Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia.


Vieras

#151

29.01.2011 19:13

mistäs me tiedetään ettet kuseta? tai sua kusetettu mitään en usko ennen kun on mustaa valkoisella!
Pertti on neiti!!!!!!!!!!!!
Vieras

#152

29.01.2011 19:17

Hemmilä saa syytellä huvikseen ja yllyttää muita kansanedustajia periaatteessa tappamaan sukupuuttooon viattomat koirat. Mut jos minä uhkailen Perttiä tai yllytän ihmisiä käymään Pertin päälle OLEN linnassa sen jälkeen!!!!
koira
Vieras

#153 Cesar Milllan:Laumanjohtaja kirja

29.01.2011 19:27

Rotu ei sanele kohtaloa sivu 115
Laura
Vieras

#154 Re: joo persiistä koko juttu

29.01.2011 20:04

#9: kaikenkokoisia omistanut - joo persiistä koko juttu 

Samaa mieltä.JOKAINEN koira voi olla vaarallinen väärissä käsissä,rodusta riippumatta.

Sonja Salonen
Vieras

#155 aika hämmentävä kieltolaki...

29.01.2011 20:06

Ihmetyttää se, että tämä kansanedustaja kirjoittaa sellaisista asioista, mitkä selvästi ovat koiran OMISTAJAN aiheuttamia ongelmia, mutta silti koko homma kääntyy koiran viaksi...
Dogo argentino&enkkubulli
Vieras

#156 Hohhoijjaa...

29.01.2011 20:27

En jaksa edes kommentoida tuota lakialoitetta, olen niin turhautunut, ettei tiedä mitä sanoisi. Mutta minusta on hienoa, että vaikka koira ihmiset välillä kilpailevat keskenään, ehkä jopa arvostelevat toisiaan, niin on upeaa, että kun tulee tälläinen niin sanottu tositilanne, pidämme kaikki yhtä, huolimatta siitä onko kotonamme tällainen "hirviökoira" vai pieni puudeli. Toivottavasti tuo vain nyt pitää paikkaansa, että lakialoite on vedetty pois. Olisi ehkä "hieman" tärkeiämpiäkin asioita mihin puuttua... Enkä usko että tiettyjen rotujen kieltäminen lailla vaikuttaa purematilastoihin ja onnettomuuksiin millään tavalla, niin kauan kun koiria annetaan kaikille, jotka niitä haluavat.

Itselläni on dogo argentino narttu, mielestäni hyvin koulutettu, enkä koe, että minun prinsessani on mikään vaara yhteiskunnalle. Sen takia on apuvälineitä kuten kuonopanta, kuristuspanta, jotka auttavat meitä ison koiran rakastajia hallitsemaan koiramme. On vain ikävää, että kaikki eivät hallitse, edes pikkukoiriaan. On se jännä, että ne isot koirat saa aina kaiken lian niskaan ja joutuu otikoihin...
Eläinlääk.opiskelija
Vieras

#157 just

29.01.2011 20:32

Eläinlääkärin näkökulmasta vaarallisimpia ja ärhäkimpiä ovat mm. chihuahuat, jotka käyvät usein suoraan kiinni varoittamatta, miksei niitä ole em. listalla?
-

#158

29.01.2011 20:52

Koirat, autot ja veitset tulisi säilyttää poliisilaitoksella, josta ne voi sitten kuitata lenkillä-, työssäkäyntiä ja leikkaamista varten. Koiria tulisi ulkoiluttaa vain koirapuistossa ja veitsiä saisi käyttää vain virallisilla, valvotuilla leikkuulautaradoilla.
En ymmärrä miksi ihmisillä tarvitsee ylipäätään olla koiria, autoja ja veitsiä kotona. Ei kukaan normaali ihminen tee niillä yhtään mitään ja ne on valmistettu vain tappamista varten.[/sarkasmi]
... aseiden kanssa toi kuulosti niiiiiiiiiin paljon kivemmalta .. ja järkeä yhtä paljon.
Taas henkilö (joka ei tiedä asiasta muuta kuin sen miltä koira näyttää lastenkirjan kuvassa) ajamassa asiaa paniikissa läpi.

Vieras

#159 Hiukan menee yli hilseen

29.01.2011 21:07

Itse en ymmärrä miksi minun verorahoilla kustannetaan urheiluhalleja ja oopperataloja mitä en edes käytä, annetaan rahaa mustalaisille, tuetaan kehitysvammaisia tai pitkäaikaistyöttömiä ihan vain muutama turha menopuoli mainitaakseni, rassaa ihan hirveästi, samalla voitasiin myös kieltää kaikki hajusteet, esimerkiksi Stockan hississä naiset haisevat aivan kamalalle. Seitsemän sivua kirjoitusta jossa samantien osa ihmisistä on toistensa niskassa, ironiaa sinänsä vai tyhmyyttä, päätä itse.
Ja Hemmilä on muuten päättänyt olla tekemättä tuota ehdotusta.
Erkki
Vieras

#160 Nyt Mannerheil

29.01.2011 21:37

Kuinka monta punikkia valkoiset (=ääriporvarit) teloittivat esim. Jämpsän kirkolla 1918 keväällä? Oikeistopuolueet kiellettävä yleisvaarallisina?
Jepa
Vieras

#161

29.01.2011 21:56

Mistäs sitä sitte alottais?

No jos alotetaan alusta. Olin alle 5 vuotias, kun koira ensimmäisen kerran puri minua. Olimme vanhempieni kanssa perhetutuilla kylässä. Isäni leikitti heidän irlanninsetteriänsä, kun minä istuin maassa siinä vieressä. Yhtäkkiä koira otti päästäni kiinni. Kulmahammas osui melkein silmääni. Ei mielestäni ollut koiran vika. Isäni tosin olisi voinut riehua sen kanssa kauempana.
Seuraavan kerran koira puri minua kun olin 7 vuotias. Silloin oli kyseessä oma beaglemme. Vanhempani olivat eronneet, ja asuin äitini kanssa muualla. Menin isänpäivänä isälleni, jolle koira oli jäänyt. Koira oli aluksi isäni vieressä sohvalla, ja kun menin sohvalle istumaan koira siirtyi alas. No, koska minulla oli ollut ikävä koiraamme, menin sen viereen lattialle makaamaan. Hetken siinä sitä rapsuttelin. Koira käänsi päänsä pois ja minä tietysti tungin naamani sen pään viereen. Koira lävisti nenäni. Mielestäni kyseessä oli varoitus, mutta kun olin niin lähellä, se osui. Isäni vei minut ensiapuun. Matkalla hän kysyi, haluanko että koira lopetetaan. Vaastasin, että en, koska se oli oma vikani, että se puri.
Aina ei siis ole kyse vaarallisesta koirasta,EIKÄ ETENKÄÄN TIETYN TYYPPISESTÄ, vaikka koira purisikin. Ei myöskään aina omistajan/ kasvattajan tms. syy. Vahinkoja sattuu aina, paremmissakin piireissä. Itselläni on tällä hetkellä laumanvartijaristeytys, joka lenkillä kulkee rentona vierelläni, eikä provosoidu pikkufifeistä, jotka tulevat häntä pystyssä räkyttäen vastaan. En myöskään päästä toisia koiria "moikkaamaan" koiraani.
En voi sietää mamman-pikku-mussukoita, jotka "mamma" päästää haistelemaan toisia koiria, harmittavan usein, lupaa kysymättä. Ja tämmöisiä kun on, paljon, ei ole ihme, että ne pikkufifit pääsevät hengestään. Jännästi kun se menee niin, että isompi saa helpommin pienen hengiltä, kuin pieni ison. Vaikka pienempi varmasti ennemmin tappaisi sen ison, jos vain pystyisi.
Juu, en yleistä en. Tiedänpähän vain enemmän tapauksia joissa pieni koira ja/tai sen omistaja on ollut "kaiken pahan alku ja juuri". Niin ihmisten kuin koirienkin kanssa. Koira-ajokortti voisi olla hyvä idea. Kaikille koiranomistajille, niin nykyisille kuin tuleville.
Jospa tuo nyt riittäis, alkuun. Älytön lakiehdotus. Jos menee läpi, koirani saatte ainoastaan kuolleen ruumini yli!
Zorro
Vieras

#162 Re: Lakialoite vedetty takaisin

29.01.2011 22:05

#150: zaros - Lakialoite vedetty takaisin 

käys kattomassa http://www.perttihemmila.net/ ei tasan ole vedetty yhtään mitään takaisin :-( älä Pertti kuseta Pertti puhuu siellä kolmikantasopimuksesta ja muusta "tärkeästä"
Tuula Raja
Vieras

#163 Koiratko vaarallisia?

29.01.2011 22:08

Onhan se totta, että jotkut koirat ovat agressiivisia, mutta se johtuu vain siitä, että sen on sellaiseksi kouluttanut ihminen. Sitäpaitsi kaikista eniten tässäkin maassa aiheuttaa kipua, kärsimystä, jopa kuolemaa ihminen ja vielä tietoisesti. Kun koira puree, se pelkää. Mieluummin, kuin että perustetaan laki, että saa pitää vain tiettyjä koirarotuja, pitäisi perustaa laki, että vain tietyn tyyppiset ihmiset saisivat ottaa/pitää koiria. Jokin seula edes.
petri pyykkönen
Vieras

#164 koira

29.01.2011 22:22

moi on väärin tuomita koira rotu IHMISTEN VIRHEISTÄ tuomitkaa ne v---n IHMISET älkää koiria...ei ne koirat väärin tee se on ihminen kun tekee väärin joten koira joutuu alistumaan ja tekemään niin kuin ihminen käskee...v---n väärin koiria kohtaan...terveisin koira ihminen sins 1988...pitbull red nose...ja kaikki muut työkoirat...pice...
mara
Vieras

#165 Asiaton lakialoite

29.01.2011 22:27

Koiran omistajien osaamattomuudesta ne vahingot ovat seurausta.
Tanhauser
Vieras

#166 Pertin logiikka

29.01.2011 22:39

Miksi Rottweilerit ja Saksanpaimenkoirat puuttuvat listalta?

Ne ovat isoja, vahvoja ja purevat.

Olisiko niin että kanta on liian suuri poliittisten
irtopisteiden keräämiseen? Kun kerran Pertti on lähtenyt ratsastamaan
median luomalla kukkahatuyhysterialla niin pistetään paremmaksi:

Ei mitään tilastoja, ei Dalmatialaisten tai Kultaisten Noutajien
kieltoja. Kielletään saman tien kaikki koirat ja kissat. Eiväthän
ne ole mitään mitä kukaan "tarvitsisi". Puudelit ja kissatkin
aiheuttavat vahinkoja lapsille. Entä hevoset? Siitä on leikki kaukana
jos hevonen potkaisee...

Pertin murhalista oli muutenkin mielenkiintoinen - mies on näköjään
hyvin perehtynyt kun osaa luetella rotuja joiden olemassaolosta 99,9%
suomalaisista ei ole edes tietoisia. Vai onko lista vain kopioitu
jostain?

Khatarina
Vieras

#167 Typerä äijä

29.01.2011 22:58

Ei ole koiran vika jos omistaja tekee aiitä aggressiivisen!!
P Kosunen
Vieras

#168 Re: Kyse on kasvatuksesta

29.01.2011 23:00

#118: JJ, Hki - Kyse on kasvatuksesta 

JJ, erittäin hyvin ja asiallisesti kirjoitettu, kiitos! Komppaan myös täysin sitä, että jonkun tulisi tosiaan puuttua todellisiin ongelmiin, kuten juurikin mainitsemaasi pentutehtailuun, sekä myös vastuuttomaan jalostukseen ja koirien (kuin myös muiden eläinten) kaltoinkohteluun.

Ja Hemmilä sentään käytännössä myöntää toimineensa hätiköidysti ja myöntää erehtyneensä tämän lakialoitteen suhteen.

Sanna Kaabi
Vieras

#169 Miksi ei samantien kiellettä vaarallisia IHMISIÄ

29.01.2011 23:16

On tääkin kumma kun jos kuuluu tähän ns: IHMISROTUUN niin tuntuu että vaikka tekis mitä niin ei kukaan puutu.

Pedofiilit pääsee hyvässä lykyssä sakoilla ja murhaajat pääsee ehdollisella mutta silti ollaan kieltämässä koirarotuja joiden "uskotaan olevan VAARALLISIA" mitä puppua jokainen koira on vaarallinen jos se siihen tulee onhan pienillä koirillakin hampaat!!

Ei ne laumanvartijat ole sen vaarallisempia kuin mitkään muutkaan koirat miksi ei sitten ole kielletty sakemanneja tai rotikoita koska niitä sentään on suurimalla osalla valta väestöstä.

Tämä on todella tyhmää ottaa jokin koirarotu hampaisiin kun jotkut YKSILÖT tekee pahaa kas kun ei kiellettä samalla ihmisrotua joka tekee valta osan väkivaltaisuuksista.

Turha syyttää koiraa tai rotua jos se tekee juuri sen mihin se on luotu!!!

Ihmettelevä
Vieras

#170 kannatan lakialoitetta

29.01.2011 23:22

Olen näitä kommentteja luettuani entistä vakuuttuneempi, että tuollaisia koiria hankkivat usein ei-kovin-älykkäät ihmiset, jotka haluavat kohottaa itsetuntoaan koiran avulla. Vähän sama kuin ihmiset, jotka luulevat että hieno auto tai laukku saa heidät näyttämään ihailtavilta, vaikka paljastavat vain typeryytensä.
Vieras
Vieras

#171 Re: kaukasianpaimenkoiralle kieltolaki

29.01.2011 23:44

#17: Pentti Pappinen - kaukasianpaimenkoiralle kieltolaki 

Anteeksi mutta.

Abortti ei tapa ihmistä, se tappaa sikiön josta tulee lapsi. Onko parempi, että Suomessa on yksinhuoltajaäitejä mahtavissa veloissa kadulla pienten lasten kanssa palelluttamassa kylmässä talvessa itsensä ja lapsen? Koirarotujen kieltäminen ei ole mikään vastaus, ihminen tekee koirastaan mitä se on. Jos eläintä ei osaa pitää, eikö suorin vastaus ole ihmiselle eläintenpitokielto. Vai kenties laitetaan tosta nyt toi koirarotu pannaan ja oho sieltähän tulla tupsahti ties kuinka monta luvatonta koiraa oho.

On niitä järkeviäkin koiraomistajia "vaarallisten" koirien omistajana.

Huoh, sairasta.


Vieras

#172 ei helvetti

29.01.2011 23:58

mihin tää maailma on menossa
Riitta Salmi
Vieras

#173 Asiallisia perusteluja löytyy rotukieltoa vastaan

30.01.2011 00:07

Lakialoite on hölmö ja allekirjoitin adressin, vaikka kommentteja lukiessa alkoi masentaa. Olisi vakuuttavampaa, jos kaikki lain vastustajat asiallisesti perustelisivat miksi laki on huono, sen sijasta, että kiihkoillaan, mennään henkilökohtaisuuksiin ja sekoitetaan asiaan siihen täysin kuulumattomat asiat. (Esim. omat agressiot tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan eivät ole yhtään kauniimpi asia kuin roturasismi koiria kohtaan, eikä niiden agressioiden purkaminen täällä millään tavoin edistä koirien asiaa.)

Tärkein peruste rotukieltoa vastaan on luonnollisesti se, että nuo jo käyttöön otetut kiellot eivät ole missään toimineet toivotulla tavalla ja asiantuntijat ovat lähes yksimielisesti tuominneet kiellot tehottomina. Olen nähnyt eläinlääkäreiden perustellun lausunnon asiasta, mutten nyt löydä sitä. Tässä erään jenkkiläisen es-järjestön näkemys: http://www.aspca.org/about-us/policy-positions/breed-specific-legislation-1.aspx 

Sitä ei voi kiistää, etteivätkö isot ja puruvoimaiset koirat voi olla ongelmallisia joskus jopa hyvällä omistajalla, puhumattakaan väärissä käsissä. Yksikin tappo tai paha purematapaus on liikaa, oli kohteena ihminen tai viaton koira. Se miten riskiä pienennetään on toinen asia, mutta rotukiellot eivät tietenkään ole ratkaisu. Sen sijaan pitäisi esim. ottaa käyttöön "koirakortti", mikä tarkoittaisi sitä, että tietyt kriteerit täyttävien koirien (tai mieluummin kaikkien) omistaminen olisi luvanvaraista ja omistajien pitäisi jo eläinsuojelusyistä osoittaa olevansa soveltuvia koiranomistajiksi ja -ohjaajiksi. Esim. kurssitus laumanvartija- ja suojelukoirien uusille omistajille voisi olla paikallaan, erikoisvaatimuksia kasvattajille, luonnetestejä koirille jne. 

Sekä eläinten suojelemiseksi vääränlaiselta omistajalta ja kohtelulta, että ihmisten ja eläinten suojelemiseksi vääränlaisen kohtelun uhriksi joutuneilta vihaisilta koirilta tarvitaan kyllä jotain toimenpiteitä. Mitä ne ovat, sitä pitäisi kiihkottomasti harkita asiatuntijavoimin niin että kaikki asianosaiset tahot ovat edustettuina.  Ensimmäisenä toimenpiteenä koirien kasvattaminen, treenaaminen, myyminen ja luonnollisesti käyttö koiratappeluita varten pitäisi yksiselitteisesti kriminalisoida. 

Jepa
Vieras

#174 Re: Re: joo persiistä koko juttu

30.01.2011 00:16

Mauritz Helander
Vieras

#175 Vastustan Pertti Hemmilän lakialoitetta 86/2010 VP tiettyjen koir/#169

30.01.2011 00:26

Tunteeko tämä idiootti Hemmilä edes kyseisiä koirarotuja,tai edes koiria yleensä ? Mies vain huomiota kerää. Holhoukseen tämmöinen mielipuoli ja heti. Joka koirasta ja rodusta riippumatta saa kasvatuksella sellaisen kuin haluaa !
hemmilä voisikin laittaa ylipursuvan tarmonsa siihen,että koiranrääkkääjät saisivat kovat tuomiot,sillä nykylaki on iso vitsi jolle ulkomaita myöten nauretaan ja suomi on joutunut häpeään. Suomessa on "eläintenrääkkääjien suejelulaki". Sama koskee pentutehtailua !
Nyt kaikki koiranystävät vaatimaan Pertti Hemmilän päätä hopealautaselle. Vaadin Pertti Hemmilältä vankkoja faktoja mihin perustelee lakialoitteensa,joka on ihan hullu. Itselläni on Fila Brasileiro ja sen kiltimpää koiraa ei olekkaan. Kaikki ihmiset tykkäävät
täällä siitä Nero. Aina ystävällinen lapsille ja aikuisille ihmisille ! pertti Hemmilä on vain huomionkipeä pa. Ostaisi kunnon köyden ja hirttäisi itse itsensä siihen !!!!!

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko yritystukia vähentää?