Kärpäsen kirjasto säilytettävä.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kärpäsen kirjasto säilytettävä..


Vieras

#1

17.10.2014 16:05

Nyt viedään jo tuhkatkin pesästä.

Vieras

#2

18.10.2014 09:03

Entisenä Metsäkankaan asukkaana käyn edelleen silloin tällöin Metsäkankaan kirjastossa. Se on sympaattinen ja toimiva. Sielläpäin asuessani oli meille aikuisille ja lapsillemme mainio ja myös ainoa lähikulttuurikeskus. Konsertteja, teatteriesityksiä, myös taidenäyttelyitä ja kirjallisuuden maailma sekä ajankohtaislehdet kävelymatkan päässä. Ehdottoman tärkeä Kärpäsen alueen asukkaille!!!

Vieras

#3

19.10.2014 07:55

Törkeää toimintaa kaupungilta

Vieras

#4

19.10.2014 20:09

Lähikirjastot ovat erityisen tärkeitä lapsille, nuorille ja ikäihmisille. Kirjastoissa on myös mahdollisuus käyttää tietokonetta, nyt kun on panostettu erityisesti sähköisiin palveluihin Lahdessa.  Kärpäsen kirjasto on vielä kaupungin omissa tiloissa. Rinnalla pitää kehittää itsepalvelua, mutta se ei  okeutta lopettamaan kolmea kirjastoa!

 

Tämä on hätähuuto !

#5 Kaikki mukaan Adressiin :Vesistöjen Puolesta _Stop Talvivaara

20.10.2014 17:28

Nyt ollaan tuhoamassa -Suomalaisten elämän perus pylväät,

Uraanilla sekä liotus kemikaaleilla.

Kirjoittakaa alle Adressi :     -----Vesistöjen Puolesta_Stop Talvivaara !

Akrikola

#6 Lukekaa enemmän niin luulette vähemmän

21.10.2014 19:50

Kamputseaa hallitsi 1970-luvulla auringon grillaama viidakkopelle nimeltään Pol Pot ! Hän ei tyytynyt pelkästään lopettamaan kirjastoja vaan myös koko koulujärjestelmän, jotta olisi helpompaa hallita luku- ja kirjoitustaidotonta kansaa. Ei kait näin itseään sivistysvaltiona ja demokratiana pitävässä suomessamme sorruta tuollaiseen ja tietoisesti pyritä samaan lopputulokseen aloittamalla järjestelmällisellä lähikirjastojen lakkauttamisilla ?

 

Pirtsalainen

#7 Hyötyä myös Pirttiharjussa asuville

23.10.2014 08:14

Myös Pirttiharjussa asuvat käyttävät Kärpäsen kirjaston palveluita. 


Vieras

#8 Marginaalikustannukia

25.10.2014 07:54

Marginaalikustannus Lahden kaupungille, mutta merkittävä palvelu asukkaille. Ehkäpä tästä Lahdesta löytyy selkeämpiä säästökohteita, millä olisi jotain käytännön vaikutusta.

 

Lahden kaupunki yritti kiillottaa kilpeänsä ja houkutella uusia asukkaita pääkaupunkiseudulta. Koulujen, kirjastojen sekä ylipäätänsä "kaiken" lopettaminen johtaa siihen, ettei Lahden kaupunkiin kannata muuttaa emmekä saa tänne uusia yrityksiä ja veronmaksajia. 

Kirjan puolesta

#9 Erityisesti päättäjille

29.10.2014 20:05

Perusteluja päättäjät, miksi juuri Kärpäsen kirjasto on lakkautusuhan alla?Miksi juuri lähikirjastot? Aika välinpitämätön viesti lapsille, koululaisille, nuorille - tuleville päättäjille, kirjaston käyttäjille?!

Montako kirjastoautoa laitetaan savuuttamaan Kärpäsen mäkeä ylös kompensoimaan tätä lähikirjaston jättämää kulttuurivajetta - voin sanoa, ettei sellaista määrää kirjastoautoja löytyisi eikä sitä voi kirjastoautolla kompensoida! Ja montako henkilöautoa rullaa tulevaisuudessa mäkeä ylös-alas kohti pääkirjastoa, minkä pysäköintialue on postimerkin kokoinen. Jaa, muttei kai sinne enää ole tarkoituskaan mahtua, vaan toriparkkiin! Mutta, mutta...eihän kaikilla ole autoa, ei rahaa, ei terveyttäkään ja haluja asioida keskustassa. Miten pyörätuolilla, rollaattoreilla, kyynärsauvoilla, kävelykepeillä liikkuvat - ei bussireitti kulje kirjaston pihaan/ohi. Melussa ja kovalla asfaltilla, ihmisvilinässä on ilmeisesti elämys hakea kirjastopalveluja ikäihmisenkin. Eivät kaikki tilaa sanomalehtiä, aikakausilehdistä ym. lehdistä puhumattakaan. Ei kaikilla ole internettiä! On ollut niin kätevä lukaista viikon lehdet ihanassa lähikirjastossa, missä on palvelu 110-luokkaista, kiitos ihana kirjastoväki! Ja kyllähän on lähikirjaston tietokoneille ollut jonottajia! Ja lasten/koululaisten kannalta...kyllä on ollut helppo tulla Kasakkamäenkin koulusta ja aikoinaan Riihelästä tutustumaan lähikirjastoon ja pienet koululaiset ovat päässeet äidinkielen tunneilla kätevästi ulkoillen kirjastoreissulle...mikä sen virkistävämpää onkaan, ainakin parempi vaihtoehto kuin istua bussissa torille ja haahuilla pakokaasujen keskellä.... Entäpä nyt ainoa koulumme, Kärpäsen koulun ja lähikirjaston yhteistyö? Miettikää, voisiko parempaa sijaintia ollakaan!

Jos joku vielä ehdottaa Jalkarannan kirjastoa vaihtoehdoksi meille Kärpäsen kirjaston asiakkaille, niin kannattaa käydä tutustumassa molempiin kirjastoihin ja matkareitteihin ja pohtia sen jälkeen vastausta naama peruslukemilla.Täällä Metsäkankaalla ja Kärpäsenmäellä riittää trafiikkia ihan tarpeeksi, sääliksi käy Metsäkankaan koululaisia, jotka matkaavat päivittäin Kärpäsen koululle raskaan liikenteen seassa... ja kunhan päiväkoti valmistuu entisen Metsäkankaan koulun tiloihin, niin sitten alkaa aivan uudenlainen edestakainen kuljetusralli muutamilla nimeämättömillä kaduilla, kun päiväkoti-ikäisiä kuskaillaan mammuttipäiväkotiin aamusta iltaan...toivon mukaan monipuolinen, viihtyisä, virkistävä kulttuurikeitaamme ei vetele viimeisiä henkosiaan - nyt todella mitataan kunkin päättäjän arvo(kirja?)maailma!

 

Ora

#10

31.10.2014 18:25

Minä vastustan keskittävää politiikkaa ja puolustan keskustalaisena tiukasti lähipalveluja. Ihminen on tärkein!