SYNNÄRISTÄ EI LUOVUTA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista SYNNÄRISTÄ EI LUOVUTA.

Tarja Vinblad
Vieras

#26 Synnärin täytyy pysyä Kemissä!

07.03.2011 22:53

Ihmisten hengellä sitä aletaan leikkimään, jos meinataan lakkauttaa synnäri länskästä. Ei missään nimessä!!!
vaari
Vieras

#27 loppuun säästetty

07.03.2011 23:26

Ei herran jestas voi olla totta, että syynytyksetkin ulkoistetaan eli siirretään satojen kilometrien päähän. Säästöjä ei varmaan tule koska vanhemmat varmaankin lähtevät synnyttämään tarpeettoman ajoissa ja sairaalapäiviä tulee lisää, tuskin kukaan haluaa synnyttää taksissa. Järki käteen pliis.
monimamma
Vieras

#28 Auto synnytykset lisääntyy

09.03.2011 14:08

Itse useamman synnyttäneenä kauhistelen asiaa että synnäri olisi aikoinaan ollut Oulussa saakka. Lapsista olisi puolet syntyny välille kun ei Torniostakaan meinattu Kemiin ehtiä ajoissa. Vauhdilla syntyvät vauvat kun ei ilmoittele etukäteen tulostaan, niin todella olisi viikko jos toinenkin pitänyt olla sairaalassa varalta.
joni
Vieras

#29

09.03.2011 14:50

meän mamma on synnyttäny 5 lasta kemissä ja ite olen ollu niistä 4 mukana.ammatti taitoisia kätilöitä ovat kaikki.

Vieras

#30 pyh

09.03.2011 18:52

joo munki mielestä antaa synnärin vaan mennä mielummin enemmän rahhaa teho-osastoon ja henkilöstöön siellä. itse voin kyllä pyörähtää oulussa synnyttämässä koska onhan meillä tuo uus ambulanssi joka kuljettaa vaikka helsinkiin jos on tarvetta. Olisitte päättäjät ajaneet muita asioita yhtä aktiivisesti kuin tätä ääniä ei tipu kenellekkään muulle kuin liisa virtaselle joka on ainoa aatteensa todellinen kannattaja toiset ne vaan laukkoo rahan perässä. Oksettavaa
Vieras
Vieras

#31 Re: Kannatan 100 %

09.03.2011 18:55

#15: Tommi Lepojärvi - Kannatan 100 %

Montako lasta sie synnytit kemissä?

Vieras
Vieras

#32 Re: nettikeskustelun merkitys

09.03.2011 23:58

#23: paula aikio-tallgren -  

 Sinun ja Lummin Raijan, (koska päättää sosterissä) erityisesti kannattaa lukea myös nettikeskustelua Tornion ensihoidon ja sairaankuljetuksen tason säilyttämisestä, niin ei tarvisi uskoa vain mainosmiestä. Ja jopa osallistua keskusteluun siellä. Eikö olisi kamalaa, jos synnäri siirtyisi Ouluun, kun Torniossakin on ensihoidon tasoa laskettu ihan päättäjien toimesta?  Nämä asiat liittyvät tavallaan yhteenkin, kuka haluaa kolme vuorokautta putkeen työskennelleen ensihoitajan hoitamaan omaa synnytystään ambulanssiin tai ajamaan hälytysajoa?

Yli 3000 torniolaista vastusti SPR:n vaihtamista MedGroupiin. Täällä on melkein 900 nimeä. Ei nämä kuule vaikuta mitään. Vaikka ajankohta olisikin ollut eri, niin kuitenkin.

Kuitenkin ehdottomasti synnärin säilyttävä LPKS:ssä! Hyvä ja lähellä oleva yksikkö ja laitan nimenikin adressiin, jos tekstejäni ei poisteta täältä.

Leila Karppinen
Vieras

#33 Synnäri rajalla

10.03.2011 07:07

1000 synnyttäjän raja rikkoutuisi heti,jos näissäkin asioissa tehtäisiin yhtä luontevaa yhteistyötä Ruotsin rajakuntien kanssa,kuin muissakin asioissa.Tiedossa on ,että Ruotsin rajakunnista tultaisiin erittäin miellellään Kemiin synnyttämään,koska matkat lähimpään synnytyssairaalaan ovat sielläkin pitkät ja palvelu Kemin synnärillä aivan omaa luokkaansa!
Niina Pokka
Vieras

#34 Synnärin lopetus

10.03.2011 10:45

Lopettakaa päättäjät turhempia asioita..esim.kävelykatujen rakentamisia/lämmityksiä,lumilinnojen rakenteluja ja muita hömpötyksiä!Ei leikittäis ihmishengillä kuitenkaan,sillä tästähän tässä on kysymys!Jos joutuu yli 100km ajamaan laitokselle niin sekä äitille ja vauvalle voi käyä huonosti!Liian typeriä uhkailuja,jo tuommosen ajatuksen julki tuonnilla aiheutetaan tuleville synnyttäjille aivan turhaa lisä-stressiä!!
4 lapsen äiti
Vieras

#35 pikaisesti synnyttäjille turvallisempaa kun synnäri lähellä

10.03.2011 10:48

kyllä kemissä on hyvät kätilöt, lääkärit ja hoitajat. 4 lasta olen kemissä synnyttänyt 1 leikattu ja 3 alateitse. Pisin synnytys ollut 2 tuntia. Jos synnäri ouluun siirtyis niin fiksumpaa vaikka tuskin kovin turvallista olis jäädä kotiin synnyttään kuin synnyttää jossain kemin ja iin välillä.

Vieras

#36

10.03.2011 11:27

Synnytänpä kotona sitten seuraavalla kerralla. Ouluun tai rovaniemelle ei ehi.
Kahden prinsessan äiti <3
Vieras

#37 Re: Synnäristä ei luovuta Kemi-Torniossa

10.03.2011 11:55

#1: Raija Lummi - Synnäristä ei luovuta Kemi-Torniossa 

 Jos synnäri lopetetaan niin lopetan minäkin lasten teon! En todellakaan ole Ouluun asti lähdössä, sillä omat synnytykseni ovat olleet todella nopeita :/ Lapselle ja äidille parasta on päästä lähelle ja nopeasti! Tunsin molemmilla synnytyskerroilla oloni turvalliseksi ja hyväksi Kemin synnärillä <3 Kätilöt ovat ihania ja asiansa osaavia!!

tyttö kainalossa
Vieras

#38

11.03.2011 10:59

Kaksi kertaa oon Kemissä synnyttänyt. Molemmilla kerroilla oli ihanat kätilöt ja rauhallista. Toisella kertaa meinasi tulla ongelmia lähdön kanssa kun jouduin ambulanssilla menemään. Kiivas keskustelu pihalla vesien valuessa kun olisimme kuuluneet Oys piiriin ja minä panin hanttiin etten sinne lähde. Lopulta suunta Kemiin, soittivat ja kysyivät saako tulla?? Synnyttäjä saa kuulema itse päättää minne haluaa synnyttämään. Ihme juttu ettei siitä missään kerrottu vaan se oli aina että Ouluun menette!
Ensimmäisellä kerralla mentiin omatoimisesti Kemiin ja sanoivat silloin että saa tulla seuraavallakin kerralla!
Kansalainen
Vieras

#39 Tervettä järkeä

11.03.2011 11:12

Sairas ajatus tuon synnytysosaston poisto. Ei, rahan sokaisemilla päättäjillä ole näköjään mitään todellisuuden tajua, normaali ihmisten elämästä.
Heillähän on varaa oikein valita useasta synnytysosasto Helsingissä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.03.2011 12:13


anonyymi
Vieras

#41 Ei mitään järkeä

11.03.2011 12:14

Ei synnärin lakkauttamisessa olisi mitään järkeä. Kuvitelkaapa, että täällä Kemi-Tornio alueella jollain alkaa synnytys keskellä yötä, pitäisi lähteä Ouluun asti ajamaan. :< Ei järkeä. Synnäristä ei luovuta!
Vieras
Vieras

#42 Re: Re: nettikeskustelun merkitys

11.03.2011 19:25

#32: Vieras - Re: nettikeskustelun merkitys 

hyvä! Syntyminen on kaikilla kerran elämässä edessä -tai takana - ja naisilla vielä toisten maailmaan saaton kohdalla sitäkin kautta mukana elämän kuvioissa ainutlaatuisena kokemuksena. Itse synnyin Torniossa ja synnytin Kemissä. Kemistä jäi hyvät kokemukset. En enää synnytä, vaikka kuinka haluaisin, mutta muita tässä ajattelen ja siksi olen asian takana.

 

Vieras
Vieras

#43 Re: Synnäri rajalla

11.03.2011 19:29

#33: Leila Karppinen - Synnäri rajalla 

 Tänään keskustelin markkinoilla yhden perheen kanssa, joka asuu Haaparannalla. 10 kk sitten oli saatu synnyttää Kemissä, koska vaimolla on työpaikka Suomen puolella. Tämä asia pitää tarkistaa eli siis että milloin on oikeus synnyttää Kemissä, jos asuu Ruotsin puolella. Tämä on tärkeä yhteistyöasia.

Vieras
Vieras

#44 Re:

11.03.2011 19:33

#16: torniolainen äiti -  

 tosi hyvä kommenetti! Juur näin. Asioita pitää hoitaa oikeassa järjesyksessä.

HIppaliinu
Vieras

#45 Jären köyhyyttä

12.03.2011 22:06

EIkö ne aattele sitä ollenkaan, että aika usein on Torniosta esim ambulanssi Oulun keikalla kun sitä lanssia saatettas tarvita täälläki päässä vaikka Outokummun suuronnettomuudessa jne. Mulle ainaki voi varata heti synnytyspaikan Tornion terveyskeskuksesta nämä MedGroupin uudet työntekijät kätilöinä. Kuuesti oon Kemissä synnyttäny, sinne juuri ja juuri ehtinyt. Ihana pieni paikka. Mieluummin synnytän kotonaki sitte ku Oulussa.
Länskän puolesta
Vieras

#46 Lopettamalla Länskän synnäri vaarannetaan äitien ja vauvojen terveys!

13.03.2011 13:39

Täällä kerrotaan tilanteista, joista on jäänyt paha mieli terveydenhuoltohenkilökunnan epäammattimaisuuden vuoksi, mutta tärkeämpää olisi silti keskittyä muihin seikkoihin tässäkin asiassa. Toki on totta, että jokaiseen synnytyssairaalaan mahtuu erilaisia kätilöitä ja tilanteita, joka paikassa on muutamia alalle sopimattomia hoitajia tai hetkellisiä huonoja tuulia..MYÖS Oulussa. Sen vuoksi, että on itse saanut huonoa kohtelua ei kannata jättää kirjoittamatta nimeään tärkeään adressiin!
Voin vain kuvitella mitä meidän pohjoisten synnyttäjien synnytyksistä tulee, jos ne siirretään Ouluun saakka:
-odottava äiti pohtii, kannattaisiko lähteä Ouluun jo harjoitus supistelujen aikaan ihan varmuuden vuoksi, ettei sitten syntyisi automatkalla-->tästä seuraa, että Oulussa ollaan paikat täynnä käytäviä myöten
-Oulussa ollaan jo nyt omankin porukan kanssa helisemässä, kun työtä joudutaan tälläkin hetkellä tekemään liukuhihnameiningillä
-Kiireellisimmät syntyy autoon-->riski lapsikuolleisuuden ja äitikuolleisuuden kasvuun
-perheet erotetaan toisistaan: ei siellä Oulussa riitä perhehuoneita kaikille ja täältäkö isät ja sisarukset vierailevat joka päivä Ouluun asti ajamalla?! Äidit jäävät yksin...
-Kotiuttaminen nopeutuu entisestään, kun tilaa kaikille synnyttäjille ei ole-->riskejä lisää! Ei imetysohjaukselle aikaa, ei aikaa vauvan hoidon opettelemiselle, ei aikaa voinnin paranemiselle jne..

Pitääkö vielä lisätä jotain.. Summasummarum eli turvallisuushan tässä vaarannetaan!
Vieras
Vieras

#47 Re: olen synnytänyt oulussa esikoisenikin

13.03.2011 17:55

#6: Äityli Kemistä -

..vaikka asun Torniossa. tuntui turvallisemmalta. Myös muissa asioissa olen hakenut lähetteen Oyssiin ja niin teen jatkossakin. Synnyttäville on edunmukaista että matka ei ole pitkä,kaikenlaista voi tapahtua. MOnista asioista on viety eduskuntaan adressit ym vaateita,mitään ei vaan ole otettu vakavasti,ei ministerit välitä kuin omasta nahastaan.

Vieras
Vieras

#48 Re: Re: Kannatan 100 %

13.03.2011 18:02

#31: Vieras - Re: Kannatan 100 %

Keminmaan kunnanjojtaja,joks ei edes aiheettomiin huostaanottoihin ota kantaa,joita alaisensa hoitaa.

Luomumamma
Vieras

#49 Hei HALOOO!!!

14.03.2011 10:36

Länskän synnäri on todella hyvä paikka synnyttää!! Ja vaikka synnytysten määrä on tilastollisesti kiikun kaakun kannattavuuden suhteen, kaikkea ei saa ajatella rahassa!! Ja onhan tilat juuri remontoutu ja ne ovat LOISTAVAT ja toimivat! Äidit ja vauvat saavat todella hyvää ja YKSILÖLLISTÄ hoitoa Länskän synnärillä. Lääkärit,kätilöt ja muu henkilökunta on asiansa osaavaa ja sydämellistä. Meidän toiveita kuunellaan ja on AIKAA perehtyä jokaiseen äitiin ja vauvaan. Siivoojillakin on aikaa jutella, kiireen tuntu on kaukana poissa.
Toisin on isoissa yksiköissä joissa toiminta on aivan eri luokkaa- siellä homma hoidetaan "vauvatehdas-liukuhihna"-periaatteella. Kaukana kiireettömyys ja aito, lämmin, kuunteleva hoitosuhde. Eihän siellä voi keretä paneutumaan asioihin siinä määrin kuin pienessä yksikössä!! Puhumattakaan siitä,mitä seurauksia voi olla sillä, kun akuutissa tapauksessa ei keretäkkään Ouluun asti ja synnytetään välille...ÄITIEN JA VAUVOJEN HENKI JA TERVEYS VAARASSA!!!

EI IKINÄ SAA LAKKAUTTAA MEIDÄN PARASTA SYNNÄRIÄMME!!!

Vieras

#50

14.03.2011 13:52

Lieneekö rouva, joka on adressin perustaja, olla tekemässä vaalityötä. Yhtäkkiä se näin eduskuntavaalien alla alkaa tuommonen luonnoton kiinnostus joka asiaan mistä voi saada kohua aikaseksi ja huomiota itseensä. Tornion ihmiset ei ole aiemminkaan osottanu näin paljon kiinnostusta kemin asioihin. Varmaan nyt kun on lapin edustaja niin alkaa yhtäkkiä koko pohjosen asiat kiinnostaan. Sitä vois ensimmäisenä itekukanenki hoitaa oman kuntansa asiat kuntoon ennenkö menneen toisten alueille. Jos ei kemiläiset ite piittaa niin paljoa että perustaa adressin niin antaa olla. Koittakaa hoitaa asiat tornion terveydenhuollossa ja sairaanhoidossa kuntoon koska siellä ne tuntuu asiat olevan melkolailla retuperällä. Sitä kai hallitteeki joku päiväkodin hoitotäti? villi juttu. Kyllähän siinä tapauksessa voi myös lääkärinä toimia vaikka palomies...yhtä läheltä liippaa. Kummasti tuntuu että on kaikilla päättäjillä tikku takapuolessa jos vähänkään hiillostaa eli toisin sanottuna yrittää kysyä päätöksistä jotka itellä ylittää terveenjärjen rajat. Ja heti ko joku täälläki ottaa puhheeksi medgroup päätöksen niin madam aikio-tallgren hiljenee.