Uusi suuri Kouvola sinetöi Orilammen majan kohtaloa

urpojen urpo
Vieras

#1 Keskuksen todellinen kilpailija?

08.11.2010 13:49

Repovesi-keskuksen suunnitelmassa ei sanallakaan ole mainittu uudesta Nuuksio-keskuksesta, joka toimii aivan samalla konseptilla Repovesi-keskuksen kanssa. Nuuksio-keskus on vain 150 kilometrin päässä, lähellä Helsinkiä ja turistivirtoja, ja on vielä 3 miljoonaa kalliimpi kuin Repovesi-keskus. Nuuksio-keskus valmistuu vuotta ENNEN Repovesi-keskusta.
Miten ihmeessä tällainen kilpailija-analyysi on "unohtunut" ottaa huomioon keskusta suunniteltaessa?!?

http://www.metsa.fi/sivustot/metsa/fi/Hankkeet/Nuuksiokeskus/Sivut/Nuuksionkansallispuistonluontokeskuksenrakentaminen.aspx
vesa toukkari
Vieras

#2 Järjenvalo

08.11.2010 17:08

Kuka oikeasti voi miettiä tällista. Ei hyvänen aika. Jos kaikki tämä lukemani uudesta keskuksesta on totta niin käsittämätöntä.
Petri Valo
Vieras

#3 Valkealan vesillä...

08.11.2010 17:27

Kyllä täytyy Kouvolalaisen "elinkeinontappoyhtiön" jakkaroilla istua melkoisia veijareita, kun tälläistä liiketoimintaa meinaavat harrastaa!!! Sanalla: Kultuurihistoriallinen ei näemmä ole enää mitään merkitystä! Harmi... koska sitä Orilammen Maja edustaa ehdottomasti! Itse olen "majalla" vieraillut 25-vuoden ajan, ja jos suomen kaunein luonnon ja ihmisten muokkaama lomakeskus jyrätään uuden ja ihmeellisemmän tieltä pois, niin voin osaltani antaa ilmaisen vinkin solmio-kauloille Kouvolaan: Vastaavaan idylliin ei pysty, kuin Orilammen Lomakeskus!!!
Vuohijärveläinen
Vieras

#4 Orilammen puolesta

08.11.2010 17:45

Eiköhän noille verorahoille olisi tarpeellisempaakin käyttöä kuin pistää toimiva perheyritys nurin! Tuolla rahasummalla voisi hyvin parantaa syrjäkylien liikenneyhteyksiä, teiden kuntoa ja järjestää lapsille sekä nuorille toimintaa. Entäs nämä huonosti pelaavat koulukuljetukset? Nyt vaan päättäjille järki käteen ja haihattelut pois!
Kerran Valkealalainen aina Valkealalainen!
Vieras

#5 Orilammen puolesta

08.11.2010 18:01

Suur Kouvola pysyköön lestissään ja antakoon tukensa jo siellä olevalle Orilammen lomakeskukselle! Unohtakoon tuollaiset pelleilyt alkuunsa!
Rami..
Vieras

#6 Alue politiikka...

08.11.2010 18:09

Jos nykyinen aluepolitiikka jatkuu, maatuseutu tyhjenee yhä kiihtyvää vautia..Valtiovallan tulisi ottaa maaseumun asukkaiden tarpeet ja toiveet ihan vakavasti huomioon. Olen yli 30 vuotta pitänyt vapaa-ajan asuntoa (kesämökkiä ) täällä Valkealassa (nykyinen Kouvola) 30 vuotta sitten sai melkein kaikki tärkeimmät ihmisen tarvitsemat palvelut (posti, kauppa, liikenneyhteys), nyt ei ole mitään...(yksi bussi yhteys, joka ei jatkoyhteyksien kannalta toimi) Veroeurot kyllä kelpaa , mutta mitään vastineetta niille ei saa...Herätkää kaupumkien , kuntien sekä valtion asioista päättävät poliitikot ja virkamiehet (onko selkärankaa puuttua epäkohtiin ) ???
Mika Lindholm
Vieras

#7 Re: Järjenvalo

08.11.2010 22:09

#2: vesa toukkari - Järjenvalo

Järjenvalo tulee kaupungin elinkeinojohtaja Aimo Ahdin suunnasta? Pitääkö paikkansa?

Toivotonta ja käytännölle vierasta kehittämistä
Vieras

#8 Missä tulokset ja kuka valvoo,että tuloksia tulee?

08.11.2010 22:48

Uskomattoman vaikea yhtälö tuntuu ja näyttää olevan tämä matkailun kehittäminen Kouvolassa. Siihen kuitenkin panostetaan täällä kaupungin ja sen omistaman elinkeinoyhtiön taholta arvioni mukaan jopa kymmenen miestyövuotta vuositasolla. Mittava panostus jo veroeuroinakin - kaikki meidän verotuloilla. Olisi mielenkiintoista nähdä tilasto niistä euromääristä mitä täällä on matkailunkehittämiseen laitettu viimeisen parin vuodenkin aikana. Voisi olla yllättävän suuri luku euroja. Jä tämä on sitten näkyvä tulos? Missä näkyy Kouvolan menestys? Eteläinen Kymenlaakso ja Etelä-Karjala hakkaavat meidät matkailussa 10-0. Ja sitten sieltä innovaatiotuutista tulee tällaisia ehdotuksia??? Ja huh, huh sanon vain!
Järjen ääni

#9 Järjenvalo tulee

09.11.2010 00:24

Homma on pohdittu ensin kehityspäällikön päässä. Sen jälkeen Kouvola Innovationin hallituksessa. Sitten sitä on lobattu kaupunginjohtajalle ja muille keskeisille päättäjille. Nyt se etenee elinkeinojaostossa. Aimo Ahti taitaa osallistua Kinnon hallitukseen samalla tavalla kuin Lamminmäki.
Huhuh

#10 Tuloksien seuranta

09.11.2010 00:28

Ehdotetussa projekissa sentään on tulosten seuranta kohdallaan: Jos Orilampi pysyy pystyssä, Repovesikeskuksesta tulee kaupungille kallis rahareikä. Jos Orilampi kaatuu, Repovesikeskus menestyy.
Pelastetaan myös veroeurot

#11 Pelastetaan Repoveden luonto, alueen yrittäjät ja kouvolalaisten veroeurot

09.11.2010 08:12

Epäkohtiin tarttuminen on tärkeää. Mikäli haluat osallistua Repoveden alueen kehitystyöhön ja keskusteluun, joka käydään Repoveden luonnon ja yrittäjien hyväksi sekä kestävän kehityksen puolesta, klikkaa osoitteeseen http://www.facebook.com/ProRepovesi.
Kehityksen kannalla
Vieras

#12 Sivusta seurannut

09.11.2010 08:15

Repoveden alueellahan on valtava potentiaali kehittää sinäänsä Kouvolan ei niin vetovoimaista matkailua. Tällä hetkellä ongelmana on se, että alueella ei ole tarpeeksi palvelutarjontaa (määrällisesti ja laadullisesti), huomioiden erilaisten ryhmien tarpeet. Eli siinä missä jonnekkin toiselle alueelle matkailija jättää enemmän euroja vierailessaan niin Repovedellä tämä on noin 20eur per vierailija. Johtuen pitkälti siitä, ettei majoitus- ja ravintolapalvelut vastaa täysin nykypäivän vaatimuksia, yhtään idyllistä Orilampea väheksymättä.

Kaupungin tapa hoitaa alueen kehittämästä on kuitenkin todella raadollinen. Miksei asiassa kuulla alueella jo toimia yrittäjiä ja mietitä yhdessä heidän kanssaan mahdollisia kehittämistoimia, jotka voisivat osaltaan tehdä alueesta vetovoimaisemman?

Mielivaltaisesti päätetään hieman salassa koko asia. Onko esim. paikallisessa mediassa ollut kirjoituksia aiheesta? Vai tuleekohan sinne uusi kiinalaisten luotsaama "hyvinvointikeskus", Käyräjokivarren riiston tytäryhtiöksi.

Sitten vielä ihmetellään mikä tässä alueessa on vikana:) Taitaa löytyä muutama perse vanhoista idyllisistä kasarmirakennuksista kuluttamassa Martelan mukavia istuimia.

Orilammen ystävä
Adressin tekijä

#13 Hämmentävää

09.11.2010 12:46

Useampi valtuuston edustaja on ollut yhteydessä tämän yhteisön eri jäseniin, joista on raportoitu eteenpäin. Edustajat ovat kertoneet tarinaa pienestä luontotuvasta, parista petipaikasta ja laavusta. Esille on noussut myös leirikeskus ihan muutamalla lapsipaikalla.

Tämä on hyvin hämmentävää ja samalla mielenkiintoista. Miten on onnistuttu levittämään päättäjille näin erilainen kuva asiasta. Kuitenkin 5.11.2010 kaupungin virallisessa palvelussa on julkaistu aivan erilainen suunnitelma, joka ei tiedä mitään pienistä luontotuvista. Siinä sen sijaa puhutaan suuresta keskuksesta.

Elinkeinojaoston esityslistalla 10.11.2010
Kouvolan pohjoisen järvialueen luonto- ja matkailukeskus
Konseptisuunnitelma ja aikataulutus:
http://194.89.127.7/djulkaisu/kokous/20101884-4.HTM

"Keskus rakennetaan kaupungin omistamalle ”koulun tontille”, jonka rakennusoikeutta nostetaan kaavoituksen yhteydessä nykyisestä 5 %:sta 10 %:iin. Tarvittava pysäköintialue ja lisämajoitus tehdään viereiselle Kulonpalon alueelle, joka on kooltaan n. 60 ha."

Elinkeinojaostossa jo käsitelty 27.10.2010

"Elinkeinojaosto hyväksyy investointiesityksenä 320 000 € Repoveden alueen luontomatkailukeskuksen suunnittelun käynnistämiseen sekä myöhemmille vuosille 6,7 M€."

http://194.89.127.7/djulkaisu/kokous/20101845-4.HTM
raakel kuukka
Vieras

#14 Orilampi on helmi!

09.11.2010 12:54

Orilampi on perinteikäs matkailullinen helmi Kymenlaaksossa. Käyn joka kesä Valkealan Kultareitillä ja Orilammella juuri siksi.Mielestäni on myös erittäin upeaa miten jo kolmas sukupolvi jatkaa matkailuyritystä.

Raakel Kuukka
Valokuvataiteilija
Taistelukirves teroituksessa
Vieras

#15 Jos kyseessä olisi vain pieni luontotupanen...

09.11.2010 13:24

Niin siihen tuskin tarvitaan 6,2€ milj investointeja ja 60 ha lisämaata? Jos kyseessä olisi pieni luontotupanen, niin sen käyttöä varten tuskin juna alkaisi taas pysähtymään Hillosensalmella? Kouvola meinaa nostaa veroprosentin 20% ja kyseinen pikku luontotupanen aiotaan rakentaa veroeuroin. Kumma jutta, että yht´äkkiä kaupunki olisi rahottamassa myös vesiosuuskuntaa Pohjois-Kymenlaaksoon kun se on kieltäytynyt takaamasta osuuskunnalle lainaa. Repoveden alueen yrittäjät ovat verkostoituneet Hallan Reittinä kehittämään alueen matkailua, mutta koskaan ei apua ole tullut kaupungin suunnalta. Hallan Reitti olisi saanut luontoseminaari päivän ja tuotteistamiseen apua, mutta itse konkretia hankkeista jää pelkkään paperiin.Hallan Reitin yksi pääpilareista on ollut matkailun kehittäminen kestävällä kehityksen tasolla ja vaalia tärkeää alueen kulttuurihistoriaa.
Orilammen maja pyysi useaan otteeseen avointa keskustelua yhteiseen palaveriin päätäjien, suunnittelijoiden ja alueen yrittäjien kanssa jossa olisi keskusteltu alueen kehityksestä. Palaveria ei koskaan tullut, ja seuraavaksi se olikin jo elinkeinojaostoon menossa esitettäväksi.
voiko tämä olla todellista?
Vieras

#16 kuka kantaa vastuun?

09.11.2010 13:44

Miten voidaan Kinnosta, jonka kuuluisi olla matkailuyrittäjiä ja matkailua tukeva/ edistävä laitos antaa näin virheellistä informaatiota alueen yrittäjille ja päättäjille? Kuka kantaa vastuun jos nyt sanotaan yhtä ja sitten todellisuudessa tehdäänkin toista? Jos valtio sijoittaa tähän useita miljoonia niin eihän se mikään lahja voi olla? Täytyyhän tässä olla valtiolle vastaava hyöty ja takaisinmaksu korkojen kera. Kuika toimisi vahtikoirana ettei taas pääse käymään kömmähdystä siellä kouvolan päässä?
Kesäasukas vuosikymmenten ajan
Vieras

#17 Pieni on kaunista

09.11.2010 14:26

Orilammen maja on syntynyt ja kehittynyt perustajiensa sydämellä ja luovuudella. Se on sopivan kokoinen erämaa-alueelle.

Kouvola voisi tukea Orilammen majan toimintaa ja kehittämistä. Tietynlaista paikallaan polkemista on havaittavissa ehkäpä taloudellisista syistä johtuen. Näin luotaisiin yksi vahva yritys.

Missään tapauksessa toiminta ei saisi olla liian urbaania ja laajaa pienellä paikkakunnalla, jonka valttia ovat nimenomaan rauhallisuus, järvet ja erämaa.
timi juola
Vieras

#18 vittu joo,,

09.11.2010 14:47

toihan on täyttä paskaa!!!!!!
Helena Salminen
Vieras

#19 keskustelun avaus

09.11.2010 15:01

Toivotaan että tämä saisi aikaan avoimen keskustelun hankkeesta ja järkeviä investointeja alkaisi kohdentua Repoveden alueelle. Me Orilampilaiset haluamme olla mukana tässä kehitystyössä, jotta tälle alueelle muodostuisi kestävää kehitystä joka toisi valtiolle tuloja, ei menoja. Samalla muodostuisi uusillekin yrittäjille hedelmällisemmät mahdollisuudet rakentaa omaa yritystoimintaansa ja matkailijoille luotaisiin paljon erilaisia palveluja. Tästä voi syntyä jotain hyvääkin kunhan tehdään tämä yhdessä! Kiitos kaikille kannanotosta Repoveden matkailun puolesta!







martti vennalammi
Vieras

#20

09.11.2010 15:09

orilammen majankohtaloa saa tukea ja jatkaa on parepi vanhaa tueta kun uutta kallista bojettia
lulu pitkänen
Vieras

#21 Orilammen maja

09.11.2010 17:39

Ei missää apuksessa toista, vanha kunnon Orilammen säilyköön !!!!!
Kati Häsä
Vieras

#22

09.11.2010 18:16

Onko tässä mitään järkeä ja kuka on hyötyjä...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

09.11.2010 18:36


Pentti Rastas
Vieras

#24 Äly hoi!

09.11.2010 20:10

Tuntuu järki olevan edelleen kateissa entisen kotipaikkani päättäjiltä. Ehdin osallistua erääseen vastaavaan hankkeeseen varaamalla osakkeen Tykkimäki-golfista. Homma oli aivan tuulella käyvä, joten luovuin varauksesta.
Onhan Siikavat saaneetkin olla rauhassa kilpailijoilta,ei ole alue tainnut olla oikein vetävä. Tällä tempulla kai yritetään pitää Kymenlaakson mainetta yllä alueena jossa käydään kunnalla tai tehtaalla töissä.
Yrittäjäthän vain ahnehtivat toisten rahoja.
Piirtäkäähän vain kaavoja. Se riittää kaupungin osuudeksi.
martti vennalammi
Vieras

#25 orilamen majan

09.11.2010 20:43

orilamen on jatketava ja kohenetava majan toimintaa ja sittä tuettava tulee halvemaksi kunnalle