Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Juha Buska
Vieras

#677 Ote lausunnosta vuodelta 2006

07.02.2011 21:32

"Länsi-Pohja on suurten riskien aluetta: kolme isoa tehdasta, kaksi satamaa, kaivos, lentokenttä, rautatie ja kaiken aikaa kasvava maantieliikenne aiheuttavat merkittäviä riskejä ja korkeat vaatimukset ensihoidon järjestämiselle."

http://www.lapinliitto.fi/c/document_library/get_file?folderId=18232&name=DLFE-2389.pdf

Outi Keinänen
Vieras

#679 Re: Outille ja Ilkalle

08.02.2011 03:25

#515: Jänishousu - Outille ja Ilkalle 

Hei Jänishousu!

Odotan aamun Posaria, josko sattuis olemaan soster ltk:n päätöksistä tiedotetta, kuten tavallisesti. Nyt erityisen tarkkailuni kohteena on vastuulääkärin toteaman sopimusrikkomuksen käsittely lautakunnassa. Jos olisin ko. lautakunnan pj. tai jäsen en todellakaan hyväksyisi vastuulääkärin vahvistamia sopimusrikkomuksia tiedoksi asiana. Minulla ei olisi kanttia ottaa vastuuta vastuulääkärin toteamasta potilasturvallisuuden vaarantumisesta.

En ymmärrä  toiminnasta päävastuussa olevan viranhaltijan esityksen logiikkaa, että merkitään tiedoksi. Valtuustolle annettiin perusturvajohtajan toimesta selitys siitä, että vastuulääkärillä on valvontavastuu ja asia on siten hoidossa ja voimme olla turvallisin mielin. Nyt kun vastuulääkäri on valvonnassaan havainnut ja vahvistanut lautakunnalle sekä esimiehelleen, esityslistan liitteenä olleet, sopimusrikkomukset, niin ei sitä voi vain merkitä minun mielestäni tiedoksi. Jos potilasturvallisuuden vaarantumista epäillään vastuulääkärin toimesta näin vahvasti, niin se ei ole mielestäni pelkkä tiedoksi asia!!!  Nyt alkaa olla kyse virkavastuusta ja sen toteutumisesta. Toivottavasti soster. lautakunnassa on oltu hereillä eilisen illan kokouksessa ja laitettu asian käsittely uusiksi.

Ei ole mielestäni pois tämä asia, vaikka en ole kirjoitellut täällä. Olen kuitenkin aktiivisesti pitänyt itseäni ajantasalla tapahtumissa. Tästä viimeisimmästä lautakunnan päätöksestä on jälleen kerran otto-oikeus kaupunginhallituksella, jos sosiaali- ja terveyslautakunta ei ole tarttunut päätöksessään vastuulääkärin vahvistamiin sopimusrikkomuksiin. Siinäpä on Ilkalla sitten näytön paikka kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja kilpailuttamisprosessin valmistelleen kilpailuttamistyöryhmän jäsenenä. Nythän hänellekin on niitä todisteita, että toimeksi vaan...

Matti Suopajärvi
Vieras

#680 Re: Re: Outille ja Ilkalle

08.02.2011 09:30

Tuostahan tässä on kyse mitä Outi kirjoittaa, se vaan että kokous on tänään.

"Toivottavasti soster. lautakunnassa on oltu hereillä eilisen illan kokouksessa ja laitettu asian käsittely uusiksi."

 

 

 

jänishousu
Vieras

#681 Re: Re: Outille ja Ilkalle

08.02.2011 11:49

#679: Outi Keinänen - Re: Outille ja Ilkalle 

Kiitos Outi vastauksesta - pitkään näyttää ilta vierähtäneen näitä lukiessa:)

Toivottavasti Ilkka (jos tätä palstaa lukee) ymmärtää viestisi rakentavana ehdotuksena ja toivottavasti sen sellaisena esitit. Korostaisin vielä, että vaikka palstalla jotkut ovat yrittäneet tehdä tästä poliittista nokittelua, niin huoli ja tehdyt mokat eivät ole poliittisia. Toivottavasti te oikeasti omilla aivoilla ajattelevat Gunnar, Ilkka ja Outi löydätte tässä asiassa yhteisen näkemyksen hoitaa asiaa ja etsiä tukea myös yli puoluerajojen. Yksikään puolue ei taida saada asiaa hoidettua - sen verran syvällä ovat saappaat savessa vähän joka suunnalla.

Kun Matti jo tärveli lyhyen ja ytimekkään lopetukseni, niin tärvellään lisää ;)

Perusturvajohtajan mielestä se että sopimusta ja lakia rikotaan, sopimuksen valvonta laiminlyödään, potilasturvallisuus vaarantuu ja ylipitkät työvuorot ovat ongelma, ei ansaitse muita toimia kuin merkitä asia tiedoksi. Näin siitäkin huolimatta, että kaikki edellä mainitut asiat on raportoinut asiaa valvova viranomainen, jonka raportista käy ilmi, että rikkomukset edelleen jatkuvat.

 

Vieras
Vieras

#682 Re: Re: Re: Outille ja Ilkalle

08.02.2011 12:25

#681: jänishousu - Re: Re: Outille ja Ilkalle 

 Hienoa ja rakentavaa tekstiä Jänishousulta! Tsemppiä Gunnarille, Ilkalle ja Outille. Te olette Torniolaisten asialla!

Ilkka Kapraali
Vieras

#683 "Merkitään tiedoksi" ei riitä!

08.02.2011 17:14

Jossakin vaiheessa lupasin lopettaa kirjoittelun tälle palstalle, kun se näytti ärsyttävän joitakuita. Nyt lupaukseen kuitenkin poikkeus.

Vaikka minäkään en ole tänne enää kirjoitellut, olen käytettävissä olevin laillisin keinoin yrittänyt toimia tilanteen korjaamiseksi. Esitin kaksi viikkoa sitten Matti Suopajärven laatiman sopimusrikkomuslistan kaupunginhallitukselle ja vaadin, että Matin kirjaamat sopimusrikkomukset ja mahdolliset muutkin rikkeet selvitetään. Lisäksi esitin, että mikäli Matin esityksissä on perää, kaupunki ryhtyy asian vaatimiin toimenpiteisiin. Kaupunginhallitus yhtyi esityksiini ja lähetti asian sos.terv.ltk:lle selvitettäväksi. Siksi se on nyt lautakunnan listalla.

Koska kh. on antanut asian lautakunnan selvitettäväksi, niin tekeepä ltk. tänään millaisen päätöksen tahansa, niin sen pitää tulla sieltä kh:n käsittelyyn. Outillekin tiedoksi, että näin ollen kh:n ei tarvinne nyt käyttää otto-oikeuttaan, kuten se käytti kolme vuotta sitten ja kylvi sillä toimenpiteellään koko tämän sotkun siemenen. Ja Outin sanoja lainatakseni myöskään "minulla ei ole kanttia ottaa vastuuta vastuulääkärin toteamasta potilasturvallisuuden vaarantumisesta". Siksipä en varmasti tule hyväksymään asiassa päätöslauselmaa "merkitään tiedoksi".

Lopuksi pientä sapiskaa tämän palstan muutamille aktiiveille: Kun monet kirjoittajat ovat täällä ihmetelleet, etteikö tosiaan kukaan edes yritä mitään, niin olisi minusta ollut vähintäänkin kohtuullista ja korrektia teidän ilmoittaa, että asiaa on kh:ssa käsitelty edellä esittämälläni tavalla. Siitä ette ole olleet tietämättömiä.

Vieras

#684 väärän puolueen mies

08.02.2011 19:31

Ilkka on toiminut esimerkillisesti puheena olevan asian suhteen, mutta eihän sitä kovin korkealle noteerata tällä palstalla. On nimittäin väärän puolueen mies. Outikin on vähän jälkijättöisesti asiassa mukana ja Gunnarhan säheltää joka asiassa. On, kuin entinen ojankaivaja. Turvetta kyllä lentää, mutta ojaa ei tahdo syntyä. Mutta, sellaista on politiikka, josta tässäkin on paljolti kysymys. Yksi asia on minulle jäänyt epäselväksi. Oletteko, Matti ja kumppanit olleet asian tiimoilta yhteydessä omaan ammattiliittoonne ?
Vieras
Vieras

#685 Re: Ote lausunnosta vuodelta 2006

08.02.2011 19:50

#677: Juha Buska - Ote lausunnosta vuodelta 2006 

Suomen mittakaavassa... ei ehkä kuitenkaan kovin suuri. Normaali voisi olla oikea sana. Toi rautatie on kyl pahin... yhdet kiskot :D :D

 

Torniolaiset nyt oikeasti. Käykää Etelässä välillä niin näette ihan oikeita riskikohteita niin ei tarvi suurennella. Yksityinen kyl pärjää alueilla joissa väkiluku on n. 20000. Sit ku on lähemmäs sata tuhatta niin kannattaa vielä miettiä yksityise käyttämistä.

sairaanhoitaja
Vieras

#686 Re: väärän puolueen mies

08.02.2011 20:09

#684: - väärän puolueen mies 

 ¨Niinhän se on, että, jos Kapraalin aikanaan esittämä, sairaankuljetus omaksi toiminnaksi olisi mennyt läpi, niin tässä suossa ei nyt tarvottaisi.  Ilkka jäi yksin esityksensä kanssa ja päätös asian etenemisestä oli todellakin poliittinen.  Kummeksun suuresti, etteivät kirjoittajat tunnu millään myöntävän asiaa.

Vieras
Vieras

#687 Re: Re: Ote lausunnosta vuodelta 2006

08.02.2011 20:18

#685: Vieras - Re: Ote lausunnosta vuodelta 2006 

"Torniolaiset nyt oikeasti. Käykää Etelässä välillä niin näette ihan oikeita riskikohteita niin ei tarvi suurennella. Yksityinen kyl pärjää alueilla joissa väkiluku on n. 20000. Sit ku on lähemmäs sata tuhatta niin kannattaa vielä miettiä yksityise käyttämistä."

Taidat olla melkoisen ulkona tämän keskustelun juonesta. Oletko sitä mieltä, että laadukas ja korkeatasoinen ensihoito on ainoastaan etelän ihmisten etuoikeus...?

Vojakkalan ukko
Vieras

#688 Kärsivällisyyttä

08.02.2011 21:32

Kuntalaisena tuli myös sellainen seikka mieleen että eikö voisi tämän uuden yrittäjän rauhassa antaa käynnistää toimintaansa, en usko että entiselläkään toimijalla heti ensimmäisestä päivästä kaikki sujui ilman mitään ongelmia? Tuskin siellä kuitenkaan nyt aivan amatöörit on asialla.
Vieras
Vieras

#689 Re: Re: Re: Ote lausunnosta vuodelta 2006

08.02.2011 21:58

#687: Vieras - Re: Re: Ote lausunnosta vuodelta 2006 

 Joo, ei ole kartalla tämä vieras ja mitä tulee vähäisiin tuotantolaitoksiin, niin onhan se kyllä niin, että tehtaiden riskit ovat samat kuin etelässäkin ja pelatuslaitosten ja enshoidon resurssit pienet...

Vieras-Marraskuusta asti-->
Vieras

#690 Re: Kärsivällisyyttä

08.02.2011 22:38

#688: Vojakkalan ukko - Kärsivällisyyttä 

Eikös Matti ja Jänishousu ole maininneet jo seuraavista asioista:
- Meillä on kokemusta uusien toimipisteiden avaamisesta ja kaikesta mitä siihen liittyy. Valmistelutyö on aloitettu nytkin hyvissä ajoin, joten kaikki varmasti sujuu suunnitellun mukaisesti.
- Lääkärijohtoisella isolla yhtiöllä on paremmat voimavarat suunnittelun lisäksi varsinaiseen toimintaan.
Edut näkyvät alkaen hankinnoista toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Ja kun yhtiössä on väkeä paljon, toimintavarmuus on kohdallaan.
- Kaikki on kunnossa, joten ei tarvitse pelätä. Tarvittavat henkilöt on rekrytoitu ja työ kiinnosti laajasti
- Kaikilla uusilla työntekijöillä on kokemusta ambulanssista ja asianmukainen koulutus.
- Rekrytoidut ovat kotoisin Tornion lähialueelta.
- Hakemuksia tuli niin paljon että piti tehdä harkintaa ketä otetaan ja ketä ei.

Nämä kyseiset MG:n vastaukset antavat sellaisen kuvan että toiminta olisi "täydelistä" heti alusta alkaen. Matti ja kumppanit tekevät hyvää työtä, toistaiseksi huonolla arvostuksella. Kohan asia on puitu niin ansaitsisivat mielestäni paikkansa Tornion ensihoidossa, jos he siihen alkaisivat. Sikäli mikäli Tornion ensihoito järjestettäisiin Ilkka "Kapu" Kapraalin ehdottamalla tavalla, eli kaupungin omana...

jänishousu
Vieras

#691 Re: "Merkitään tiedoksi" ei riitä!

08.02.2011 23:42

#683: Ilkka Kapraali - "Merkitään tiedoksi" ei riitä! 

Olen viestien #684 ja #686 kirjoittajien kanssa samaa mieltä, että Ilkan toiminta on ollut esimerkillistä. Siitä olen eri mieltä, etteikö hänen toimiaan olisi arvostettu. Kieltämättä kehut ovat olleet aika mietoja itse kenellekin - enemmän on annettu miinusääniä niille jotka kehuja eivät ansaitse. Ja näistä miinuskehuista ei saa sitä mielikuvaa, että Ilkan puolue olisi jotenkin väärä - esimerkiksi s12 viestissä #287 Juha kertoo näkemyksiään Ilkan mainitsemasta kolmen vuoden takaisesta päätöksestä, Matti s23 viestissä #574 tämän kilpailutuksen alkuvaiheista - näitä löytyy palstalta enemmänkin muidenkin kirjoittamana, jos jaksaa lueskella. Kehujakin löytyy - en jaksa nyt alkaa etsimään, mutta mielestäni viestissäni #681 mainittuja henkilöitä on näissä kohdeltu jokseenkin yhdenvertaisesti. Haukkujakin on varmasti tullut - turhanpäiväisiä räksyttäjiä aina löytyy. Niille en kuitenkaan antaisi paljon painoarvoa. 

Ilkalle hänen viestinsä viimeisestä kappaleesta. Koska tälle palstalle on muutama viesti tullut kirjoitettua vastaan tähän omasta puolestani vaikken itseäni aktiivina pidäkään. Ennen tätä päivää olin toimistasi täysin tietämätön. Kun pari viikkoa sitten luin, että rikkeistä oli sinulle henkilökohtaisesti raportoitu, toki oletin että ryhdyt johonkin - sen verran periaatteen mieheksi olen sinut oppinut tuntemaan. Kun näin kh:n esityslistan, jossa oli ei-julkinen pykälä, mietin mahdollisuutta että olisit ryhtynyt johonkin. En kuitenkaan ole selvännäkijä, enkä ole tänne mutenkaan kirjoitellut arvailuja. Ja vaikka olisinkin tiennyt toimistasi, niin en olisi niistä tänne raportoinut. Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin olisin antanut sinulle työrauhan. Outinkin viimeisin viesti herätti kysymyksiä, mutta enpä ala niitä täällä kyselemään. Minulle riittää, että oletan teidän hoitavan asiaa. Ja toiseksi olisin olettanut, että mikäli haluat asian julkiseksi, kerrot sen täällä itse.  

Vojakkalan ukko: Aiemmin mainitun lisäksi suosittelen lukemaan viestin #620 

Lautakunnan päätöstä odotellessa...

OK
Vieras

#692 Re: Re: Re: Outille ja Ilkalle

09.02.2011 01:53

#680: Matti Suopajärvi - Re: Re: Outille ja Ilkalle 

Aivan oikein Matti. Kyllä se selvis, kun Posarin otin käteeni, että tiistai aamua vielä elettiin. Olen tehnyt tässä pyöreitä päiviä töitä, että meni jo vuorokausi sekaisin. Sillai se saattaa käydä sairaankuljettajillekin, jos joutuvat tekemään ylipitkiä työputkia. Erona on se, että teen töitä omaan piikkiin, eikä minulla ole onneksi panoksena potilasturvallisuus. 

Outi Keinänen
Vieras

#693 Re: väärän puolueen mies

09.02.2011 02:51

#684: - väärän puolueen mies 

No, käsityksensä kullakin. Jos olet oikeasti huolestunut asiasta, tuskin sättisit ketään, joka yrittää saada asiaa hoidettua. Täällä on keskustelussa ainakin pari selvää ryhmää eli ammatillisesti asiaan orientoituneet ja poliittisesti suuntautuneet. Itse edustan molempia ryhmiä. Politiikka - mitäs se olikaan? Yhteisten asioiden hoitamista, eikö niin? 

Sinä et tiedä minun tekemisistä pelkästään tätä palstaa lukemalla, joten on turha heitellä mitään kivenmurikoita. Sellainen turha nakkelu ei vie tätä, eikä mitään muutakaan asiaa eteenpäin. Tämä asia ei tarvitse sellaista kilpalaulantaa siitä, kuka mitäkin tekee. Tämä tarvitsee asiantuntijoiden seurantaa, jota Matti ja Juha ovat tehneet omilla nimillään ja muutama ilmeisesti nimimerkin suojista. Tämä tarvitsee rohkeita poliitikkoja ja työtä taustalla, jotta voidaan saada täysin pitävät perusteet asioiden tilanteesta.

Tarvitsemme toinen toistemme tietämystä ja sitä varten tämä palstakin on kohtuudella toiminut, väylänä lukea alan ammattilaisten mielipiteitä. Vastauksena Matin lähettämään kyselyyn,ltk:n esityslistan liitteenä oleva, vastuulääkärin lausunto oli yksiselitteinen. Asian hoitamiseksi tarvitaan myös kaikkien eri puolueiden poliitikkojen seurantaa. Minä en toimi sosiaali- ja terveyslautakunnassa, enkä kaupunginhallituksessa, jotka tätä kilpailuttamisprosessia ovat koko ajan hoitaneet ja päätökset tehneet. Mulla on johdettavana koulutuslautakunta, henkilöstöjaosto ja Vesiyhtön hallitus. Siitä huolimatta tuntuu joskus, että olen paremmin tilanteen tasalla tässä ensihoito- ja sairaankuljetusasiassa kuin ko.päätöselimissä istuvat.

Arvostan kaikkia luottamushenkilöitä, puolueeseen katsomatta, jotka laittavat itsensä likoon tämän asian suhteen. Meitä on vähän, joten pikkukivillä nakkelu saisi loppua, jos on tästä asiasta aidosti huolissaan. Yksi-kolme poliitikkoa ei asiaa vielä voi ratkaista, mutta sen selvittämistä voidaan kyllä edistää. Omalta osaltani näin olen toiminut.   

Outi Keinänen
Vieras

#694 Re: "Merkitään tiedoksi" ei riitä!

09.02.2011 03:26

#683: Ilkka Kapraali - "Merkitään tiedoksi" ei riitä! 

Sehän on hyvä, että kaupunginhallitus alkaa yksimielisesti kysellä asioiden perään lautakunnalta. Teillähän se hallituksessa virallinen seurantavelvollisuus kaupungin organisaatiossa onkin. Mitä tulee Ilkka näihin hyvinvointipalvelujen kilpailutuksiin, niin kovin hyvin niiden tarjouspyyntöjen valmistelussa Torniossa ei ole onnistuttu, eikä juuri minkään kilpailuttamisprosessin hoidossa tällä valtuustokaudella. Kolmen vuoden takainen asia ei ole syynä nyt huonosti laadittuun ensihoidon ja sairaankuljetuspalveluiden tarjouspyyntöön, jonka epäkohdista saamme tällä hetkellä kärsiä. Kukaan ei tietenkään osannut odottaa, että kilpailun voittanut firma toimii, niin kuin nyt on tullut esille. Eivät siihen arvanneet varautua mitkään tahot, mutta tarjouspyynnön puutteet sen mahdollistivat.

Sellaiset porsaanreiät pitäisi kilpailuttamistyöryhmässä tarjouspyyntöä valmistellessa osata ottaa huomioon, jos ei maallikoiden, niin ainakin asiantuntijoiden toimesta. Maallikoilla tarkoitan tässä yhteisten asioiden hoitajia eli poliitikkoja. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, vaikka keräisitkin pisteitä samaa asiaa kaupunginhallituksessa hoitaessasi ja tätä asiaa seuratessasi. Pitäähän omatkin jäljet parsia, jos niissä vikaa huomaa. Tärkeintä on kaupunkilaistemme turvalliset ja sopimuksen mukaiset palvelut, potilasturvallisuutta vaarantamatta. Jatketaan siis työtä tahoillamme, kunnes asiat saadaan kuntoon tämänkin osalta. Uskon, että meillä kummallakin on kuitenkin aito ja yhteinen tahto tarjota hyvää palvelua torniolaisille ja rohkeutta ei kummaltakaan puutu. Ehkä tässä on siis jotain toivoa...  

äänestänyt
Vieras

#695 hallinto/johto hukassa

09.02.2011 09:44

koko soppa olisi pitänyt alistaa hallituksen käsittelyyn. valtuuston kokouksessa kuului kun ilmeisesti RR ei antanut valt. puh. joht. ottaa asiaa käsittelyyn. onko nyt niin että kaupunki on pantava viranomaistutkintaan, ja kun tuomio tulee, häviää se kokemuksesta. eikö hallitus - ja valtuuston jäsenet muista tulossa olevia vaaleja, me äänestäjät muistamme. luottamushenkilöillä on vastuu, ja kun he eivät saa valmistelevia virkailijoita kuriin, vaihdetaan luottohenkilöt...
Ilkka Kapraali
Vieras

#696 Toimintaa, Outi! Foorumi on vapaa!

09.02.2011 16:03

Voi Outi sinua, miten jaksatkaan syytellä toisia kivittämisistä, kun omissa kirjoituksissasi vain kivi lentää, puukkoa tulee ja sappi kuohuu! Sitten kun saat kivesi nakotuksi, niin peräänkuulutat yhteistyötä kuin Jeesuksen ajan fariseukset konsanaan.

Kirjoitat minua tarkoittaen: "Minulla ei ole mitään sitä vastaan, vaikka keräisitkin pisteitä samaa asiaa kaupunginhallituksessa hoitaessasi..."

Kerropa, Outi, mitä meidän muiden pitäisi tehdä, että se miellyttäisi sinua! Ne, jotka eivät tee mitään eivätkä ota kantaa asiaan, ovat sinun mielestäsi saamattomia, ihmisten hyvinvoinnista piittaamattomia tyhjänpäiväisyyksiä, asiantuntemattomia virkamiesten johdettavissa olevia nöyriä nössöjä. Ja entäpä ne, jotka tekevät jotakin? He taas ovat pisteitten keräilijöitä ja äänten kalastajia!

Minulla on ollut tässä asiassa selvä kanta jo vuosien ajan ja olen loogisesti ollut sen takana kaikissa niissä elimissä, joissa olen ollut mukana. Se on todettavissa pöytäkirjoista päinvastoin kuin joidenkuiden toisten kohdalla. Voitko, Outi, itse sanoa samaa?
Vein asian kh:n käsittelyyn vain siksi, että se oli periaatteitteni mukaista. En yrittänyt keräillä pisteitä esim. kirjoittamalla tälle palstalle tuosta toimenpiteestäni. Matti Supajärvelle ja Juha Buskalle ilmoitin siitä heidän henkilökohtaisten s-postiensa kautta. He taas eivät pitäneet tarpeellisena kertoa siitä tällä palstalla, vaikka monet täällä ihmettelivätkin, eikö todellakaan kukaan edes yritä selvittää mahdollisia sopimusrikkomuksia. Ei Tornion kaupunginhallituskaan sentään niin piittaamaton ole, vaikkei Outi siellä olekaan, etteikö se selvityttäisi niin kovia väitteitä, joita Matti esitti paperissaan.
Pisteitten keräilystä vielä sen verran, että MINÄ en ole ehdokkaana kevään vaaleissa!

Outi kirjoittaa: "Kolmen vuoden takainen asia ei ole syynä nyt huonosti laadittuun ensihoidon ja sairaankuljetuspalveluiden tarjouspyyntöön, jonka epäkohdista saamme tällä hetkellä kärsiä." Kyllä se vain syynä on, sillä se on syynä siihen, että koko tarjouspyyntö yleensä piti laatia. Kerran vielä, Outi: jos et olisi tuolloin kolme vuotta sitten vaatinut kh:ssa otto-oikeuden käyttämistä ja sos.ltk:n yksimielisen päätöksen kumoamista, niin nyt ei oltaisi tässä tilanteessa. Se kumoamasi päätöshän oli, että ensihoito-sairaankuljetus järjestetään kaupungin omana toimintana.

Lupaan nyt siirtyä tässä asiassa sinne, mistä olen tullutkin, eli takavasemmalle. Jätän pöydän Outi Keinäsen puhdistettavaksi. Lisäksi lupaan näin julkisesti, että jos Outi saa tämän asian kumotuksi ja sairaankuljetuksen järjestetyksi kaupungin omana toimintana (minä en sitä saanut, vaikka yritin), niin 100-prosenttisen varmasti annan eduskuntavaaleissa ääneni hänelle ja lupaan tehdä rajusti vaalityötä hänelle ja hankkia ääniä muiltakin. Tämä on helppo luvata, sillä tuolloinhan Outi osoittaa konkreettisesti tulleensa kanssani samoille linjoille, että tällaiset palvelut hoituvat parhaiten julkisen sektorin järjestäminä. Siispä Outi, toimintaa! Foorumi on vapaa!


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.02.2011 17:19


Matti Suopajärvi
Vieras

#698 Matti selittelee......

09.02.2011 17:44

Postauksessani #513 kerroin toimittaneeni kirjeeni sopimusrikkomuksista Tornion terveyskeskuksen johtavalle lääkärille sekä saatteeksi sosiaali- ja terveyslautakunnalle, sekä perusturvajohtajalle. Tämän jälkeen Juha otti Ilkkaan yhteyttä ja Ilkka pyysi toimittamaan kirjeen myös hänelle. Näin tein ja Ilkka lupasi ottaa ja otti asian esille 24.1. KH:n kokouksessa joka oli ja on yhä ei-julkinen päätösten nettiversiossa.

Ilkka ilmoitti myös HETI kokouksen jälkeen mulle sähköpostitse KH:n olleen sitä mieltä että asia selvitetään ja tarvittaessa ryhdytään toimenpiteisiin.

Toissapäivänä Ilkka sähköpostissaan kertoi mulle asian olevan SOSTER:issa KH:n pyynnöstä. Tätä aiemmin en todellakaan tiennyt että KH oli todellakin ryhtynyt toimenpiteisiin. (Se että paperi on SOSTER:iin tullut KH:n pyynnöstä ei muuten näy SOSTER:in esityslistallakaan.)

Ilkan mielestä olisi tullut ilmoittaa, jotta yleisemmässäkin tiedossa olisi ollut että jotain sentään jossain tehdään. Täytyy jälkikäteen myöntää että asian olisi toki voinut ilmoittaa vaikkapa yhdellä viestillä "Ilkka Kapraali oli ottanut asian esille KH:ssa ja se oli päättänyt asia selvitetään ja tarvittaessa ryhdytään toimenpiteisiin." Viesti ois jälkikäteen ajatellen ollut asian käsittelynkin kannalta taktisesti ihan viisasta.

Olen pyrkinyt kirjoitamaan tänne vain pääasioita. En tainnut pitää tuota silloin sellaisena. Aika monen tahon lupaukset ovat jääneet ilmoittamatta, tällä hetkellä ainakin ALV & Hallinto-oikeus & Tehyn lakimies puuhastelevat asian jonkin kulman kimpussa. Ja aika moni taho on asiaan luvannut puuttua - harva vaan pitänyt lupauksiaan.

Pääasia minusta on se että asiat hoidetaan kuntoon. Pisteet niille jotka sen tekevät.

Ilkka puolestaan jo adressilistan alussa lupasi toimittaa asioita eteenpäin selvitettäväksi jos jotain konkreettista ilmenee ja niistä hänelle kerrotaan. Konkreettista ilmeni ja niistä kerrottiin Ilkalle ja Ilkka hoiti jutun eteenpäin kuten lupasi. Siinä se!

Minä en ole luvannut välttämättä ilmoittaa kenellekään ilmoittamistani asioista tai siitä että joku tekee, tai on luvannut tehdä, jossain jotain. Siinä se!

matti





L L

#699 Re: Aikakone

09.02.2011 18:53

#64: Minna Tarkka - Aikakone 

 Kun itse olet julki keskustalainen, niin tiedät varmaan, ettei teidän puolueessa tehdä virheitä ja, jos tehdään, niin ei niitä ainakaan tunnusteta.  Vai tiedätkö jonkun joskus tunnustaneen ?

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.02.2011 20:55