Kelujärven kyläkoulu on säilytettävä aluekouluna


Vieras

#1 Älä kirjoita

23.01.2011 21:06

Antakaa olla jo, ajatelkaa lapsia ja päästäkää raukat pahasta. Alamäkeä ollut jo vuosikaudet.
Taistellaan!
Vieras

#2 Sinulle "älä kirjoita"

23.01.2011 21:16

Emme anna olla, sillä tämä on lastemme parhaaksi, ylämäki on alkanut :)
Vieras
Vieras

#3 Re: Sinulle "älä kirjoita"

23.01.2011 21:40

#2: Taistellaan! - Sinulle "älä kirjoita" 

Puolensa ja puolensa molemmilla, toisaalta säästyy lapsilta aikaa kun ei tarvitse matkustaa joka päivä mutta toisaalta kaikki mahdollisuudet mitä löytyy taajamien kouluista (valinnaisaineet, erityis - ja tukiopetus, liikuntasalit, terveydenhoitajat, käsityöluokat, osaavat opettajat, paljon kavereita... jne)

lapset on tärkiät
Vieras

#4 Kyläkoulut pittää säilyttää!

23.01.2011 21:42

Kyllä on hyvä että lapsilla on turvallinen tuttu koulu. Yhtään koulua ei kyllä ennää saa lopettaa! Kyllä pittää nyt päättäjienki ymmärtää kuinka tärkiä tämmönen on olla olemassa. Ja rahhaa vain aatellaan, mutta mitäs sillä rahalla jos päät sekoaa...
Pysytäänkö muiden mukana?
Vieras

#5 Re: Kyläkoulut pittää säilyttää!

23.01.2011 21:50

#4: lapset on tärkiät - Kyläkoulut pittää säilyttää! 

Varmaan hyviäkin kyläkouluja, mutta kyllä valvontaa tarvis, ettei syrjäkylillä lapset kärsi.

Vieras
Vieras

#6 Re: Re: Sinulle "älä kirjoita"

23.01.2011 21:51

#3: Vieras - Re: Sinulle "älä kirjoita" 

Sinulle "puolensa ja puolensa", on totta että matka on lyhyempi kyläkouluun kuin kirkolle, ja se on hyvä asia. Tiesitkö, että kaikki nuo mainitsemasi asiat löytyy jokaisesta kyläkoulusta :)

Maksan matkat mielelläni
Vieras

#7 Re: Re: Re: Sinulle "älä kirjoita"

23.01.2011 22:00

#6: Vieras - Re: Re: Sinulle "älä kirjoita" 

Mikähän selittää useat siirrot kirkonkylälle ja sen ettei lapsia ole alunperin laitettu kyläkouluun, vaikka kylässä asuisivatkin, jos ne koulut niin hyviä ovat?

Vieras
Vieras

#8 Re: Re: Re: Re: Sinulle "älä kirjoita"

23.01.2011 22:05

#7: Maksan matkat mielelläni - Re: Re: Re: Sinulle "älä kirjoita" 

Sinä " maksan matkat mielelläni", tuotahan kannattaa kysyä niiltä, jotka ovat lapsensa kirkolle siirtänyt.

penseä kyläkouluille
Vieras

#9

23.01.2011 22:09

Ai jaa kelujärveltäkö löytyy käsityö luokat,liikuntasalit,terveydenhoitajat ym,ym.Ei siellä kyllä ennen ole ollut niitä?Sovitusta pitää myös piettää kiinni,eli jos oppilas määrä putoaa alle 20.niin koulu lakautetaan.Ei voida jäädä odottamaan,että jos lapsi luku lisääntyisi jollain konstilla.Kevitsan työmiesten perheistä niitä ei ainakaan tule.Ne kyllä tyhmiä olisi,että kelujärveen tai sen lähialueille muuttaisivat,kun kylällä on lapsille kaikki mahdollinen opetusvälineistö.Ensimmäinen kirjoittaja kyseisellä sivulla kiteytti asian yhteen lauseeseen.Päästäkää jo lapset pahasta ja annetaan edes heille kunnon lähtö elämälle
Kaikilla oikeus mielipiteeseen
Vieras

#10 Hyvä koulu!

23.01.2011 22:09

Lopettakaa jo aikuiset ihmiset tuo mollaaminen ja taisteleminen! Ne jotka eivät halua lapsiaan kyläkouluun, on heidän päätös, ja ne jotka haluavat koulun säilyvän, heille annettakoon mahdollisuus! Täällä nimettömänä kirjoitellaan ja mollataan, hävetkää ja antakaa toistenne olla rauhassa!!!
järki käteen
Vieras

#11 hämmästyttää kummastuttaa

23.01.2011 22:16

Eihän kyläkoulua parempaa kasvuympäristöä lapsella ole! Kaikenikäiset leikkii/pelaa/touhuaa keskenään, kiusaaminen huomataan ja siihen puututaan heti, opetus on pienryhmissä yksilöityä ja jokaisen taso otetaan huomioon jne jne. Massakoulu vai kyläkoulu? EHDOTTOMASTI KYLÄKOULU!
Vieras
Vieras

#12 Re:

23.01.2011 22:26

#9: penseä kyläkouluille -  

Tämä on täyttä totta: kelujärveltä opetushallituksen opetus suunnitelmaan toteuttamiseen vaadittavat luokat, materiaalit ja välineet puuttuvat, terkkari käy silloin tällöin muutaman tunnin, opetusta tai sijaisten pätevyyttä ei valvota, jos siivoojakin käy opettajasta, tästä on luonnollisena seurauksena vaikeudet myöhemmässä elämässä, kun siirrytään yläasteelle (lukiosta lie turha, kun eivät kelujärven kasvatit sinne päädy). Ja oottekos muuten huomannu että Kevitsa on kelujärveen nähen väärällä suunnalla? Kuku hullu lähikyliin muuttais ja ottais itselleen 30 kilometriä ylimäärästä työmatkaa.

 

Sinä joka pyysit lopettamaan tämän "mollaamisen", niin kyseessä on keskustelua meitä kaikki nähtävästi kiinnostavasta aiheesta. Tämän voi jättää lukematta, jos haluaa. Hyvää keskustelua kyllä maailmaan mahtuu.. :)


Vieras

#13 Huhhuh

23.01.2011 22:37

Törkeä tämä lasten ja alaikäisten nimien määrä listassa, ovatko tienneet mitä kirjoittavat?
sivusta seuraaja
Vieras

#14 Sivusta seuraaja

23.01.2011 22:38

Jos tällä hetkellä jo 75 on koulun jatkumisen puolella ja muutama kirjoittaja vastaan, kummathan on voitolla...hmmm....
Vanhemmat vaahtoaa
Vieras

#15 Re: Sivusta seuraaja

23.01.2011 22:58

#14: sivusta seuraaja - Sivusta seuraaja 

Missähän on sitten entisten oppilaiden kehut ja ylistykset sekä allekirjoitukset?

Eikös vaan
Vieras

#16

23.01.2011 22:58

On kyllä hieno nähdä että nämä nuoret ovat myös laittaneet nimensä listaan. Eikö se ole silloin niin että he myös ovat huolissaan koulun tulevaisuudesta.
Kelujärven kasvatti
Vieras

#17

24.01.2011 00:30

Ite Kelujärven koulun käyneenä voin sannoo et ei mulla ollu mittään vaikeuksia ylä-asteella ja lukioki on tullu käytyä ongelmitta. Mie en todellakaan oo hikipinko, hyvä et läksyt tuli joskus tehtyä ylä-asteella et on mulla jonkulaiset pohjat pitäny olla. Ero minkä on tullu selville itessä ja kirkonkylän oppilaissa on et kyläkoululaiset on pysyny pitempään lapsna ja itestä se ei oo paha asia. Myös ryhmähenki kyläkoululaisilla ei oo niin suurta kahtiajakoa pojat/tytöt.

ei tyytyväinen
Vieras

#18 Re:

24.01.2011 06:47

#17: Kelujärven kasvatti -  

Kyllä oot sitten eri aikaan käyny ku mie.. 70-80-90-lukua? Ite olen melko tuore "entinen" oppilas ja kokenut kyllä suuria vaikeuksia ja itkusia iltoja yläasteen ajan, ku en mukana pysynyt. Koulukiusattukin olin ja sille oltiin tuolloin täysin sokeita eikä voitu puuttua, kun kiusaajien vanhepien kanssa oltiin niin hyvä pataa kyläyhistyksissä, että tosi ammattimaista juu!

Hyvä että on joskus ollut ajat paremmat ja opet erit, niin jottain tuonki perän lapsista tullu.

90-luvun aikainen oppilas.
Vieras

#19 Re: Re:

24.01.2011 11:32

#12: Vieras - Re:  

Ihan olen kyllä lukioon ja yliopistoon mennyt ja Kelujärven ala-asteen kautta. Samalta luokalta kanssani lukioon meni viisi seitsemästä.

Kannatan kyläkoulua siksi, että siellä lapsi saa olla lapsi. Ei tule pakottavaa tarvetta kasvaa "teiniksi" jo kymmenvuotiaana, alkaa meikata ja välituntisin vain seisoskella ja esittää aikuismaisempaa mitä on. Liikuntasali kyllä puuttuu, mutta lapset ovat huomattavasti aktiivisempia välituntisin ja välkkäreillä kuin suurissa massakouluissa ja samoin liikuntatunnit pidetään helpoiten raikkaassa ulkoilmassa.

Käsityöluokan puutteesta en koskaan itse muista voivotelleeni, sillä välineet yms. kyllä löytyivät. Opetuksen laadussa ei ollut moittimista, sillä yläasteella en kohdannut minkäänlaista ongelmaa siinä, etten olisi muka ollut samalla tasolla kirkonkylällä asuneiden oppilaiden kanssa. Samalla tavoin yläasteella tahdista tippuivat niin sivukylien kuin kirkon kylänkin kasvatit. Suurin syy sille lienee ihan oppilaan tiedon omaksumisnopeudessa, kuin saamansa pohjatieto ala-asteelta.
Varmasti joillakuilla on eri kokemuksia, mutta itse olen sitä mieltä, että Kelujärven koululta on saanut hyvän pohjan koulu-uralleen ja muulle elämälleen.

Myös kiusaamiseen puututaan kyläkouluilla helpommin, sillä ne tilanteet NÄHDÄÄN. Samoin kyläkouluilla keskenään leikkivät eri-ikäiset oppilaat ja vanhimmat oppilaat ilmoittavat helposti opettajille, jos näkevät kiusaamista nuorempien joukossa esim. välitunneilla.

Toki syrjimistä ja kiusaamista tapahtuu myös kyläkouluilla, mutta samanlaista eristämistä, ilkkumista, juoruilua ja maineenpilaamista kuin suurissa kouluissa ei pääse tapahtumaan.

Pahaa sanaa ala-aste -ajoistani minulla ei juuri ole sanottavana. Toki huonoja hetkiä ja muistoja mukaan mahtuu, mutta kenenpä koulumuistot mitään täydellisiä ja iki-ihania olisikaan? Päälimmäisenä mielessä on hyvä yhteishenki, vapaus saada olla sellainen kuin itse on ja ihanat opettajat.

pirkko raasakka
Vieras

#20

24.01.2011 13:47

ajatus olisi kyllä hyvä, mutta siivojat eivät pidä koulu tunteja, pystyisi hädän tullen pitämäänkin, koulutus kyllä riittäisi!

terveisin Pirkko Raasakka
Ihmettelevä äiti
Vieras

#21 Edelliselle

24.01.2011 13:57

Mitä tarkoittaa että siivoojan koulutus riittäisi tuntien pitämiseen...?
Vieras
Vieras

#22 Re: Älä kirjoita

24.01.2011 14:15

#1: - Älä kirjoita 

vissiin asian tuntija paikalla

Kylien puolesta
Vieras

#23 Keskustelua maailmaan mahtuu !

24.01.2011 14:23

Sekä kyläkouluissa että isoissa kouluissa on puolensa, keskustelua kannattaa käydä. Meillä Sodankylässä tarvitaan toimivia kouluja jatkossakin, sillä kaivostoiminta tuo tänne myös lapsiperheitä. Mahtuvatko kaikki lapset tulevaisuudessa kirkonkylän kouluihin ? Omat lapseni ovat käyneet Kelujärven koulua 2000-luvulla, molemmat ovat pärjänneet hyvin yläkoulussa ja lukiokin näyttää sujuvan. Joten voisi olettaa, että kohtuulliset pohjat on kyläkoulussa saatu. Ainahan korjattavaa on, oli sitten iso tai pieni koulu ja sekin pitää muistaa, että lapset ovat yksilöitä. Keskustelu jatkukoon !
menikö metsään
Vieras

#24 Täh??

24.01.2011 14:32

#21: Ihmettelevä äiti - Edelliselle 

Ihmettelevä äiti tarttui epäolennaiseen asiaan. Rohkeasti nimellään kirjoittanut henkilö vastasi aiemmin olleeseen väitteeseen, että siivojatkin pitävät tunteja kyläkoulussa. Ja sitä paitsi mistäs sitä kenenkään koulutuksia tietää. Ei ammatin mukaan ainakaan kannata alkaa jaottelemaan ihmisiä! 

Vieras
Vieras

#25 Re: Edelliselle Köpö

24.01.2011 18:06