Säästetään Kangasalan kyläkoulut 2014

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Säästetään Kangasalan kyläkoulut 2014.


Vieras

#1

03.11.2014 18:02

Toivottavasti arvostus kyläkouluja kohtaan kasvaisi!?

Vieras

#2 Puolustus

03.11.2014 19:40

Tahdon keskustalaisena puolustaa kyläkouluja, lukioita ja ammattiopetusta lähipalveluperiaatteella. Kaikkea ei tarvitse keskittää, mitä politiikkaa kokoomus, sosialistit ja vihreät ajavat. Keskittämiselläkin täytyy olla rajansa.


Vieras

#3

04.11.2014 04:48

Adressissa todettiin hyvin se, että jos kylien infa tuhotaan lakkauttamalla kouluja, kirjasto ja terveyskeskus, eipä nämä kylät huokuttele sinne uusia asukkaita ja nimenomaan omakotitaloasukkaita jos tonttien kaavoitus jopa estetään ja haja-asutusaluueelle ei saa lainkaa rakennuslupia.

Vieras

#4

05.11.2014 08:23

Miksi kunnan päättävät elimet levittävät toivottomuuden sanomaa? Pitäisi toimia juuri toisin. Olemme rikkaampia kuin koskaan. Kyläkoulut maksavat itsensä takaisin.

 

muori

#5 lahdenkulma

05.11.2014 16:56

Mitä tehdään likavesiviemäriverkostolla täällä syrjäkylässä jos kerran kaikki  lopetetaan.

Sitä  asiaa ajetaan yhtäsuurella sydämmellä kuin kuin kulttuuritaloa aikoinaan.

Kyläkouluilla on enemmän käyttöä kuin monumentillä keskustassa, ovat jopa kustannuksiltaan

huomattavasti huokeampia.

 

 

 

 


Vieras

#6

05.11.2014 20:46

Alakoulujen vuodet luovan todella tärkeän peruspohjan sekä lapsen nykyiselle että myöhemmällekin kehitykselle. On suurempi riski "mennä vikaan" myös myöhemmin, mikäli aloitus ei ole ollut turvallisella pohjalla - koulussa, jota ei ole tarvinnut jännittää esimerkiksi suuruuden tai pitkän matkan takia.
Riippumaton pohdiskelija

#7 Mietitäänpäs vähän

07.11.2014 19:26

Fakta 1: Julkinen sektori on kiihtyvällä vauhdilla hukuttautumassa tehokkuusparadoksiksi kutsuttuun ilmiöön. Silloin kun tavoitellaan ensisijaisesti resurssien käytön tehokkuutta ja kustannussäästöjä, tekijöiden huomio kiinnittyy organisaation toiminnan tavoitteen kannalta epäolennaisiin asioihin ja tehtävä, jota varten organisaatio on olemassa, jää täyttämättä.

Esimerkiksi onko lapsen kehityksen kannalta parempi opiskella ja leikkiä kavereiden kanssa ulkona virkeänä vai käyttää aikaa ja energiaa harvojen linja-autovuorojen odotteluun, matkustamiseen ja sitten nuokkua tai hälistä kesken unien herätettynä, väsyneenä ja nälkäisenä tunnilla?

Fakta 2: Sosiologian professori Juho Saari: "Yksinäisyys ja syrjäytyminen on seuraus siitä, että tulee toistuvasti ohitetuksi, kun muut valitsevat itselleen ystäviä, elämänkumppania, työntekijöitä jne. Mitä suuremmasta joukosta ihmiset voivat valita, sitä suurempi osa ihmisistä tulee toistuvasti ohitetuiksi."

Eli äänestämällä kyläkoulujen lakkauttamisen puolesta antaa hiljaisen hyväksyntänsä myös julkisen sektorin taloudellisen ahdingon syvenemiselle sekä yksinäisyyden, syrjäytymisen ja kaikkien siihen liittyvien lieveilmiöiden lisääntymiselle.

Nooh, eihän parin kyläkoulun säästäminen tietenkään pelasta kuntaa taloudellis-sosiaaliselta itsemurhalta, jos ja kun sellainen kerran halutaan tehdä. Mutta jos joskus tulisi se päivä, jolloin julkisen sektorin toimintoja alettaisiin kammeta takaisin terveelle ja kestävälle pohjalle, niin hengissä pidetyissä kyläkouluissa olisi hyvä alku ja esimerkki. Jotain, jonka varaan voisi rakentaa, jolloin ei tarvitsisi aloittaa kaikkea ihan alusta ja keksiä pyörää uudelleen.

 

kw

#8

09.11.2014 17:44

Meillä pitää olla varaa säilyttää koulut ja myös sosiaali- ja terveyshuolto. Jostain muusta voidaan säästää, mutta ei näistä perusasioista. Lapset, vanhukset ja sairaat kuuluu hoitaa ja koulutusasioiden pitää olla kunnossa.


Vieras

#9 Re: luokkien koot pysyy sopivina

10.11.2014 16:27

#8: kw -  sen kaikki luulisi tietävän että ei kaikki lapsiperheet halua asua taajamissa jossa tontti koko on alle 1000 neliöä.toiset lapsiperheet haluaa asua kyläkoulujen läheisyydessä jossa on rauhallinen asua.jos kunta ei kaavoita tontteja lapsiperheille tai jos kunta ei haluakaan myydä kyläkoulujen läheisyydestä tontteja juuri lapsiperheille niin saadaan todellakin tyhjiä kyliä.virkamiehet todellakin ajaa kylien tyhjentämis prosessia.miksi pitää maksaa kunnallisveroa jos palvelut häviää kyliltä?luulisi kunnasta löytyvän parempia säästökohtia kuin kyläkoulujen lakkautusprosessi.esim.kunnan väliporrasta voisi lomauttaa  tai lomauttaa kunnan eliitin..vain onko eliitillä jokin suoja lomautuksiin.

 


Vieras

#10

11.11.2014 09:47

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät. Hakekaa tukea EU:sta jos oma maamme ei ymmärrä kulttuuria, eli elämää

Vieras

#11

14.11.2014 10:44

Kyläkoulut on investointi lapsiin ja tulevaisuuteen eikä vain kustannus.

Vieras

#12

16.11.2014 20:14

En missään nimessä hyväksy turhamaista kulttuuritaloa jota maksetaan nyt lakisääteisiä palveluita lakkauttamalla.Hävetkää.
Sari Rautio

#13 Kyläkoulut kunniaan

19.11.2014 19:24

Tsemppiä teille ja toivottavasti saatte säilytettyä koulunne! Me yritämme kanssa taistella nyt Ylämäen koulun puolesta.20.11.14 sivistyslautakunta pitää kokouksen, jossa sivistyslautakunnan johtaja koittaa saada esityksen läpi koulun lakkauttamisesta mikä tarkoittaisi Ylä-Kintauden kylälle huonoa ennustusta, vaikka kylä virkistyy vuosi vuodelta enemmän lapsiperheiden muuton vuoksi, juurikin kyläkoulun toiminnassa olon vuoksi. Me järjestetään mielenilmaisu, jossa myös lehdistöä paikalla. Taistelkaa, Hyvä :)

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.12.2014 00:44