Oulun erikoisluokkia 3.–6.-luokkalaisille ei saa lakkauttaa

Ope, evp

#76 Paniikkisäästöt tulevat lopulta kalliiksi

16.10.2014 17:56

Säästökohteena erikoisluokkien lakkauttaminen on hölmöläisten peitonjatkopuuhaa. Vuosia erikoisluokkia opettaneena väitän, että lopulta erikoisluokat säästävät yhteiskunnan menoja mm. ehkäisemällä syrjäytymistä. Moni oppilaani on ollut kodista, jossa omin varoin ei musiikin, kuviksen tai liikunnan ohjausta ole varaa ostaa yksityiseltä sektorilta. Moni kiusattu on löytänyt erikoisluokalta hyväksyvän yhteisön. Moni on löytänyt alalta ammatin ja moni elämänikäisen harrastuksen, jonka mielenterveyttä vahvistavaan voimaan voi tukeutua silloinkin, kun elämä kolhii.


Vieras

#77

17.10.2014 05:56

Miksi lasten tilannetta hankaloitetaan?
Tämä säästö maksaa tulevaisuudessa
Moninkertaisesti.

Vieras

#78

17.10.2014 08:33

Erikoisluokkia ei saa lopettaa!!
Valitse nimimerkki

#79 Niin lyhytnäköistä...

17.10.2014 08:57

Taas ollaan lapsilta ottamassa... Surullista!


Vieras

#80

17.10.2014 09:58

Ilman erikoisluokkatoimintaa lapsen lahjakkuus eri asioihin ei pääse oikeuksiinsa. Nimenomaan erikoisluokan avulla lasta kannustetaan kehittämään juuri niitä taitoja, joissa lapsi on lahjakas. Muutenkin puhutaan aina siitä, että nuoret jäävät ammatinvalintakysymysten kanssa monesti melko lailla tyhjän päälle, kun eivät tiedä välttämättä omia lahjakkuuksiaan ja näin ajaudutaan monesti väärälle opiskelupolulle ja tulee näitä opiskelujen keskeytyksiä. Eikö se olisi hyvä, että lapselle annettaisiin mahdollisimman hyvät edellytykset toteuttaa juuri niitä asioita, missä on lahjakas ja vaikuttaa näin paremmin siihen, että millaista työtä tulevaisuudessa sitten haluaisi tehdä.

Vieras

#81 Re: Uskomatonta poukkoilua

17.10.2014 11:07

#14: Kohta eläkeläinen - Uskomatonta poukkoilua 

 KIITOS, menisikö tämä viesti myös päättäjille ?! Todella uskomatonta touhua Oulun johtoportailla... täysin käsittämätöntä, täysin absurdia ...


Vieras

#82 Re:

17.10.2014 11:11

#27: -  

 Ei anneta missään nimessä periksi !!! Tehdään jos vaikka mitä asian hyväksi !!!


Vieras

#83 Re:

17.10.2014 11:13

#36: staffa -  

 Näin on , löytyy paljon "tyhjän panttina" olevien palkkojen yms. menojen säästökohteita !!!


Vieras

#84 Periksi ei anneta

17.10.2014 11:25

Käännetään -  vanhemmat, opettajat, kaikki asian puolesta olevat - vaikka kivet ja kannot, jotta löydämme muita mahdollisia säästökohteita paikoista, jotka eivät ole lapsilta, nuorilta pois ! Sitä hyvää mikä on rakennettu vuosikymmeniä, ei totta totisesti yhden Pennasen ja kumppaneiden anneta tuhota !

Tulee ihan väistämättä mieleen, onko kotikaupunkimme johto ihan "pihalla" tärkeissä asioissa ? Anteeksi, mutta mitä siellä on "kotona" ?

 

Ajatteleminen kannattaa

#85 Re: Kyllä kaikissa peruskouluissa hyvä opetus

17.10.2014 11:29

#20: Järjetöntä... - Kyllä kaikissa peruskouluissa hyvä opetus  

 Juuri tuo mainitsemasi seuraa erikoisluokkien lakkauttamisesta. Vain niiden perheiden lapset, joiden vanhemmilla on varaa, saavat tukea taipumuksiinsa ja voivat harrastaa. Nykyisessä mallissa ideana on juuri se, ettei vanhempien tulot ratkaise millaisen kasvun polun lapsi saa. Silloin ollaan taas askeleen lähempänä yksityiskouluja.

Uraanivoima on kuin Tappava Terroristi

#86 Kaikki mukaan Suomen ---Vesistöjen puolesta !

17.10.2014 15:30

Kaikki mukaan Suomen vesistöjen puolesta

Alle Kirjoittakaa _ Adressi ;_Vesisistöjen Puolesta-Stop Talvivaara !

Uraanihan on _Vesiliokoinen ,Hajuton, Mauton, Väritön,Tappava Myrkky !

Uraanivettä voi toiselle juottaa ja vieläpä kehua,Ompa tämä hyvää !

Ydin voimaloita ajaa vielä Suomessa tuo lahjottu kurja kirottu kaarti !

-Ydinvoima on kuin ,varoittava sormi,jota kannattaa ,vain Lahjonta sekä torvi !

Pudismuori

#87 Re:

17.10.2014 20:34

#27: -  

 Eihän Oulun kaupungin johdossa asiaosaaminen ja tutkittu tieto merkitte mitään. Kunhan huiskitaan sinne sun tänne! On se niin häpeä korkeakoulukaupungissa, että sellaiset säheltäjät päättävät lasten ja nuorten tulavaisuudesta!


Vieras

#88

18.10.2014 07:34


Minä entisenä kuntapäättäjänä kummastelen että taasko päättäjät haluavat heikentää lasten asioita ! Sitä satoa sitten korjaillaan ( jos onnistutaan... ) vuosikymmenen ( ehkäpä jo aikaisemminkin ) kuluttua isolla rahalla. Niin lyhytnäköistä. Jotenkin tulee mieleen se hölmöläisten tarina peiton jatkamisesta...
Taloudellista tasa-arvoa parhaimmillaan

#89 Re: Tasa-arvosta

18.10.2014 07:36

#10: parin musiikkiluokkalaisen äiti - Tasa-arvosta 

 Ehdottomasti tukee juuri tasa-arvoa! Pienin panostuksin saadaan lasten innostus ja taipumukset kasvamaan! Voisi tehdä laajemminkin Oulussa!

Lopettakaa Oulun turha kuihduttaminen!

#90 Re: Uskomatonta poukkoilua

18.10.2014 07:40

#14: Kohta eläkeläinen - Uskomatonta poukkoilua 

 Ehdottomasti samaa mieltä! Tulokset ja vaikutukset ovat valtavan hienot suhteessa panostuksiin! 


Vieras

#91

18.10.2014 09:56

Musiikkiluokat Teuvo Pakkalassa käyneenä voin todeta, kuinka hienon pohjan se antoi elämälleni kaikin puolin ja vaativana opinahjona valmisti myös myöhempia opiskeluja ja elämääni varten. Ylpeänä kerron aina Etelä-Suomen kavereilleni, miten huikea musiikinopetuksen taso Oulun musiikkiluokilla on, ja he kuuntelevat todella ihastellen tarinoitani. Tasa-arvo toteutuu mielestäni kaikille vapaissa pääsykokeissa ja ainakin omalla luokallani oppilaita kävi Pikkaralasta asti bussilla koulussa, joten ei se keskusta-alueelle ollut.

Vieras

#92

18.10.2014 18:30

Erikoisluokkia ei saa lopettaa, sillä ihmisillä ei välttämättä ole varaa taidekouluihin tai liikunta- ja musiikkiharrastuksiin ja erikoisluokat ovat ilmaiset.
Jouko Maijala

#93 SIKAMAISTA OULULAISTA "OSAAMISTA"

18.10.2014 20:13

Taas kaupunkimme hullut herrat kunnostautuvat niin, että tyhjät päät kolisevat tuplamiehityksellä (kuntaliitokset) yhteen. Syntyy vain sutta ja sekundaa.

Tyttäremme aloitti Teuvo Pakkalan musiikkiluokalla, josta jatkoi Pohjankartanon musiikkilukion kautta Helsinkiin Sibelius Akatemiaan ensin oppilaaksi, sitten opettajaksi ja nyt kiertää ympäri maailmaa alttoviulunsa kera. On tällä hetkellä quartet-labin kanssa kahden viikon kiertueella ja juuri nyt Sveitsissä, maanantaina Lontoossa jne. Kansainvälistä yhtyettä vetää Pekka Kuusisto.

Ilman musiikkiluokista alkanutta upeaa opetusta ja Lillin niistä saamaa musiikkikulttuuria ja samanhenkisiä ystäviä ei tavallisesta kodista tulleella nuorella olisi ollut mitään mahdollisuutta päästä näin pitkälle. Silloin Oulussa todella osattiin, mutta nyt lause näyttääkin kääntyvän huonoksi vitsiksi.

ERITYISLUOKAT ON EHDOTTOMASTI SÄILYTETTÄVÄ !

Jouko Maijala

pelimanni

Heinäpää (Oulu)

 


Vieras

#94

19.10.2014 07:03

Käykää allekirjoittaan adressi ja jakakaa joohan.. Kiitos..!Hienohomma.. ;o)
Topi Mäenpää
Vieras

#95 Hetken se lämmittää

19.10.2014 08:35

Alueellinen tasa-arvo on ilmiselvä ja sanalla sanoen surkea tekosyy. Jos todellinen syy on - kuten epäilen - säästöt, olisi oikein sanoa se suoraselkäisesti. Tämän lisäksi tarvittaisiin näyttöä siitä, erikoisluokat lakkauttamalla todella syntyy säästöä.

Jos alueellisen tasa-arvon nimissä ryhdytään lakkauttamaan palveluita, kannattaisi varmaan aloittaa kaupunginsairaalasta. Sopii kai ihmetellä myös sitä, miksi kaupunki investoi parkkiluolaan keskustassa eikä Yli-Iissä.

Peruskoulun ala-asteen erikoisluokat tarjovat eri tavoin lahjakkaille lapsille mahdollisuuden kehittää omia vahvuuksiaan riippumatta taloudellisista lähtökohdista. Vaikka erilaisten lahjojen hyödyntäminen onkin peruskoulun ideologian vastaista, se on harvinaisen tasa-arvoinen ja edullinen tapa saada edes osa lapsien todellisesta lahjakkuuspotentiaalista yhteiskunnan käyttöön.

Kannattaa myös miettiä asiaa hieman tämän hetken budjettiongelmia pidemmälle. Miten ala-asteen erikoisluokkien lakkauttaminen vaikuttaisi esim. Pohjankartanon yläasteen musiikkiluokiin? Madetojan lukioon? Oulun imagoon?

Taiteilijan äiti

#96 Parempia säästökoheita

19.10.2014 18:42

Meidän perheessä tyttö on kuvisluokalla ja ainoa keino tyttären saada kehittyä rakkaassa harrastuksessaan. Ei ole varaa laittaa esim. Valveelle kursseille ja kansalaisopistoissa ei ole lapille suunnattuja kunno kursseja.

Kiitos mahtaville ja kannustaville opettajille. Tyttö viihtyy koulussa mainiosti ja muutkin aineet sujuvat siinä sivussa kiitettävin arvosanoin. Taide auttaa häntä keskittymään muihin aineisiin ja tuo iloa elämään. Tulevaisuus näyttää onko taideala hänen lajinsa aikuisena, mutta ainakin hän on saanut siihem mahdollisuuden.

Kiitos siitä Oulun kaupungille, jatketaanhan samaan malliin kaikkien erikoisluokkien kanssa???


Vieras

#97

20.10.2014 15:10

Perheillä ja lapsilla on hyvinvointiyhteiskunnan kansalaisina oikeus haluamaansa opetukseen. Lasten kiinnostuksen kohteita ja lahjakkuuden ilmenemistä pitää tukea. Sillä voi olla kauaskantoiset, positiiviset vaikutukset paitsi yksilölle/erikoisluokan oppilaalle, niin myös koko yhteiskunnan sivistykselle ja hyvinvoinnille!
Kommentin läh.: Marjo Kemppainen, Kasvatustieteiden- ja draaman opettaja, Opettajien, lastentarhanopettajien ja lähihoitajien kouluttaja, Lähidemokratiatoimikunnan jäsen ja Hyve-lautakunnan varajäsen (vihr.), Oulu


Vieras

#98

21.10.2014 17:39

Musiikkiluokkia ei saa lopettaa. Säästöt on löydettävä muualta, kuin lapsilta

Vieras

#99

21.10.2014 17:43

Musiikkiluokat ovat lapsille hyvä asia ja niitä ei saa lakkauttaa

Vieras

#100

22.10.2014 10:51

Erittäin hieno ja kannatettava asia tämä erikoisluokkien säilyttäminen. Käykääpä hyvät ihmiset samalla allekirjoittamassa myös Tuiran koulun puolesta -adressi. 9000 asukkaan alueen ainoa alakoulu, Tuiran koulu, on lakkautuslistalla. Kukaan päättäjistä ei ole pystynyt kertomaan, minne Tuiran koulun 200 oppilasta mahtuvat. Hajasijoitellaanko lapset useaan eri kouluun? Ota kantaa - allekirjoita Tuiran koulun puolesta -adressi. Lasten etu on kaikkien yhteinen.