Home- ja kosteusvaurioista sairastuneet huomioitava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Home- ja kosteusvaurioista sairastuneet huomioitava.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.07.2011 09:30


Äiti joka haluisi lapseensa terveeseen kouluun

#52 Myös rehtorit vaikenevat homeongelmasta

10.08.2011 15:59

Lapseni on koulussa yläasteella. Hän on saanut päänsärkyjä keskellä päivää ja lähetetty kotiin useamman kerran päivän aikana, hänellä on ollut useita flunssia vuoden aikana, huimausta, kuumeilua. Esimerkiksi päänsärkyä tai huimausta ei ole ollut kotona eikä viikonloppuina. Oireet alkoivat heti yläasteen alettua eikä mitään perussairauksia ole. Luokanvalvoja joka on itsekin kertonut sairastelleensa epäili minulle jo syksyllä lapseni sairastelun yhteyttä koulun sisäilmaongelmiin joista ei kuitenkaan ole vanhemmille rehtorin toimesta tiedotettu. Kun otin yhteyttä rehtoriin hän kertoi että puutteita on vain ilmanvaihdossa ja syy voi olla katupölyssä (koulu on ison tien vieressä). Koululla käydessäni olen itse voinut omalla nenälläni haistaa tunkkaisen maakellarihajun. Ymmärrän että opettaja ei voi ehkä puhua avoimesti asiasta mutta rehtori voi ja hänen kuuluisi tiedottaa oppilaiden vanhemmille tilanteesta, kyse on nuorten terveydestä (ei koulun maineesta). Jos pk-seudulla on kuten väitetään)useita home- tai muista sisäilmaongelmista kärsiviä kouluja, vanhemman on vaikeaa saada tietoonsa mitkä koulut ovat terveitä. Onko niitä? Jos on niin mistä tietoa löytyy? Lapsen perusoikeuksiin kuuluu kai oikeus terveelliseen opiskeluympäristöön. Olisi kiinnostavaa löytää tilastotietoa home- ym. sisäilmaongelman sairastuttamista suomalaisista: lapsista, lastentarhanopettajista, opettajista, terveydenhuoltohenkilöstöstä ja muista.

Homepakolaiset

#53 Re: Myös rehtorit vaikenevat homeongelmasta

10.08.2011 22:27

#52: Äiti joka haluisi lapseensa terveeseen kouluun - Myös rehtorit vaikenevat homeongelmasta

Valitettavasti tutkimustuloksia ei haluta useissa tilanteissa antaa julkisuuteen, vaikka tulokset ovat julkisia, kuten näkyy seuraavasta dokumentista:

Tutkimusten julkistaminen
Tutkimusraportti toimitetaan aina työpaikan esimiehien käyttöön ja se
on selkokielisine saatteineen julkinen, kun sen sisällöstä on tiedotettu
ao. kohteessa. (s. 8) ”

Lähde: HELSINGIN KAUPUNKI SISÄILMARYHMÄ, VÄLIRAPORTTI 1(11)  3.12.2009

http://www.hel.fi/static/public/hela/Terveyslautakunta/Suomi/Esitys/2010/Terke_2010-05-04_Tervlk_06_El/374172E4-512A-4EF0-A331-68B83A550510/Sisailmatyoryhman_valiraportti.pdf

 

 

Työpaikkakyvytön opettaja

#54 Re: Myös rehtorit vaikenevat homeongelmasta

10.08.2011 22:36

#52: Äiti joka haluisi lapseensa terveeseen kouluun - Myös rehtorit vaikenevat homeongelmasta

Moni opettaja on kokeillut useita eri kouluja Helsingissä, mutta sopivaa ei ole löytynyt. Valitettavasti minulle ja muutamalle muulle sisäilmasta sairastuneelle opettajalle Helsingin kaupunki ei ole vielä pystynyt osoittamaan puhdasta työtilaa lukuvuodelle 2011-12 eli työkykyisten ja pätevien opettajien ”työpaikkakyvyttömyys” jatkuu. Tutkimus- ja korjausraporttien hankkiminen on ollut haastellista, koska raportteja ei ”löydy”.

Toipilas

#55 Re: home ja kosteusvaurioista aiheutuvat ongelmat

30.08.2011 15:45

#22: TK jatkuva nuha - home ja kosteusvaurioista aiheutuvat ongelmat

Onko sinulla amalgaamipaikat hampaissasi? Itseltäni poistettiin pari vuotta sitten. Altistuin sitä ennen homeasunnossa sitten naapurin hiontapölyt seuraavaan asuntoon ja seuraavassa asunnossa sain rajun toksisen altistuksen asunto kun oli juuri remontoitu ja uusista pinnoista lähti voc päästöjä. Sain myrkytyksen ja monikemikaaliherkistymän ja amalgaamit oli pakko poistaa. Amalgaamit oli osa tätä myrkkyvaikutusta, mutta toki tapauksessani oli muitakin tekijöitä. Lue Leif Gransin ja Kaarlo Jaakkolan kirja amalgaamisairaudet ja antioksidanttihoidot. Kroonisesta elohopeamyrkytyksestä kärsivä saa monenlaisia vaivoja ja useinkaan niitä ei voida tutkimuksilla varmentaa. Amalgaamit pitäisi poistattaa bio-hammaslääkärillä kunnollisessa suojauksessa. Usein myrkkyjen yhteisvaikutukset altistavat näihin kärsimyksiin. Elohopea on siis myös myrkky vaikka sitä ei meidän yhteiskunnassa useimmat lääkärit halua hyväksyä. vantaan Mehiläisessä on hyvä lääkäri joka mahdollisesti tietäisi asioista enemmän,


Vieras

#56

02.09.2011 18:15

Åelkään, että minullakin on homealtistus.

Vieras

#57

08.09.2011 21:34

Toivoisin että kaikki jotka oireilevat työpaikoilla,osallistuisivat adressiin,koska meidän ns " oireilevien" asiaahan ei välttämättä oteta todesta. OK
Kalliiksi tulee

#58 Kertakäyttövaatteet

18.09.2011 15:02

Julkisissa rakennuksissa on kaiken aikaa käynnissä "sisällissota". PÖLYNHALLINTAA ei osata. Kosteusvaurioisten lattioiden korjaustöistä livahtaa vaaralliset lajikkeet sisäilmaan. Työntekijät, oppilaat, asiakkaat ja potilaat ovat siellä myös! Tarvitaan laki, joka kieltää tämänkaltaisen työn, siihen päivään kunnes työ hallitaan ja tulos on positivinen. TÄMÄ ON OSASYY MONEN PAKOLAISUUTEEN? Remontitko seis?

Vieras

#59

04.10.2011 00:52

Hyvä että asiaa edistetään, työpaikkojen, asuntojen, julkisten kohteiden rakentamista on jatkuvasti niin että ihmiset altistuvat (satunnaiset kävijät, työntekijät tms.)järjetöntä. Tupakansavulle altistumista töpaikoilla ja asunnoissa on sanktioitava. Eivät 1975-1991 passiivisen tupakoinnin aiheuttamat sairaudet työterveyslääkäriä kiinnostanut. Ihmiset sairastuivat ja kuolivat, koska lisäksi oli sisäilmaongelmia. Työsuojelu ja luottamusmies hyssytteleviä pelkureita, kuka näihin toimimattomiin järjestelmiin luottaa. Kalliiksi tulevat sairaslomat, antibiotiitit, asma ja allergialääkkeet. Hirsimökkiä maalla, olen miettinyt itsekin. Sen pitää olla ilman vesipistettä ja puulämmitteinen, sähkökin voi olla joillekin liikaa.

Vieras

#60

06.10.2011 20:19

homevaurioista kärsiville tukea!

Vieras

#61

17.10.2011 14:50

Tärkein adressi ikinä!

Vieras

#62

02.11.2011 12:37

ERITTÄIN TÄRKEÄÄ SAADA SAIRAUDELLE NIMI JA NUMERO . Näin saataisiin turvattua talouttamme edes vähäsen. Kuuden vuoden aikana menettänyt kaiken ja aion jaksaa elää edelleen. Yhteiskunnan kiusaksikin. Jatketaan asian eteenpäin viemistä. KIITOS!
Hämeenlinnan Asunnoista sairastunut

#63 Re: kiitos ehdotuksesta

02.11.2011 20:54

Ei herroja kiinnosta homesairaiden kuuntelu luulevat, että ollaan laiskoja tai vähintään mielenterveys ongelmia jokaisella joka valittelee asunnostaan/työpaikan homeongelmista!! Perheemme on asunut home betonitalossa ja isännöitsijä/terveystarkastaja väittivät, että kukat aiheuttivat asuntomme homehtumisen ja meidän sairastumisen!! Katon läpi tuli vesi asuntoon ja maalattin kun oli katto kuivahtanut ja siinä oli tämän päivän korjaus Sankko tipun alle ja maalataan läiskät piiloon niin on asunto taas kunnossa. Asumme yli puolet vuodesta hirsitalossa ja oireet ovat helpottaneet kokoajan.

Vieras

#64

03.11.2011 18:07

Suomi ei ole terveydenhuollossa enää länsimaista tasoa. Erityisesti diagnoosittomat sairaat saavat kärsiä.
Kaleton

#65 Re: Homemikrobit aiheuttavat oireita ja sairauksia yhä enemmän

11.11.2011 19:05

#6: Työpaikkakyvytön - Homemikrobit aiheuttavat oireita ja sairauksia yhä enemmän

Tämä kaikki teksti on todellakin totta. Kyseessä on tosiaan hengenvaaraan johtava myrkky, ja jo lapsetkin jäävät kyseisen myrkyn takia aikuisina vaille työtä ja elämän arvoista elämää. He jopa tekevät itsemurhia aikuisina, tai varhaisaikuisuudessa, kun lääkärimme väittävät tämän olevan psyykkinen sairaus ja silti itsekin kertovat kirkkain silmin vaihtaessaan tks:ta toiseen työpaikkaansa homeongelmien takia. Ohjatessaan usein potilaitaan Psykiatrian poliklinikoille. (Aikuisten, sekä lasten) Miettikää muovin sisään rakentajat, sokerista tehdyt timpurit ja koko arkkitehtuuri rakennuttajat. (lisään duunarit tekee mitä pomot käskee, ettei tule kenkää ja leimata kuupastaan sairaaksi.)


Vieras

#66

13.11.2011 14:11

Vihdoinkin tämä asia on vireillä. Kiitos teille jotka oireinenne vielä jaksatte.
Ipa

#67 Katso uutta sivustoa

24.11.2011 21:23

homepakolaiset.fi

Vieras

#68

24.11.2011 21:41

Kuntien julkiset rakennukset täysin retuperällä, ongelmia piilotellaan ja niissäkin kunnissa, joissa ongelmat myönnetään, ei ole määrärahoja. Valtion olisi äkkiä kiinnitettävä enemmän huomiota kiinteistöjen korjauksiin ja sisäilmaongelmien tutkimiseen - terveysmenoissa asia räjähtää käsiin seuraavan 10-15 vuoden aikana.

Vieras

#69 Huolestuttaa

25.11.2011 16:01

Opiskelen lähihoitajaksi ja ihmettelen ettei koulussa ole sanallakaan mainittu tätä ongelmaa, vaikka tiedetään että homeongelmista kärsivät ihmiset ovat kasvava joukko!!! Itse en kärsi homealtistuksesta,mutta täällä meidänkin kylässä on esim.päiväkoteja joissa on todettu homeongelma.Tälläkin hetkellä on yksi päiväkoti lähdössä evakkoon homeen takia.Tsemppiä kaikille teille jotka olette sairastuneet ja joutuneet hylkäämään kotinne,olen valmis tulemaan vaikka mielenosoitukseen tämän asian takia<3

Vieras

#70

27.11.2011 00:12

Lapsiperheille mahdollisuus asua asianmukaisesti,vaikka omaisuuteena velkainen hometalo!!!!

Vieras

#71

28.11.2011 09:08

Olen itse perehtynyt terveelliseen rakennusmateriaaliin, savesta tehtyihin rakennuksiin. Savirakennus täytyy myös tehdä hyvin ja kuivattaa hyvin ennen kuin siitä saa terveellisen asumuksen. Pikarakentamiseen se ei sovellu. Savesta tehdyn huoneen tärkein ominaisuus on hyvä sisäilma ja oikea sisäilman kosteus. Esim. Arkk. Matti Liukkonen Helsingistä ja arkk. Teuvo Ranki Turusta ovat perehtyneet savirakentamisen tekniikkaan, jotta siitä saadaan terveellinen asumus. Myös Seppo Mannermaa Siuntiosta on tehnyt savesta rakennuksen, jossa on terveellinen sisäilma.
Ter. Paavo Järvinen RI, Saksasta terveellisen rakentamisen oppia saanut rakennusinsinööri

Vieras

#72

29.11.2011 17:01

hyvä ystäväni on kokenut tämän ja ihan uusi koti ja homeessa ja rakentaja ei tunnusta omaa virhettä.....

Vieras

#73

30.11.2011 23:58

Asuntojen home on tuottoisaa asianajajille jotka vetävät suuria palkkioita home-ongelmien oikeudenkäynneistä. Oulussa asuntomessuille 2005 rakennetusta kerrostalosta löytyi ensimmäinen sädesieniasunto joulukuussa 2006. Yhtiön hallitus hyssytteli, että asiasta ei saa puhua, jotta asuntojen arvo ei alenisi. Huhtikuussa 2007 puikkoihin hyppäsi juristi Siponen kaupungissa tunnettujen Tehoinssi-tutkijaystäviensä kanssa. 8 kuukautta myöhemmin, joulukuussa 2007, oli ensimmäinen asiaa koskeva yhtiökokous, jonka kutsussa ei sanallakaan mainittu yhtiöstä löydettyjä kosteus- ja homeasuntoja. Kokousaika taktikoitiin mahdollisimman ongelmalliseen saumaan joulun alla, kellonaikaan jolloin työtä tekevä kansalainen ei voinut osallistua kokoukseen. Tuossa kokouksessa juristi Siponen asiantuntijoineen maalaili kauhuskenaarioita muutaman läsnäolleen mielikuvitukseen ja kokouksen lopuksi isännöitsijä Lahti löi vasaransa pöytään,kun he päättivät ottaa mittavan lainan uuteen As Oy:hyn hometutkimuskulujen ja juristin palkkioiden maksamiseksi. Isännöitsijätoimisto ei koskaan,åuseista pyynnöistä huolimatta, toimittanut erittelyä siitä, mihin 150 000 euroa oli käytetty. Nyt velkaa on 250 000, 00 euroa. Aikaa on kulunut 6 vuotta, jolloin juristi on taktikoinut rakennusliikkeitä ulos niiden 10 vuoden rakentajan vastuusta. Siponen tutkijoineen on maksattanut siitä taloyhtiön osakkeenomistajilla palkkioita tekemättä mitään itse As Oy:n hyväksi. Asianajajien liiton valvontalautakuntaan otettuani yhteyttä, sieltä tuli kahden vuoden väännön jälkeen päätös, joka muistuttaa vitsiä. Olin eräässä kantelukirjeessäni maininnut, että juristi Olli Siponen ei halua keskustella asiasta, vaan on lyönyt neljästi luurin korvaani heti,kun on nimeni kuullut. Juristien liiton valvontalautakunnan vastaus oli: " Olli Siponen ei ole koskaan lyönyt luuria korvaanne ja asian käsitteleminen loppuu tähän."
Kokemukseni osoittaa, että homeesta hyötyjiä eivät ole ainoastaan maastossa liikkuvat juristit tutkijakätyreineen, vaan niitä istuu myös Asianajajien liiton valvontalautakunnassa.

puavo

#74 sairaalat huonossa kunnossa

04.12.2011 19:28

Tämähän onkin tiedetty vuosikymmeniä omistajat ja valvovat viranomaiset,mutta puuttumaan eivät ole kyenneet,kuin pakon edestä.vasta nykyisin,kymmeniä,satoja sairastettu tilojen takia,kellä vastuu?ja mitä laita tälläisestä sanoo(Työturvallisuuslaki.Työterveeyshuoltolaki.)
http://www.ksshp.fi/Public/default.aspx?contentid=34526&nodeid=6459
katris1

#75 Homelukio

05.12.2011 13:46

Homelukiota käyvä tyttäreni sai juuri tänään tiedon, että hänellä on astma:(