Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin.


Vieras

#151

11.01.2015 22:42

todella hyvä.
itse olen saanut todella ikäviä kokemuksia
vakuutuslääkäreiden tietoviisaudesta.
vihdoinkin perillä

#152 eduskunnalla ei ole tässä asiassa todellista lainsäädäntövaltaa!?

12.01.2015 07:55

Voisiko tämänkin lakipykälän takana olla tämä asia? Lähteenä on tämä kattaus 3.1.2015 Oikeusturvan ajankuvan Facebook

- Tiesitkö jo tämän? Todellinen lainsäädäntövalta on lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan asioissa rajattu eduskunnan ulkopuolelle. Kuten joulukuisesta kuvastakin, vertaiskuvallisesti näkyy. Mistä kaikesta mahtaa olla kysymys?
Ratkaisevaa meidän potilaiden/vakuutettujen kannalta on se, että nouseeko Suomen todellinen hallintamuoto eduskuntavaalit 2015 ykkösaiheeksi?
Viime aikoina pääministeri Stubbin suulla on ruoskittu konsensus toimien aiheuttaneen Suomen ongelmat.

Matkaa rakenneuudistuksista suurimpaan on paljon jäljellä.

Suomen suurin sanomalehti, Helsingin Sanomat, 27.2.2014, kiteytti suurimman rakenneuudistuksen tarpeen näin: ”Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi.”

- - - - - - - -


En tuota muuten uskoisi, mutta sitten tuon areenan toisesta kattauksesta 11.1.2015, josta oli linkki tähän adressiin:

Pääministeri Stubbin mielestä "Poliittinen päätöksenteko on ollut rikki" - Yle Uutiset 9.1.2015.

Korporatismi koneiston tekemää lainsäädäntöä on taas vireillä eduskunnassa. Lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan piiristä kannattaa seurata esimerkiksi näitä kahta.

Vakuutusoikeuslaki - Hakukoodit internetiin:
OM/4/32/2006 VAKO
HE 104/2014

Tapaturma- ja ammattitautilaki - Hakukoodit internetiin:
STM114:00/2009 TAU
HE 277/2014
HE 278/2014

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja Suomen todellisen hallintamuodon sekä hallitsijat paljastakoot!


Vieras

#153

13.01.2015 11:31

Nyt ollaan hyvällä asialla.
Sandman

#154 Vakuutus... mistä?

13.01.2015 17:36

Vakuutuslääkärien pätevyyttä ei valvota. Vakuutusyhtiö ei ole velvoitettu selvittämään onko lausuva lääkäri miten pätevöitynyt ja kyvykäs tekemään päätöksiä, joissa hän käyttää julkista valtaa, toimien vaakuutusyhtiön asiantuntijana. Lausujan valinta perustuu pelkästään sairauden koodiin, jonka mukaan tietyt sairaudet ohjaututuvat tiettyjen erikoisalojen lääkäreille. Sitä mihin erikoisalan sisällä lääkäri on perehtynyt ei kontrolloida millään tavalla. Päätöksen voi siis tehdä sairauden perustiedot omaava lääkärin. Lääkäriltä ei edellytetä esim. ko. potilaiden hoitokokemusta, koska näin päätöstä tekevästä lääkärikunnasta tulisi niin suuri, että se ei enää olisi helposti hallittavissa ja ohjailtavissa ja näin ko. ryhmälle asetettujen liiketaloudellisten ja poliittisten tavoitteiden toteuttaminen olisi hankalampaa. Päätöstä ei kuitenkaan voi tehdä potilaan kanssa tekemisissä ollut lääkäri, koska hän tavattuaan potilaan ei voi vakuutusyhtiön mukaan olla enää objektiivinen päätöstä tehdessään. Huomatkaa että hakijalla voi olla lausuntoja häntä pitkään hoitaneilta erikoislääkäreiltä. Saattaa olla jopa neljäkin puoltavaa lausuntoa eri tai saman alan erikoislääkäriltä ja silti vakuutusyhtiön lääkäriltä tulee hylkäävä päätös.

Päätöksen saatuaan on hakijalla oikeus toki pyytää päätöksen tekijän tiedot ja ne täytyy myös luovuttaa, mutta lääkärin pätevyyden tarkistuttamismisoikeutta ei ole.

Vakuutusyhtiöden pääasiallisena tehtävähän on nykyisin toimia rahoituslaitoksena... hankkia asunnottomalla pääjohtajalle paikka jossa voi vaipua uneen tutussa ja turvallisessa ympäristössä... taata suojatyöpaikka rakennusliikkeen johtajalle ja tietenkin ilman kilpailutusta, jotta hän voi sitten siirtää vakuutettujen rahat turvaan jonnekin kaukaiselle saarelle.

Onko kellään varmaa tietoa siitä kuka valvoo, että julkista valtaa käyttävä vakuutusyhtiön lääkäri on tarpeeksi pätevä suoriutumaan hänelle annetusta tehtävästä?

Enter The

#155 Re: Vakuutus... mistä?

14.01.2015 12:13

#154: Sandman - Vakuutus... mistä? 

Erinomainen esille nosto! Jäämme odottamaan viranomaisten vastausta.

Sitten hieman lisää. Vuosikausia vakuutusalan edustajat ovat väittäneet, etteivät potilaan/vakuutetun tutkineet lääkärit osaa kirjoittaa lääkärinlausuntojaan oikein. Nuorten lääkäreiden kohdalla tilanteen voi vielä jotenkin ymmärtää, mutta entä 15-30 vuotta ammatissaan toimineiden ja erittäin arvostettujen tutkivien erikoisalan lääkäreiden kohdalla?

Mielenkiintoinen suullisesti kulkenut tieto on ollut sellainen, että ministeri Risikon vetämässä vakuutuslääkärityöryhmässä STM091:00/2012 vakuutusala yritti runnoa läpi ehdotuksen, jossa potilaan/vakuutetun työkyvyttömyyteen voi ottaa kantaa vain vakuutuslääkäri! Ehdotus saatiin suullisten tietojen mukaan torpattua aivan viime metreillä.

Kuvio olisi toteutettu, kaikessa hiljaisuudessa, lääkärinlausuntolomakkeet uusimalla. Suullisten tietojen mukaan lääkärinlausuntolomakkeiden "kehitystyötä" tehdään tällä hetkellä Kelassa.

Asia saatanee lähiaikoina kaikkien nähtäväksi, kun STM lataa tämän 12.1.2015 lupauksensa mukaisesti työryhmän ohjaus- ja alatyöryhmien kokousten pöytäkirjat kaikkien tarkasteltavaksi. Ja työryhmän ohjaustyöryhmään osallistuneet kansalais- ja potilasjärjestöjen edustajat (2) ovat päässeet ne viimein tarkistamaan.

Pöytäkirjoja on yritetty saada julkisuuteen Oikeusturvan Twitterissä viime syksystä lähtien ja nyt STM on Twitterissään antamansa tiedon mukaan valmis, niin tekemään.




Pöytäkirjoja odotellessa kaikkien tästä aiheesta kiinnostuneiden kannattaa tutustua tähän:

abcdef

Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistioon (.pdf)
Sosiaali- ja terveysministeriön raportteja ja muistioita 2014:1
-  sivut 86 ja 87 sisältävät eriävän mielipiteen
- eriävä mielipide rajattiin STM:n toimesta vain kahden sivun mittaiseksi.

Kommentin linkit toimivat tätä kirjoitettaessa.

 

 

Vakuutustoiminta vaaliteemaksi 2015

#156

16.01.2015 08:51

Mielestäni asia pitäisi nostaa vaaliteemaksi, jotta nähdään mikä puolue tai ottaako mikään puolue asiaa hoidettavakseen? Vaalien alla tulee median taholta toivomuksia, jotta kansalaiset voivat esittää kysymyksiä tentattaville puolueille. Olisi hienoa, jos suurella joukolla asiaa viedään eteenpäin ja pyydetään mediassa asiaan vastauksia. Miksi Suomessa, jonka tulisi olla Oikeus Valtio, sallitaan vakuutusyhtiöiden epärehellinen toiminta? Kansalaiset velvoitetaan ottamaan liikenne-, tapaturma- ym. vakuutuksia ja kun vahinko sattuu, niin vakuutusyhtiö keinottelee itsensä vastuusta.

Mielestäni vakuutusyhtiöillä, kuten muillakin yrityksillä, tulisi olla julkisesti nähtävillä toimintaidea, henkilökuntatiedot kuvineen ja yhteystietoineen ym. Nykyään on hyvä, jos vakuutusyhtiöön voi edes soittaa ja sieltäkin vastataan - jos vastataan kasvottomana. Vakuutuslääkäreiden lisäksi lakimiehet pidetään kasvottomina ja myös vakuutusvirkailijat, jotta eivät arjessa menetä kasvojaan työnsä epärehellisyyden vuoksi. Puhutaan vain vakuutusyhtöistä, mutta sellaista henkilöä ei olekaan kuin vakuutusyhtiö - taustalla on aina ihminen, joka tekee mielivaltaisuuksia vammautuneiden ja puolustuskyvyttömien ihmisten elämällä.

Nämä kasvottomat vakuutusyhtiöt käyttävät julkista rahaa ja valtaa omaa talouttaan ja businestään sekä kasvottomien työntekijöidensä palkkoja maksaakseen. Kansalaisten on pakko sallia tämä, sillä politikot eivät tee asialle mitään tai ovat itse mukana tässä rikollisessa toiminnassa.

Olen ollut yhteydessä viime vuosina useisiin politikkoihin mm. Paula Risikko, Anna-Maja Henrikkson sekä hänen ministeriedeltäjänsä, Erkki Virtanen, Maria Tolppanen, Laura Räty ym. ym., mutta kenelläkään ei taida olla arvovaltaa hoitaa asiaa kuntoon. Meidän kansalaisten velvollisuus on nostaa asia keskusteluun ja kysyä, miksi tällainen mielivalta sallitaan Suomessa kansalaisten verovaroilla? Miten nämä lääkärit saavat harjoittaa ammattiaan, kun ne eivät ole rehellisiä?

Mikäli nykyinen toiminta saa jatkua, niin kansalaiset tulee vapauttaa lakisääteisistä vakuutuksista kokonaan. Ottakoot leikkivakuutukset ne, jotka haluavat rahoittaa vakuutusyhtiöiden toimintaa ja luottavat niiden kieroiluun.

 

 


Vieras

#157

17.01.2015 02:45

Poliitikothan ovat vielä enemmän, jos mahdollista, korruptuneita kuin vakuutuslääkärit...

Itse olisin valmis aloittamaan vaikka sisällissodan suomalaisen terveydenhuollon mädännäisyyden vuoksi.

iso taloudellinen motiivia?

#158 Re: eduskunnalla ei ole tässä asiassa todellista lainsäädäntövaltaa!?

17.01.2015 18:34

#152: vihdoinkin perillä - eduskunnalla ei ole tässä asiassa todellista lainsäädäntövaltaa!? 

Noiden hallituksen esitysten yhteydessä hallitus voi näyttää sen, ettei se ole kumileimasin. Pari viikkoa sitten oli pääministeri Stubbin mielestä politiikka rikki. Nyt se kuuluu olevan konsensus.

Noh, eiköhän se pikku hiljaa tarkennu, mitä ajetaan takaa.

Tässä linkissä paljastuu, että paljon muutakin taitaa olla Suomessa rikki. Kuten perusoikeuksista ihmisoikeudet ja oikeusturva. Linkin takaa löytyy mielenkiintoinen kirja sisäilmamyrkyistä sairastuneille ja koko kuvan katsaus, kun yksilönä joutuu vakuutustaisteluihin jättimäistä vastapuolta vastaan.

Tuntuu oudolta lukea, kun SAK:n ylilääkäri kehuu yhdessä EK:n ylilääkärin kanssa vakuutuslääkäreitä! Mitähän mieltä kehuista ovat asbestista sairastuneet? Vakuutuslääkärillähän ei ole työssään taloudellista motivaatiota? Vai onko sittenkin?




Aika yllättävää, ettei vakuutusyhtiöillä ole tilastoja yhtiöittäin:
a. myönnetyistä täysimääräisistä tapaturmaeläkkeistä/vuosittain
b. hylätyistä täysimääräisistä tapaturmaeläkkeistä/vuosittain
c. samat tiedot eriteltyinä tapaturmat/ammattitaudit

> tähän mennessä saatuja tietoa ko. luvuista 3 vastausta



Vieras

#159

19.01.2015 12:26

Vuosia on ihmisiä kiusattu ja samalla lääkäreiden etiikka kyseenalaistettu vain muutamien kymmenien "valittujen" lääkärien ansioiden takia. Toisaalta vakuutusyhtiöt ovat säästäneet oletettavasti melkoisesti. Kumma ettei aiemmin ole tähän havahduttu.
Nyt pelkään todella

#160 5 SOTE-aluetta ja niiden keisarilliset itsevaltiaat.

20.01.2015 07:10

Ajattelepa tätä SUHTEESSA SOTE-uudistukseen: 5 sotealuetta, niiden johdossa 5 vakuutuslääkäriä, jotka on vapautettu kaikesta rehellisyydestä, ja potilasasiakirjat laaditaan ainoastaan heidän muokkaamassa ja karsimassa muodossa, oli sitten kyse mistä tahansa potilaalle sairautensa ja vammansa perusteella lakien mukaan myönnettävästä etuudesta.

Entä sitten, kun on kyse potilaan potilasasiakirjojen eli potilaan terveyttä ei kun sairautta ja vammoja koskevien todisteiden kirjaamisesta muistiin vakuutusyhtiöystävällisen keisarin ohjeiden mukaan?

Ja mitenköhän silloin käy potilasasiapapereihin ja eläke- ja vakuutuskorvaushakemuksiin tehtävien kirjausten kanssa? Entä sairautensa tai vammansa vuoksi korvauksiin oikeutetun potilaan lääketieteellisten tutkimusten ja hoitojen järjestämisen toteutumisen kanssa? Eihän tämä toimi nytkään, niin kuinka sitten kussakin keisarillisessa minisuomivaltiossa.

Rehellisten lääkäreiden kirjoittamille lähetteille saattaa tulla taipumus kadota tai jäädä muuten vain ottamatta huomioon, vahingossa tietenkin. Muitakin ongelmia varmaan nousee.

SOTE-uudistuksen jälkeen Suomi on läänitetty viidelle itsevaltiaalle ja kaiken laillisuusvalvonnan yläpuolelle nostetulle keisarille.


Vieras

#161 Re: 5 SOTE-aluetta ja niiden keisarilliset itsevaltiaat.

20.01.2015 18:30

#160: Nyt pelkään todella - 5 SOTE-aluetta ja niiden keisarilliset itsevaltiaat. 

 Näin suomi jakautuu kahtia ne joilla menee hyvin ja ne joiden sallitaan jalostaa arjalaista rotu oppia.

Ne itse oppineet totuuden vastaisen kirjauksen omaavat tärkeät ns ylilääkärit dosentiti eli opettavat lääkärit joille on luotu ns valta tuomita ja rangaista sitä työntekijää jolle on sattunut työtapaturma sen aihettajaa ei voi rangaista koska kela sakoittaa kaikkia niitä työnanatjia jolle sattuu tyätapaturma.Jos työntekijöitä on esim tuhat sakko määräytyy työntekijän henkilömäärän mukaan.

Siten monet työnantajat ovat tehneet yrityksistä jokaisesta oman osastonsa esim yritykset joita monella paikkakunnalla ovat oma yksikkönsä max 15 toimihenkilöä ja kuka voinee päätellä onko työnanatja vakuuttanut työntekijän työtapaturman varalta??

Jos on  riskialttiissa yrityksessä ja ei ole vakuutettu niin ei saa koskaan korvauksia?

Vakuutuksia voidaan verrata esim autovakuutuksia kaikenvara tai normaali kasko.

 

 

Sandman

#162 Re:

22.01.2015 10:20

#20: -  

 Kroonisen väsymysoireyhtymän (CFS) tutkimus ja asianmukainen hoito aloitettava välittömästi Suomessa

Tuolla toisessa adressissa näyttäisi sama porukka käyvän puolustuskyvyttömien ja lasten kimppuun. Kannatin myös tuota adressia.

Samasta aiheesta näkyisi löytyvän asiaa myös Olli Polon Blogista. Melko tyypillistä, että samalla lääkärintodistuksella saa Suomessa hylyn ja Ruotsissa menee läpi kirkkaasti.


Vieras

#163 onko tasa arvoa enää?

22.01.2015 21:55

Tasa arvo kaikille ihmisille ja rehellisyys köyhiä kohtaan

Isoin korjausliike käyntiin?

#164 Vakuutusasiat eduskuntavaalien 2015 TOP 3 - pääteemaksi!

23.01.2015 10:21

#156: Vakuutustoiminta vaaliteemaksi 2015 -  

Samalla tulee laittaa tarkkaan harkintaan, että tulisiko Suomen todellinen hallintamuoto eli korporatismi ja vakuutusalan ylivertaisuus viedä perustuslakiin?

Jos yhteiskunnallisten asioiden hoitamisen pelikirja on edelleen (viimeinkin!) perustuslaki, niin siitä olisi nyt saatava vahvaa sekä jatkuvasyötteistä signaalia myös tänne katu- ja ruohonjuuritason suuntaan.

Mielellään pääministeri Alexander Stubbin/kok. ja eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman/sd. suulla kerrottuna.

Meidän kaikkien pitää muistaa, että tämä adressi kohteena oleva, erittäin härski lakipykälä on monistettu myös näihin lakeihin, joista kommentissa nro 101 tämä kuvakooste

Esimerkiksi vuoden 2007 eduskuntavaalien alla vakuutuslääkärit olivat tulossa omatoimisesti julkisuuteen. Kuitenkaan tästä tapaturmalain 41 d muutoksesta löytyy yllättävän vähän tietoa tiedotusvälineistä. Tässä kuvakoosteessa osuma ja näkökulma vakuutusalan omasta Tapaturmavakuutus - lehdestä. Jonka numerot ovat vuodesta 2000 alkaen luettavissa sähköisessä muodossa tästä linkistä

Kuvakoosteen alaosassa katsaus avoinna olevaan koko kuvaan tilanteeseen, koskien erittäin merkittävää julkista valtaa käyttäviin vakuutuslääkäreihin ja vakuutuslakimiehiin.

Vuosien 2007 ja 2014 välillä nähtiin mielenkiintoinen näyttö vakuutusalan avoimuudesta ja halusta lunastaa "Nyt tarvitaan kasvollisia vakuutuslääkäreitä" - lupaus. Sillä pelkkä kasvokuvien esiin tuominen ei ole riittävää, kun puhutaan erittäin merkittävän julkisen vallan käytöstä. Tarvitaan myös nimiä. Erikoisaloja. Erityispätevyyksiä. Sijaintipaikkoja. Koko kuvan muodostamiseksi.

Vakuutusala vastusti raivoisasti vakuutuslääkäritietojen julkisuuteen saamista! Tästä linkistä KHO:2014:83 taustoihin ja tietoon siitä, että myös vakuutuslakimiesten tiedot ovat hallinto-oikeuden päätöksellä julkiset!

Vaikka on kulunut yli 8 kuukautta korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä, niin vakuutusyhtiöt eivät ole vieläkään noudattaneet kho:n vuosikirjapäätöksen velvoitteita täysimääräisesti.

Miljardien eurojen liikevaihtoa pyörittävä; lakisääteisiin pakollisiin maksuihin perustuvasta liiketoiminta-ala avautuu hitaasti. Kho:n päätöksestä välittämättä!

Esimerkiksi, ketkä ovat vakuutusyhtiön käyttämät vakiintuneet lausunnon antajat ja todistajat erilaisissa oikeusprosesseissa. Puuttuvat edelleen avoimesta julkisuudesta.

Tässä lainaus Silminnäkijän jaksosta - Vakuutusyhtiön hylkäämät:

Toimittaja:
”Lausuntoja tehdään nopealla tahdilla. Otetaan esimerkki. Eräs ortopedi antaa lausuntoja liikennevahinkolautakuntaan; lääkärijäsenenä noin 1 700 kappaletta vuodessa.

Sen lisäksi hän lausuu vuosittain potilasvakuutuskeskukselle noin  200 lausuntoa. Tämän kaiken lisäksi hänellä on päätyö HUSissa.”

Asianajaja:
”Omasta näkökulmastani en ymmärrä, että miten hän voi laatia tällaisen määrän lausuntoja vuodessa. Jos asiakas toimittaa meille tuota, jutun asiakirjanipun, se on tyypillisesti tällasesta nipusta, tällaseen nippuun asiakirjoja.

Jokainen voi tietysti tästä itse laskea, että montako minuuttia yhden lausunnon laatimiseen voi niin kuin realistisesti käyttää.”

* * * *

Pessimisti ei pety näissä vakuutustaisteluissa koskaan:

- Aikanaan meppinä toiminut kokoomuksen Alexander Stubb vastasi rehellisen tuntuisesti muutamiin viesteihini, jotka koskivat Suomen ihmisoikeustilannetta ja vakuutusyhtiöiden käsittämättömän suurta ylivaltaa Suomessa:

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.

Erittäin mielenkiintoiseksi tuon rehellisen vastauksen tekee se, että jos otetaan huomioon hänen oma vaalirahoitusilmoituksensa vuoden 2004 eurovaaleista. Siihen sisältyy kokonaan 90 000 euron avaamaton vaalirahoituksen osuus. Puheiden ja tekojen välinen ristiriita lienee ilmeinen?

Lähde: Suomi 2017 blogi

 

 


Vieras

#165

30.01.2015 18:10

kaikki lääkärit,harjoittelijat työskentely kielto elävien potilaiden kanssa koskee myös sairaan hoitajia.ja tarkka kontrolli pätevyydestä.nyt jo tilanne vaarallinen.vaikka he ovat vastuu vapaita,joka jo ihmeellistä ja laitonta.
tutkimukset pakolliseksi nyt niitä ei saa pillereitä kyllä kasakaupalla,kun lääkärit on lääketehtaiden orjia ja vastuuttomia,epärehellisiä
potilasta kohtaan.virheet selitetään ylimielisesti
potilaalle ja ulos.tämä on totta.
ihminen

#166 Re:

10.02.2015 07:30

#165: -  

 Olipa mielivaltainen kommentti. Täälläkin pitäisi ilmeisesti olla tarkka kontrolli - pätevyydestä kirjoittaa, nimittäin. Tilanne on vaarallinen. 

Kuten ihmisiä, on lääkäreitäkin tietenkin moneen lähtöön. Kaikki lähtee siitä, millaisia ihmisiä lääkärikouluun valikoituu, tällä hetkellä siis ennen kaikkea matemaattisesti eteviä. Ehkä voisi pikemmin vaatia hekumenettelyn uudistamista ihmissuhdetaitoja suosivammaksi? Vastuuvapautta siinä ammatissa ei olekaan. Ja käsittääkseni ongelma, johon tämä adressi yrittää tärttua, ei ole lääkäreissä, vaan nimenomaan päättäjissä. Haukutte siis väärää puuta, hyvät ihmiset.

Koitetaan pitää kommentit asiallisina. Ihmisiä ollaan jok'ikinen, ei toinen toista parempia.


Vieras

#167

10.02.2015 13:32

Erittäin tarpeellinen, kiitos kun toimitte

Vieras

#168 Kumoaa hoitavan lääkärin

11.02.2015 21:10

Kanssa ihmettelen tätä yli-ihmistä, joka voi kumota hoitavan lääkärin lausunnon. Hoitava lääkäri joka tapaa potilasta ja määrittelee omien silmiensä alla potilaan kuntoa ja hoitoa. Tämän ammattitaidon kyseenalaistaa ja kumoaa vakuutusyhtiön lääkäri, joka potilasta näkemättä voi todeta asian tilan olevan aivan toinen. Ei mene ihan maalaisjärkeen...


Vieras

#169

19.02.2015 17:49

On jo aika saada oikeanlainen oikeudenmukainen demokratia tähänkin maahan. Miksi suurpääoma saa polkea ihmisiä jalkoihinsa kuinka tahtoo. Tässä suhteessa emme paljon eroa "kolmansista maista" joissa ihmishenki on sen arvoinen paljonko hänellä on rahaa taskussa.
Suomi 100 vuotias vuonna 2017

#170 Yhdessä

24.02.2015 18:48

Viidakkoradion kertomaa. Tieto adressista leviää myös päättäjien piirissä kulovalkean lailla. Muistakaa vinkata reilulla kädellä oman alueenne kansanedustajille ja tuleville ehdokkaille, joita on kaikkiaan noin 2 000. Joten kohderyhmää tälle adressille piisaa.

Ilman kaikkien yhteisiä toimia, nämä asiat ovat yleensä vaalien jälkeen toimintalistojen häntäpäässä.

Kerrataanpa vielä lyhyesti ydinpointit:

1. Myös näihin lakeihin tarvitaan vastaavat muutokset
>>> kommentti 101

2. Päättäjän kysellessä, mikä muka on viattomalta tuntuvan lain vaikuttavuus?
>>> tapaus Hans Kallberg osa 3

3. Päättäjän ymmärtäessä ja kysyessä, että mitä muuta on korjattava?
>>> Suomen ihmisoikeustilanne 2014

Eikä päättäjien asennetta kannata säikähtää. Uudet eivät vielä tiedä kuin murto-osan näistä asioista. Pitempään ammattissa toimineet taas tietävät seuraavan.

Se mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta. Sitä ei ole olemassakaan. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Eikä tuossa vielä ollut kaikki.

Ratkaisevaa on tietysti se, että saadaanko Suomeen viimein sellainen strateginen hallitusohjelma, jossa luvataan kirjallisesti hallituspuolueiden ja etujärjestöjen toimesta valvoa, että Suomen valtio, eduskunta ja hallitus huolehtivat sekä toteuttavat kaikissa toimissaan seuraavia Suomen ratifioimien sopimusten velvoitteita:

Perustuslain
Eurooppaoikeuden
Euroopan ihmisoikeussopimuksen
YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistuksen

suhteen?

 

 


Vieras

#171

25.02.2015 18:45

Toivottavasti tähän pöyristyttävään epäkohtaan saadaan lopultakin korjaus.
Olen saanut lukea liiankin monia vakuutuslääkärien lausuntoja jotka ovat täysin väärää totuutta.
Vakuutuslääkärien lausunnot ovat vastoin hoiitavien ja asiantuntijalääkärien lausuntoja. Miten on mahdollista että potilasta näkemättä voi antaa lausunnon, joka sotii kaikkea oikeutta ja kohtuutta vastaan.
Myös sananvapaus kauppatavarana

#172 Re: eduskunnalla ei ole tässä asiassa todellista lainsäädäntövaltaa!?

27.02.2015 19:23

#152: vihdoinkin perillä - eduskunnalla ei ole tässä asiassa todellista lainsäädäntövaltaa!? 

Kattavaa ison kuvan katsausta tiedotusvälineissä, tämän adressin aiheesta, odotellessa.

Pari viikkoa sitten eetteriin putkahtanut Porttikielto Poriin - dokumenttisarja avaa mielenkiintoisella tavalla ovia valtakoneistomme ytimiin. Tällä kertaa tapahtumista SuomiAreena tapahtumassa Porissa kesällä 2014. Yhtenä pääjärjestäjänä tapahtumalle on Bonnier konsernin omistama MTV3-mediatalo.

Keskustelu siitä, että ovatko nuo Porttikielto Poriin - jaksot journalismia vai ei, jatkuvat niistä paremmin tietävien parissa kiivaana. Muun muassa Facebookissa:
Porttikielto Poriin - dokkarisarjan jälkipyykki!

Kun jaksot malttaa katsoa kaikessa rauhassa, niin esiin napsahtaa mielenkiintoisen vallan käyttäjien joukko. Onpa sitä kutsuttu nimellä; viides valtiomahti. Totta vai tarua? Alkuun tästä Suomen Kuvalehden artikkelista: Ministerien avustajia siirtyy viestintätoimistojen leipiin

Viestintätoimisto kuulostaa harmittomalta nimeltä. Vaan, jos nimeksi laitetaan lobbaustoimisto, jolla on valtaa yli puolue-, korporaatio-, etujärjestö- ja aaterajojen. Siitä lisää 20.2.2015 tulleessa Uutisraportti-ohjelmassa. Viestintätoimistoja koskeva ilotulitus alkaa aikajanan kohdalta 06:10 -

Niin kuin Finanssialan toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi hyvin tietää.

Etujärjestöjen valta on mittaamattoman suuri kaikilla lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan alueilla. Seminaaritoiminta matkaohjelmineen ja erilaiset kesätapahtumat suljettuine osuuksineen ovat yksi pimeänä pysynyt vaikuttamisen alue.

Vittumaisen miehen maineessa oleva Markku Hirvonen on kiteyttänyt ministeriö- ja etujärjestötason suhteet oivasti:

- …torjuvia hankkeita ja aloitteita voidaan virkamieskoneistossa estää. Kyse on siitä, mitä tahoja virkamiehet herkimmin kuuntelevat.

Ministeriöiden virkamiehet tuntevat varsin hyvin erilaisten etujärjestöjen väkeä. He ovat entisiä työtovereita ja käyvät samoissa tilaisuuksissa ja seminaareissa.

Ei siinä tarvitse olla mitään suoraa lahjomista. Siinä vain ymmärretään”, Hirvonen kuvailee.”

Lähde: Voima 5/2014 s. 20-22 – Verolaput, olkaa hyvä


* * * *

Yhtä kaikki. Hyviä toimittajia tämän adressin esille nostamista aiheista Suomessa riittää. Toinen asia on sitten, kuka päättää heidän puolestaan mitä saa kertoa ja mitä jätetään kokonaan kertomatta.

 


Vieras

#173

06.03.2015 20:26

Knsalaisen oikeusturvan kannalta on äärettömän tärkeää, jotta hän saa oikeudenmukaisen kohtelun.
reiskanetti

#174

09.03.2015 06:08

Koko vakuutusoikeus nykymuodossaan on lopetettava, se ei ole oikeusvaltion perusteiden mukainen, vakuutusyhtiöiden lääkäreillä on täydellinen mielivslts tehdyissä päätöksissä.

Vieras

#175

09.03.2015 13:48

voisiko vakuutuslaakari allekirjoittaa jonkin paperin myos "sairauden" ja "laakkeen" navigoimista varten? esim., etta tietylle alueelle leviaa tietynlaisia oireita ja tietynlaisia hoitoja, niin, etta alueen asukkaat eivat kykene tekemaan valintoja vapaasti, vaikka "oireisiin" olisi tarjolla globaalisti monenlaisia "hoitoja"?