AD/HD-aikusten puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista AD/HD-aikusten puolesta.


Vieras

#51

31.05.2011 02:55

Olen 27-vuotias opiskelija Joensuusta. Minulla diagnosoitiin tänään pitkän prosessin jälkeen aikuisiän ADD ja lääkityksenä on Concerta 53 mg aamuisin. Ennen varsinaista diagnoosia kokeilussa oli noin kaksi kuukautta Concerta 18 mg 1-3 kapselia aamuisin, mutta 53 mg antoi parhaan hoitovasteen.

Olen huomannut monien muiden tavoin, että lääkityksestä on todellista hyötyä. Mielestäni päätös ADHD-lääkkeiden korvattavuuden lopettamisesta saattaa kyseisestä häiriöstä kärsivät negatiivisesti eriarvoiseen asemaan terveisiin nähden.

ADHD-lääkitys on kallis jo Kelan osittaisella korvauksellakin ja korvauksen poistaminen yli 25-vuotiailta tekee aikuisiällä diagnosoitujen elämästä Kohtuuttoman vaikeaa.

Toivon suuresti, että lääkevalmistajat (esimerkiksi Concertaa valmistava Janssen-Cilag) tekevät parhaillaan tutkimuksia, joilla voidaan perustella Suomen byrokratialle se, että lääkehoito on myös aikuisilla oikein käytettynä vaaraton ja tehokas hoitomuoto.

Jaksamista ja taistelutahtoa kaikille ADD/ADHD aikuisille toivottaen,

Jukka-Pekka Juntunen
Sosiologian ja psykologian opiskelija Joensuusta
Minna

#52

02.06.2011 14:21

HYKS:n akuuttipsykiatrian erikoislääkäri oli vastannut oman lääkärini konsultaatiopyyntöön näin:

"-Mikäli potilaalla ei ole psyk.oireita, sitten seuranta lääkityksestä kuuluu terveysasemalle (jos lääke varmasti säännöllisessä! käytössä, eli potilas ei käytä väärin) tai A-klinikalle ( jos potilas tarvitsee tiiviimpää seurantaa lääkkeen käytössä.)

-Concerta ei ole suositeltava aikuisille!

-käyttö ad. 6kk, sen jälkeen 3-6kk:n tauko jolloin arvio hyödystä. Vieroitus-oireet!

-Concerta 36mg x 1 aamulla ok, ei lisäannosta iltapäivään!

dg:F90.9?"



Toi on siis suora kopio lääkärin lausunnosta.

Ikinä en ole ko. lääkäriä edes tavannut. Silti se yhden konsultaatiopyynnön (pyyntö oli ihan asiallinen) perusteella leimaa mut huumeriippuvaiseksi ja kyseenalaistaa diagnoosin.

Että osaavissa käsissä ollaan.
Pekka Puupää

#53 jokapäiväiseen elämään, arkeen

07.06.2011 22:03

Etsiskelin joskus vuosituhannen vaihtumisen aikoihin, taas kerran, jotta mikä minua oikein vaivaa. Adhd-liitostakin tutkailin, mutta silloin oli vieläkin vähemmän aikuisten adhd:stä tietämystä kuin ny muutaman vuoden sisällä, tais olla MBD-liitto vielä siihen aikaan

joissain muutamilla eri keskustelupalstoilla, kirjoiteltiin adhd-aikuisista ja kirjoittajina olivat sellaiseksi itse tuntevat, tuntui hyvälle :)eikä tainneet olla vielä järjestäytyneet yhdistykseksi tms.

tein ja täytin monia eri testejä, useimmat lapsille ja englanniksi, harva oli suomeksi
taisi olla juurikin Suomen AD/HD-aikuiset ryn kautta saadut, tosin naisille suunnatut
mitkä siellä on näköjään vielä nykyäänkin:
http://adhd-aikuiset.org/testit/

nykyään en ole työelämässä, eikä adhd ole mitenkään parantunut, vaikken töissä tai koulussa olekaan. Eikä ikäkään ole parantanut adhd:täni (lähempänä neljääkymppiä)

aimo loven, toi järkyttävä kelan päätös olla hyväksymättä sitä, että adhd-aikuisia on olemassa ja lääkitys auttaa monille
olen kyllä, lääkitystäni jatkanut, mutten usko pitään niin tekemään, yksinkertaisesti rahat loppuu, kun yhteiskunta kieltäytyy uskomasta adhd-aikuisten olemassaoloon
Tuomo Sieviläinen

#54 Re: Opiskelu vaakalaudalla

16.06.2011 13:28

#14: jyri ahjokari - Opiskelu vaakalaudalla

No Jyri ....autismissa on joitakin erittäin hyviä puolia mm. minulla on autistisena helppo lukea mikä tämä ihminen on kun näen sen. Tajuan heti minkälainenhänon luonteeltaan...


Vieras

#55

12.07.2011 16:38

Todella törkeä-ja epäinhimillinen päätös. Varsinainen "tyhmyyden ylistys".

Aivan kuin asia ei koskisi lainkaan aikuisia?

Miljooniin "sikapiikkeihin", tms. löytyi helposti rahaa, mutta tässä asiassa "säästöä" haettiin, lopettamalla kiireellisesti muutaman tuhannen aikuisen KELA-korvaukset. Miksi?

En usko tässä olevan kysymys mistään "säästämisestä". Lähinnä "ikkunasomistelua". Summat ovat valtiotasolla pieniä / (lääkityksellä)saavutettu hyöty moninverroin suurempi.

En hämmästyisi vaikka kaikessa hiljaisuudessa alkaisivat "suositella" lobotomiaa tai "eutanasia" pillereiden jakamista, oireista kärsiville aikuisille.

Päivi Tasala
Adressin tekijä

#56 Asiaahan ei auta tämänkaltaiset verkkotiedotteet

19.07.2011 13:21

YK on huolissaan masennuksesta, itsemurhista ja lasten huumaamisesta psykostimulanteilla Suomessa


YK:n lastenoikeuksien komitea on huolissaan masennuksen ja itsemurhien korkeasta tasosta nuorten keskuudessa Suomessa. Nimenomaan viime vuosien kouluampumisia pidetään pahana merkkinä. Tutkittuaan lasten oikeuksien toteuttamista Suomessa YK:n lastenoikeuksien komitea huolestui siitä, että tehokkaiden psykostimulanttien määräämistä lapsille ADHD ja ADD diagnooseissa ei ole vähennetty Suomessa. Nämä lääkkeet ovat voimakkaasti riippuvuutta aiheuttavia, ja niiden laajalle levinnyt käyttö sekä väärinkäyttö saattavat olla uhka tuleville sukupolville ja yhteiskunnalle.

CCHR:n lehdistötiedote
13.7. 2011, Verkkomedia.org



YK on huolissaan masennuksesta, itsemurhista ja lasten huumaamisesta psykostimulanteilla Suomessa


Tämän huolen taustalla on tieto, että Ritalinin ja Concertan kaltaisten psykostimulanttilääkkeiden käyttö ADHD:n ja ADD:n hoidossa on lisääntynyt yli 100-kertaiseksi vuodesta 1999 vuoteen 2010 huolimatta varoituksista, joita jo 2005 annettiin Suomen hallitukselle.

Sen sijaan että terveysviranomaiset olisivat käsitelleet tilanteen sen vaatimalla huolella ja antaneet lapsille laajan valikoiman kunnollisia vaihtoehtoja joilla käsitellä lasten yksilölliset tarpeet, he ovat sallineet määrättyjen lääkkeiden määrän kasvavan. Viranomaiset vakuuttavat, että lääkkeet eivät ole ainut hoitokeino, joten useimmalle lapselle ei olisi koskaan pitänyt määrätä lääkkeitä.

Psykostimulanttien lisääntyminen on voimakkaampaa lasten ja nuorten keskuudessa kuin muilla väestön ryhmillä, ja lapset ja nuoret käyttävät 70,9 % lääkkeistä.

Suomen valtuuskuntaa Genevessä johti johtaja Arto kosonen ulkoministeriöstä, Suomi lupasi YK:n lastenoikeuksien komitealle, että Suomi tulee suojelemaan ja ylläpitämään lasten oikeuksia.

Hankalien ja ongelmallisten asioiden käsittelyssä Suomi havaittiin esimerkilliseksi ja edelläkävijämaaksi sekä mielipidejohtajaksi maailman muille maille. Kuten monet muutkin Kansalaisten Ihmisoikeuksien Komitea kiittää Suomea loistavasta kehityksestä näillä alueilla. ”Vielä on monia arkoja alueita, jotka kaipaavat käsittelyä, ja tunne- ja käytöshäiriöisten lasten auttaminen on yksi tällainen alue. Se, että lapsille annetaan lääkkeitä, kun he tarvitsevat apua, on lasten pettämistä,” sanoo Ole Lindell Suomen CCHR:n toiminnanjohtaja.

”Isänä ja Suomen kansalaisena todella toivon täydestä sydämestäni, että seuraavalla priorisointilistalla otetaan esiin lasten psykostimulanttilääkitys,” Ole Lindell lisäsi. ”Lasten leimaaminen psykiatrisilla diagnooseilla ja tämän seurauksena lääkitseminen psykostimulanteilla ei ole ratkaisu, kun lapsi ei itse asiassa ole lääketieteellisesti sairas vaan hänellä on ongelmia, jotka voidaan käsitellä lääkkeettömästi tai kasvatukselliselta pohjalta.”

Tästä syystä Suomen on koulutettava sekä lasta, jolla on tarkkaavaisuusongelma tai joka on ylivilkas, että tämän vanhempia ja opettajia olemassa olevilla keinoilla käsitellä nämä ongelmat ilman lääkkeitä. Kansallinen lääkeyhdistys ei tarjoa tietoa potilaalle ADHD:n taustalla olevista todellista monista syistä. On todella maininnan arvoista, että kaikki tieto ravinnosta, allergioista ja ruokamyrkytyksistä liittyen ADHD-oireiluun puuttuu.

YK:n lastenoikeuksien komitea suositteli Suomea myös keräämään tietoa näiden lääkkeiden käytöstä ja väärinkäytöstä eri lääkkeiden ja ikäryhmien osalta, josta analysoidut tiedot auttavat estämään psykostimulanttien väärinkäytön.



Citizens Komission on Human Rights Finland ry.

lähde: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=628
Päivi Tasala
Adressin tekijä

#57 Vastine

19.07.2011 13:22

Otin yhteyttä verkkomedian päätoimittajaan ja sovittiin että valmistelemme vastineen, jonka mailasin tänään Janos Putkoselle:

Vastine Verkkomedian julkaisemaan CCHR:n lehdistötiedotteeseen 13.7. 2011

ADHD-ihmisillä on puutetta dopamiinista

ADHD-oireyhtymästä kärsivät eli hyperaktiiviset, impulsiiviset ihmiset potevat kroonista dopamiinin puutetta motivaatioon ja palkitsevuuteen liittyvissä aivojen kroonista dopamiinin puutetta motivaatioon ja palkitsevuuteen liittyvissä aivojen alueissa, havaittiin Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa. Dopamiini on aivojen hermosolujen ns. välittäjäaine, joka liittyy mm. palkitsevuuden kokemuksiin ja muistijälkien muodostumiseen.
Siksi myös stimulantit, joka antavat palkitsevia tuntemuksia ilman kokemuksia, toimivat lapsilla. He pystyvät keskittymään paremmin, koska palkitsemisjärjestelmä on tyydytetty.

Lähteet:http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/adhd-ihmisilla-puutetta-dopamiinista

ADHD:llä on vaikutuksia myös työelämässä

Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että 30 – 60 %:lla ADHD-lapsista esiintyy merkittäviä tämän häiriön oireita vielä aikuisena. Yhdysvalloissa on arvioitu, että noin 4,4 %:lla aikuisista on ADHD-oireyhtymä. ADHD-potilailla on usein vaikeuksia löytää työ, jossa he voivat onnistua. Heillä on suurempi riski joutua onnettomuuksiin, tulla erotetuksi työstään, tehdä suuriakin virheitä ja epäonnistua töiden loppuun saattamisessa.

Tutkijat selvittivät ADHD:tä sairastavien työntekijöiden työnantajalle aiheuttamia lisäkustannuksia ja sellaisten työntekijöiden aiheuttamia lisäkustannuksia, joilla on ADHD:tä sairastavia lapsia huollettavanaan. Molemmissa ryhmissä vuosittaiset terveydenhuoltokustannukset, poissaolopäivät ja vaihtuvuus olivat merkitsevästi suurempia kuin verrokkiryhmissä (ADHD:tä sairastamattomilla ja työntekijöillä, joiden lapsilla ei ollut ADHD:tä).
(Kleinman N ym. J Occup Environ Med 2009;51:1247)

Aktiivisuus- ja tarkkaavaisuushäiriöitä on yleisyytensä takia ehdotettu kuuluvaksi kansantauteihin. Se tulisi tunnistaa ajoissa hoidon ja tuen aloittamiseksi. Vaikka psykososiaaliset ja pedagogiset toimenpiteet ovat ensisijaisia, lääkehoito on aiheellinen oireiden ollessa huomattavia ja myös monien liitännäisongelmien yhteydessä. Häiriön taustalla on geneettisiä, anatomisia, neurofysiologisia ja neurokemiallisia poikkeavuuksia, erityisesti dopaminienergiseen ja noradrenergiseen hermovälitykseen liittyviä. Näihin kohdistuva lääkehoito (stimulantit) on osoitettu pelkkää psykososiaalista hoitoa tehokkaammaksi. Ohjeen mukainen käyttö ei lisää huumeisiin sortumista vaan pikemminkin suojaa siltä. Muita lääkkeitä – lähinnä noradrenergisia depressiolääkkeitä – suositellaan, jos väärinkäyttövaara on huomattava.

(Eila Airaksinen ja Mauno M Airaksinen- Nuorten aktiivisuus ja tarkkaavaisuushäiriön lääkehoidon perusteet Duodecim 2003:119:1553-62)

Hoitamaton ADHD voi viedä mielenterveyden

Duodecimin Käypä hoito -työryhmä on saanut valmiiksi tarkkaavuuden ja yliaktiivisuuden häiriön ADHD:n kansallisen diagnosointi- ja hoitosuosituksen.
Työryhmä muistuttaa, että hoitamattomana ADHD lisää psykiatristen häiriöiden, syrjäytymisen ja päihteiden käytön riskiä ja vaikeuttaa lapsen ja nuoren sekä hänen lähipiirinsä selviytymistä arjessa. ADHD:n kanssa esiintyy usein samanaikaisesti muita psykiatrisia ja kehityksellisiä häiriöitä, jotka myös vaativat hoitoa.

ADHD on sairaudeksi luokiteltu syntymistavaltaan neurobiologinen kehityksellinen häiriö, jonka kehittymisessä perimän ja ympäristötekijöiden yhteisvaikutus on merkittävä. Ydinoireita ovat keskittymiskyvyttömyys, ylivilkkaus ja impulsiivisuus.
Aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriöitä esiintyy eriasteisina arviolta 4–10 prosentilla ikäluokasta. Pojilla ADHD:ta arvioidaan esiintyvän kolme kertaa useammin kuin tytöillä.
Suosituksen kohderyhmänä ovat terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi myös muut lasten hoitoa ja kuntoutusta tarjoavat ammattilaiset mm. päivähoidossa ja kouluissa.
Lähde:http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article126092.ece..

Ilman lääkitystä ADHD-oireisen lapsen elämää voisi kuvata joko jatkuvaksi iltavilliksi tai unenomaiseksi haavemaailmaksi; riippuen siitä mitkä ADHD:n oireet ovat määrääviä. Koska muutokset aivojen välittäjäaineissa ovat neurobiologisia, pelkästään kasvatuksellisilla ja kuntouttavilla toimilla ei aina ole riittävää vaikutusta ADHD-oireisen lapsen toimintakykyyn. Suurin osa ADHD-oireisista lapsista hyötyy lääkityksestä varsinkin kouluiässä sillä lääkitys tasoittaa välittäjäainepitoisuuden normaalille tasolle. Lääke auttaa lasta keskittymään opetettavaan asiaan paremmin ja vähentää häiriöherkkyyttä ja impulsiivisuutta.

Olemme hyvin huolissamme Ole Lindellin Verkkomediassa 13.7.2011 julkaistusta kirjoituksesta jossa hän kritisoi ADHD:n lääkehoitoa. Tutkimustulosten lisäksi omat kokemuksemme ADHD-aikuisina ja ADHD-lasten vanhempina vahvistavat kiistatta lääkityksen hyödyn muun kuntouttavan toiminnan apuna. Lääkitys vaikuttaa sekä oppimiseen että käytökseen, mutta myös positiivisen minäkuvan ja terveen itsetunnon syntymiseen. ADHD:n kyseenalainen maine muotisairautena ja psykiatrisena ongelmana vaikeuttaa niin ADHD-lasten kuin -aikuistenkin oikeanlaista hoitopolkua ja asettaa oireyhtymästä kärsivät eriarvoiseen asemaan muiden kehityksellistä häiriötä sairastavien potilaiden kanssa.
Lisää tietoa ADHD:sta saa ADHD-liiton ja Suomen ADHD-Aikuiset Ry:n internet-sivuilta osoitteista www.adhd-liitto.fi ja http://adhd-aikuiset.org/

Päivi Tasala
ADHD-kouluttaja
Suomen ADHD-Aikuiset ry:n potilasetutoimikunnan puheenjohtaja

Minna Lindeqvist
Suomen ADHD-Aikuiset ry:n puheenjohtaja
Potilasetutoimikunnan jäsen

Jarkko Mäenpää
Suomen ADHD-Aikuiset ry:n varapuheenjohtaja
Potilasetutoimikunnan jäsen
uupunut jankkaaja-äiti

#58 ADHD nuoren äitinä...

15.08.2011 17:28

...on täysin käsittämätöntä että korvaukset katkaistaan! Kelan väki ja päättäjät, tervetuloa elämään 18 vuotta tätä huolta, riitaa, jankuttamista, surua, masennusta, pelkoa nuoren joutumisesta huumeiden - väärän seuran yms - pariin, kuulla kaikki ne 'tapan itseni ku musta ei oo mihinkään' itkut 10-vuotiaalta... Taistelin yli 16 vuotta saadakseni adhd diagnoosin lapselleni, milloin kohauteltiin olkapäitä, milloin 'ammattilaiset' olivat syyttä suotta saaneet päähänsä lapsen levottomuuden johtuvan perheväkivallasta - milloin terveydenhoitajat vain kohauttelivat kun lapsi/nuori kävi jatkuvasti siellä vatsakipujen ja päänsärkyjen kanssa, opettajat yritti saada lapsen toiseen kouluun (!) jotta olisivat päässeet hankalasta lapsesta eroon jne.
Tilanne on nyt se että itse olen ollut ja tulen olemaan vielä pitkään sairaslomalla syvän masennuksen ja uupumuksen vuoksi - nuoreni on myös lääkityksellä ja terapian tarpeessa vuosikymmenet kuultuaan koulussa jne olevansa laiska ja tyhmä yms. Tämäkö sitten tulee edullisemmaksi yhteiskunnalle kuin pienen porukan lääkekorvattavuus, jolla saadaan heidät työkykyisiksi veronmaksajiksi?? Täysin käsittämätöntä!! Ja samanaikaisesti tuputetaan korvattavia lääkkeitä sellaisiinkin joihin voisi auttaa ruokavalio, liikunta ja laihdutus...ei verenpaine, diabetes ja kolesteroli läheskään aina ole itsestä riippumattomia sairauksia. ADHDn taustalla on aina synnynnäinen, biologinen ominaisuus - ei siis voi itse valita onko aivojen kemialliset välittäjäaineet korkealla vai alhaisella tasolla (hieman joskus ruokavaliolla voi tilannetta auttaa, mutta perussyytä ei sekään eliminoi).
Mika Seppänen

#59 Lääkkeetön hoito on rock

15.08.2011 22:53

ADHD ei ole mielestäni lääkkeillä hoidettavissa. Moni psykiatri on sitä mieltä että kyse on luonteenlaadusta. Minä olen hoitanut kendolla ja jääputouskiipeilyllä. Suosittelen zeniläisittäin tekemistä.
Zentil-Joonia

#60 Re: Lääkkeetön hoito on rock

16.08.2011 14:30

Zentil-Joonia

#61 Re: Lääkkeetön hoito on rock

16.08.2011 14:33

#59: Mika Seppänen - Lääkkeetön hoito on rock 

 Miksi olet luonteenlaatua hoitamassa?

Puoskaroinnille se sellaisen "hoitaminen" vaikuttaa.


Vieras

#62

19.08.2011 20:42

Myös aikuinen ADHD:tä sairastava tarvitsee apua sairautensa hoitoon, vaikkei asiaa ole tutkittu kunnolla, niin ja kun lääkkeestä on apua joillekkin lääke olisi saatava kelan sataprosenttisesti korvattavaksi, ei oireisto häviä itsekseen vain sormia napsauttamalla kun vartutaan lapsesta aikuiseksi eli kuusitoista vuotta täyteen tultua.
Päivi Tasala
Adressin tekijä

#63 Asia etenee

23.08.2011 11:36

Lehtijuttu Me Naisissa 31/2011, Neljän kirjaimen kaaos, herätti myös tv:n kiinnostuksen. Aiheesta otti yhteyttä Inhimillinen tekijä ja Silminnäkijä. Molemmat ohjelmat kuvataan tämän syksyn aikana.


Vieras

#64

23.08.2011 12:54

ADHD-henkilö on ominaisuuksiensa takia usein työttömänä tai sairaslomalla uupumuksen takia. Rahaa on vähän. Stressi pahentaa oireita, eikä lääkkeisiin ole varaa. Itse tarviin lääkkeet ollakseni työkuntoinen. Pysyy hermo ja ajatus kasassa.

Oon myös 2 lapsen YH-äiti. Lääkkeet auttavat hoitamaan lasten arjen säännöllisesti ja aikatauluissa. Ei pala ruoka pohjaan, ja on lapset ajoissa nukkumassa. Eikä tuu huudettua pienille, viattomille.

ADHD:ta ei voi hoitaa pois lääkkeillä, mutta on hienoa, kun oireita saa työnnettyä sivuun niiden avulla. Tällä hetkellä mulla on apteekissa resepti odottamassa että olis varaa hakea lääkkeet.

Berg 48v

#65 Pyytäkää Kelalta henkilörekisteritietonne

23.08.2011 18:00

Kaikilla on oikeus henkilötietolain nojalla saada kaikki henkilötietonsa kerran vuodessa ilmaiseksi.

Voitte löytää mielenkitoisia asiantuntijalausuntoja itsestänne Kelan SAHA järjestelmästä:
Itse yllätyin kun Kelan asiantuntijalääkäri oli moittinut kelan korvausepäkohtaa.
Hän kerto näkemyksekseen sen, että korvausoikeuden jälkikäteen rajoittaminen loukkaa
lääkettä käyttäneiden aikuispotilaiden luottamuksen suojaa eikä korvauksen rajoittamisella ole hänen tiedossaan olevaa lääketieteellistä perustetta. Hänen saamansa palaute muilta lääkäreiltä metyylifenidaatin tehosta kertoo hyvästä tehosta ja ongelmattomista käyttökokemuksista.

Kelan virkailija ensin kieltäytyi antamasta henkilötietojani, koska asia oli kesken. Sitten pyysin hallintolain neuvotapykälään vedoten ja pyysin saada kopiot kaikista asiantuntijalausunnoista voidakseni laatia oman vastineen sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnalle.

Tiesittehän että sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnalle voi toimittaa liäaineistoa vielä vuoden ajan, vaikkä päätös olisi jo tullut. Hyödyntäkää tämä uusine tietoinenne.

Jakakaa ja levittäkää tämä vinkki kaikille mahdollisille foorumeille joissa joku voisi hyötyä tästä ja ainakin tällä saamme aikaan painetta Kelan suuntaan.

Parhaan paineen saisimme jos saisimme näitä juttuja iltapäivälehdistölle!


Sativex, niin mitkä VEX

#66 ADHD POTILAILLE UUSI LÄÄKE Dronabinoli ja Sativex

28.08.2011 17:06

Joakim Hedström on ruotsalainen, joka on hakenut lähes koko ikänsä apua päivittäisiin päänsärkyihin, migreeniin ja ADHD:hen.
Joakimin kohdalla Dronabinolista oli selvää lääkinnällistä hyötyä. Se auttoi häntä nukkumaan paremmin, hänen käytöksensä oli rauhallisempaa ja hän pystyi keskittymään helpommin. Joakim oli paremmalla tuulella ja tunsi olevansa levollisempi itsensä kanssa. Asia mitä harva ADHD:sta kärsivä voi sanoa.
brittiläinen lääkeyhtiö GW Pharmaceuticals pyrkii saamaan hyväksynnän Sativex-suihkeelleen myös Ruotsissa. Kyseinen kannabistiivistesuihke on ollut käytössä vuodesta 1995 lähtien Kanadassa ja se on hyväksytty lääkelistalle 2010 mm. Britanniassa, Espanjassa, sekä tulossa Saksassa myyntiin heinäkuussa 2011. Yhtiön tavoitteena on saada Bayer-konsernin kautta myyntilupa useisiin Euroopan maihin kuten mm. Ranskaan, Italiaan, Tanskaan ja Ruotsiin. On mahdollista, että Sativexia voisi olla saatavilla Ruotsissa jopa jo vuonna 2011.
Koko juttu luettavissa: http://kannabisuutiset.wordpress.com/
Kari Berg

#67 ADHD-AIKUISTEN KORVAUSRAJOITUS TUNTUU OLEVAN VASTA ALKUSOITTOA

01.09.2011 08:21


SOSIAALI JA TERVEYSMINISTERIÖ JULKAISI HELMIKUUSSA 1.2.2011 tiedotteen
http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/_julkaisu/1551199
Lääkepolitiikka 2020. Kohti tehokasta, turvallista, tarkoituksenmukaista ja taloudellista lääkkeiden käyttöä

Lainauksia em. tekstistä

 Sosiaali- ja terveydenhuollossa käytettävien tietojärjestelmien hyödyntämistä

 Lääkekustannuksia on arvioitava osana terveydenhuollon kokonaiskustannuksia.

Lääkekorvausjärjestelmän on tuettava kustannusvaikuttavaa hoitoa kustannusten hillitsemiseksi. 

Asiakkaan omaa roolia ja vastuuta terveyden- ja sairaanhoidossa on lisättävä 
 
Lääkkeiden hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointia on lisättävä
 
taloudellisen arvon arviointimenetelmiä on yhä enemmän hyödynnettävä lääkevalmisteen korvattavuuteen liittyvässä päätöksenteossa.

Monet meistä ADHD-aikuisita ovat saaneet kokea, mitä tämä linja tuo tullessaan.

Vieras

#68 Re: Aikuisindikaatio

01.09.2011 14:22

#8: Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta - Aikuisindikaatio

Toimeentulotukea erikoislääkäriin ei ainakaan takavuosina kunnassamme myönnetty edes nuorelle aikuiselle, jos lääkäri oli yksityiseltä sektorilta. Näin ollen ei myöskään yksityisen neurologin tai psykiatrin määräämää lääkitystä korvattu toimeentulotukena. Toisaalta terveyskeskuslääkäri ei suostunut nuorelle lääkereseptiä antamaan, joten lääkitys korvattiin vain äidin kukkarosta.

Silloin toki vielä myönnettiin KELA-korvaus, mutta ei työtön nuori siltikään lääkettä pystynyt itse maksamaan.


Vieras

#69 Re: Re: Opiskelu vaakalaudalla

08.09.2011 04:39


Vieras

#70

10.09.2011 21:03

Työttömän ADHD potilaan on lähes mahdotonta ostella kalliita lääkkeitä joita ilman ei monenkaan kohdalla tule työnteosta yhtään mitään. Jollei sitten hae sosiaalitoimistolta apua. Ja se ei varmaan ole terve suunta, että porukka ajetaan sossun luukulle!
dfly

#71 Tyhmiä ne kelassa on..

27.09.2011 20:20

Itse ne kelassa ruuhkauttavat systeeminsä, kun tulee jatkuvasti uusia hakemuksia, minäkin lähetän uuden jälkikorvaushakemuksen 2vk:n välein. ja siinä vaiheessa kun omavastuuraja ylittymis vaiheessa, kaikista ostamistani lääkkeistä jälkikorvaushakemukset menemään, nytkin käynyt joka pvä apteekissa, kaapissa aikalailla 20kpl hakemuksia(ostan ihan kiusallani jokaisen lääkkeen eri käynti kerralla). Kelan on pakko käsitellä jokainen saapunut hakemus.

Vieras

#72

28.09.2011 21:05

Hyvän asian puolesta.

Vieras

#73

29.09.2011 22:10

Järkyttävää lyhytnäköisyyttä taas kerran =(.

Vieras

#74

12.10.2011 14:44

Kts. tuoretta Tv1:n dokumenttia, joka tuli nyt viime ma klo 20 Yleltä. Löytyy Areenalta vielä. -assamies-
tasa-arvoisesti rajoituksen kaikkiin, tai pois

#75 rikas saa hoitoa, Kela ei köyhille apua anna

12.10.2011 17:20