Autetaan vammaisperhe voittoon taistelussa huostaanottoa vastaan

Petri Reinikka
Vieras

#1

27.12.2010 22:50

Allekirjoitettu
tiina vousden
Adressin tekijä

#2 Re:

27.12.2010 22:52

Juha Kaartinen
Vieras

#3 Erillaisuus

27.12.2010 23:15

Erillaisuudessa on voimavaramme,meidän täytyy alkaa ärähtää ja vaatia oikeuksiamme,lopetetaan tämä lampaina oleminen!
Välitetään lähimmäisiämme!
tiina vousden
Adressin tekijä

#4 Re: Erillaisuus

27.12.2010 23:29

#3: Juha Kaartinen - Erillaisuus 

 Hyvin sanottu!

Lisäksi uskon, että hyvällä saamme asian hoidettua!

Airi ja Teuvo Väliheikki
Vieras

#5 Autetaan vammaisperhe voittoon taistelussa huostaanottoa vastaan

28.12.2010 09:36

Kun perhe on selvinnyt 15 vuotta lasten kanssa, myös silloin kun lapset ovat olleet pieniä, niin miksi vasta nyt otetaan huostaan kun lapset alkavat olla omatoimisia ja avuksi vanhemmilleen.

Jos perheen äiti on valittanut hekilökohtaisista avustajista joiden työt eivät ole tulleet tehdyiksi, se ei ole peruste lasten huostaanotolle. Onhan äiti selvinnyt lapsista myös silloin kun he ovat olleet vauvoja ja vaippaikäisiä.

 

Ei perheen ole pakko hyväksyä sellaista henkilökohtaista avustajaa joka ei tee töitään ja yhteistyö ei toimi.

Muistetaampa tässäkin fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi.

 

http://www.unicef.fi/LOS_lyhyt


9. Lapsella on lähtökohtaisesti oikeus elää vanhempiensa kanssa, jos hänellä on hyvä ja turvallista olla heidän kanssaan. Vanhemmistaan erossa asuvalla lapsella on oikeus tavata ja pitää säännöllisesti yhteyttä kumpaankin vanhempaansa. Tapaaminen voidaan estää, jos se on lapsen edun vastaista.

 

http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/asiakkaanoikeudet

 

Oikeudet

 

Apua tarvitsevalla on oikeus saada asianmukaista ja laadultaan hyvää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelua. Hoidon tai toimenpiteiden vaihtoehdoista on kerrottava avoimesti. Asiakasta on kohdeltava loukkaamatta hänen

  • ihmisarvoaan
  • vakaumustaan
  • yksityisyyttään.
Vieras
Vieras

#6 Re: Autetaan vammaisperhe voittoon taistelussa huostaanottoa vastaan

28.12.2010 09:47

Anna Kiiski
Vieras

#7

28.12.2010 11:20

Sijarit ovat hyvin innokkaita turhiin huostaaottoihin. On hyvin paljon turhia huostaanottoja. Täytyy lopettaa....
Muksis
Vieras

#8 jaahas

28.12.2010 15:34

Herkkähipiäistä porukkaa jos pelkästään tuosta otetaan huostaan. Eli siis kritiikki tai huomautus omalla vastuulla, ei ole ensimmäinen kerta kun kuulen että kriittisyydestä sakotetaan.
tiina vousden
Vieras

#9

28.12.2010 15:43

Terve järki pitäisi olla yksi apu arvioitaessa huostaanoton tarvetta. Tässä tapauksessa vammaispariskunta ansaitsi suuren pokaalin. Lapsensa ovat sosiaalisia, urheilullisia ja hurjan laaja-alaisia nuoria ihmisen alkuja.
Lainmuutosta vaaditaan
Vieras

#10 autetaan vammaisperhe voittoon taistelussa huostaanottoa vastaan.

28.12.2010 17:55

Tämä on todella älytöntä miten suomessa on näin retuperällä sosiaalitoiminta. Ruvetaan ihmiset vaatimaan lakimuutosta, käytännössä tämähän on aivan kuin lapset olisivat vankilassa ilman oikeuden päätöstä tuomareina sosiaalityöntekijät. Ei varmasti ole lasten etu, mahtaa olla niin että virkavirhettä peitellään ja haetaan syytä että ei viranomainen saisi potkuja persuuksiin.Näillä perusteella saisi olla koko suomen valtion lapset lastenkodissa. Lopputili näille viranomaisille ja ehdottomasti lapset kotiin ajatelkaa hyvät ihmiset mitä lapset saavat kokea aikuisten virkailijoiden pallottelusta.lapset on jo näinkin isoja niin mitä hemmettiä ne nyt sitten rupeavat leikkimään eikö viranomasilla ole järkeä tässä touhussa. VAADITAAN YHTEISTUUMIN LAKIMUUTOSTA NÄITÄ UHREJA ON VARMASTI MUITAKIN.
nigga
Vieras

#11

28.12.2010 20:44

Tuntuu siltä, että tässä kyseisessä tapauksessa ei ole kaikki noin selkeää ja yksinkertaista kuin täällä kerrotaan. Olisi mielenkiintoista kuulla sosiaalityöntekijän virallinen lausunto tapauksesta. Ei sosiaalityöntekijätkään voi ihan mitä vaan tehdä, enkä tule ikinä uskomaan, että lapsen voi noin vaan ottaa huostaan ilman mitään oikeasti pätevää syytä. Eli en usko ko. tapausta ennen kuin olen sosiaalityöntekijän virallisen lausunnon nähnyt.

Vieras

#12

28.12.2010 20:56

Asia ei välttämättä ole niin kuin vanhemmat antaa ymmärtää, kannattaa suhtaututa tähän huostaanottoon vakavasti, tuollaisiin toimiin ei ryhdytä vain "koston" pohjalta, perheen entisenä naapurina olen nähnyt mm. kuinka koiria kohdellaan, erittäin ala-arvoista kohtelua, ja olisi aiheellista myös eläinsuojeluviranomaisten käydä katsomassa eläinten olot.
Vieras
Vieras

#13 Re:

28.12.2010 21:26

Eläinlääkäri on käynyt tutkimassa talon kaikki eläimet ja ainoa huomautus tuli koiran liian lyhyestä narusta, olen nähnyt tarkastuksesta tehdyn todistuksen. Sosiaaliviranomaiset pitivät huolen siis siitä, että eläimetkin tutkitaan :-)

Lisäksi olen nähnyt sosiaaliviranomaisten kirjoittamat paperit molempien lasten osalta, huostaanoton kriteerit, jotka ovat aika vahvat eivät noissa papereissa täyty millään mittakaavalla.

Isabel Allende
Vieras

#14 Lapsiperheiden rääkkäämistä

28.12.2010 21:28

En usko, etteivätkö huostaanotto- eli lastensuojeluviranomaiset ottaisi lapsia huostaan koston vuoksi: miksi eivät ottaisi??
Eihän näiltä huostaanotoista päättäviltä ihmisiltä vaadita edes alan koulutusta, jotain sinnepäin riittää.
Perhetyöntekijät mm. ovat järjestään pelkkiä lähihoitajia ja porrassiivoojia - ja määrittelevät silti sosiaalitoimelle jonkin perheen "kykyä vanhemmuuteen" - kun hädintuskin edes sisäistävät nämä käsitteet.
Joku koulutus alalle, ja asiakkaan kunnioitus olisi avuksi nyt ensihätään - sitten voitaisiin puhua Tukitoimista - eikä naamioitaisi tarkkailua ja virheiden etsimistä, ja mustamaalausta "tukemiseksi".

Nykylain avulla kostonhimoinen ihminen saa toisen lapset huostaanotetuksi/ sosiaaliviranomaiset häiritsemään kotirauhaa pitkiksi ajoiksi tarkastuskäynteineen - yhdellä puhelinsoitolla.
Kenenkään ei tarvitse todistaa, että lapsia olisi kohdeltu huonosti, MUTTA:
ilmiannon jälkeen perheen on pakko todistaa, ETTEI lapsia kohdella huonosti!!
Olen lukenut itä-Saksan ja Puolan historiasta tällaista viranomaistoimintaa - tosin ei näin raakaa, siellä vangittiin vain aikuisia, ei lapsia!
Lapsena kärsinyt
Vieras

#15 Hohhoijaa

28.12.2010 21:30

Kovin yksipuolinen selvitys asiasta! Älkää hyvät ihmiset olko noin sinisilmäisiä ja tottakai lapset haluavat aina vanhempiensa luokse olivat nämä minkälaisia tahansa. Niin lapset vaan toimii, ennen kuin oma harkinta on kehittynyt.
Minun mielestä tässä yhteiskunnassa odotellaan monesti liian pitkään, ennen kuin aletaan tositoimiin. Lasten paras pitää mennä etusijalle ja se ei läheskään aina ole siellä vanhempien luona.
Tiina Vousden
Vieras

#16 Re:

28.12.2010 21:30

#11: nigga -  

 Iltaa Nigga

Kiitos kommentistasi! Laitapa googleen HUOSTAANOTTO ja saat monia eri linkkejä, joissa huostaanotto, ikävä kyllä, on suoritettu väärin perustein.

Ystävällisin terveisin,

Tiina Vousden

Tiina Vousden
Vieras

#17 Kommenteistanne

28.12.2010 21:33

Olisi kohtuullista uskaltaa laittaa kommentit nimellä.
Muutenhan niillä ei ole painoarvoa.

Ystävällisin terveisin
Tiina Vousden
tiina vousden
Adressin tekijä

#18 Yksi tarina

28.12.2010 22:37

http://www.studio55.fi/tositarina/artikkeli.shtml/1180294

Kannattaa lukea! On todella ikävää, että näin tapahtuu Suomessa.

terveisin
Tiina Vousden
nigga
Vieras

#19

29.12.2010 06:59

Hei Tiina Vousden,

kiitän vastauksestasi! Tässä adressissa käsiellään tietyn perheen huostaanottoa, josta on kerrottu vain päällispuolisesti perheen näkemys asiasta. Emme ole kuulleet emmekä lukeneet toisen osapuolen eli sosiaalihuollon näkökantaa asiaan. Tästä syystä en voi pitää ko. adressia luotettavana vain ja ainoastaan kuulopuheiden perusteella.

Jos kyseisen adressin tarkoituksena on muuttaa nykyistä huostaanottosysteemiä, niin adressi tulisi muokata erilailla tai perustaa kokonaan uusi adressi huostaanotosta yleisesti. Linkittämäsi tarina huostaanotosta viestissäsi nro. 18 on aivan erilainen tarina kuin tässä adressissa mainitun perheen tarina, sillä jokainen elämäntilanne on yksilöllinen, eikä niitä voi karkeasti yleistää.
tosi tarina
Vieras

#20 autetaan vammaisperhe voittoon taistelussa huostaanottoa vastaan.

29.12.2010 10:22

Nigga 11.Höpsistä Nigga. oletko sinä itsekkin tai mahdollisesti ystäväsi sosialityöntekijä, kirjoituksistasi pystyy päättelemään,koska olet lastensuojelun puolella kovin vahvasti et todellisuudessa ymmärrä mistä tässä on kyse, joten häivy tältä sivulta äläkä lietso sitä negatiivisuuttasi perheestä mitä et todella tunne. Lapset ovat todella väärin perustein huostassa, olen tästä 100 varma. Tiedän mistä puhun,mutta tänne en voi kirjoittaa. Tiina Vousden on oikealla asialla ja kannatetaan hänen aloittamaa työtä ja autetaan lapset kotiin. Tämä on tosi.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.12.2010 18:21


tiina vousden
Adressin tekijä

#22 Kommentit

29.12.2010 18:42

Olen pahoillani, mutta joudun poistamaan toisia solvaavat kommentit pois.
Tällä adressilla ei ole tarkoitus kylvää pahaa, vaan hyvää.
Toivon asiallaisia kommetteja tulevaisuudessa!
Kunnioittavasti,
Tiina Vousden
Eija
Vieras

#23 Huostaanotto

29.12.2010 21:46

Adressi allekirjoitettu.
Suomessa sosiaalitoimisto toimii huostaanotto asioissa mielivaltaisesti.On aika saada järjestys ja järjenkäyttö tähän toimintaan!

Tässäkään ko. tapauksessa ei ollut todellista syytä tälläisiin tapahtumiin jossa rikottiin koko perhe!Ei ajateltu lapsia,ei vanhempia,mitä kärsimystä tälläinen aiheuttaa kaikille osa puolille.

Kyllä itku tuli kun katsoin 45min ohjelman.
Vieras
Vieras

#24 Re: Re:

29.12.2010 21:49

#13: Vieras - Re:  Eläinlääkäri ei kukaan muukaan ole näkemässä mitä seinien sisällä tapahtuu eläintenkohtelun suhteen, itse olen nähnyt miehen pahoinpitelevän koiriaan ja erittäin rankasti.

 

Eija

#25 Re: Yksi tarina

29.12.2010 21:57

#18: tiina vousden - Yksi tarina 

Tämä tarina on tätä päivää,tässä armaassa Suomi nimisessä maassa.Kannattaa lukea ja miettiä jokaisen joka puolustelee huostaanottoja,mikä on oikein ja mikä väärin.

Niin sanotut naapurit jotka muka tietävät paremmin toisten perheiden asiat,menkää peilin eteen ja katsokaa mitä sieltä näkyy,siellä lukee huolehdi omista asioista,äläkä lietso pahaa ihmisistä joita et todellisuudessa edes tunne.