Kelujärven kyläkoulu on säilytettävä aluekouluna

jumalatonkaarko
Vieras

#26

24.01.2011 19:06

Ei tässä ole kyse nyt siittä,että kuka on käynyt lukion tai yliopiston vaan siittä kannattaako pitää kyseistä koulua enää pystyssä!Kyllä meillä kaikilla on omat muistomme koulu ajoilta.Mutta kun se on semmoinen asia,että jos koulun lapsi määrä putoaa tarpeeksi alas ei koulua voi enää pitää toiminnassa.Sehän on nyt hullu ajatus,että siittä säästöä syntyisi.4.kylästä on jo kerätty lapset ja ei sittenkään päästä yli 20 oppilaan.Ei muutako koulu kiinni ja uusia tulevaisuuden visioita tutkailemaan.
Vieras
Vieras

#27 Re:

24.01.2011 20:18

#26: jumalatonkaarko -  

asiaa! koulu kiinni vaan!


Vieras

#28 Avatkaa silmänne

24.01.2011 20:54

Pienissä kylissä vaan juorut kiertää ja lapsia myöten ihimiset kiusaavat toisiaan, kukkaan ei mihinkään puutu, että naapurisopu säilys. Lapset kärsii!
Ihmettelevä äiti
Vieras

#29 Koulun opetuksen tasosta

24.01.2011 21:22

Ajattelin lähinnä sitä, että olipa koulu kyläkoulu tai "massakoulu", pitäisi opetuksen tason säilyä. Toki jos siivoojalla on opettajan koulutus hän voi pitää tunteja tarpeen mukaan...

Puolustan kyläkouluja, mielestäni ne ovat ihanteellisia kasvuympäristöjä lapsille. Mutta opetuksen taso ei saa riippua siitä onko kyseessä kyläkoulu vai muu. Puolustan myös valinnan vapautta. Kaikki eivät halua lapsiaan kyläkouluun vaikka siihen olisi mahdollisuus - ja tämähän nyt kyseisen koulun kohdalla on nähty. Mutta mikä lie se perimmäinen syy lasten siirtämiseen lähikoulusta - itse kyläkoulu vai henkilökohtaiset syyt.

Mielenkiintoinen keskustelu. On hyvä oppia ymmärtämään erilaisia näkemyksiä tästäkin asiasta.
äly hoi älä jätä
Vieras

#30

25.01.2011 18:58

Joukossa tyhmyys tiivistyy ku tätä allekirjotusten määrää kattoo..
Teuvo Hämäläinen
Vieras

#31 Kyläkoulu turvallinen opetusympäristö

26.01.2011 09:39

Opettajien liikuttelu taktiikka käyttöön
ja tekniikka avusteisina liikenteeseen.
Kasvatus on turvallista ja yhteisöllisyyteen ohjaavaa.

Vieras

#32

30.01.2011 21:01

pitkällepä nimiä riitti! mikä vitsi koko kylä ja koulu.. :D
Kannattaja
Vieras

#33 Vali vali

31.01.2011 09:18

Heleppohan se on täälä nimettömänä valittaa! Jos laki ois semmonen että nimi pitäis aina ilmottaa, ei täälä netissä niitä valittajia enää olis, heh.
Harva se uskaltaa noin hienoa työtä tehdä NIMELLÄ ja ilmaseksi ja koko kylän hyväksi! Tsemppiä vaan! Hieno homma!
Vieras
Vieras

#34 Re: Vali vali

01.02.2011 19:16

#33: Kannattaja - Vali vali 

Lasten parastahan täällä vastustajat vain haluaa. Joko on muuten adressi koulua vastaan? Sinne kirjoitan nimeni isolla ja näkyvästi, tällaiseen sontaan ei ihmiset halua mainettaan pilata.

Partaansa nauraja
Vieras

#35 Hulluja nuo roomalaiset

01.02.2011 19:25

Hei! Menkäähän lakkoon taas, sillähän sitä on ennenki pärjätty, eiku juu, eihän auttanu viimeksikkään!
Vieras
Vieras

#36 Re: niin

02.02.2011 18:41

#9: penseä kyläkouluille -  

niin siellä ei kyllä ole eikä ole ollut liikutasalia siellä on vain puutyö luokka tekstiili luokka ei ole kyllä hääppönen en sanois käsityö luokaksi

?
Vieras

#37 Hmmm

02.02.2011 18:47

#3: Vieras - Re: Sinulle "älä kirjoita" 

 Hei tota tarkotakkos että kelujärven koulussa on liikuntasali ??

..
Vieras

#38 ..

02.02.2011 18:49

millon on viimene koulu päivä kelujärven oppilailla
(=
Vieras

#39 kuka?

02.02.2011 18:50

kuka on tän sivun ylläpitäjä

pedakomiaa
Vieras

#40 asiaa!!!

02.02.2011 22:29

Löytänyt totuuden ja järjen ihmisetki tämän. Ei kelujärven koulussa ole MITÄÄN mitä opetuksen kunnolliseen järjestämiseen tarvitaan: ei liikuntasalia, taideaineiden luokkia tai välineitä tai yleensä muitakaan asioita, jotka keskustan koulussa perusasioita. Lapsien paras keskustan kouluissa. Tasa-arvoiset lähtökohdat kaikille jatko-opintoihin! :)
älä kirjoita
Vieras

#41 Re: Hmmm

02.02.2011 22:41

#37: ? - Hmmm 

nimenomaan tarkoitan ettei ole, eikä ole paljon muutakaan

JS.
Vieras

#42 Puolesta

02.02.2011 23:10

Tekstiililuokkana toimii yksi luokkahuone, joka ei loppujen lopuksi hirveästi eroa esim. AKK:n tekstiilityönluokasta. Samallalailla pulpettien päällä hommia tehdään. :) Toki ompelukoneita ja välineitä on enemmän AKK:ssa, mutta niin on oppilaitakin. En usko, että tekstiilityöluokan puute mitenkään merkittävästi vaikuttaa kenenkään koulumenestykseen jatkossa.

Lisäksi Kelujärven koululta löytyy pätevät opettajat, täysin pätevät ja OPS:in mukaiset oppikirjat, työkirjat, kynät, kumit, vihkot, laskimet, viivottimet jne. Ei liikuntasali tee kunnollista opetusta ja samat mahdollisuudet yläluokille sieltä saa.

USKON (tutkimustulosta ei ikävä kyllä ole) että kyläkoulujen oppilaat ovat liikunnallisempia ja aktiivisempia kuin keskustan koulujen oppilaat. Välitunneilla harrastetaan aktiivisia leikkejä ja vapaatunnitkin helposti menevät muiden kanssa pelaten/leikkien. keskustan kouluissa lapsille tulee aikaisemmin tarve olla ns. isoja, jolloin ei kehdata veuhkata välituntisin hippoja yms. koska se ei oo cool isompien oppilaiden silmissä. Lapsi saa olla pidempään lapsi kyläkoululla, tästä lienevät kaikki samaa mieltä?

Itse on hankala ymmärtää joidenkin ihmisten hirveä vastustus Kelujärven koulua kohtaan. En usko, että syy on välineiden puuttumisessa jne. vaan jossain ihan muussa.

vastaan
Vieras

#43 Re: Puolesta

03.02.2011 08:29

#42: JS. - Puolesta 

Kyllä nämä puutteet ovat aiheuttaneet ongelmia, nimenomaan 2000-luvulla koulua käyneet ongelmissa, aikaisemmat ovat pärjänneet. Se mitä sanot kirjoista on kukkua, kirjat kelujärvellä ovat vanhat ja erit kuin akk:ssa.

Liikunnan suhteen ongelma ei ole liikunnallisuus vaan lajintuntemus. Yläasteella ei kerta kaikkiaan pärjää kun kaikki palloilulajit ja voimistelu ovat jääneet pienenä oppimatta. Alkeet ovat olennaisia.

Käsityössä ei ongelma ole luokka vaan välineistö ja materiaalit. Kelujärvellä käytössä säälittävät tilkkurievut kylällä valinnan varaa ja mahdollisuus tehdä motivoivia ja hyödyllisiä töitä, niin kuin yläasteella teinkin, ala-asteen työt suoraan roskiin.

Opettajista, "ai ovatko ne vaihtuneet sitten 2000-luvun??", sitten asia kunnossa, muuten en puhuisi hyvästä opetuksesta, vaan lähinnä "opetuksesta". Kylällä on opettajille keskinäinen kontrolli. Muiden ammattilaisten läsnäolo parantaa opetuksen tasoa, kun virheet huomataan heti.

Täällä on keskusteltu myös erityisoppilaista. Erityisopettajaa ei koskaan koululla näkynyt, vaikka hänen pitäisi tarkastaa kaikki ekaluokkalaiset ja ongelmia ei tosiaan osattu ratkoa. Ei erityisoppilaan kuuluu saada erityiskohtelua (helpommat kokeet, pienemmät vaatimukset) vaan nimeen erityisen hyvää, tukea antavaa, yksityisopetusta. Tämän vuoksi ylivilkas lapsi tarvitsee avustajan, keskittyshäiriöinen myös, luki-häiriöinen harjoitusta ja muiden aineiden ongelmiin tulisi olla HOJKS. Näitä ei ole ollut.

Koululaisen perusoikeiksia ovat myös terveydenhoitaja, koulukuraattori ja koulupsykologi, joiden palvelut ovat akk:ssa kaikille tarjolla.

Joten ihan totta, lapsenne kiittävät teitä vielä, jos nyt annatte kelujärven koulun siirtyä historiaan. Eikä varmasti kukaan vastustaja tahdo olla ilkeä, katkera tai moittia, vaan avata silmiänne. Mitä nuorempi lapsesi on vaihtaessaan koulua sitä iloisempi voit olla, hän saa hyvän alun elämään ja voi valmistua miksi ikinä haluaa, kun hyvän pohjan ja perustan puute ei rajoita oppimista!

Aurinkoista kevättä kaikille! :)

Satu Karjalainen
Vieras

#47 Re: Re: Puolesta

03.02.2011 13:12

#43: vastaan - Re: Puolesta 

Minäkin nyt päätin kirjottaa ja kysellä edelliseltä että yleistätkö tuossa kirjotuksessa kaikki kyläkoulut vai onko kyse pelkästään Kelujärven koulusta jossa kaikki olisi niin huonosti.

Niin kauan kun minä muistan niin on kelujärven koululla käynyt erityisope ja käy edelleen. Ja mitä tarkoitat  erityisoppilaista? Niitähän varmasti on ollu muillaki kouluilla ja varmasti ovat saaneet hyvää yksilöllistä opetusta. Avustajista  puhut että niitä ei ole ollut niin pakko kysyä että milloinka kävit koulua koska jopa minun aikana on avustajia ollut.

Koululaisten perusoikeuksista puhuit. Terveydenhoitaja ja muut eikös nekin puutu kaikilta kyläkouluilta? Terveydenhoitaja käy koululla ja tarvitseeko lasten käydä joka päivä terveydenhoitajalla ja nuilla muilla? Hammaslääkärissä käyvät niin kuin muutkin.

Omat lapseni käyvät käyvät Kelujärven koulua ja olen tyytyväinen ja toivon että vielä pienemmys pääsisi käymään tätä koulua.

 

Petri Ahola
Vieras

#48 Koulun puolesta

03.02.2011 13:51

Kävin itse 3 vuotta Kitisenrannan ala-astetta. Siellä oli kuppikunnat, koulukiusaamista, opettajat eivät välittäneet tai ehtineet puuttua. Siellä oli mentaliteettina se, että joko olet kiusaaja tai kiusattu, ja uskon että sama jatkuu edelleen. Ystäviltäni olen kuullut, että ongelmat eivät ole loppuneet vieläkään, vaikka puhutaan, että kiusaamiseen puututaan nykyään helpommin.

Kirjat olivat erit, mutta sama sisältö kuin Kelujärven koululla, ehkä lauseen muodostus oli eri, ihan samalla tavalla olen oppinut molemmista kirjoista.

Siirtyminen yläasteelle ei tuottanut mitään ongelmia. Koulumenestys oli tasan itsestäni kiinni. Yläasteella näin taas ne kuppikunnat jotka näin jo ala-asteella, pahempana vain…
Ihan samalla tavalla olen töitä saanut kuin muutkin, kyläkoulun käyneenä.
Liikuntaa oli, ja on edelleen. Oli rekkitangot, köydet, koripallot, jääkiekkokaukalo, jalkapallokenttä, pituushyppypaikka, korkeushyppy, ja maamiesseurantalolla isossa salissa pelasimme lentopalloa. Nykyään samat urheilulajit ovat mahdollisia ko. koulussa.

Terkkari kävi määrävälein sekä tarvittaessa, ja kun kerran loukkasin itseni, opettajat antoivat ensiavun, niin kuin kuka tahansa olisi antanut, ja siitä taksilla terveyskeskukseen paikattavaksi, ja aivan hyvin pärjättiin. Koulussa kävi lääkärikin määräajoin.

Käsityöt oli samanlaiset, ei koulukohtaisia eroja. Sahat ja vasarat jne tarveaineet löytyi. Tekstiilityössä kankaita oli riittämiin, ompelukoneet jne löytyi.

Itselläni on kaikin puolin paremmat kokemukset pienestä kyläkoulusta kuin kirkonkylän suuresta koulusta. Toivon, että lapseni saavat myös kokea kyläkoulujen ihanuuden, ja olla lapsia.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.02.2011 14:42



Vieras

#50 Vanhat hyvät ajat

03.02.2011 14:55

Te entiset oppilaat, jotka nimillänne kirjoititte. Ihanaa kuulla noista vanhoista, hyvistä ajoista. Olisipa itselläni kelujärven koulusta samat kokemukset tai edes jokunen hyvä muisto!