Kelujärven kyläkoulu on säilytettävä aluekouluna

JS
Vieras

#51 Re: Re: Puolesta

03.02.2011 17:19

#43: vastaan - Re: Puolesta 

Kirjat voivat olla erit, mutta ovat edelleen OPS:n mukaiset, eli täysin pätevät ja samat asiat niistä oppii. :)

Lajituntemus voi toki olla huonompi, mutta en itse kyllä pahemmin muistanut, etteikö kyläkoulujen kasvatit olisi pärjänneet yhtälailla jalkapallossa ja koripallossa yläasteella keskustan oppilaiden kanssa. Nuoret oppivat säännöt yms. nopeasti ja perussäännöt tulevat selviksi myös ala-asteella (esim. kuinka kauan palloa saa pitää kädessä koripallossa, jaliksen perussäännöt jne.) Jos ope ei tiedä niin ope voi ottaa selvää ;)

No itselläni on lentäneet roskiin niin ala-asteen kuin yläasteenkin käsityöt :D Kun ei vaan osaa niin ei osaa ja tuskin osaisin vaikka ala-asteella olisi varusteita löytynyt enemmänkin. Toki jotain käsitöistä kiinnostunutta varmasti harmittaa, kun matskut ei ole samat kuin kylällä, mutta en usko, että se pääasiassa olisi niin suuri puute, että koulun opetuksen taso kärsii ja koulun puolesta ei voi taistella. Ehkäpä nyt kun kohua on ja JOS koulu saa jatkaa niin materiaaleihin yms. pyritään satsaamaan enemmän. :)

Mitä itse olen nähnyt, niin Kelujärven koululla erityisoppilaat on otettu hyvin huomioon ja heihin on panostettu, eli ei pelkästään helpotettu tehtäviä jne. Samoin koululla ei ole samanlaista syrjimistä ja luokittelua erityisoppilaita kohtaan kuin suurimmissa kouluissa, joissa kiusaamis/poissulkemistapaukset jäävät helpommin huomiotta.

Minun on hankala uskoa, että koulun opetustaso on romahtanut merkittävästi kymmenessä vuodessa ja varmasti koulun nykyisillä oppilailla on mahdollisuudet mihin tahansa, samoin kuin koulun entisilläkin oppilailla. :)

Millaisia ongelmia 2000-luvun oppilailla on ollut? Ovatko selkeästi jääneet jälkeen yläasteelle siirtyessä? Onko se ihan yleinen trendi vai muutaman oppilaan kokemus? :)


Testi
Vieras

#52 Testi

03.02.2011 19:33

Testi
Marita Strand
Vieras

#53 Oikaisuja

03.02.2011 19:36

Päätin olla puuttumatta keskusteluun, mutta muutamia vääriä tietoja haluan oikaista.

20 vuoden kokemuksella voin sanoa, että erityisopetusta koulussamme on ollut koko ajan viikoittain, aikoinaan 2 viikkotuntia, ja nyt jo vuosia 3 tuntia viikossa. Se on tälle oppilasmäärälle aika hyvä, suurempi kuin monessa muussa koulussa. Erityisopettajamme on pätevä ja asiansa osaava ammattilainen. Oppilaita myös testataan joka vuosi, ja testit ovat samat koko kunnassa. Testitulosten (ja muiden havaintojen) perusteella oppilaat ohjataan tarvittaessa erityisopetukseen tai muulla tavalla tuettuun työskentelyyn tai ulkopuolisille asiantuntijoille, jotka ovat samat kuin muillakin sodankyläläisillä. Testeihin ja joidenkin asiantuntijoiden käyttöön tarvitaan huoltajan suostumus.

Viimeisen 15 vuoden aikana erityislasten tutkimus, opetus ja siihen liittyvä lainsäädäntö on kehittynyt huimasti eteenpäin, joten nykyisin mennään koko ajan parempaan suuntaan. N.10 vuotta sitten olin mukana LATU-hankkeessa, jonka aikana teimme harjaantumisluokanopettaja Leena Oikarin kanssa pohjan nettisivuille, josta löytyvät palvelut erityislasten perheille ja heidän kanssaan työskenteleville. Sitä päivitetään koko ajan. http://koulut.sodankyla.fi klikkaa: erityisopetus

HOJKS eli henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma on aika uusi asia, ja se on tehty aina tarvittaessa. Siihen on omat säännöksensä, ja nekin löytyvät yllä olevasta linkistä. Muut oppilaat eivät tiedä, jos jollakin on HOJKS, siksi on helppo sanoa, ettei niitä meillä tehdä.
Erityistä tukea tarvitsevalle oppilaalle kuuluu erityiskohtelu. Onko se sitten helpompi tai vaikeampi oppiaines tai joku muu, se riippuu tuen tarpeesta. Siitä päättävät opettajat ja tarvittaessa muut asiantuntijat. Uskon vahvasti moniammatilliseen yhteistyöhön. Onneksi se on nykyisin mahdollista.
Terveydenhoitaja on myös meidän harmiksemme ollut liian kiireinen viime vuosina, mutta ikäkausiin kuuluvat terveys- ja lääkärintarkastukset on kuitenkin tehty.

KIRJAT :Käytämme kirjoja, jotka sopivat parhaiten yhdysluokkaopetukseen, eikä oppikirja ole opetuksen raamattu, on muitakin tapoja oppia asioita. Luonto on avoin ympäristötiedon kirja kaikkina vuodenaikoina, se on kyläkoulujen etu.
KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ painotetaan valtakunnallisessa opsissa, erityisesti käsityössä. Siksi oppiainekseen kuuluu vanhan uudistaminen tai korjaaminen, tilkut yms. Ikävä kyllä pienellä koululla ei voi pitää suurta valikoimaa, joten meillä on ollut tapana tehdä ensin suunnitelmat, minkä jälkeen tarvittavat materiaalit on hankittu kaupasta.
VALINNAISAINEET toteutuvat 5-6 -luokkien kirkonkyläpäivänä. Se päivä on räätälöity paikkamaan myös muita meidän koulumme puutteita: fysiikka-kemian tilat, musiikki, liikuntasali.

Olen pahoillani, että joillakin on niin huonoja muistoja koulustamme. Minä muistelen lämmöllä entisiä oppilaitani. Seitsemän vuoden yhteisen työrupeaman aikana olen teihin kovasti kiintynyt ja toivon kaikille hyvää elämää.
Omin silmin nähnyt
Vieras

#54 Asia puhetta.

03.02.2011 23:53

Hyvä Marita jatka samaan malliin. Sanoit kaikki asiat niinkuin ne ovatkin, niiin kielteiset kuin myönteisetkin. Kiitos siitä. Toivon että keskustelijat ottaisivat kunnolla selvää asioista ennenkuin tulevat väittämään kaikkea tänne keskustelupalstalle. Huomaan monessa keskustelussa että ei ole paljoa viitsitty ottaa selvää asioista ja siksi kaiken maailman väitteitä näkyykin täällä olevan mitkä eivät pidä paikkaansa. Itse olen käynyt kyseisen koulun ja erittäin hyvin olen pärjännyt elämässäni. Yläasteella ei ollut minkään näköisiä ongelmia, ei liikunnassa eikä myöskään oppiaineissa, päin vastoin. Luokallani oli kirkonkylältä tulleita oppilaita ja muistakin kyläkouluista tulleita oppilaita ja huomasin sen jo silloin että kyläkoululaiset menestyivät paremmin koulussa. En tiedä johtuiko kyseinen seikka tiettyjen oppilaiden laiskuudesta vai opetustasosta vai jostain muusta? Syitä voi olla monia. Kelujärven koulusta minulla on vain pelkkiä lämpimiä muistoja, opettajat ja henkilökunta oli tuttuja ja ystävällisiä. Koulussa oli turvallinen ja tuttu ilmapiiri ja eipä siellä ketään kiusattu vaan kaikki touhusi yhdessä hyvällä hengellä. Kelujärven koulussa sain olla ala-asteella vielä lapsi, niinkuin siinä iässä kuuluukin, mutta kun nykyään katsoo kirkonkylän ala-asteen oppilaita niin kaikki ovat muka niin jo aikuis/teini-iässä ja käyttävät meikkiä ja pukeutuu sillä tavalla. Mielummin näkisin tulevaisuudessa omat lapseni kyläkoulussa jossa saa rauhassa varttua ja saada turvallisen pohjan elämään eikä aikuistumisella ole niiin kiire kuin kirkonkylän kouluissa.

Vieras

#55

04.02.2011 08:03

Ihan sama kuka täällä allekirjoittaa/ on puolestaa / on vastaan, kumminkin voin hymyillä kun kuulen koulun oven lopsahtavan kiinni lopullisesti ja lasteni pelastuvan, kyyteihin kun ei itsellä ole varaa..
Järven takkaa matkannut
Vieras

#56 Kelujärven Koulun puolesta!!!

04.02.2011 19:13

Itse kävin Kelujärven koulua 90-luvulla ja silloin opettajina oli vielä Junttilat ja nykyinen 1-2-3 ope. Olen mielestäni saanut hyvän opetuksen ja tietotaidon Kelujärven ala-asteelta.
Vuosien aikana meillä vaihtui toki opettajat, mutta opetustaso säilyi silti. Aina on ollut koulutuksen saaneita opettajia.
Tuohon kouluterveyden huoltoon yms. niin onhan totta,että kouluterkkari käy harvoin, mutta ainakin aikanani terveydenhoitaja varasi koko päivän aikaa olla koululla ja hänelle sai pienimmästäkin asiasta mennä puhumaan.
Kirjastopalvelut on toki Sodankylässä, mutta käyväthän lapset etäopiskelemassa aina yhden päivän viikossa, silloin mahdollisuus olisi käydä kirjastossa. Ja kulkeehan kirjastoauto Aulis Kelujärvelläkin.
Itse ajattelen asiaa niin,että kyläkouluissa lapset voivat olla LAPSIA,ei tarvitse alkaa pitämään lannefarkkuja, meikkaamaan yms. pysyäkseen suosittuna. Tämä on suuri positiivinen asia kyläkouluissa, koska suurissa kouluissa "erilaisuus" yleensä "palkitaan" kiusaamisella ja yksin jättämisellä.

Ajatelkaa päättäjät ja allekirjoittajat myös Kelujärven kylän tulevaisuutta! On harmi,että kun itse tulee kotopuolessa käymään,on moni talo autio, vaikka asumiskelpoisia taloja ovatkin. Kelujärveä täytyy alkaa elvyttämään ja hommaamaan asukkaita, jotta saataisiin koulu pysymään kylässä. Kuitenkaan matka Sodankylään ei ole järin pitkä, mutta koulupäivinä oppilaille tulee silti yli tunti koulumatkaa aamuisin ja iltaisin. Itsehän sen tiedän, kun Jeesiönrannalle olen kulkenut ja viimeisiä oppilaita Kelujärvellä olin, jotka bussista jäi pois. Ajatelkaapa siis niitä lapsia, jotka kulkevat Tanhuasta asti...

Suojellaan siis meidän ihanaa kyläkoulua, jossa kaikki saavat olla omia persooniaan ja johon liittyy monia ihania muistoja monilta sukupolvilta!!!
Eira Korpinen
Vieras

#57 Kyläkoulu luo suomalaista sivistystä

06.02.2011 10:46

Nyt on syytä keskustella koulutuspolitiikan suunnasta; keskittäminen köyhdyttää. Vihdoinkin on vaadittava päättäjiltä kehittävää otetta. Vaalit lähestyvät. Tulevat kansanedustajat ratkaisevat maamme koulutuspoliittisen suunnan. Valtionosuuslainsäädäntö on uudistettava ja palautettava esim. pienkoululisä.
Eila Kivioja
Vieras

#58 Olin ainoa ...

08.02.2011 00:04

Kun Orakylän (Orajärven) koulun lakkautuspäätöskäsittely tuli Sodankylän kunnanhallitukseen , olin perussuomalaisena se ainoa ihminen , joka esitti, ettei Orajärven koulua lakkauteta. Perustelin asiaa niillä tosiasioilla, jotka osasin itsekin etsiä ja tosiasioita, joita kyläläiset esittivät ja oli jo annettu mm. kouluverkoston työryhmän toimesta. Ja tosiasia oli, että melkein yksi yhteen:jos koululaiset kuljetetaan kirkolle se maksaisi noin 65.000 euroa ja jos lapset saisivat käydä omassa kyläkoulussa , se maksaa suurinpiirtein sen saman.Ja päätökseksi tuli: Kunnanhallitus yksimielisenä päätti,että Orajärven koulu jatkaa. Nämä tosiasiat voi tarkistaa Sodankylän kunnan 2009 vuosikertomuksesta ja pöytäkirjoista.Enhän toki lehtien palstoille päässyt enkä sen kipiä ole, mutta nyt taistellaan Kelujärven puolesta."Enkä mie sinne lehtien palstoille halua- kuhan saahan tämä Kelujärvenki kouluasia kunthon".
Minulla ei ollut tilaisuutta päästä työesteiden vuoksi tuohon valtuuston kokoukseen, jossa päätettiin Kelujärven koulusta. Varavaltuutettuni oli ollut ko. työryhmässä ja hän äänesti ja sai äänestää omantuntonsa mukaan.Vaikka hän olisi äänestänyt koulun puolesta, se ei olisi vaikuttanut tulokseen.Te lukijat kaikki tiedätte, että olen ehdokkaana eduskuntaan. Ja tyhmä olisin, jos en teille kertoisi sitä.Tämä ei ole kosinta äänestämään minua,mutta aina perustelen päätökseni. Kuinka tärkeää on se, että saamme asua "vähän sivussa"," vähän omassa rauhassa",saisimme kasvattaa lapsemme rauhassa ja antaa heidän nauttia lapsuudestaan- annamme heille pikkusen enemmän aikaa kehittyä ja valmistautua tähän yhteisöön ja maailmaan.Hyvä te, Kelujärven koulun puolesta taistelevat. Periksi ei anneta.
Olen mukana.
Eila
Pentti Rytisalo valtuutettu
Vieras

#59 Mitä tehtävissä?

08.02.2011 18:08

Muutama viikko aikaa saada jotain lisätietoa oppilasmääristä syksyllä.
Oppilasmäärä oli tärkein lakkautuspäätöksen tekijöille, ei talous, eikä opetuksen
taso,ei aluekoulusopimus.
Valtuuston butjettipäätös oli kouluverkkosuunnitelman mukainen ,jossa ei otettu huomioon muuta kuin oppilasmäärät.Suunitema sisältää muutakin kuin oppilasmäärät,
aluekouluasema ,tilapäisyys oppilasmäärissä , nämä jäi huomioimatta päätöksessä.
Päätös oli tappiollinen meille itäpuolen koulun puolustajille.
Päättäjät käsittelee lakkautuksen vielä erikseen ,tietojeni mukaan päätös
tulee valtuustotasolle.
Kyläkokous Kelujärvellä paneutuu asiaan maanantaina 14.2.kello 18.00.Kelupirtillä
Lopulliseen päätökseen voi vielä vaikuttaa, tulkaa yhdessä vaikuttamaan.

Vieras

#60 Jes!

08.02.2011 21:04

Eli hyvä tilaisuus myös hävittää koulu, jos yksikin perhe ottaa lapsensa sieltä nyt pois? :)
nimimerkin takaa minäkin
Vieras

#61 Re: ITSEKKYYS KUNNIAAN!?!

09.02.2011 18:39

#55: -  

#55 KIRJOITTI: "Ihan sama kuka täällä allekirjoittaa/ on puolestaa / on vastaan, kumminkin voin hymyillä kun kuulen koulun oven lopsahtavan kiinni lopullisesti ja lasteni pelastuvan, kyyteihin kun ei itsellä ole varaa.."
 

Olen yleensä tottunut, että adresseja perustetaan jonkun asian puolesta. Enpä ole missään muualla nähnyt noin intohimoista kouluvastaisuutta kuin nyt on olemassa Kelujärven koulua kohtaan. Pienessä päässäni olen miettinyt syytä moiseen.

Nyt huomasin kirjoituksesta, että taustalla on puhdas ITSEKKYYS. Olet siis päättänyt, ettei muut kyläläiset saa pitää kouluaan, kun lapsesi pitää saada ilmaisella kyydillä kirkolle. Siis:MINULLE KAIKKI, MUISTA VIIS! Vielä pahempaa on, kun Juudaksena kuuntelet meidän muiden huolta kyläkoulumme puolesta ja kirjoittelet tänne nimettömänä. Toivottavasti tulet sitten Kelupirtille  puolustamaan kantaasi ihan julkisesti. Olisi nimittäin mukava ihan naamatusten kuulla, miten huonoja vanhempia ja kyläläisiä me muut olemme, kun haluamme koulun jatkuvan.

Tri freiser
Vieras

#62 Tieto lisää tuskaa

10.02.2011 15:50

Tiedättekö miksi Sodankylän opettajat eivät juurikaan allekirjoita kyseistä adressia?On kaksi syytä asiaan.1. syy on se,että aina, kun pikkukoulusta tulee uusia pienokaisia isoon kouluun niin tukiopetuksen tarve tulee lisääntymään näille pikkukoulun lapsille.Matematiikka ja Englanti pääsääntöisesti.Ja tämä on haitta vaikutus,niille oppilaille jotka ovat jo päässeet pitemälle ,koska opettaja joutuu neuvomaan juuri näitä pikkukoukun oppilaita.On tosin niitäkin jotka ovat opiskelleet omatiomisesti.2. asia on se ,että ne häiriköt jotka häiritsevät tunteja ovat 90% syrjäkylän kouluista tulleita.Tätä asiaa on tutkittu ja on todettu,että nuorten epävarmuus kasvaa siirtyessään pikkukouluista suuriin kouluihin ja huomiota herättämällä(tunnilla sekä välitunnilla riehumalla)päästä niin sanottujen "koviksien" suosioon.Nämä kaikki lisäävät opettajien taakkaa sodankylän kouluissa.Asian ratkaisuksi voidaan tehdä jotain.Nimittäin laittaa lapset jo ensimäisestä koulupäivästä hakemaan sosiaalista kasvatusta sodankylän kouluista.
hmm
Vieras

#63

10.02.2011 17:09

Niin se vain näkyy olevan, että sama vastustaja on kirjoittanut monella eri nimimerkillä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.02.2011 21:17


Vieras
Vieras

#65 Re: Tieto lisää tuskaa

10.02.2011 21:18

#62: Tri freiser - Tieto lisää tuskaa 

Hyviä pointteja, niin totta, valitettavasti...

Vieras
Vieras

#66 Re:

10.02.2011 21:34

#63: hmm -  

ja taitaa olla yks ja sama puoltajaki, mutta mitäpä tuosta..

Fiki
Vieras

#67 Freiserille

12.02.2011 16:16

Tri Freiser: Olisi mielenkiintoista lukea tuon tutkimus, mikä taho sen on tehnyt? Voi hyvinkin pitää paikkaansa, ja olisi mielenkiintoista itsekin lukea se.
Entä mistä olet nuo kaksi pääsyytä saanut tietoosi? Toimitko itse opettajana vai ovatko kirkonkylän opettajat keskustelleet asiasta muuten vaan kuullesi?

Olisi mielenkiintoista saada tähän keskusteluun opettajien näkökulmia enemmänkin, harmi vaan, kun harva uskaltaa nimellään kirjoittaa. :) En minäkään, mutten kyllä opettaja olekaan.



Vieras
Vieras

#68 Re: Tieto lisää tuskaa

13.02.2011 09:58

#62: Tri freiser - Tieto lisää tuskaa 

Tiedättekö miksi Sodankylän opettajat eivät juurikaan allekirjoita kyseistä adressia?On kaksi syytä asiaan.1. syy on se,että aina, kun pikkukoulusta tulee uusia pienokaisia isoon kouluun niin tukiopetuksen tarve tulee lisääntymään näille pikkukoulun lapsille.Matematiikka ja Englanti pääsääntöisesti.Ja tämä on haitta vaikutus,niille oppilaille jotka ovat jo päässeet pitemälle ,koska opettaja joutuu neuvomaan juuri näitä pikkukoukun oppilaita.On tosin niitäkin jotka ovat opiskelleet omatiomisesti.2. asia on se ,että ne häiriköt jotka häiritsevät tunteja ovat 90% syrjäkylän kouluista tulleita.Tätä asiaa on tutkittu ja on todettu,että nuorten epävarmuus kasvaa siirtyessään pikkukouluista suuriin kouluihin ja huomiota herättämällä(tunnilla sekä välitunnilla riehumalla)päästä niin sanottujen "koviksien" suosioon.Nämä kaikki lisäävät opettajien taakkaa sodankylän kouluissa.Asian ratkaisuksi voidaan tehdä jotain.Nimittäin laittaa lapset jo ensimäisestä koulupäivästä hakemaan sosiaalista kasvatusta sodankylän kouluista.

 

Nyt en voi suositella sinulle muuta keinoa toimia, kuin tehdä kantelu entiseen lääniin nykyiseen AVI:iin. Voit tehdä sen huolestuneena kansalaisena, tosin silloin kyllä joudut tekemään sen omalla nimelläsi (voi olla, että siellä ei oikein vakavasti suhtauduta tuon suositun tv-psykiatrin nimen lainaamiseen).

Kerro kirjeessäsi, miten Suomen, Lapin ja erityisesti Sodankylän KYLÄkouluissa harjoitetaan lasten terveydelle ja henkiselle  kasvulle vaarallista toimintaa. Kerro, miten oppilaat eivat saa kunnollista opetusta erityisesti matematiikassa ja Englannissa (kielet muuten kirjoitetaan suomen kielessä pienellä, joten nyt lienee huolenasi EU-maa Englannin syvällisen tuntemuksen puuttuminen).

Kerro, miten tukiopetusta hoidetaan yläasteella laittomasti, koska yleensä tukiopetusta saavat oppilaat saavat nimenomaan LISÄopetusta, eli heitä autetaan oppiaineissa muita enemmän, jos opettaja, oppilas tai huoltaja kokee koululaisen tarvitsevan apua. Opetus voidaan toki järjestää erityisopettajan kautta, jolloin ryhmässä on vain muutama oppilas. Sitä minä en osaa oikein neuvoa, miten sinä saat siitä pienryhmästä tai ylipäätänsä tukiopetuksen antamisesta poistettua ne kirkolla ala-asteaikana opetetut oppilaat, ettei AVI ala epäillä sanojasi.

Sitten vielä tuo häiriköinti. Sinun mukaasi 90% noista häiriköistä ja jälki-istunnon tai nykyisin opetuksellisen keskustelun läpikäyneistä oppilaista on juuri kyläkoulujen kasvatteja. Todistaaksesi asian AVI:lle, sinun on hankittava rehtorilta tai koulukuraattorilta nimilista noista häiriköivistä yläasteen murroikäisistä oppilaista. Pyydä samalla ystävällisesti tieto, mikä onkaan kyseisten oppilaiden entinen ala-asteen koulu. Sitten voit itse tehdä tarkan tilaston, jossa varmennat, että 90 % häirköistä on kyläkouluilta. (Tosin kyseisten tietojen saaminen voi Suomen lakien mukaan olla epävarmaa)

Suosittelen, että samalla nimeät ne pahimmat kyläkoulut, joissa tuota epäkelpoa oppilasainesta kasvatetaan. Tällöin AVI pystyy tekemään kouluille tarkastuksen ja velvoittamaan kuntaa toimimaan. Samalla hoituu tuo työsuojelupuoli, nyt yläasteen opettajien taakka vähenee, kun häirikköjen määrä vähenee vain 10%:iin ja kakki häiriköt ovat oman ison koulun kasvatteja, joten silloin tarvitsee vain syyttää lähityötoveria.

Sitä minä en vielää osaa sinulle neuvoa, miten tuo vanhempien kasvatusvastuu osataan sinun kantelussa jättää huomioimatta. Sillä minun on valitettavasti oltava kanssasi eri mieltä. Minusta kasvatus kuuluu vanhemmille eikä kouluille. Jos ajat juuri tuota sosiaalista kasvatusta, niin sekään ei taida olla ihan sopivaa, sillä vanhemmat voivat nostaa metelin, lastensa huostaanotosta.

Ties vaikka valtakunnanpäättäjät saavat sellaisen luvan, että jokainen kyläkoulu Suomessa voidaan Sodankylän kunnan alueella tehdyn tarkastuksen tulosten perusteella lakkauttaa...

p.s. ymmärsithän kirjoitukseni ironiaksi

Vieras
Vieras

#69 Re: Tieto lisää tuskaa

13.02.2011 10:51

Vai meinaat Tri freiser, että sivukylistä tulee häiriköitä isoon kouluun? Meneppä katsomaan tunneille ja keskustele opettajien kanssa, onko näin. Ei voida yksioikoisesti todeta, että sivukylien oppilaat juuri olisivat sellaisia, aina joukossa joku on,,, mutta suurin osa taitaa olla kuitenkin kirkonkylän koululaisia, joiden kanssa ongelmia tulee. Sivukylien oppilaat ovat keskimääräisesti paremmin koulutettuja tullessaan yläasteelle ja siitä on näyttöä,,,, kysy vaikka koulutoimenjohtajalta. Pienemmässä ryhmässä saat varmasti ainutlaatuista ja hyvää opetusta. Isossa ryhmässä hiljaiset hissukat ja epävarmat oppilaat voivat jäädä taka-alalle ja jälkeen myös opetuksesta.

hohoi.
Vieras

#70 Re: Re: Tieto lisää tuskaa

13.02.2011 11:22

#69: Vieras - Re: Tieto lisää tuskaa 

Päätöshän lakkautuksesta on jo tehty ja kirkonkylällä alkaa sitten syksyllä lasten oppimisen korjaustoimenpiteet, että pääsevät kirkonkylän luokkien matkaan, tasoeroa on ja paljon.

Ent. oppilas, nyk. ope
Vieras

#71 Re: Re: Re: Tieto lisää tuskaa

13.02.2011 12:15

#70: hohoi. - Re: Re: Tieto lisää tuskaa 

Ja millä sinä sen tasoeron mittaat? Oletko kenties opettaja tai erityisopettaja? Vai mittaatko vain oman lapsesi osaamisella?

Tai sillä perinteisellä: Millä sivulla kirjassa ollaan menossa? Sille mittaukselle nauravat kaikki opetusalan ammattilaiset ja tutkijat. Opettajankoulutuksessa opimme varmasti sen, että kirja ei ole op. suunnitelma, vaan yksi työkalu muiden joukossa. Oletteko tulleet ajatelleeksi, että hyvä opettaja on se joka tietää asioista niin paljon, että uskaltaa jättä kirjan välillä pois käytöstä ja siirtyä vaikka nettitehtäviin, hän voi poimia kirjasta vain luokalle sopivat jutut ja muut asiat opetellaan vaikka pelien tai ryhmätutkimusten kautta? Myös Englannissa ja matematiikassa.  Matematiikassakin on tärkeämpi edetä hitaasti, niin että kaikki varmasti oppivat perusasiat. Ja kertaillaan jollakin muulla mielekkäämmällä tavalla kuin kirjan tehtävillä. Sitten on taas vanhempien helppo sanoa, että puolet matikan kirjasta jäi tekemättä, sillä ne ovat niitä kertaus- ja lisätehtäviä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.02.2011 13:43


Tri freiser
Vieras

#73 Re: Re: Re: Re: Tieto lisää tuskaa

14.02.2011 11:08

#71: Ent. oppilas, nyk. ope - Re: Re: Re: Tieto lisää tuskaa

Teidän täytyy nyt ymmärtää,että en tarkoita sitä,että kaikki pientenkoulujen oppilaat olisivat häiriköitä.Vaan prosenteissa mitaten asia on näin.Varmaan suurin osa oppilaista on kunnollisia oppilaita.Ja tämä opetus asia on kyllä meidän kaikkien tiedoissa.Kyllä koulukirjat ovat opetuksen kannalta tärkeät.En usko että nimimerkillä entinen oppilas nykyinen ope uskaltaisi mennä esittämään koulunsa rehtorille asiaa,että lyödään kirjat pois ja aletaan opettamaan lonkalta.Otetaampa esimerkiksi englanti.Otetaan pikkukoulusta summassa yksi oppilas ja samaten isosta koulusta ja laitetaan nämä puhumaan keskenään englantia.Voin taatusti sanoa,että tulee pikkukoulun oppilaalle ongelmia.Ja ennen kaikkea muistakaa etten tarkoita yksinomaan Kelujärven koulua vaan yleisesti koko Suomea.Ja en tajunnut ironiaasi.

Ent. oppilas, nyk. ope
Vieras

#74 Re: Re: Re: Re: Re: Tieto lisää tuskaa

14.02.2011 23:07

#73: Tri freiser - Re: Re: Re: Re: Tieto lisää tuskaa

Ei se ilman kirjaa opettaminen ole lonkalta opettamista. Rehtorimme tietää, ettei minulla kaikissa aineissa ole yhtä tiettyä oppikirjaa vaan monia lähdekirjoja+netti käytettävänäni.  Kirjat on etelässä tehtyjä. Niin historiassa kuin ymp. opissa,biologiassa ja maantiedossa on otettava myös paikallisuus huomioon, eikä se ole oppikirjoissa. Oletko kuullut kunnallisesta opsista, joka on tehty valtakunnallisten perusteiden pohjalta? Eikö siis välillä ole viisasta heittää se yksi ainoa kirja nurkkaan ja ottaa tieto muualta.

Helpommalla tietenkin pääsee, jos opettaa sivu sivulta järjestyksessä, eikä mieti muita työtapoja kuin sen, että tehdään työkirjan tehtävät järjestyksessä, mutta miten oppivat silloin ne lapset, jotka oppivat mieluummin toiminnan kuin kynänyhräyksen avulla. Tämä pätee myös matematiikassa ja englannissa, joissa toki minäkin käytän oppikirjoja. Unkarilaiset saivat hyvän tuloksen matematiikan pisassa, pelien ansiosta! Jos käytät pelejä ja muita toiminnallisia tapoja, eivät oppilaat ehdi tehdä kirjan kaikkia tehtäviä mutta oppivat paremmin.

Ehkä oppikirja-asia on vähän tämän tämän adressi-asian vierestä, mutta kun siihen on niin moni puuttunut, halusin osallistua, tämä on hauskaa. Siis kirja ei ole itsetarkoitus, niin kuin tässä keskustelussa näyttävät jotkut olettavan.

Otoksesi on muuten aika pieni, jos ottaa yhden lapsen kyläkoululta ja yhden kaupunkikoulusta.

Vieras
Vieras

#75 Re: Re: Re: Re: Re: Tieto lisää tuskaa

15.02.2011 19:44

#73: Tri freiser - Re: Re: Re: Re: Tieto lisää tuskaa 

 IRONIA= EPÄSUORA IVA

Väitteesi olivat vain niin uskomattomia ja vailla mitään todellisuutta