Kirkko tekee itsenäisesti uskonsa ja oppinsa mukaiset päätökset

Jaakko Jalonen
Vieras

#26 On parannuksen aika!

25.10.2010 10:44

Kirkon ja sen jäsenten on palattava Raamatun arvomaailmaan. Meidän tulee julistaa arkisessa elämässämme Pyhän Raamatun arvoja! Rukoilkaamme ja tehkäämme työtä, jotta tämä rakas Suomen kansa heräisi ylistämään ja kiittämään armolista Jumalaa!
Mikko Suni
Vieras

#27 Re: On parannuksen aika!

25.10.2010 10:52

#26: Jaakko Jalonen - On parannuksen aika! 

 Juuri näin! Nyt Herran kansa rukoilemaan ja taistelemaan Hengen asein. Viekää ystävät tietoa tästä listasta eteenpäin. Peli ei ole pelattu Suomen Siionissa!

Tiedottaja
Vieras

#28 Tämän maailman valtias alkaa vapisemaan!

25.10.2010 11:55

Ystävät katsokaa linkki!

http://www.yle.fi/alueet/lahti/2010/10/uskonnolliset_ryhmat_meuhkaavat_lahden_pahaksi_2086030.html

Nyt Lahden seurakunnan työntekijät ja seurakuntalaiset mukaan "puolueista" riippumatta!
Kirkonpalvelija
Vieras

#29 Meille kaikille

25.10.2010 12:29

Minua on aina koskettanut vapaakirkollisen runoilija Hilja Aaltosen runo Kystkö palvelushintaa.Siihen on tehnyt upean musiikin muusikko Jukka Leppilampi. Laitan linkin tähän, niin muistamme miksi saamme kantaa ristiä.

http://www.youtube.com/watch?v=nhJ7S9fordI
bat Ja
Vieras

#30 Palatkaa takaisin

25.10.2010 14:43

MISSÄ ON JUUTALAINEN JUMALA? JOS JUMALA ON ILMOITTANUT ITSENSÄ KANSALLEEN, JONKA VALITSI, MIKSI MUUT KANSAT MUUTTAVAT JUMALAN MUODON JA LAIN?
Tuntematon sotilas 571
Vieras

#31 Kiitos sotilaat!

28.10.2010 09:49

Otetaan kaikki halukkaat följyyn. Terveisiä Martti Tohtorille!
Elias Lampinen
Vieras

#32 Raamatun kanta

05.11.2010 01:55

Jostakin syystä edes kaikki kirkon toiminnassa jäsenenä mukana olleet eivät tiedä, että Raamattu ilmoittaa homoseksuaalisuuden tai homoseksuaalisen toiminnan olevan syntiä (yksi tapaus on tiedossani). Kirkko tekee viisaasti, kun ei herjaa Jumalaa antamalla Jumalan nimissä hyväksynnän ja siunauksen synnin tekemiselle.

Vieras

#33 Kenelle ja milloin adressi luovutetaan?

06.11.2010 18:36

Adressista ei käy ilmi kenelle ja milloin se konkreettisesti luovutetaan. Voisko tähän saada lisävalaistusta.
Rauno Kosonen
Vieras

#34 Mitkä ihmeen teologiset perusteet?

09.11.2010 19:43

Puolet luterilaisen kirkon piispoista on valmiita hyväksymään rekisteröidyssä parisuhteessa elävien homoparien siunaamisen, ilmenee useiden lehtien lainaamasta STT:n kyselystä. Kyselyyn vastasivat kaikki virassa olevat yhdeksän piispaa, joista viisi suhtautui homoparien siunaamiseen myönteisesti.
Uuden Turun piispan Kaarlo Kallialan mielipidettä en tiedä. Homoparien siunaamiseen ovat valmiita arkkipiispa Kari Mäkinen, Kuopion Wille Riekkinen, Helsingin Irja Askola, Porvoon Björn Vikström ja Espoon Mikko Heikka.
Kuopion piispa Riekkinen on valmis hyväksymään myös nais- ja miesparien vihkimisen avioliittoon, jos eduskunta säätää sukupuolineutraalin avioliittolain. Arkkipiispa Kari Mäkinen on aiemmin sanonut Ylen A-Studio-ohjelmassa, että homojen siunaaminen olisi liian pitkä askel. Mutta nyt hän ei enää näe siunaamiselle mitään periaatteellisia tai teologisia esteitä!
Tämän perusteella on perusteltua päätellä, että Ev.Lut kirkon ylimmille paimenille tasa-arvo kysymykset sukupuolisessa suuntautumisessa ovat tärkeämpiä kuin Raamattu, uskontunnustukset ja luterilaiset tunnustuskirjat.
KIRKKOLAKI: 1 § Tunnustus. Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä luterilaisissa tunnustuskirjoissa. Kirkon tunnustus ilmaistaan lähemmin kirkkojärjestyksessä.
KIRKKOJÄRJESTYS: 1 §: Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä kristillistä uskoa, joka perustuu Jumalan pyhään sanaan, Vanhan ja Uuden testamentin profeetallisiin ja apostolisiin kirjoihin, ja joka on ilmaistu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä muuttamattomassa Augsburgin tunnustuksessa ja muissa luterilaisen kirkon Yksimielisyyden kirjaan otetuissa tunnustuskirjoissa. Kirkko pitää korkeimpana ohjeenaan sitä tunnustuskirjojen periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.
Olen monien uskon veljien ja sisarten kanssa samaa mieltä siitä, että on auttamatta virkavirhe, jos pappi vihkii tai siunaa homoparin. Myöskään pappi ei voi levittää eikä julistaa oppia, jonka mukaan homoseksuaalinen käyttäytyminen tai parisuhteet olisivat hyväksyttäviä.
Edes salaisesti ei sellaista näkemystä voi pappi edistää, tai muutoin hän toimii antamansa pappislupauksen vastaisesti. Luterilaisen kirkon tunnustus, jossa pappislupauksessa luvataan pysyä, sitoutuu viimekädessä tyystin Raamatun sanaan. Homoseksuaalisuuden toteuttaminenhan on seikka, johon Raamattu suhtautuu yksiselitteisen kielteisesti.
Yksittäisten homoseksuaalien elämää pappi voi siunata. Mutta väärä paikka siihen on tilaisuus, joka on muodoltaan kuin häätilaisuus. Jos pappi valitsee sellaisen tilaisuuden siunaamisen paikaksi, hän tieten tahtoen on mukana hyväksymässä homoparisuhdetta, mikä on papille luvatonta.
Homoseksuaaliset suhteet on paljastunut voimakkaasti kirkkoa hajottavaksi kysymykseksi niissä kirkoissa, joissa ei ole pitäydytty selkeässä kielteisessä kannassa. Pahiten ovat kärsineet ne kirkot, joissa homoparisuhteisiin on alettu suhtautua myönteisesti.
Yhdysvalloissa protestanttinen United Church of Christ (UCC) ryhtyi vihkimään homopareja 2005. Se on edelleen USA:n suurin kirkkokunta, joka näin tekee. Yksittäisillä seurakunnilla ja papeilla on silti säilynyt päätäntävalta, kenet ne haluavat vihkiä. 1,3 miljoonan jäsenen UCC tunnetaan etenkin maineikkaimmasta jäsenestään, Yhdysvaltain presidentistä Barack Obamasta.
USA:ssa samaa sukupuolta olevien on mahdollista solmia avioliitto neljässä osavaltiossa. Yhtäläiset avioliitto-oikeudet ovat antaneet Ruotsin ja joidenkin Yhdysvaltain osavaltioiden ohella Hollanti, Belgia, Espanja, Kanada, Etelä-Afrikka ja Norja.
Kyseiset kirkot ovat repeämässä hajalle. Lisäksi yhteistyö useiden ulkomaisten kirkkojen kanssa on ajautunut haaksirikkoon. Sen sijaan niissä kirkoissa, joissa kanta homoiluun on ollut vakaan kielteinen, ongelmilta on vältytty. Sanassa pitäytyminen on kannattanut. Suomen Ev.Lut. kirkon on hyvä ottaa tästä oppia.
Suomen Ev.Lut. kirkon tulisi terästäytyä niin, ettei pappien enää sallittaisi opettaa tai julkisesti kirjoittaa selviä Raamatun vastaisuuksia homoseksualismiin suhtautumisesta. Näin kirkon hajottaminen sisältä päin estyisi. Hurjinta tilanne on ollut silloin, jos pappi on ollut viranhaltija ja tehnyt väärän opin levitystä virka-ajallaan. Silloin on maksettu palkkaa siitä, että pappi on toiminut työnantajaa ja sen oppia vastaan.
Kirkon tulee vaatia, että työntekijät sitoutuvat toimissaan Raamatun oppiin. Tai sitten näiden tulee vaihtaa työnantajaa. Uskon, että piakkoin piispainkokous tekee päätöksiä homoseksuaalisuusaihepiirin osalta, jolloin toivottavasti saamme kuulla jämerän piispallisen Raamattuun pitäytyvän linjanvedon, jonka pohjalta piispat alkavat valvoa opissa pysymistä. Piispat ovat aikanaan antaneet pappislupauksensa, mikä sitoo heidän kantansa.
Jeremian kirjan 18. luvussa puhutaan Suomen kansallekin vakavia sanoja: Jer 18:7–8: ”Minä voin päättää, että revin, tuhoan ja hävitän kansan tai valtakunnan. Mutta jos se kansa luopuu pahuudestaan, minä muutan mieleni enkä anna rangaistukseni kohdata sitä.”
Meidän tulee heittäytyä katumuksessa ja parannuksen teossa Herramme eteen ja pyytää syntejämme anteeksi. Ja Hän on suuri armossa. Saamme heittäytyä rakastavan Jumalan huomaan, jotta hän hoitaisi meitä ja irrottaisi meitä syntitaipumuksistamme. Kristus on Vapahtaja synnin orjuudesta. Herra on suuri!
Kirkon tulee olla suunnan näyttäjänä. Ainoa oikea suunta löytyy Jumalan sanasta. Kuka silloin on valona ja suolana elleivät kristityt? Meidän tulee rukoilla Jumalaa, että kirkkolaivaamme ohjattaisiin Jumalan sanan mukaisesti. Meidän tulee rakastaa sydämestämme niin homoseksuaaleja kuin kaikkia muitakin lähimmäisiämme, mutta vihata syntiä.

Vieras

#35 12.11.2010

14.11.2010 13:51

Ei sitten tehnytkään...
Mikko Suni
Vieras

#36 Vieraan #35 kommenttiin

20.11.2010 13:33

Aiheellinen kysymys kuuluukin, kuka tai mikä Suomen evankelis-luterilainen kirkko on? Eivätkö juuri kirkkolain ja kirkkojärjestyksen 1. pykälät tämän määritä?
Korkeimmassa kädessä...
Vieras

#37

21.11.2010 22:56

"Herraa hyvää kiittäkää, iloiten ylistäkää, luodut kaikki laulakaa, Luojan suurta kunniaa.
Pyhät suuret korkeat, työnsä on ja oikeat, suuri herrautensa maassa on ja taivaassa. ---"
Virsi 332: 1-2)

-Hyvä meidän kristittyjen muistaa kaiken tämän maallisen tilanteen keskelläkin!
ateisti
Vieras

#38

15.12.2010 00:12

lol
KIITOLLISUUDEN VELASSA
Vieras

#39 JUMALA ON RAKKAUS!

15.12.2010 18:52

HÄN VÄLITTÄÄ SUOMEN KANSASTA ENEMMÄN! OLEN HYVIN KIITOLLINEN HÄNELLE RAKKAUDEN OSOITUKSESTA.NYT MINULLA ON KAIKKEA MITÄ TARVITSEN.MUKAVA JA IHANA VAIMO,JONKA SAIN HÄNEN KAUTTAAN.4 AIKUISIA LAPSIA OVAT LOISTAVIA JUTTUJA .JUMALA ANTOI KAIKEN. HALLELUJA JA KUNNIA HÄNELLE.
Vapaa-ajattelija
Vieras

#40 Kirkko + valtio = Ei

17.01.2011 15:45

"ANTAKAA SIIS KEISARILLE, MIKÄ KEISARIN ON, JA JUMALALLE, MIKÄ JUMALAN ON!" Matt. 22:21

Aivan oikein! Kirkko on siis erotettava valtiosta pikapikaa.
Mikko Suni
Vieras

#41

26.01.2011 12:55

Kiitos jo mukaan tulleille. Kertokaa ystävät viestiä tästä muistutuksesta eteenpäin ,niin saamme suuremman äänen. Tarkoitus on tosiaankin luovuttaa tämä muistutus toukokuussa sekä eduskunnalle, että kirkolliskokoukselle, jos Luoja suo.
Eeros
Vieras

#42 Oikea asia.

27.03.2011 23:06

Raamatun mukainen avioliitto on se ainoa oikea.
Hyvä ja hyödyllinen adressi !
Mato matkamies maan
Vieras

#43

01.04.2011 18:41

Tällä hetkellä Mäkinen luulee, että hän johtaa kirkkoa median kanssa, mutta väärin luulee. Kirkkoa johtaa Jumalan sana ja uskontunnustus. Itse Kristus johtaa kirkkoansa. Ikävä kyllä monet kristitys joutuvat nostamaan kytkinta varsinkin suurissa seurakunnissa. Kolehditkin taidetaan antaa Setalle ja vapaa-ajattelijoille jatkossa. Kun herätyskristityt jäävät pois kirkonmenoista ja seurakunnan toiminnasta, tulevat salit tyhjiksi. Sieltä ei voi enää saada ruokaa nälkäänsä. Kristitty tuntee itsensä todella mato matkamieheksi, kun ei voi muuta kuin uskoa Jumalan Sanaan, mitä halveksitaan kirkon johdon taholta.

Vieras

#44

21.09.2019 10:09

SIIS LISÄÄ HOMOJA JA HOMO ISLAMI MATUJA KIRKKOON KAUTTA SUOMEEN VAI?

 

-*EKS ENTISAIKAAN OLLU PYHÄ KRISTIRETKI ISLAMIA ''SUURTA'' HOMOA VASTAAN ?

1400-LUVULLA?

 

ISLAM HOMOT SUOMESTA VÍTTUUN!

KYRPÄ

#45 卐 ISLAMI ON HOMO`PROPAGANDAA'' TM (PATENTOITU SOLVAUS) 卐

16.10.2019 11:11

 l   ()    

 

HEIL HITLER!

 

EU VÍTTUUN!

 

MARKKA TAKAS!

 

MATUT HIRTEEN!

 

DEMOKRATIA ON KÚSETUS!

 

ISLAM ON HOMOK´PROPAGANDAA!

 

WHITE POWER!

 

RASISMI ON ROTU OPPI!

 

TURKISTARHAUS ON SUOMEN SELKÄ TARHAUS RANKA!

 

NEGRUT HÍRTEEN JA VASSARI PERSU M,AANPETTURIT KANSSA!

 

 <´l`>   WWW PVL . COM FI

 

'_' ___ _s

 

SUUR SUOMEN PUOLESTA!

    l         

SUOMI ENSIN!

 

...

 

VAIKO SITTENKIN? :

*

 卐