TAMPEREEN UHANALAISET KULTTUURITILAT SÄILYTETTÄVÄ


Vieras

#1

28.11.2014 13:50

Santalahden tehdasalueesta Tulitikkutehdas ja sen skeittiparkki tulisi säilyttää myös yhtenä perintökohteena vanhasta Tampereesta, ja osoituksena siitä kuinka joukossa on voimaa! Se on hyvin merkittävä nähtävyys ja vapaa-ajan "keskus" Tampereella.

Vieras

#2

29.11.2014 13:19

AIHEELLINEN
vieras

#3 Tämä on Hätä huuto Sumen vesistöjen puolesta !

01.12.2014 10:16

Tulkaa kaikki mukaan    Aressiin :

 

  Vesistöjen  Puolesta  -   Stop  Talvivaara !'

 

  Uraani  on _ vesiliokoinen ,hajuton, mauton, väritön ,Tappava myrkky !

 

 Kiitos !


Vieras

#4

01.12.2014 12:34

ny kaikki allekirjottaan tää adressi, rajaportin saunaa ei saa myydä!

Vieras

#5

03.12.2014 02:55

Hyvä Tampereen kaupunki.
Kulttuurin ja taiteen voima ja pelkkä niiden olemassaolo virvoittaa, elävöittää ja kasvattaa kaikkia jotka sille altistuvat, tavalla tai toisella. Kulttuuria ja sen luojia tulee varjella, sillä he omistavat elämänsä yhteiskunnan palvelemiseen omalla-alallaan. Ymmärrän toki että on monia jotka sanovat että eivät viihdy gallerioissa, eivät välitä musiikista, taiteesta, teatterista, elokuvista ynnä muusta, mutta jos virallisentahon yleinen kanta on se, että kulttuurilla ei ole merkitystä, on kansakunta todella pulassa. Kulttuurin ja taiteen tärkeyden huomaa helpoiten sitten, kun sitä ei enää ole. Miltä kaupunkitila näyttäisi, mikä nostaisi ihmiset hetkeksi arjen yläpuolelle jos meillä ei olisi kulttuuria. Ilman kunnollisia tiloja taidetta ei voida esittää, näyttää tai luoda. Suomalaisuus nousi aikanaan taiteesta, kansallinen identiteetti piirtyi ja eriytyi naapureistaan taiteen voimalla. Miten taiteen merkitys ja mahti olisi muka huvennut ajan kuluessa, kun tarve luoda ja esittää kulttuuria on ollut olemassa niin kauan kuin ihmisetkin. Yhdet ensimmäisistä merkeistä ihmisaivojen kehittymisestä eri tasolle kuin muiden kädellisten oli rituaalit ja kuvat, toisinsanoen, kokemus kulttuurista. Haluaako Tampere tosiaan vajota kivikautta kauemmas, vajota yksinomaan rahan ja kulutuksen valtakuntaan jossa unohdetaan pitää huolta ihmisistä ja tarjota kaikille mahdollisuus ravita itseään henkisesti? Herätkää suojelemaan sitä millä on väliä.

Vieras

#6

08.12.2014 18:25

Kannatan vanhojen pispalan tilojen pitämistä sellaisina kuin ne ovat. Esim rajaportin sauna on yksi pispalan maamerkeistä ja tekijöistä jotka tekee pispalasta pispalan. Ihan kuin tulitikkutehdaskin. Se monelle tärkeä paikka jonka ympäristössä voi harrastaa monipuolisesti erilaisia lajeja ja taidetta.

Vieras

#7

08.12.2014 19:33

Tärkeä adressi!
Teikki

#8 Onkiniemen Suomen Trikoon tehdasrakennukset.

11.12.2014 16:32

Onkiniemen Suomen Trikoon tehdasrakennukset (päärakennus sekä voimalaitosrakennus) tulee myös poistaa myytävien kohteiden listalta, ja toimintaa kehittää ja monipuolistaa nykyiseltä pohjalta. 

Onkiniemi on kotina yli 150:lle taide-, käsityö-, kultturi- ja harrastustoimijalle, työtiloineen, treenikämppineen ja esiintymistiloineen. Alueesta olisi mahdollista kehittää ainutlaatuinen kulttuuri- ja harrastushautomo Helsingin Kaapelitehtaan tapaan; mahdollistaa jo nykyisellään toimivien tekijöiden työtilat, monipuolistaa ja vuokrata tiloja, sekä tehdä siitä vetovoimainen, kansainvälisestikin tunnettu, houkutteleva ja monipuolinen esiintymispaikka konsertteineen sekä taidenäyttelyineen. Voimalaitosrakennuksessa on ainutlaatuiset puitteet tällaisen toiminnan mahdollistamiseksi, toimia ainutkertaisena ja monipuolisena esiintymistilana.

Tällainen yhteisöllinen taide- ja harrastuskeskittymä nivoutuisi hienosti Särkänniemen alueen kulttuuriprofiiliin (esim Sara Hildénin museon ja sen ympäristön kanssa), sekä varsinkin nykysirkus voisi olla yksi monista esittävän taiteen muodoista, jotka palvelisivat myös Särkänniemeä elämysalueena.

Tässä vielä sukkatehtaassa työtilojansa pitävän, läänintaiteilija Vesa Varrelan mietteitä loppukesästä 2014: www.tamperelainen.fi/artikkeli/230593-suomen-trikoon-tehtaasta-kulttuuritalo


Vieras

#9

25.12.2014 14:17

mukaan vain
KAUKO HORTTANAINEN

#10

03.01.2015 17:41

PORMESTARI,JULKISUUDEN KIPEÄ,AMMATTI TAIDOTON,HAIHATTELIJA+MUUT SUUNITTELIJAT,TUHOAVAT TAMPEREEN MAINEEN,TÄSSÄ HYVÄ ESIMERKKI,VALTION TUET POIS EI MUUTA.NIIN AHNEILLA ON KAKKANEN LOPPU,SUOMESSA EI LAKI VELVOITA MITÄÄN VASTUUTA KELLEKKÄÄN VIRKAMIEHILLE EIKÄ POLITIKOILLE,.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko viikottainen työaika lyhentää 35 tuntiin?