SYNNÄRISTÄ EI LUOVUTA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista SYNNÄRISTÄ EI LUOVUTA.

Raija Lummi
Vieras

#1 Synnäristä ei luovuta Kemi-Torniossa

02.03.2011 21:22

Hei!
Länsi-Pohjan keskussaairaalassa syntyy noin 700 vauvaa joka vuosi. Synnäriin tullaan laajalta alueelta. Synnäriä ei saa lakkauttaa.
Raija Torniosta
Vieras

#2 Re: Synnäristä ei luovuta Kemi-Torniossa

03.03.2011 16:36

#1: Raija Lummi - Synnäristä ei luovuta Kemi-Torniossa 

 Tänään 3.3. Kemin markkinoilla saimme heti kättelyssä 50 nimeä listaan. Luovutamme 14.3. Torniossa Risikolle sekä netti- että manuaalilistan, jossa vaadimme, että synnäristä emme luovu (Kemi-Torniossa)!

Terv.

Raija


Vieras

#3 En usko että Suomessa tarvita kovin monta synnäreitä pian

05.03.2011 00:06

SUOMESSA MYÖNNETTIIN GEENIMANIPULOIDUN PERUNAN VILJELYLLE LUVAT MUUTAMILLA TILOILLA, EIKÄ PERUNA OLE AINOA

Mutta esim. Venäjällä tutkijat ovat todentaneet että GMO on vaarallinen nisäkkäille; eläimet, jotka syövät GM elintarvikkeita, menettävät lisääntymiskykynsä

http://english.ruvr.ru/2010/04/16/6524765.html

Ja Yhdysvaloissa 24 karjanhoitaja ilmoitti, että heidän siat tulivat steriiliseksi Geenimuunnellun viljan syömisen jälkeen

http://www.naturalnews.com/026426_GMO_food_GMOs.html

Luuletteko että tälläisellä kehityksellä Suomi tarvitsee ajan myötä kovin monta synnäreitä?

Allekirjoita adressi! -> http://www.adressit.com/eusta

Syntyvyys nousuun
Vieras

#4

05.03.2011 11:48

Jos syntyvyys laskisikin tuommoisen syyn vuoksi niin ei se tarkoita sitä etteikö synnytysten toivoisi edelleen tapahtuvan turvallisesti, mihin siis osaltaan auttaa se että synnärille ei ole pitkä matka.
äippä
Vieras

#5 Ouluun menisin uudestaan

05.03.2011 12:22

Itse olen synnyttänyt sekä kemissä että oulussa ja mieluusti menisin ouluun uudestaan synnyttämään jos tulee sellainen tilanne :) siellä on modernimmat sekä mukavammat synnytys salit ja siellä työntekijät todellakin ovat inhimillisempiä kuin kemissä. Oulussa tunsin oloni paljon turvallisemmaksi itseni ja lapseni kannalta kuin kemissä jossa lääkäriä tai hoitajia joutu odottamaan ja yksin piti salissa silloin kärsiä ja tuntui että kukaan ei kuuntele vaikka huusin ja pimputin kelloa, oulussa taas oli koko synnytyksen ajan hoitaja vierellä eikä lähtenyt huitelee omille teilleen, kyllä kai tuo onnistuin kemissäkin jos sinne palkattais enemmän väkeä kun siellä vaan sain kuulla sen että "meillä on täällä muitakin synnyttäjiä niin ei me joudeta sua täällä vahtimaan". tuo oli aika törkeästi sanottu kivusta kärsivälle naiselle joka synnytti sillä hetkellä. Ja kyllä mie ymmärrän että matka on aika pitkä eikä kaikilla ole mahdollisuutta kulkea sinne asti, mutta kannattaa tarkkaan miettiä asiaa lasten ja oman hyvinvoinnin kannalta, haluaako saada huonoa palvelua ja pelkoa synnytykseen mukaan vai turvallisuuden tunnetta ja ihanaa hoitohenkilökuntaa.
Äityli Kemistä
Vieras

#6

05.03.2011 13:45

Kyllä jää lapset tekemättä, jos joutuis Ouluun asti synnyttämään. Ensisynnyttäjät olisivat varmaan kauhuissaan, jos joutuisivat Ouluun asti.

Meneekö tämä nyt sitten siihen, että aletaan synnyttämään kotona saunoissa, niin kuin ennen vanhaan??
Vieras
Vieras

#7 Re: Ouluun menisin uudestaan

05.03.2011 15:22

#5: äippä - Ouluun menisin uudestaan

Itselläni pelkkää hyvää sanottavaa Kemin synnäristä ja kätilöistä... Löytyyhän sieltäkin muutama ns. "mätä omena" (mutta niinpä löytyy Oulustakin!), mutta melkein sata prosenttisesti ihania ihmisiä... Ja luulenpa että sinäkin synnyttäisit mieluummin Kemissä kuin matkalla Ouluun jossakin tienposkessa! Ja aivan varmasti kellon pimputukseen synnytyssalissa vastataan! Tokikin on törkeästi sanottu, että "sinua ei joudeta vahtimaan" , en usko että on kuitenkaan ihan sitä tarkoittanut... Mutta ehkä kyseessä oli tällainen "mätä omena". Erityiskiitos kätilö H.M., olet ihanan lämmin ihminen!

Mami
Vieras

#8

05.03.2011 15:43

Olen 6 kertaa kemissä synnyttänyt ja ei voi muuta sanoa kuin että ihana,kodinomainen paikka ja hieno henkilökunta. Olen samalla osastolla viipyillyt myös muissa asioissa ja silloinkin palvelu ym kunnossa. Aivan kamalaa olisi joutua matkaamaan Ouluun saakka synnyttämään...perhe ei voisi tulla katsomaan---yksin sais maata siel :(

Muutamia tuttuja on Oulussa synnyttäny ja ne kokemukset ovat olleet kiireisen henkilökunnana ja viivyteltyjen päätösten vuoksi melkeen päättyneet hengenmenoon...

Emmehän halua että meri-lappi autioituu sen vuoksi että nuoret muuttavat muualle koska täällä ei edes ole synnäriä...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.03.2011 17:33


Vieras
Vieras

#10 Re: Ouluun menisin uudestaan

05.03.2011 18:17

#5: äippä - Ouluun menisin uudestaan 

 Mulla ihan samanlaiset kokemukset Kemistä :/.

Vieras
Vieras

#11

05.03.2011 19:24

Jeps, kyllä Ouluun muutto tulisi kysymykseen ennen seuraavan lapsen syntymää, mikäli synnärikin täältä lähtisi..

äiti*3
Vieras

#12 Ei saa lopettaa synnäriä!

05.03.2011 20:19

Kemin synnäri ehdottoman ihmisläheinen ja turvallinen paikka, jossa kuunnellaan synnyttäjää. Ensimmäisen synnytin "tehtaalla" Helsingin Kätilöopistolla, kätilöä ei paljon näkynyt paikalla kuin loppuvaiheessa. Ja ensimmäinen synnytys oli tietysti se kivuliain ja vaikein. Keskimmäinen ja kuopus on tehty täällä kotimaisemissa ja niin erilaisessa ympäristössä. Lempeää tukea, vaikka kiire olikin, tunne siitä, että aikaa on juuri minulle ja ennen kaikkea kuuntelemista. Ei syyllistämistä, vaikka lääkitystä haluaakin. Ei syyllistämistä, vaikka karjuukin, kun viimeisen kohdalla se lääkitys ei ehdi vaikuttaa :). Kaikki lähellä, joten iskä ja sisarukset pääsevät päivittäin tutustumaan uuteen perheenjäseneen. Tämä tuskin Oulussa onnistuisi. Menisin mielelläni Kemin synnärille uudestaan, jos aikaa voisi kääntää taaksepäin. Nyt on uusien äitien vuoro: annetaan heille se mahdollisuus.
Heidi Torniosta
Vieras

#13 Päättäjiin pettynyt pessimisti

05.03.2011 20:39

hauskaa että perustaja lähtee ajamaan asiaa tätä kautta.. niin kuin Tornion ensihoidon puolesta adressi, joka sentään kokosi viikossa mahdottaman määrän nimiä. ja siitä ei ollut mitään hyötyä... samat päättäjät. en taida nimeäni laittaa Oulu on hyvä paikka synnyttää. Tyhjennetään samalla koko lappi..
missä ne etelän immeiset sit lommaillee... samahan se mihin ne veromarkat menee, ensihoidossa myös. Olen lopen kyllästyn tällaisiin (lähinnä Tornion päättäjiin) hehän myivät tornion ensihoidon etelän pörssiyhtiölle.
Niin eikö ne aja Utsjoeltakin Rovaniemelle miksi ei me sitten Ouluun tai Roihin...
Vieras
Vieras

#14 Re: Ouluun menisin uudestaan

05.03.2011 21:00

#5: äippä - Ouluun menisin uudestaan 

 Oulussa olen kahdesti synnyttänyt. Eka kerta oli ihan kamala kokemus henkilökunnan epäystävällisyyden vuoksi. Kotiin lähettänyt nuorempi nainen oli tosin mukava ja tuntui olevan oikealla alalla. Muilla naama väärinpäin ja mihinkään ei saanut kunnon vastausta. Tuli semmoinen olo, että siellä on vain tiellä. Toisella kerralla menin eri mentaliteetilla: mahdollisimman pikainen reissu enkä kysy keneltäkään mitään. Tiesi jo mitä odottaa. Niin ja eka kerralla kätilö kysyi 8 h tuskan jälkeen: "mikä tässä nyt on niin kamalaa". Haloo? Alappa miettimään sopivaa kommenttia tossa vaiheessa. Kemissä en ole käynyt kun vieraana, mutta kun saavuin synnärille olin varma, että olen väärässä paikassa koska siellä ei ollut "häslinkiä" liiaksi. Oulussa on ruuhkaa ollut ainakin molemmilla kerroilla kun itse olen ollut siellä ja vaikken itse sinne enää päädy niin toivon, että Oulussa synnyttävät eivät tule nykyistäkin enemmän kärsimään henkilökunnan kiireestä, stressistä ja Kemin synnäri säilyy. Vastasynnyttänyt ei kaipaa latistamista ja ylimalkaista otetta. Ai niin sanottakoon vielä se, että toka kerralla Oulussa mulla sattui parempi tuuri ja kätilö oli aivan ihana, Tiina Ylitalo jos oikein muistan :)

Tommi Lepojärvi
Vieras

#15 Kannatan 100 %

05.03.2011 21:38

Tosi tärkeä asia säilyttää synnäri Kemissä! Kannatan 100 %.
torniolainen äiti
Vieras

#16

05.03.2011 23:27

Heidi torniosta: Tämä adressi on kuitenki hieman erilainen ajoitukseltaan kuin ensihoidon adressi. Tämä voi vielä vaikuttaa päättäjiin jos tarpeeksi nimiä tulee, ensihoidon adressia alettiin kerätä siinä vaiheessa kun päätökset oli jo tehty.

Itse toivoisin todella synnärin pysyvän lähellä, toiveissa olisi sitä vielä käyttää. Ensimmäisen lapsen kohdalla sain kyllä monenlaista kohtelua mutta pääosin erittäin hyvää. Aina ei vain voi ihmisten kemiat ja ajatusmaailmat kohdata.

Tuskin OYSissakaan on valmiuksia ottaa kaikkia noita 700 synnytystä vastaan ilman toimenpiteitä ja uudellenjärjestelyjä. Toki pohjoisessa on myös pitkiä matkoja synnyttämään mutta siellä siihen on aina osattu varautua. Laittaisivat Helsingistä synnäreitä vähemmäksi jos tarvetta kerran on. Siellä äidit saavat kuitenkin valita missä sairaalassa haluavat synnyttää.

Kerätään mahdollisimman suuri määrä nimiä adressiin jotta synnäri pysyisi!
Vieras
Vieras

#17 Re:

05.03.2011 23:47

#16: torniolainen äiti -

sanoisinko, koskaan ei ole liian myöhäistä... vain päättäjät on myöhässä. On toki eri asia kun tässä on mukana ne ihmiset jotka pyrkivät eduskuntaan ja näin samalla yrittävät piilo kerätä ääniä.

Tai mitä jos kilpailutettaisiin tuo synnytyspuolikin? pysyttäisiin linjassa ja saataisiin halvempaa ja kokemattomampaa työvoimaa.

Ihmishenkihän on nykyään halpaa.

Vieras
Vieras

#18 Re: Ouluun menisin uudestaan

06.03.2011 11:39

#5: äippä - Ouluun menisin uudestaan

En ole samaa mieltä!

Itse olen synnyttänyt Kemissä ja Oulussa. Kemissä minun vierellä oli koko ajan hoitaja, mutta Oulussa ei. Välillä jätettiin yksin ja unohdettiin supistuskäyrälaskuriin tunniksi.

Epiduraalia ei anestesialääkäri kerennyt tulla laittamaan, kun oli ruuhkaa.

Punnistusvaiheen loppupuolella hoitaja lähti vasta hakemaan synnytyslääkäriä. Kyllä siinä lievä paniikki tuli :D

Eli Kemille pisteet!

 

Mami
Vieras

#19

06.03.2011 14:42

Mielestäni tässä ei ole kyse VARSINAISESTI kunnallispolitiikasta...en ole ainakaan sokeasti äänestämässä ketään sen vuoksi että ollut mukana tekemässä sitä tai tätä kunnallispolitiikassa. Ensihoito-asiassa Torniossa on tehty mielestäni suuri virhe, mutta huomataanpa se ettei tätä synnäriasiaa suinkaan päätä Tornion kaupungin päättäjät...

Adressiin nimet nyt että saamme sen ajoissa matkaan ennenkuin eduskunnassa päätökset tehdään ja entistäkin useampi lapsi syntyy tuonne maantienvarteen...

Etelässä supistakoon yksiköitä mikäli niitä liikaa on. Toivoisin että suunniteltuun lakiin tulisi sellainen lisäys ettei synnyttämään saa olla matkaa yli 100 km.Vauvan ja äidin turvallisuuden vuoksi---ei tuollaiset syntyvyyden määrät toimi täällä pohjoisessa järkevinä kehyksinä.
Vieras
Vieras

#20 Re: Ouluun menisin uudestaan

06.03.2011 18:33

#5: äippä - Ouluun menisin uudestaan

yhdyn samaan vaikkei oo kokemusta oulusta mutta kemistä on...en tykänny yhtään koko paikasta!!!!!!!!

leena Keränen
Vieras

#21 synnäri

06.03.2011 21:56

Meri-lappilaisilla äideillä ja vauvoillapidetään synnäri pystyssä Länskässä!!!
Vieras
Vieras

#22 Re: Synnäristä ei luovuta Kemi-Torniossa

07.03.2011 08:43

#1: Raija Lummi - Synnäristä ei luovuta Kemi-Torniossa

Länskän synnäri täytyy ehdottomasti säilyttää!Hyvä ja asiansa osaava henkilökunta. Länskässä synnyttäneenä en voi antaa muuta kuin positiivista palautetta sekä synnytyksen,että hoidon osalta.

paula aikio-tallgren
Vieras

#23

07.03.2011 18:52

#

 Hei, voisin vähän kertoa tämän adressin taustoja kun Heidi ja muutama muu kirjoittaja tuossa edellä kyseenalaisti adressin tarkoitusperiä. Kuulin Radio Perämerestä joskus alkuvuodesta Eila Knuutin haastattelun ja ainakin minä vakuututuin siitä miten hän synnärin säilyttämistä perusteli. Juttelin ihmisten kanssa ja kirjoitin sitten Lounariin mielipiteen pari viikkoa sitten. Viime viikolla sitten päätimme avata adressin nettiin ja samalla kerätä allekirjoituksia livenä.

Olisin laittanut tämän adressin liikkeelle ilman vaalejakin. Suomen terveydenhoidon järjestäminen on kokonaisuudessaan laaja asia, mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että normaali synnytys ei ole erikoissairaanhoitoa. Lapista on lakkautettu Kemijärven synnäri  joskus 90-luvun puolessa välissä ja Sodankylä vieläkin aikaisemmin. Jos Lapissa on vain yksi synnytysosasto Rovaniemellä, tilanne ei ole hyvä. Olen edelleenkin tätä mieltä.

Meillä on kaksi lasta, Hyvinkäällä punnerrettuja. Hyvinkään synnäri oli hyvin samantyyppinen kuin Kemin synnärikin ja sopi ainakin minulle oikein hyvin. Kyselin Kemin markkinoilla allekirjoittaneiden kommentteja Kemin synnäristä ja 99% sanoi olleensa tyytyväinen. Yksi tai kaksi sanoi menevänsä mielummin Ouluun.

Luovutamme adressin Paula Risikolle ensi maanantaina 14.3. Torniossa. Tässä tilaisuudessa kuulemme varmasti myös muitakin perusteluita ja taustoja työryhmän kannanotoille, joten tervetuloa kauppakeskuksen lavan läheisyyteen kaikki asiasta kiinnostuneet.   Terv Paula

Helena Penttilä
Vieras

#24

07.03.2011 20:13

Kemi-Tornio alue tarvitsee oman synnärin.
SISKO TRAST
Vieras

#25 synnäristä ei luovuta

07.03.2011 22:06

vielä kerran käykää allekirjoittamasa sillä onhan se nyt järjenköyhyyttä jos synnäri lopetetaan kemistä !!!