Uusi suuri Kouvola sinetöi Orilammen majan kohtaloa

Näitä tarvitaan
Vieras

#26 Eiköhän olisi parempi

09.11.2010 21:47

Eiköhän olisisi kaikkien kannalta parempi, että rakennetaan sille tontille putkipinnoitetehdas ja Kiina-keskus ??
Markku Kuntonen
Vieras

#27 Kymenlaakson kaunein

09.11.2010 23:45

Meille tuttu kaunis repovesi ei tähän mennessä ole joutunut rahalliseen arviontiin, hyvä niin koska se on etelä suomen suurin rauhoitettu maapinta-ala mieletäni olisi syytä ennenmin suurentaa kuin pientää alueita niin virkitys ja luonnon suojelu tarkoituksiin. Alueen myyminen tai vuokraaminen ulkopuoliselle markkinoista riippuvaiselle yritykselle on edesvastuutonta ellei hänelle tehdä sekä rajoitetteita liike toiminnalle ja vastuuta osaltataan kansallispuiton toiminnan tukeen ja kehitykseen.
Investoijia tänne tarvitaan!
Vieras

#28 Elinkeinotoimen tietotaito busineksessa?

10.11.2010 09:49

Millä perusteella on tämän investoinnin tuotto arvioitu? Mikäli tästä tulee vain elinkeinotoimen tuottamattomien investointien ketjuun yksi lisälenkki niin minäkin maallikkona osaan arvioida, että se on suoraan pois peruspalveluista. Lapset, nuoret, lapsiperheet, vanhukset siinä on sitten taas maksajina. Onko meillä enää varaa tähän, että elinkeinotoimi leikkii businesstaitajaa? Mielestäni heidän pitäisi keskittyä siihen perustehtävään, joka heillä on. Tukemaan nykyisiä ja tuomaan uusia yrityksiä paikkakunnalle. Nythän heidän kaikki kehityspanokset menee siihen, että isojoukko taitavia kirjoittajia tehtailee suunnitelmia, jotka harvemmin kiinnittyvät johonkin tahoon, jolla olisi oikeasti halua ja resursseja tuoda tänne paikkakunnalle investointieuroja ulkopuolelta. Käsitykseni mukaan lobbaustaitoa ei täältä paikkakunnalta löydy ja verkosto valtakunnantason päättäjiin ja rahapiireihin on olemattoman ohut. Kasarminmäki-Kaupungintalo akselilla tehdään mielestäni kyllä hyvin sisäsiittoista elinkeinotoiminnan suunnittelua.

kotkalainen
Vieras

#29 suuruudenhulluus on tarttuvaa

10.11.2010 12:16

Tämä kotkalaisten suuruudenhulluus on näköjään tarttunut kouvolan päättäjiinkin. Meillä on maretariumit sun vellamot, jotka tuottavat persnettoa jatkuvasti. Älkää Kouvolan väki suostuko moiseen. Sitäpaitsi itse ainakin retkeilen valkealan luonnossa makkaraa paistaen ja kahvia keittäen. Ei siihen tarvita 6 miljoonaa!
Risto Pokki
Vieras

#30 Monipuoliset palvelut

10.11.2010 12:27

Mitä muita monipuolisia palveluja Repovesi keskukseen tulisi?
Tulisiko esim.Ravintola,Majoitus,Kokous,Pikkujoulu,Hää tilaisuudet,Leirialue, Savusauna ym.Palveluja Nämä kaikki on jo Orilammen Lomakeskuksessa!Ja mikä parasta kesällä Vesibussi risteily Vuohijärven ja Repoveden vesistöissä! Mitähän ne muut ei edellä mainitut palvelut olisi Repovesikeskuksessa?
Onko unohtunut yhtälö? Kouvola = Veronmaksajat
Vieras

#31 Orilammen Maja / Kaupungin miljoonahanke

10.11.2010 12:34

Kyllä ei voi muuta kun ihmetellä Kouvolan kaupungin nykyisten päättäjien toimintaa ja alkaa näyttää siltä, että pitää harkita, jotta täytyykö äänestää jaloillaan..... Veroäyriä ollaan nostamassa ensi vuonna. Tämä matkailun miljoonahanke tulee lisäämään paineita vuonna 2012 taas uuteen veron korotukseen. Ja kaupungin velka senkun kasvaa.
Tulevan vuoden budjetti on lehtien mukaan 19,5 milj. euroa alijäämäinen - otetaan lainaa. Mitähän se on tällä menolla 4 vuoden päästä, ennen kun suojatyöpaikka-sopimukset raukeavat.
Kuntien yhdistyessä luotiin viideksi vuodeksi suojatyöpaikat moninkertaiselle byrokratialle, mikä on täysin mieletöntä.
Veronmaksajien kukkarolla tehdään velkaa velan päälle ja mitä saadaan vastineeksi. Palveluita karsitaan ja ne vähät mitkä jää, niiden taksat nousevat koko ajan, ja ne tulevat vaikeammin tavoitettaviksi pitkien matkojen takia.
Nyt vielä tämä mieletön miljoonahanke lähelle olemassa olevaa, toimivaa, verotuloja tuottavaa yritystä, työpaikkoineen. Tulee mieleen tämä surkuhupaisa China Center-seikkailu, joka muuten naurattaisi, jollei sekin tulisi veronmaksajien rahoitettavaksi. Kyllä pistää vihaksi.

SK
Vieras

#32 -

10.11.2010 13:21

Ihan fiksuahan se on lähteä kehittämään Repoveden matkailua, Repovesi on kaunis alue jolla on suuri määrä hyödyntämätöntä potentiaalia. On kuitenkin täysin väärä ratkaisu lähteä rakentamaan uutta suurta keskusta kaupungin toimesta verovaroilla, kun ensinnäkään mitään varmaa tietoa keskuksen tarpeellisuudesta ei ole. Jos ensin vaikka laitettaisiin ne liikenneyhteydet Orilammelle kuntoon ja katsottaisiin, nousevatko kävijämäärät. Jos nousevat, niin sitten investoidaan jotain Orilammen Majan yhteyteen ja Orilammen Majan kanssa yhteistyössä, kenties lisää majoituspaikkoja ja niin edelleen. Kaupunkihan ei voi tietenkään suoraan antaa Orilammen Majalle rahallista tukea, mutta jos jotenkin halutaan Repoveden matkailua kehittää, niin voisihan vaikka niitä retkipolkuja sun muita tehdä sine metsään lisää. Tämä matkailukeskushan on nimittäin ratkaisuna kuin kuusi miljoonaa euroa maksava luoti Orilammen Majan sydämeen.

Vähän on taas suuruudenhulluutta ilmassa Kouvolassa, eikös keskustaankin pitänyt rakentaa pilvenpiirtäjiä tässä pari vuotta sitten?
lalal
Vieras

#33 Kongressihotellit sinne, missä on hälinät jo olemassa

10.11.2010 14:05

Tuntui pahalta kuunnella kaupungin elinkeinojohtajan puhetta, jossa todettiin että Repovesi pitää hyödyntää, siis rahastaa Repoveden luontoarvoilla. Tuskin Lassi Kujala ajaessaan kansallispuistohanketta halusi valtavia massoja ihmisiä puistoon vaeltamaan, eikä hänellä ollut rahan kiiltoa silmissään. Suurena kriteerinä hänellä oli luonnonsuojelu.
Repovesi ei kaipaa massaturismia. Orilammen majan läheisyyteen sopii luontokeskus.
Vieras
Vieras

#34 Re: Re: Järjenvalo

10.11.2010 14:09

#7: Mika Lindholm - Re: Järjenvalo

Ahdilla olisi enemmän ammattitaitoa Kiina-projektissa. Se on kesken, ja veromarkkoja menee vielä sinne. Ei kannata aloittaa uutta reikää kun vanha on tukkimatta.

eila lempinen
Vieras

#35 Johan kuuluu kummia.

10.11.2010 16:48

Aijotaanko tahallaan saattaa meidän ihana Orilampi vaikeuksiin,hankkimalla toinen kilpaileva yritys.
Jos on rahaa niin hoitakaa Hillosen vesi ja viemäröinti kuntoon, siihen ei löytynyt tukea mutta nyt aijotaa työntää rahaa kepuliherojen taskuihin. Olisin toivonut "Kiina ilmiön opettaneen jotai Kouvolan kukkaron nyörien pitäjille,nyt järki käyttöön.
Dementia vaivaa
Vieras

#36 Missäs palavereissa se Aimo on ollut?

10.11.2010 17:25

Orilammen majan edustajia varmaan vaivaa dementia kun kukaan ei muista moista palaveria jossa Repovesikeskuksesta olisi ollut puhetta? Saatikka kukaan Orilammen väestä olisi itse Aimoa missään tavannut? Voisiko Aimo nyt virkistää muistia ja kertoa missä ja milloin ko. palaveri on käyty?
valkialainen
Vieras

#37 suuruuden hulluus vaivaa

10.11.2010 17:53

se on muutamalta ravatti kaulaselta tuo järjen valo pikkaasen himmenny , oma nimi vaan saatava hinnalla millä hyvänsä tämän ns : suur kouvolan historiaa, unohtaen paikalliset yrittäjät , päin p:tä oleva talous yms. Suurta suunnitellaan mistään välittämättä ja mistään piittamati. Ehki olis aika muutaman ravatti herran, ottaa ja vaihtaa se loppuun palanut polttimo uuteen ja kirkkaanpaan!!!!
Ei lisää veroja
Vieras

#38

10.11.2010 18:09

Hulluja on Kouvolan päättäjät jos tuon rakentavat. Kannattaa äänestää vaan jaloilla ja poistua tuosta kaupungista lopullisesti niin ei tarvi omilla rahoilla ainakaan kustantaa moista pelleilyä!
Rauli Kuukka
Vieras

#39 Ei mitään järkeä

10.11.2010 20:34

Tällä tavoin suur!Kouvola meinaa käyttää veromarkkoja hyväkseen.Toivotaan,että valtuustolla olis enenmän järkeä kuin herran nappuloilla,sitä toivoo koko Hamina.Hillosensalmella on hieno Orilampi kaikkine puitteineen Ter.Rauli Kuukka Haminasta.
Jarmo Tiainen
Vieras

#40 Unohtuiko jotain

11.11.2010 02:22

Olisikohan pitänyt jututtaa alueen mökkiläisiäkin hieman. Mitähän mieltä he ovat . Itse mökkiläisenä pidän tuota kaupugin linjaa ja etenkin asennetta vähän kyseenalaisena.
Reiska
Vieras

#41 Viesti

11.11.2010 14:33

Kouvolassa on nyt tuplasti virkamiehiä,niin tulee tuplasti virhe investointeja.Nyt kaikki haluaa lusikkansa soppaan ja kohta tilataan konsultti miljoonalla eurolla hämmentämään.
K.Aakkurinen
Vieras

#42 jyrä etenee

11.11.2010 14:42

Eilen Kouvolan elinkeinojaoksessa päätettiin seuraavaa:

 

Elinkeinotoimen kaupunginjohtajan ehdotus:

 

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päättää, että

  • kaupunki tilaa luonto- ja matkailukeskuksen valmisteluhankkeen Kouvola Innovation Oy.ltä

  • kaupunki varautuu valmisteluhankkeen kunta-/omarahoitusosuuteen vuonna 2011

  • valtuuttaa Kouvola Innovation Oy:n käymään jatkoneuvotteluja eri tahojen kanssa periaatteella, että kaupunki sitoutuu omaan osuuteensa, mikäli muu rahoitus toteutuu.

 

http://194.89.127.7/djulkaisu/kokous/20101884-4.HTM

 

Mikään ei siis varsinaisesti muuttunut. Päätös syntyi kaupungin elinkeinojaoksessa yksimielisesti.

"Elinkeinojaosto edellyttää päätöksessään, että ennen suunnittelun käynnistämistä konseptisuunnitelma käydään läpi. Jos tarve vaatii, suunnitelma tarkistetaan elinkeinotoimen koolle kutsumassa, eri osapuolten ja intressitahojen yhteisessä neuvottelussa." Kouvolan Sanomat 10.11.2010

Samaan syssyyn päättäjät päättivät vielä hakea alueelle loma-asuntomessuja heti kun uusi keskus ollaan saatu valmiiksi. http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2010/11/11/Kouvola+hakee+loma-asuntomessuja/2010210004950/4

Pian siis alueen tonttikauppa alkaa käymään kiivaana, Kouvolan kaupungin rantayleiskaavamuutos Pohjoisen järvipuistoalueen osaltahan on jo hyvällä mallilla.

 

 

seppo saarenpää
Vieras

#43

11.11.2010 17:42

mitä pirua ne meinaa tehdä.
suutari pysyköön lesteissään
Vieras

#44

11.11.2010 18:07

Ihmetyttää miten Innovation johtokunnan yrittäjä jäsenet voivat olla mukana
valmistelemassa yksityiselle yrittäjälle kilpailijaa, joka toimii yhteiskunnan
varoin !!
Miten olis jos kaupunki perustaisi asema-aukiolle matkoja myyvän yrityksen ?


Jouko Matilainen
Vieras

#45 Orilammen majan ja sen yrittäjien puolesta

11.11.2010 19:42

KOUVOLAN Kaupungin asukkaiden verorahoja ei tulisi tuhlata tällaisiin kalliisiin uusiin hankkeisiin(luontokeskus/kongressikeskus).
Alueella on jo Orilammen maja alueineen ja yrittäjineen. Kaupunki voisi kehittää tätä jo valmista aluetta yrittäjän kanssa.
Tulisi varmasti halvemmaksi veronmaksajille.
Kaupungin maineellekin olisi parempi kun pidettäisiin huolta vanhoista pitkäaikaisista yrittäjistä,ja alueen kesämökkiläisetkin olisivat paljon tyytyväisempiä.Vai onko KOUVOLALLA tarkoitus häätää ne pois lyhytnäköisellä toiminnalla.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.11.2010 19:57


Vieras
Vieras

#47 Re: Orilammen majan ja sen yrittäjien puolesta

11.11.2010 20:00

Raivostunut Valkealalainen
Vieras

#48 Tasa-arvoa

12.11.2010 12:02

Miksi Kouvolan kaupunki lähtee itse suunnittelemaan tällaista hanketta ja pihtaa samalla rahat jo olemassa olevien yrittäjien tukemisesta. Tasa-arvoa olisi jakaa olemassa oleville yrittäjille saman suuruinen summa rahaa kuin mitä palaa tähän uuteen projektiin, mutta rahaa ei taida kaupungilla olla niin paljoa käytettävissä.
Kehitys ja kilpailuhan on tervettä, mutta Kouvolan kaupungin toiminta ei luo tätä rehellisellä tyylillä. Miksi yrittäjille ei ole kerrottu suunnitelmista, vaan salailtu suunnitelman etenemistä. Edelleen puhutaan esisuunnitelmista, vaikka haiskahtaa sille että suunnitelmat on jo tehty ja toteutus aloitetaan pikimmiten. Jonkilaisia rantayleiskaavan ja rantakaavan muutoksiakin on pohjoisvalkealan aluelle suunnitteilla..?
Sääliksi käy Hillosensalmen asukkaita ja mökkiläisiä, taidatte saada paljon naapureita lähivuosina...
Ilmeisesti Kouvolan kaupunki on myös valinnut matkailuyrittäjistä yhteistyökumppanit, eli kenen kanssa kaupunki leikkii ja kenen ei. Tällainen toiminta ei ole tasa-arvoa!!

Itsekin yritttäjä
Vieras

#49 Taskusta toiseen ja veronmaksajien rahoilla

12.11.2010 17:41

...Kouvolan kaupunki tilaa Kouvolan Innovation Oy:lta selvityksen Luonto- ja matkailukeskuksen valmistelu hankkeen...Tämä kuvio on nähty ennenkin. Kaverukset puuhaavat veronmaksajien rahoilla hankkeita, joiden tuotot perustuvat kuvitelmiin ja unelmakuviin.."Uudella vesiyhteydellä kuljetetaan turistit ja retkeilijät kansallispuiston laitureille.." Realismia, miten tämä muka toimii. Ei ainakaan talvella, jos joku ylipäätänsä talvella sinne sattuisi tulemaan...

Vieras
Vieras

#50 Re: Re: Järjenvalo

12.11.2010 22:54

No aivan varmasti! Käsittämätöntä, jotta kyseiselle henkilölle yhä edelleen maksetaan palkkaa ja että hän kehtaa jatkaa virassaan. Mutta näin Kouvostolandiassa.