Adressi Hirsilän koulun säilyttämisen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Hirsilän koulun säilyttämisen puolesta.

Äiti

#1 Entinen Orivesiläinen

21.09.2014 22:31

 

Rovastinkankaan koulu säilytettävä kuusivuotisena / #5 Entinen Orivesiläinen

21.09.2014 17:32

Niin no kyllä ne lapset on muuallakin joutununeet tuossa iässä koulua vaihtamaan,kuka mistäkin syystä.Sanotaan että lapset sopeutuu nopeasti,mene ja tiedä,mutta Hirsilän koulua ei pidä lopettaa,samanlaiset oikeudet on Hirsilän koulun oppilailla,kuin rovastin kankaan.Sitä kannattaisi myöskin miettiä,että Hirsiläläisillä on pidempi koulumatka,kuin rovastinkankaan koululaisilla ja myöskin sitä kun kaikki laitetaan samaan kouluun ja oppilaita on liikaa ja ryhmät liian isoja,opetuksen taso varmasti kärsii siitä ei pääse mihinkään ja myöskin ongelmat ja koulukiusaaminen lisääntyy,kaikkia asioita ei voi mitata rahassa,ne päätökset pitäisi tehdä järjellä ja loppuun asti mietittävä mikä on oikea ratkaisu,eikä tehdä vääriä suunitelmia väärään aikaan.Loppupeleissä jos tehdään vääriä ratkaisuja mennään miinuksen puolelle ja lujaa. laitan tän kommentin tännekkin.


Vieras

#2

21.09.2014 22:47

Jos kaupunki oikeasti hakee säästöjä menoihinsa,Hirsilän koulun lopettaminen ei niitä tule tuottamaan! On ylimalkaan vaarallista ryhtyä toimenpiteisiin, joilla tiedetään olevan negatiivisia vaikutuksia sekä lasten herkkiin kasvuvuosiin ja normaaliin kehitykseen että asuinalueen vetovoimaisuuteen ja asukasviihtyvyyteen!!

Vieras

#3

22.09.2014 08:28

Hyvä teksti ja täyttä asiaa. Hirsilän koulun opettajille hatun nosto upeasta ammattitaidosta opettaa monimuotoisesti oppilaita kaikissa ikäryhmissä.
Moni koulu saisi otta mallia yhteisöllisestä toiminnasta. Säästöjä koulun sulkeminen ei toisi, vaan kulut kasvaisivat erilaisten kuljetus ym. erityistoimien johdosta. Sekin maksaa, joten järki käteen!
Raipe

#4

22.09.2014 18:52

Mistä kaupunki sai rahat siihen uuteen pyörätiehen keskustassa? Tien toisella puolen on jalkakäytävä/pyörätie ja alikulut molemmassa päässä. Nyt sitten ollaan lopettamassa Hirsilän kyläkoulua kiireenvilkkaa. Nyt taitaa olla lyhytnäköistä toimintaa koko koulun lopetus. Täällä Hirsilässä asuu myös veronmaksajia ja ei varmaan nuo tulot kiinteistöveroistakaan ole kovin pienet, kun ne kilahtaa kaupungin kassaan. Sammuttaako kaupunki seuraavaksi meiltä katuvalot, kun ei muuta säästettävää enään löydy?

Minä

#5 Re:

22.09.2014 20:59

#3: -  

 Todellakin samaamieltä,ei pikkukouluja pitäisi lopettaa niitä pitäisi olla enemmän.


Vieras

#6

22.09.2014 21:38

mukavaa, että olette aktiivisia lastenne eduksi
Yrittäjä

#7 Vaihtoehtoja?

23.09.2014 09:29

Suuresti hämmästelen tätä Oriveden viranhaltijoiden paniikkia. Tilanne on varmaan tukala, mutta on se ollut sitä ennenkin ja aina on selvitty kuivin jaloin. Elämässä on aina olemassa vaihtoehtoja.

Nythän toimitaan kuin pörssiyrityksessä, eli väkeä ulos kun tuottopuoli sakkaa. Se näyttää olevan ainoa temppu mikä osataan ja tehoaa se toki lyhyellä aikajanalla, mutta niin usein on historia näyttänyt miten käy kun yritys tai kunta alkaa karsia toimintojaan. Ne näivettyvät ennenpitkää pois kartalta. Tässä ollaan nyt näivettämässä Hirsilää pois kartalta.

Olen itse perustanut aikanaan yrityksen Orivedelle, apua tai neuvoja saati kiinnostusta ei tullut koko aikana kaupungin taholta. Ei mitään yhteydenottoa esim. elinkeinovirkailijalta. Toin yritykseni sitten lähemmäs Tamperetta ja edelleenkään kaupungin taholta ei yhtään kysymystä, miksi päätin toimia niin. Minä olisin ainakin kunnan elinkeinovirkailijana kysynyt mitä Orivesi olisi voinut tehdä toisin? Työllistämme 5-6 ihmistä ja jonkin verran maksetaan verotulojakin. Todella riipaiseva menetys Orivedelle oli voimakkaasti kasvavan ja lähes 20 ihmistä työllistävän ohutlevy-yrityksen menetys Ruovedelle. Tästäkään asiasta en ole nähnyt isommin peistä taitettavan, ovatko kaupungin päättäjät sitä mieltä, että Jäminkipohjan taajama on Orivettä vetovoimaisempi ja nostetaan siis kädet suosiolla pystyyn?    

Miksi siis Oriveden virkakoneisto ja luottamusmiehet eivät ponnistele tulojen ( yrittäjien ) saamiseksi kuntaan, vaan sen sijaan ollaan ottamassa niiltä joille muutenkin on ehkä hieman vähemmän yhteistä hyvää annettu?  Toisinaan hävettää olla orivesiläinen.

Keskustassa vielä asuvat

#8 Onko järki loppunut päättäjiltä.

23.09.2014 17:11

Käymme töissä Tampereella. Muutimme Orivedelle noin 5 vuotta sitten. Olen aina työtovereille kehunut Orivettä mukavana paikkana asua. Nyt huomasin uutisista kaksi ilmoitusta joissa, toisessa kerrottiin veroäyrin nostamisesta ja toisessa Hirsilän koulun lopettamisuhasta. Kysyn: Millä järjellä Oriveden päättäjät kuvittelevat lapsiperheiden ja veronmaksajien muuttavan Orivedelle tai minun ja monen muun pysyvän täällä, jos väkisin tehdään asuminen kalliiksi? 

Luopioisissa asuva työkaverini on katsellut pitkään omakotitaloa Tampereen itä/pohjoispuolelta. Olen suositellut Hirsilää rauhallisena ja viihtyisänä paikkana asua, siellä olisi hänen neljän lapsensa hyvä ja turvallinen käydä koulua ja harrastaa. Hän on käynyt viimeaikoina muutamassa taloesittelyssä, myös Hirsilässä. Uskon ettei näiden, päättäjien ailahdusten jälkeen työkaverini enään tänne muuta. Eipä sillä niin väliä, koska minäkin kolmelapsisen perheeni kanssa alan katselemaan vakaampaa, halvempaa ja lapsiystävällisempää asuinpaikkaa Tampereen muista lähikunnista.

Talous puhuu

#9

23.09.2014 19:07

Raha vastaan lapset. Ei kai kuitenkaan Hirsilä vastaan Rovastinkangas.


Vieras

#10 Re: Vaihtoehtoja?

24.09.2014 09:45

#7: Yrittäjä - Vaihtoehtoja? 

 Jos tämä on totta niin surulliseksi vetää. Lapsiperheet kuittaa johtajien kyvyttömyyden.


Vieras

#11

24.09.2014 21:13

Oikean asian puolesta.
maallemuuttaja

#12 Järki käteen!

27.09.2014 10:07

Tiedän, että monien lapsiperheiden päätös muuttaa Hirsilään on perustunut ensisijaisesti hyvin toimivaan kyläkouluun. Koulussa ja eskarissa on erittäin hyvä henki, johtuen, opettajien toimintatavoista ja sopivan kokoisen koulun sosiaalisesta yhteishengestä, luonnonläheisyys ja luontoarvojen painottaminen opetuksessa ovat myös tärkeä osa lasten kasvua.. Kiitos opettajat siitä mitä ja miten olette tehneet, toivottavasti hyvä saa jatkoa. Koulun ja urheiluseuran yhteistoiminta on vilkasta. HirPyn kautta on moni lapsi saanut hyvän harrasruksen koulunkäynnin lomaan. Koulun yhteydessä on myös seuran toimintaan liittyvät sosiaalitilat. Jos koulu häviää kartalta ja se myydään edelleen, ei liene kovin halpaa rakentaa uudet tilat kentän yhteyteen. Luistelu- ja kiekkokaukalo on myös ollut kylän lasten talvinen harrastus ja kokoontumispaikka. Kaukalon menettäminen olisi myös merkittävä menetys, ei ole sama asia lähteä kaupunkikeskukseen ja kaikilla vanhemmilla ei ole edes kuljetusmahdollisuuttakaan. Kustannusten priorisoinnissa ihmetyttää, että ohitustien varrelle oli varaa rakentaa kevyen liikenteen väylä myös tien toiselle puolelle, vaikka toisella puolella se olikin jo olemassa ja alikulut tehtynä. Hyvät päättäjät ottakaa  järki käteen ja miettikää asiaa pienen lapsen näkövinkkelistä ja hakekaa tehokkuutta ja säästöjä muusta toiminnasta!


Vieras

#13

27.09.2014 17:16

Itse olen käynyt koulua Hirsilässä jo vuonna 1960 ja minun mielestäni koulu on elinehto kylän säilymisen puolesta ps. tämä on minun mielipiteeni vaikka asunkin nykyään Uudessakaupungissa. t. Teijo Helasmäki

Vieras

#14

30.09.2014 16:13

Koulujen puolesta adressit ovat ehdottoman tärkeitä ja tarpeen. Päättäjille tiedoksi että koulu on aina ollut kylän sydän, säästää voi mistä muusta tahansa.
Hirsilän vanhempainyhdistys ry

#15 Kiitos!

01.10.2014 21:52

Suurkiitos tuestanne kaikille allekirjoittajille, adressi toimitetaan Oriveden kaupunginhallitukselle 1.10.2014 allekirjoitustilanteen mukaisena.  Havaitsimme muutamia päällekkäisyyksiä henkilökohtaisesti kerätyn adressin kanssa ja olemme poistaneet ko. allekirjoitukset täältä nettiadressin puolelta. Kaiken kaikkiaan allekirjoituksia on yhteensä 969 kpl!

 

Hildeenin Juho 19v

#16 Re: Onko järki loppunut päättäjiltä.

03.10.2014 22:21

#8: Keskustassa vielä asuvat - Onko järki loppunut päättäjiltä. 

 Ainahan viimeisenä vaihtoehtona on Karpin koulun ympäristö josta ei koulua luultavasti ikinä voida riistää koska se on Naappilan koulun lakkauttamisen myötä paisunut isoksi kouluksi.. Tietysti on aina Eräjärvi joka on aika immuuni Oriveden oikkuilulle vanhana kuntana jossa on tiivis kyläyhteisö, mutta taidamme olla täällä liian korvessa? :)

Hirsilän vanhempainyhdistys ry

#17 Hirsilän koulua ei lakkautettu!

10.10.2014 20:19

Oriveden kaupunginhallitus päätti 6.10.2014 säilyttää Hirsilän koulun, päätökseen vaikutti erityisesti runsas kansalaispalaute. Suljemme adressin, koska se on nyt täyttänyt 

tarkoituksensa. Kiitos kaikille allekirjoittaneille, mielipiteelläsi oli merkitystä!

Kommentoi adressia