Jakkuvärkin tuulivoimahankkeen suunnittelusta luovuttava

Jakkuvärkin tuulivoimahankkeen suunnittelusta luovuttava / Tiedotteet / Adressi luovutettu 19.01. 2015 Porin kaupunginhallitukselle / Kommentit


Vieras

#1

23.01.2015 19:04

Ydinvoima on yksityisrahoitteinen, tuulivoimaan uhrataan järjetön määrä yhteiskunnalta verotuloja. Ydinvoimalla tuotetaan sähköä, tuulivoimalla tuulisähköä, jonka myymisestä sähköyhtiö veloittaa hiukan enemmän. Sähkö on fysikaalisesti ihan samaa mitä verkosta ulos otetaan, tuulisähkön nimessä on vihreiden tarvitsema viherlisä joka pitää omantunnon puhtaana ilmaston saastuttamisessa. Vrt. Saksan ja Tanskan CO2 päästöjen lisääntyminen tuulivoiman myötä.
Ongelmaa ei ole jos rahaa olisi kuin roskaa, totuus on että tuulivoimaan tuhlattu raha on pois sosiaalihuollosta ym. pääasiassa kotitalouksilta ja yhteiskunnan tarpeellisista toiminnoista.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032916780974_uu.shtml
Tuulivoima ei tuonut työpaikkoja Suomeen, tuulivoimasta tuleva sähkö on aina ongelma, vaikka se olisi pienikin, se vaatii aina muiden sähköntuotantomuotojen olemaan ns. jalka kaasulla joko lisäämässä tai vähentämässä tehoa verkkoon.
Suomessa tuulet on puuskaisia ja hetkelliset tehon lisäykset tai pudotukset ovat uhka verkon kaatumiselle.
Uhka kasvaa tuulivoimaa lisäämällä kohtuuttoman suureksi ja kalliiksi.

Vieras

#2

23.01.2015 19:17

Yksi hiukan harhaanjohtava mutta muuten todenperäinen asia on että tuulivoima tuottaa sähköä silloin kun ei tarvitsisi, ja ei tuota silloin kun tarvittaisiin.Se on totta, mutta samalla unohdetaan mainita että kun tuulimyllyt eivät tuota sähköä ne kuluttavat sitä, eivätkä ihan vähän, varsinkin talvella."Tuulipuiston" sähkönkulutus on pienen asutuskeskuksen luokkaa. Jo pelkästään sen ylläpitoon tarvitaan perinteinen voimala, ja kun vielä se jaettava sähkökin pitäisi tehdä, voimala onkin sitten mitoitettava myös tuon tuuliturhakkeen mukaisesti.Jokainen alkaa jo todellisuudessa tietämään että kyseessä on ainoastaan laillistettu huijaus jolla siirretään rahaa kansalaisilta energiayhtiöille.
Kun asia tulee ennemmin tai myohemmin kaikkien kansalaisten tietoon, kepu huomaa tehneensä virhearvion, on siis nyt valinnut väärät kortit. Äänestäjiä kun politiikassa ei kai kannattaisi suututtaa...