkeen jäsen maassa, jonka voimakas vihollinen on miehittänyt. Vastarintaliike tietää kuitenkin, että odotettu maihinnousu ja vapautus on tulossa.
Dietrich Bonhoeffer
Vieras

#11 Vankila viestejä vuodelta 1944

22.10.2010 12:26

Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman, niin että uuden virren sävelillä kuulemme kansasi jo laulavan.
Martti Luther
Vieras

#12 Varmuus Jumalan Sanasta

22.10.2010 12:47

Jos en olekaan profeetta, niin olen ainakin omasta puolestani varma siitä, että Jumalan sana on minulla eikä heillä. Sillä minulla on joka tapauksessa Raamattu puolellani, ja heillä vain oma oppinsa. Se antaa minulle myös rohkeutta olla pelkäämättä heitä yhtä paljon kuin he minua halveksivat ja vainoavat.
Mikko
Vieras

#13 Kiitos

22.10.2010 12:57

Kiitos Risto tuesta! Ei muuta kuin viestiä eteenpäin ja jatketaan rukousta!
Pappi
Vieras

#14 KIrkon pitäisi olla valtiosta erillään

22.10.2010 14:54

Kirkon pitäisi olla erillään valtiosta ja pitäytyä uskovien yhteisönä. Mutta väärin tekevät kristitytkin pysyessään pois yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Kristityt ovat suola maailmassa. Suolan määrä keitoksessa ratkaisee, millainen on maku!
Kun päätöksenteko jätetään epävarmoihin käsiin, syntyy eripuraa ja riitaisuutta, väärien oikeuksien sisäänajoa jne. Kirkko menee kahtia. Nyt tarvitaan entistä terävämpää Raamatun opetusta ja ihmisiä, jotka ovat valmiita tallottaviksi! Aikaa ei todellakaan ole enää paljon!
Mikko Suni
Vieras

#15 Vedenjakaja

22.10.2010 17:21

Sakari Meinilä
Vieras

#16 Otsikosta

22.10.2010 17:40

Eikö otsikko tälle julistukselle ole harhaanjohtava? Kirkon p i t ä i s i tehdä itsenäisesti nämä päätökset suhteessa kansaan ja muihin päättäjiin, muttei suhteessa Raamattuun.

Totuushan on, että kirkko ei tee itsenäisesti päätöksiä, vaan juuri painostukseen taipuen.

Yllä olevasta uutisesta saa käsityksen että kirkko taipuu sinne, mihin Suomen kansan mielipidekin. Aiemmin yli puolet piti homoseksuaalisuuden harjoittamista syntinä, nyt vain 10% Nyt sitten kirkon kantaa olisi "terävöitettävä" tämän mukaiseksi.

Siis kirkko tylsyttää kantansa ja taipuu median painostukseen. Tämä on nöyryyttävän häpeällistä.


Mikko Suni
Vieras

#17

22.10.2010 20:43

Kiitos kysymyksestä Sakari Meinilä!

Otsikko on ihan oikein! Lue niinkuin on kirjoitettu. ;)
Ehkäpä tätä voi kuvat kirkkotaistelun yhdeksi osioksi?
Kirkonpalvelija
Vieras

#18 Ehdotus

22.10.2010 20:50

Nyt, kun osa piispakunnasta on tullut ulos kaapista ehdotan, että kaikki Raamattu-uskolliset kirkon työntekijät astuvat vuorostaan esiin. Ei ole mitään hävittävää...
VIERAS
Vieras

#19 KIRKKO PUHDISTETAAN AJATUSSAASTASTA

22.10.2010 21:56

PUHDISTAJAT OVAT AITOJA USKOVAISIA,JOTKA RAKASTAVAT ENEMMÄN OIKEASTI PUHDASTA RAAMATTUA.HOMOT JA LESBOT AJETAAN POIS KIRKOSTA.EPÄJUMALUUS,EPÄSOVELIAS KÄYTÄNTÖ,VIERAS KULTTUURI JNE LAKATAAN POIS.EHDOTAN ,ETTÄ ME TEEMME VAATIMUKSEN JA SEN LISTANLUETTELON NYT.
Sakari Meinilä
Vieras

#20 Ai jaa...

22.10.2010 22:00

...puhuttekin siis eri kirkosta kuin tämä valtakirkkomme ja sen johto. Tosi kirkko tietysti tekee opin mukaisia päätöksiä -?


Vieras

#21 Selventääkö?

23.10.2010 01:38

Mielestäni nämä "perinteisen virkakannan" edustajat kuten Vesa Pöyhtäri, Jari Rankinen, Markus Malmivaara jne sekä monet teologian maisterit, jotka ovat pappisvihkimystä vailla, samoin kuin ne perinteisen virkakannan edustajat, joita on syrjitty työnhaussa tuomiokapitulien toimesta ovat olleet Raamattuun ja luterilaiseen tunnustukseen vakavasti sitoutuneita.

En nyt voi muuta kuin ihmetellä miten "tämä joukko" on niin suuri uhka Suomen evankelis-luterilaiselle kirkolle. Onko niin, että esim. tasa-arvo kysymykset sukupuolisessa suuntautumisessa ovat tärkeämpiä kirkolle kuin Raamattu, uskontunnustukset, luterilainen tunnustus ja ekumeeniset suhteet.

"Antakaa keisarille mikä keisarin on ja Jumalalle mikä Jumalan on"

maa meri ja taivas
Vieras

#22 Onpa jaloa porukkaa

23.10.2010 06:32

Jotenkin minusta hyvin absurdi tapa ilmoittaa minun olevan oikeassa ja toisten väärässä. Eikös viisaampaa olisi toitottaa omaa oikeaa turuilla ja toreilla eikä täällä keskenäisen kehumisen kerhossa. Täysin turha tällainen julistautuminen - eikä ainkaan kovinkaan raamatullinen tapa tuomita muut Raamatun lukijat.
Vieras
Vieras

#23 Re: Onpa jaloa porukkaa

23.10.2010 08:44

#22: Täysin turha tällainen julistautuminen - eikä ainkaan kovinkaan raamatullinen tapa tuomita muut Raamatun lukijat.

Jos kirkkojärjestystä tai ylipäätään lakia pidät tuomiona, on syytä miettiä minkä verran omaa tuntoa soimaa. Harvemmin syyttömälle tulee syyllisyydentuntoja lakia lukiessaan. 

"Tuomioita" on annettu pappeja ja Helsingin seurakuntayhtymän tiedottajaa myöten iltapäivälehdissä. On tuomittu Raamatun oppi.

Mikko Suni
Vieras

#24 Raamattu, luterilainen tunnustus ja ekumenia

23.10.2010 18:41

Tervehdys ystävät!

Tuli mieleeni, että muistutuksen voivat allekirjoittaa myös sisarkirkkojen työntekijät ja seurakuntalaiset esimerkiksi Etiopiassa, Virossa, Latviassa, Inkerissä, Tansaniassa, Keniassa, Hong Kongissa jne. Tottahan heillekin on tuttu luterilainen regimenttioppi;)

Samoin on tärkeää ekumenian kannalta, että Suomen EVL-Kirkko pohjaa uskonsa ja oppinsa Raamattuun, muutoin ekumenia on sanahelinää, joten kutsutaan allekirjoittamaan muidenkin kirkkojen jäseniä esimerkiksi katolisia, ortodokseja, anglikaaneja, vapaakirkollisia, helluntalaisia jne.

Viedään viestiä eteenpäin ja jatketaan rukousta!

Onko mahdollista saada käännöksiä?
Terävä
Vieras

#25 kotimaan blogista kansankirkko järjestykseen poimittua

24.10.2010 01:14

Kirkonpalvelija | 24.10.2010 00:54:5300
Sanasta "kansankirkko" tätä blogia ja kommentti ketjua seuranneena ja viimeaikaisia uutisointeja seuranneena tulee mieleen seuraava assosiaatio....

Ein Volk, Ein Deutch, Ein Fuhrer!

No, onneksi meillä Suomessa osataan regimentit erottaa?
Suomessa kansankirkko ajatusta suosi muuten piispa Eino Sormunen, jonka "vanhan liiton" kansa muistaa vuoden 1948 kristinopin tekijänä. Hänelle ei kansankirkko kuitenkaan ollut opillisesti löperö ja tunsi Lutherin teologian. Kaiken lisäksi näki jo 1930 luvulla Saksan vääryydet, kun natsit surutta siteerasivat Lutheria miten sattui, yhdistäen muuten juuri nämä regimentit. Kirkon tuli vannoa uskollisuutta Johtajalle... No, olihan sielläkin kyllä pappeja, jotka tätä vastustivat...