Avioliitto on miehen ja naisen välinen pyhä liitto


Vieras

#101 Re: Re:

26.02.2015 15:39

#98: Tulkoon homot . Ja homot tuli. - Re:  

 

 "nykyinen puolisonne ei liene pane pahakseen jos nait isellesi kokonaisen haaremin?"

Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto -adressista kopioin tähän, kun haaremit putkahtelevat uudelleen esille. Mutkia ei pitäis laittaa suoriksi.

 

"Moniavioisuus  VT                                                                                       17.03.2014 00:22

Yksiavioisuutta alleviivaa jo luomiskertomus (1. Moos. 2:2).

Itse asiassa 5. Moos. 17:17 kieltää kuningasta pitämästä useampia vaimoja.
Moniavioisuutta ei sinänsä torjuta kohdassa 5. Moos. 21:15-17, vaan sitä säädellään.
EKoskenniemi

 

Sen sijaan noissa maissa moniavioisuus eli polygamia on niin yleistä, että he kristittyinä joutuvat perustelemaan, miksi kristinusko ei sitä kuitenkaan hyväksy. Esimerkiksi Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma otti äskettäin itselleen neljännen vaimon.
Kaikilla tuon aikakauden hallitsijoilla oli lukuisia vaimoja. Tyttäriä annettiin naapurimaiden kuninkaiden haaremeihin poliittisten etujen vuoksi ja suuri määrä vaimoja oli vallan merkki. Raamatussa ei aina erikseen mainita jokaisesta asiasta, milloin se on väärin ja milloin oikein, vaan asiat vain kerrotaan siten, kuin ne tapahtuvat. Raamatun avioliitto-opetus on kuitenkin harvinaisen selvä. Se on ilmoitettu suurimmalla mahdollisella auktoriteetilla. Sekä luomiskertomuksessa että Jeesuksen ja Paavalin opetuksessa toistuu Jumalan alkuperäinen ja muuttumaton idea, että avioliitto on tarkoitettu yhden miehen ja yhden naisen väliseksi. Muut yhdistelmät ovat luomisjärjestyksen mukaan vääriä.

E.Junkkaala

Ennen vedenpaisumusta näyttävät Aadam, Kain ja Nooa poikineen olleen yksiavioisia. Kainilainen Lemek oli Raamatun esityksen mukaan ensimmäinen, jolla oli useampia kuin yksi vaimo, «1. Moos. 4:19». Myös Hammurabin laki edellyttää, että yksiavioisuus on a:n ihanteellinen muoto, mutta jos vaimo on sairas tai hedelmätön, se sallii miehen ottaa itselleen sivuvaimon tai saattoi myös vaimo antaa orjattarensa miehelleen saadakseen hänen kauttaan perillisen, vrt. «1. Moos. 16:2».

Hammurabin lain kannalta ei Aabrahamin yhteys Haagariin ollut moniavioisuutta. Mutta Eesau ja Jaakob elivät moniavioisuudessa, «1. Moos. 26:34»; «1. Moos. 29:33» s.    ( Jaakobin kohdalla muistanet K.Utrion hyvän selvityksen,  miten Jaakob oli ensinnäkin petetty naimisessaan ja siksi sai  2 kpl.  Ja lapsensaanti vaikeudet pakottivat naiset vaatimaaan sitä ja tätä.) 
Mooses asetti ihanteen korkealle laatiessaan säännöksiä a:n laillisuudesta, «3. Moos. 18», varoittaessaan moniavioisuudesta, «3. Moos. 18:18»; «5. Moos. 17:17», ja valvoessaan sivuvaimojen oikeuksia, «2. Moos. 21:2-11»; «5. Moos. 21:10-17», määrätyissä tapauksissa kokonaan kieltämällä avioeron, «5. Moos. 22:19», «5. Moos. 22:29»; «5. Moos. 24:1», ja vaatimalla avioelämän puhtautta, «2. Moos. 22:14», «2. Moos. 22:17»; «3. Moos. 22:10»; «5. Moos. 22:22».

Israelilaisia oli ankarasti kielletty solmimasta a:oja kanaanilaisten kanssa, koska he sillä tiellä ehdottomasti olisivat sortuneet epäjumalain palvontaan, «2. Moos. 34:16»; «5. Moos. 7:3». Israelin naiset eivät saaneet mennä ammonilaisten tai mooabilaisten puolisoiksi, mutta miehet saattoivat ottaa vaimoja näistä kansoista. Suhde edomilaisiin ja egyptiläisiin oli samanlainen, «5. Moos. 23:7».

Leviraattiavio, «1. Moos. 38:5-9»; «Matt. 22:23-30», oli erikoinen säännös, jonka päätarkoituksena lienee ollut perintöasiain järjestely.  Siis veljen vaimo veljen kuoleman jälkeen.


Joka tapauksessa sekä VT että UT asettuvat yksiavioisuuden periaatteen kannalle. Uuden liiton kansalle Jeesus on vahvistanut a. järjestyksen antaen sille entistä syvällisemmän sisällyksen, «Matt. 19:4-12»; «Matt. 5:27-28».

Jeesuksen aikana yksiavioisuus oli sääntönä juutalaisten keskuudessa. Kristillinen avioliitto oli alusta alkaen yksiavioisuutta, vrt. «1. Kor. 7:2».


Aapeli Saarisalo"

 

 

 "Vai teettekö niin kuin aina ennenkin että käännätte nopeasti itsellenne epämielyttävät raamatun jakeet ja sivut pois huomiostanne valehdellen itsellenne ettei lukemanne epämieluisat asiat koske nykypäivän kristittyä?"

Joo ei tarvitse itselle valehdella ollenkaan. Raamattu on viisas kirja.

Totuus sattuu.

#102 Re: Re: Re:

26.02.2015 18:31

#101: - Re: Re:  

Luonnossa esiintyy yksiavioisuutta mm. joutsenten keskuudessa. Samoin luonnossa esiintyy valtavasti myös homopariutumista mm. pingviinien, delfiinien jne. keskuudessa. Homous on luonnollista.

 

Älkää siis jumalan nimissä ilman jumalan allekirjoittamaa lisenssiä esiintyviä ihmisiä ihmiskirjoituksineen uskoko. Kaikki raamatun kirjoitukset ovat vain ja ainoastaan ihmisestä lähtöisin.

 

Säälin raamatun lukijoita jotka purematta nielevät raamatun opit ja raamatun selittäjien selitykset. Jos olisitte syntyneet muslimimaahan niin nyt paasaisitte koraanin oppien pyhyydestä. Se on katsokaas niin että huonon itseluottamuksen omaavat ihmiset alistuvat ajattelemaan elinyhteisön antaman ohjenuoran mukaan (johtuen yhteisön painostuksesta ja pelosta yhteisön hylkäämäksi tulemisesta eriävän mielenilmaisun vuoksi), olipa yhteisön ohjeet kuinka valheelliset tahansa. Se mihin maahan ja yhteisöön synnyt, ratkaisee sun "totuutesi".


Vieras

#103 Re: Re: Re: Re:

26.02.2015 20:10

#102: Totuus sattuu. - Re: Re: Re:  

 

 On turha puolustella homoutta sillä että homoutta esiintyy eläinkunnassa. Samalla logiikalla voisimme puolustaa lasten tappamista leijonalla, joka tappaa omat pentunsa tai voisimme puolustaa varastamista oravalla, joka käy varastamassa munat linnunpesästä.

Jokainen ihminen miettii varmaan omalta osaltaan itselleen vastauksen kysymykseen, pitäisikö eläinkunnan pingviinit, delfiinit jne. laittaan samaan koriin ihmiskuntaan kuuluvien homojen kanssa. Vastaus on miettimättäkin selvä. Homo on ihminen. Eläimet ovat eläimiä. Ero on jo siinä: eläinkunta - ihmiskunta.  

Mistä luulisit johtuvan että n. 180 maata maailmassa EI ole hyväksynyt "tasa-arvoista" avioliittolakia? Koska näissä maissa ymmärretään, että kahden samaa sukupuolta olevan henkilön liitto ei ole avioliitto, vaan pelkkä irvikuva avioliitosta. Näissä maissa tiedostetaan, että homous on luonnonvastaista vaikka sitä kuinka kaunisteltaisiin ja valkopestäisiin kaikilla median käyttämillä keinoilla.

Ylivoimainen enemmistö maailman maista EI kannata "tasa-arvoista" avioliittolakia. Enkä Suomeen kannata minäkään ja Suomessa asumme.

 


Vieras

#104

17.04.2015 14:48

Mielestäni avioliitto kuulu miehelle ja naiselle.

Vieras

#105

18.07.2015 14:38

Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto! Jumala loi miehen mieheksi ja naisen naiseksi, lisääntymään ja jatkmaan ihmissukua.
Kaksi miestä eikä kaksi naista voi jatkaa ihmissukua, sen todistaa jo maalaisjärkikin!!!

Vieras

#106

21.07.2015 06:38

siksi että mielestäni on väärinettä samaa sukupuolta olevia ihmisiä alettaisiin vihkiä keskenään. näen tämän asian luonnonvastaisena!

Vieras

#107 Näin se on nähtävä

08.08.2015 20:49

On lapsen oikeuksien polkemista tehdä isättömästä tai äidittömästä perheestä LAINSÄÄDÄNNÖLLINEN NORMI.


Anonyymi

#108

20.09.2015 07:18

RAAMATTU Sanoo totuuden avioliitosta. Noudattakaamme sitä

Vieras

#109 Re: Näin käy jos homolaki tulee...

26.02.2018 21:24