Siuntion motocrosstoiminnan jatkamisen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Siuntion motocrosstoiminnan jatkamisen puolesta.


Vieras

#1

29.09.2014 11:41

Nuoriso tarvitsee tämmöistä toimintaa joka on sekä liikuntaa,liikenneturvallisuus ja mukavaa yhdessäoloa.
Ja mitä parasta perheterapiaa.
Vierailija

#2

29.09.2014 13:22

Ehdottomasti Nuorilla pitää olla mahdollisuus harrastaa moottoriurheilua turvallisesti ja laillisesti siihen tarkoitetulla paikalla, niin ei tarvitse kylillä ja liikenteessä rällätä.


Vieras

#3

29.09.2014 16:21

Hyvä rata! Ei missään nimessä saa lopettaa. Itse asun omakotitalossa 2 km päässä radalta eikä todellakaan häiritse meidän perhe elämää. Annetaan kaikkien harrastaa.

Vieras

#4

29.09.2014 17:06

Tasapuolisuutta eri liikunta muodoille.

Vieras

#5

29.09.2014 19:26

Tämä suurperhe on muuttamassa espoosta siuntioon ja crossiradan läheisyys on yksi edellytys asuinpaikkaa valittaessa.Pitäähän perheen kahdelle pojalle ja isälle olla joku harrastuspaiķka lähellä.Jännitykseĺlä jäämme seuraamaan.

Vieras

#6

30.09.2014 01:32

Joup,mukana ollaan.

Vieras

#7

30.09.2014 07:07

Hyvä että joillakin riittää positiivista energiaa viedä hyviä asioita eteenpäin. Kaikki kun ovat normaalisti kaikkea vastaan.Tsemppiä radan puolesta
smmy

#8 Ei haitta

30.09.2014 08:24

Asun Palonummessa eikä todellakaan haittaa silloin tällöin kuuluva moottoreiden ääni! Kivempi siellä kun jossain muualla,  esim pururadalla tai vast.

Vieras

#9

30.09.2014 09:06

Asun Peltokaarella ja ajo ei haittaa. Kiva kun nuorilla on paikka missä harrastaa. Ajoajatkin ovat hyvin rajalliset.


Vieras

#10 Late 53

30.09.2014 09:34

Asun vuodesta -70 parin kilsan päässä radasta , eikä ole tähän päivään asti melu vielä häirinnyt . Pitää muistaa että rata on saanut alkunsa jo -70 luvulta kun raivattiin kaikki auton romut sun muut

montun pohjalta , asutus on tullut sen jälkeen . Onko kunnassa edes ajateltu mitä tapahtuu jos rata suljetaan ? Siellä ajetaan sen jälkeen aivan viillisti ajoista piittamatta ympäri vuoden . Toivon vilpittömästi että järki kunnassa voittaa tässä asiassa.

Nuoriso ohjattuun toimintaan

#11 Hyvä rata lähellä!

30.09.2014 16:56

Missään lähiseudulla ei ole näin monipuolista rataa, ja viikolla ei aika riitä , jos matkaan menee yli tunti suuntaansa.

Älkää tuhotko ohjattua nuorison hienoa harrastusta!

Tämä harrastus pitää pojat pois kylältä luuhaamasta.

 

 

 

ilonpilaaja(ko?)

#12 paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

30.09.2014 17:41

Onhan se hieno harrastus kyllä.
Siuntiolla on motocross historiaa jota ei pidä väheksyä. Oli jo kun itse olin 12 -vuotias.
Itse olen paljasjalkainen siuntiolainen, kohta ehkä paluumuuttamassa.
Asiaa on käsitelty kunnan toimesta jo vuosia.

Itse toivon, että Siuntio kuntana siirtäisi kaiken ympäristöä rasittavan (on se sitten päästöjä kaasujen tai äänen muodossa) pois keskustan alueelta. Itse mahdollisena paluumuuttajana en yksinkertaisesti pystyisi hyväksymään rataa nykyisellä sijainnilla. Tilanne paheni kun radan profiilia uudistettiin.
Totuus on se, että se pärinä kuuluu joka paikkaan. 


Siuntiolla on maata jonne voisi sijoittaa motocross radan sekä lämpökeskuksen (vaikka vierekkäin) joka nykyisen alustavan suunnitelman mukaan tulisi keskelle asemaa. Siuntion sisällä liikkuminen ei kestä puolta tuntia edes kunnan toiselta puolelta toiselle puolelle joten ei pitäisi muodostua ongelmaksi kennellekään.

Toisekseen, motocross yhteisöllä on ollut tiedossa sulkemishalut jo pitkään. Näiden vuosien aikana olisi jo pystynyt käymään adressin mukaisen kehittävän keskustelun radan siirtämisestä muualle, mikäli tahtotilaa olisi. Siuntion keskusta tulee levittäytymään radan suuntaan ja kohti Sjundbytä. Toki myös pohjoiseen ja etelään.

Toki tonttikauppa käy huonosti, mutta olisikohan siinäkin nimenomaan syynä motocross radan sijainti, koska valtaosa "maalle"muuttajista eivät ole halukkaita maksamaan siitä että joka päivä saa kuunnella pärinää. Toiselta puolelta tulee pärinää, toiselta puolelta juna ja tulevaisuudessa lämpökeskuksen nousukaasut. Ei ihme että ei kauppa käy. Toisekseen tonttikauppaan vaikuttaa yleinen taloudellinen epävarmuus ja tietyllä tapaa mukavuudenhalu. Ostetaan mieluummin vanhempi valmis talo kalliimmalla lähempää palveluita tai työpaikkaa.

Sitten allekirjottaneisiin. Suurin osa allekirjoittajista (oletetaan että pitää paikkansa) on ulkopaikkakuntalaisia. Kyllä itsekin äänestäisin nurmijärven keskustassa olevan radan säilymisen puolesta jos siellä sellainen olisi. Tai espoon. Tai kirkkonummen. 

Tämän adressin olisi pitänyt olla muodossa, "Siuntioon uusi motocross rata". Oikeine perusteluineen, olisin itsekin sen allekirjoittanut. Nykyisen radan puolesta en ole.


Vieras

#13

30.09.2014 18:42

Bollstadin asukkaana melu ei mitenkään vaikuta elämääni. Kuuluu kyllä että siellä ajetaan, mutta tasaisesta hurinasta ei ole mitään haittaa. Ja ajoajathan ovat hyvin rajatut. Pahempi olisi jos samat nuoret jatkaisivat harrastustaan siuntion teillä toiminnan loputtua!

Vieras

#14

30.09.2014 19:42

Rata on todella hyvä ja motocross OIKEAA URHEILUA! nuorille tuleville mestareille on taattava harjoitusmahdollisuus.
Tommi Parviainen
Adressin tekijä

#15 Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

01.10.2014 04:49

#12: ilonpilaaja(ko?) - paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle 

Sulkemishaluista on ollut tietoa, mutta sulkemispäätöksestä ei olla ilmoitettu moottorikerholle. Edellisen teknisen lautakunnan aikana kunta oli halukas tekemään kaikkensa uuden ratapaikan saamiseksi. Keskusteluja oltiinkin käyty yhdestä paikasta, moottorikerho uhrasi yhden vuoden budjetin paikan melumallinnuksiin. Keskustelut kuitenkin tyssäsivät kuin seinään kun lautakuntien henkilöt vaihtuivat. 

On erikoista että asuinaluetta jatketaan Billskogin teollisuusalueen kylkeen. 

Siuntiolaisia on toiseksi eniten äänestäneistä.

Adressihan on motocrosstoiminnan jatkamisen puolesta, ei nykyisen radan puolesta. Pyyntömme on siis että saisimme jossakin jatkaa harrastustoimintaamme. Jos kunnalla ja kerholla ei ole varaa ostaa toista rata-aluetta ja rakentaa siihen uutta juuri nyt, niin toiveemme on että voimme jatkaa nykyisellä paikalla toistaiseksi. Olemme useaan otteeseen ehdottaneet äänivallin rakentamista.

 


Vieras

#16

01.10.2014 05:10

Päättäjille tärkeää huomioitavaa:
Motocross sisältää vaaroja, niin kuin kaikki urheilu, mutta on parempi opetella hallitussa ympäristössä kuin kevytliikenneväylillä, josta mopo ym hurjastelu on saatava loppumaan.Ohjattu nuorisotoiminta Crossin yhteydessä on mainiota kasvatus työtä.Siinä nuori kokee oikeasti, että sattuu kun kaatuu ja oppii kunnioittamaan kaveriaan.Älkää hyvät poliitikot antako taas rahanahneuden kulkea yleisen edun, tulevaisuutta-ajatellen, kulkea edellä.
Terveisin Seppo I.Manninen 0400-455589

Vieras

#17 Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

01.10.2014 05:40

#12: ilonpilaaja(ko?) - paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle 

 Kiitos näkökannasta. Yksi mielestäni tärkeä komponentti tämän kaltaisissa ongelmatilanteissa joidenkin yksilöiden halu asettua-asumaan alueelle, jota sen nykytoiminta kuormittaa kyseisen yksilön kannalta katsottuna. Olisiko yhteiskunnallisesti järkevämpää markkinoida alueita niiden sisältämien "ominaisuuksien" mukaisesti, vai alkaa riitelemään jokaisen "paluumuuttajan omista lähtökohdista, joita riittää joka lähtöön ja riidat sen kun lisääntyy.

Kerron esimerkin.70-luvulla muutti Seutulantienvarteen perhe pohjoisesta ja alkoi valittamaan lentomelusta.No lentokenttää ei siirretty , mutta miksi ihminen, ihmiset jotka häiriintyvät äänistä haluavat vartavasti muuttaa alueelle joka niitä tuottaa ?

Olisikin yhteiskunnallisesti ehkä mielekästä markkinoida ja kehittää alueita jo olemassaolevien tosiasioiden pohjalta. On kestämätön ajatus voida huomioida jokaisen paluumuuttajan eriävät tarpeet, kyllä lähtökohta pitäisi olla se ettei kukaan voi tulla alueelle jota rakennettu talkootyöllä vuosia, ja sanoa Kuninkaana, tämä ei käy minulle, minä muutan tänne ja te lähdette. Yhteensovittaminen olisi mahdollista rakentamalla erittäin kallis meluvalli , mutta olisiko järkevämpää laittaa nekin rahat nuorisotyöhön ja vanhuksien hoitoon ja asuttaa Crossiradan ympäristö moottoriurheiluhenkisillä perheillä, jotka ovat erittäin suuria veronmaksajia. ?

Seppo i. Manninen 0400-455589

ilonpilaaja(ko?)

#18 Re: Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

01.10.2014 14:59

#17: - Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle 

 Näkökulmiahan on monenlaisia. Puolesta ja vastaan. Esitin vain omani.

Sinänsä harmillista että tartuit paluumuuttaja kohtaan. Olisinhan voinut muuttaa kunnan sisälläkin sen 500 metriä ja se olisi edelleenkin sellainen kohta johon itse haluaisin puuttua. Itsehän esitin vain oikeutuksen sille miksi en adressia kirjoittanut. Vaikka olisin asunut koko ikäni Siuntiossa, olisin silti kiitollinen nykyisen radan siirtämisestä muualle. Jos olisin edes hitusen innoissani crossista niin varmaan puhuisin asian puolesta. Toiset on koiraihmisiä, toiset kissaihmisiä. 

Eikä tässä ole kyse mistään lentokentästä. Tiedän kyllä mitä tarkoitat viittauksellasi. Tällaisella kaavoitustoiminnalla nyt sattuu olemaan jatkoseuraamuksensa. Kaavoitetaan, myydään, myönnetään luvat ja kuunnellaan sitten uusien veronmaksajien mielipiteitä, toimitaan niiden pohjalta jos toimitaan. Siksi ko. rata tulisikin ensisijaisesti siirtää sellaiseen paikkaan joka on sille ja kunnan kehitykselle paras mahdollinen. Sama pätee kaikkiin muihinkin kunnallisiin kehityshankkeisiin. 

Ei olisi Siuntio ensimmäinen tapaus, eikä viimeinen.

Siinä olet täysin oikeassa, että alue markkinointi on tonttimyynnissä vähintäänkin kyseenalaista johtuen siitä, että niitä myy yleensä ulkopuolinen myyjä jolla ei ole faktuaalista tietoa mistään. Kaikki tieto tulee toisen käden kautta. Toisekseen painotetaan ylenmalkaisesti hyviä puolia, mutta ei osata mainita motocross rataa, lentokenttää tai tulevaa lämpökeskusta tai alkaa rekkaliikennettä keskusta-alueen läpi. Koska kuka sitä haluaisikaan sitten enää maksaa pyydettyjä summia ko. alueen tonteista? 

Toki oma otsikkonikin oli alkuperäisessä kommentissa hieman pielessä. 

ilonpilaaja(ko?)

#19 Re: Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

01.10.2014 15:27

#15: Tommi Parviainen - Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle 

 "Keskusteluja oltiinkin käyty yhdestä paikasta, moottorikerho uhrasi yhden vuoden budjetin paikan melumallinnuksiin. Keskustelut kuitenkin tyssäsivät kuin seinään kun lautakuntien henkilöt vaihtuivat. "

Tämä mielestäni kertoo hyvin paljon Siuntion hallinnollisista ongelmista. Myönnän sen, että pöytäkirjoista ei aina saa kaikkea tietoa vaikka niitä lukisi raamatullisesti. En siis istu itse missään jakkaralla.

"Sulkemishaluista on ollut tietoa, mutta sulkemispäätöksestä ei olla ilmoitettu moottorikerholle"

Itse taas olen ymmärtänyt, osittain toki huhujen kautta, että rataa oltaisiin sulkemassa. Mitään faktaa minulla ei ole. En olisi yhtään ihmeissäni, vaikka saisitte jatkaa toimintaa nykyisellä sijainnilla vielä 10 vuotta.

"On erikoista että asuinaluetta jatketaan Billskogin teollisuusalueen kylkeen."

No erikoista se ei taas omasta mielestäni ole. Eihän nykyinen "teollisuusalue" oikeastaan edes mielestäni täytä teollisuusalueen merkkejä. Yrityspuisto olisi ehkä parempi. Kunnan maankäytön suunnittelu on mielestäni hieman huonoa. Ehkä se paranee kunnan väestön kasvaessa. En usko että normaalilla asukkaalla on vaikutusmahdollisuuksia, vaikka näennäisesti asioissa kuunneltaisiinkin. En ymmärrä edes ns. Siuntion Sydämen kaavoitussuunnitelmaa.

Kunnassa on jo pitkään ollut aika jyräävä politiikka, jossa ei välttämättä asianosaisia kuunnella. Mikäli eriävän mielipiteen esität omalla nimelläsi niin voit joutua jonkun asiaan liittyvän tai liittymättömän vainon ja vihan uhriksi.  Tämä siis täysin mutua ja osittain tietoon perustuvaa.

"Siuntiolaisia on toiseksi eniten äänestäneistä."

Totta. Suhde on siis 78/795. + ne jotka eivät ole halunneet omalla nimellä allekirjoittaa ellei ne kuulu jo tuohon lukuun. Kyllähän se siitä elää ajan kanssa.

"Adressihan on motocrosstoiminnan jatkamisen puolesta, ei nykyisen radan puolesta. Pyyntömme on siis että saisimme jossakin jatkaa harrastustoimintaamme. Jos kunnalla ja kerholla ei ole varaa ostaa toista rata-aluetta ja rakentaa siihen uutta juuri nyt, niin toiveemme on että voimme jatkaa nykyisellä paikalla toistaiseksi. Olemme useaan otteeseen ehdottaneet äänivallin rakentamista."

Taas haiskahtaa Siuntiolta. En ymmärrä miksi sitä ääni"vallia" tai kunnon meluaitaa ei ole tehty. Sillähän olisi ollut positiiviset vaikutukset ympäristöön jo vuosia sitten. Onnistuisikohan joukkorahoitus uuden alueen rahoitukseen? Saisiko tukea RAYltä tai muualta? 

Ja myönnän sinullekin että oman alkuperäisen kommentin otsikko oli hieman virheellinen.


Vieras

#20

03.10.2014 08:33

eiiih miksi maksaa.kuka tekee tästä tilin?
pete

#21 Re: asiaa

03.10.2014 08:41

#1: -  

 ei mun nuoruudessa ollut siuntiossa/lohjalla minkään näköistä nuoriso toimintaa -70luvulla,pojista tuli lähinnä "mummonpotkijoita"tahi muuten urheilioita.perk.antakaa vekaroille paikka harrastaa.

melkein eläkkeellä

#22 faktat pielessä

03.10.2014 15:33

Kaivoin kunnan sivuilta tietoa tästä motocrossradan lopetus/siirto asiasta. Näin alkuun todettakoon että en ole harrastusta vastaan mutta tehtyjen kaavoituspäätösten ym perusteella olen sitä mieltä että radan toiminnan tulee loppua vihdoinkin nykyisessä paikassa.

Kunta on aloittanut mm palonummen pientaloalueen kaavoituksen vuonna 2003? ja siten tehnyt päätöksen muokata kuntakeskuksen lähialuetta asuinalueeksi. Jo tässä vaiheessa olisi sekä kunnan että harrastajien pitänyt aloittaa selvitys radan siirtämisestä jonkunajan kuluessa. Pöytäkirjoja kun selailee niin vuonna 2007 on metelistä valitettu ja asia viety Vaasan hallinto-oikeuteen, joka on velvoittanut kunnan vaatimaan toiminnan harrastamiselle asianmukaisen ympäristöluvan hakemista. Tässäkin vaiheessa asia on kunnan ja kerhon toimijden puolesta pyyhitty kintaalla, vasta kun 2010 palonummen 26 asukasta valitti metelistä ja siitä että kunta tontteja myydessään ei ollut kertonut radan olemassaolosta, kunta edellytti ympäristöluvan hakemista. Ilmeisesti kerho on teettänyt jonkun mittauksen mutta kunta ei koskaan myöntänyt asianmukaista ympäristölupaa, miksi näin jos kaikki oli ok?

Haagassa asuvan ystäväni tietojen mukaan hieman tämän jälkeen siuntion kunta aloitti palonummi2 alueen rakentamisen ja hakkasi lopun metsän palonummi1 asuinalueen ja motocrossradan välistä. Näinollen tehdyt melumittaukset eivät vastaa nykytilaa. Katsoin kaavakartasta myös näitä etäisyysasioita, ja palonummi 1 alueelle on tuo mainitsemasi 500m etäisyys rakennuksiin, mutta palonumm2 alueen lähimmät tontit ovat 200m etäisyydellä radasta. Tuskin kukaan ostaa tonttia vaikka olisi minkälainen meluvalli rakennettuna. Ja käydessäni kävelyllä tuolla uudella alueella, huomasin että sinne on jo rakennettu 4 tai 5 omakotitaloa. Onkohan kunta muistanut kertoa heille aikanaan radasta, tai ovatko he tehneet ostopäätöksen sen sen teknisen lautakunnan pöytäkirjaan kirjatun tiedon varassa, että kunta ei jatka vuokrasopimusta 31.10.2014 jälkeen...? Jolloin radan toiminta lakkaa.

En mitenkään halua arvostella harrastusta tai harrastajia, mutta olisiko krho voinut itse olla aktiivisempi löytämään uuden harrastuspaikan jo vuosiasitten kunkaikki tämä tuleva kaavoitus ym oli jo tiedossa?

Toivottavasti löydätte uuden harrastuspaikan, mutta mielestäni toiminnan tulee päättyä nykyisessä paikassa pöytökirjan tietojen mukaisesti 31.10.2014.


Vieras

#23 miksi ihmeessä

03.10.2014 15:56

 Hei

Adressin tilasto kertoo sen tosiasian, että pääosa radalla crossaajista tulee muualta kuin Siuntiosta. Miksi tätä hanketta mainostetaan niin Siuntiolaisena? Eikös Lohjalla, espoossa, karkkilassa, nummipusulassa, kiikalassa, hangossa.. ole ratoja joilla ajaa ja harrastaa? Mielestäni perusteet ovat hakusessa tämän adressin osalta.

Mukavaa syksynjatkoa

lasse

#24 Re: Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

03.10.2014 16:01

#15: Tommi Parviainen - Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle 

 Kerholle ei ole ilmoitettu? Kyllä varmasti on jos se on pöytäkirjoihinkin merkitty.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.10.2014 16:21