Kiuruveden kiinteistöjen sisäilman ongelmien korjaamiseksi

Helena Koivunurmi
Vieras

#1

06.03.2011 19:47

Lasten ja henkilökunnan terveyttä ei saa
vaarantaa .
Sisäilman ongelmat on tietty jo kauan.
Rahaa löytyy ,jos on polittista tahtoa.
Maarit Tikkanen
Adressin tekijä

#2 Re:

06.03.2011 21:08

On tullut aika osoittaa että meillä tavallisilla ihmisillä on merkitystä myös kaupungin päätöksenteossa. Tämän päivän lapsista kasvaa tulevaisuuden aikuisia, ja meidän tällä hetkellä aikuisten tulee turvata heille mahdollisuus elää terveinä. Jokaisella aikuisella työikäisellä on myös oikeus saada työskennellä sisäilmaltaan terveessä ympäristössä. On hienoa huomata että tähän adressiin kerääntyy nimiä koko ajan tasaiseen tahtiin. Se osoittaa että tämä asia koetaan yhteiseksi ja tärkeäksi, pysytään aktiivisina!

Heli Kaarina Kananen
Vieras

#3 entäs muut kohteet?

07.03.2011 07:08

Hienoa, että ihmiset kiinnostuvat siitä millaisissa tiloissa heille tarjotaan palveluita, joiden tulisi edistää hyvinvointia ja terveyttä. Näin pitäisikin toimia: siis ennen kuin lapset tai aikuiset sairastuvat. Ihmiset kuitenkin sairastavat paljon tietämättään kosteusvauriomikrobien ja kastuneista rakennusmateriaaleista erittyvien haihtuvien yhdisteiden takia.

Tässä on lueteltu kouluja, joiden osalta pitäisi vakavasti miettiä, kannattaako varoja tuhlata enää "korjauksiin", vaan purkaa vaurioituneet rakenteet ja tehdä uutta.

Uusikin tosin voidaan pilata esim. väärällä suunnittelulla, kiireellä ja vaikkapa rakennusmateriaalien kostumisen seurauksena. Maan alle tai rinteeseen ei tulisi rakentaa; siitä ei tervettä tule, vaikka rahaa pantaisiin kuinka paljon. Rakennusten elinkaariajattelu tulisi vähintään uudisrakentamisessa lanseerata käyttöön ja kiinteistönhuoltoon kouluttaa ja satsata lyhytnäköisten säästöjen sijaan. Esim. ilmanvaihdon katkaiseminen tai sen pienentäminen päiväkäytön ulkopuoliseksi ajaksi ei palvele kokonaisuutta, vaan lisää sisäilmaongelmia.

Entäs ne muut kiinteistöt, joista tässä ei puhuta?

Joka tapauksessa kiitos jo siitä, että kaupungille on perustettu sisäilmatyöryhmä ja asiaan on ottauduttu aivan erilaisella tarmolla kuin aiemmin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.03.2011 08:48


Maarit Tikkanen
Adressin tekijä

#5 Re: entäs muut kohteet?

07.03.2011 09:01

#3: Heli Kaarina Kananen - entäs muut kohteet?

Hienoa Heli,

 

Kiitos kirjoituksesta. Nyt kirjoituksesi myötä on hyvä kirjoittaa tänne adressipuolelle seuraavasta asiasta ihan yleiseksi tiedoksi ihmisille. Minulta on kyselty muista kohteista joissa tiedetään olevan sisäilmaan liittyviä ongelmia, että mikseivät ne ole esillä tämän adressin yhteydessä, mutta en voi kirjoittaa mistään sellaisesta tai olla vaatimassa sellaiselle kiinteistölle tehtäväksi minkäänlaisia toimenpiteitä, jos niistä ei ole olemassa julkistettua tietoa. Kuten adressissa mainitaan nämä kiinteistöt ovat esiintyneet lauantain 5.3.2011 lehdessä ja siksi ne ovat adressissa, eivät siksi että tässä oltaisiin aseteltu tärkeysjärjestykseen tiettyjä kiinteistöjä. Ja toiveena on että tämä on päänavaus näiden asioiden avoimelle käsittelylle.

 

Kaupunkilaisilla tuntuu olevan paljon tietoa kiinteistöistä joissa on sisäilmaan liittyviä ongelmia, mutta ellei niitä julkisesti/virallisesti tuoda esille ja myönnetä ongelmien olemassaoloa, on niihin puuttuminen tavallisena rivikansalaisena mahdotonta. Toisaalta jos kirjoittaisin mututuntumalta omiani esimerkiksi tähän adressiin, ei sillä olisi mitään merkitystä asian ajamisen kannalta ja pahimmillaan saisin vastata syytteisiin perättömien asioiden levittelystä. Tällä adressilla haetaan asialle huomiota, näytetään että asia on tärkeä ja vaaditaan tarvittavia toimenpiteitä, tulevaisuus näyttää mitä ne ovat kunhan työryhmät tekevät työnsä. Tämän adressin yhteydestä puuttuu maininta VOC-päästöistä ja mikrobikasvustoista, hyvä että ne tulevat esille täällä keskustelussa, mainitsin siellä ainoastaan tutumman homeen, sisäilman ongelmathan voivat olla monenlaisia, se vielä tässä tuotakoon esille.

Tarkoituksena on, että kuntalaisille tarjoutuisi keskustelutilaisuus yhdessä päättäjien, työntekijöiden, lasten ja asiantuntijoiden kanssa. Tätä tulen vaatimaan siinä vaiheessa kun vien tämän adressin kaupungin päättäjille, en ole vielä päättänyt minkä aikaa adressia pidetään netissä ennen sen sulkemista.

Heli Kaarina Kananen

#6 Re: Re: entäs muut kohteet?

07.03.2011 18:50

#5: Maarit Tikkanen - Re: entäs muut kohteet? 

Josko tämä adressi ja keskustelu menisi asioista päättävienkin tietoon? Sen vuoksi kysyin "entäs muut kohteet?" Ajattelin kysymyksellä siis herätellä asioista päättäviä huomaamaan, että ongelmia riittää, mutta niitä ei saa haudata enää maton alle. Siellähän ne kyllän ihan konkreettisestikin jo on:) 

Tuosta edellisestä viestistä unohtui, että vaurioituneen rakennuksen tutkimukset tulisi aloittaa ns. rakennusteknisellä riskianalyysillä. Se olisi monipuolinen rakennuskokonaisuuden selvitys, jolla päästäisiin suoraan käsiksi niihin ongelmakohtiin, joita rakennuksessa on. Lisäksi se kertoisi jo touhun alkuvaiheessa, onko rakennuksesta mitään mahdollisuutta saada peruskorjauksella kunnollista.

 

 

 

Maarit Tikkanen

#7 Re: Re: Re: entäs muut kohteet?

07.03.2011 18:59

#6: Heli Kaarina Kananen - Re: Re: entäs muut kohteet?

Minun tuleekin muuten lisätä tuohon adressiin tietoa siitä miten tämän adressin suhteen jatkossa toimitaan, koska se puuttuu siitä kokonaan! Eli tarkoituksenahan on tosiaan viedä adressi nimilistoineen   eteenpäin päättäjille. En tiedä vielä minkä aikaa adressia tullaan pitämään netissä, mutta olen alustavasti ajatellut että maaliskuun ajan. Huhtikuussahan aloitetaan tekemään tutkimuksia ja keräämään näytteitä yms. näissä kohteissa.

Ja tuohon oman viestiin jonka kirjoitin, niin minulle on tullut kyselyitä adressin tiimoilta että miksi muita kohteita ei ole mainittu, joten siksi tuo sinun entäs muut kohteet? aloitus oli oivallinen paikka kirjoittaa nyt ihan yleisesti kaikille tiedoksi ylläoleva kirjoittamani. Ja tosiaan voidaan kysyä entäs ne muut kohteet? Kiitos Heli, sinulla tuntuu olevan tietoa asioista joten on ilahduttavaa että olet jakamassa sitä täällä keskustelussa! Ja nämä viestit tullaan myös välittämään eteenpäin päättäjille, varmaa on se että ne viedään perille asti, niin nimet kuin muukin. Sen takaan!

 

Maarit Tikkanen

Markku Ruotsalainen
Vieras

#8 sisäilmatyöryhmän pj:n tarkennus ja kommentti adressiin

09.03.2011 10:33

Aivan aluksi sanon, että hienoa aktiivisuutta Maaritilta tämän adressin laatijalta! Allekirjoitukset osoittavat kansalaisten huolen julkisten rakennuksiemme kunnosta ja sisäilman laadusta. Nämä ovat yhteisiä asioita ja näissä asioissa ollaan kaikki samalla puolella huolehtimassa verovaroin kustannettujen kiinteistöjämme kunnosta.

Ja kuten Heli tuossa kommentissaan viittasikin meillä on moniammatillinen sisäilmatyöryhmä, jotta voimme määrätietoisesti edetä sisäilmaongelmaisten kiinteistöjen tutkimuksissa ja korjauksissa. Sisäilmaan liittyvät asiat ovat monisäikeisiä ja ei todellakaan yksinkertaisia. Ja niitä ei saa yksinkertaistaakkaan sisäilmaongelma ei ole aina yhtäkuin home, vaan siinä on lukuisa joukko tekijöitä.
(ilmanvaihto, materiaalien kemialliset ainesosat eli voc-päästöt yms) Ja kosteusvaurio eli esim. kattovuoto ei heti synnytä hometta, jos korjaukseen päästään nopeasti. Mutta homettakin syntyy jos mikrobeilla on niille sopivat olosuhteet tarpeeksi pitkään.

Huomioitavaa on, että sisäilmatyöryhmä pyrkii avoimesti tiedottamaan tutkimuksista ja korjauksista! Huomaan adressista, että joka tiedotukseen tulee panostaa entistä enemmän sisällöllisesti eli taustoittaa myös historiaa, mitä tehty, mitä tullaan tekemään.

TARKENNUS JA KOMMENTTI ADRESSIN SISÄLTÖÖN
Haluan hieman kommentoida adressin sisältöä, siltä osin mitä itse sisäilmatyöryhmän puheenjohtajana ja työsuojelupäällikkönä asiasta tiedän. Ensimmäiseksi se, että sisäilmaongelmista kysellään yhä uudestaan on tarkoituksellista. Sillä pyritään saamaan jatkuvaa tietovirtaa näistä kiinteistöistä, jotta tiedetään puuttua välittömästi, jos tilanteet muuttuvat.

On hyvä myös mainita, että Työterveyslaitoksen, työterveyshuollon ja Y-S Soten ympäristöterveystarkastajien mukaan välitöntä sisäilmassa olevaa vaaraa aiheuttavaa kiinteistöä, jossa nyt työskennellään ei ole. Jos tällaisia tiloja olisi, niin ne olisivat tällä hetkellä käyttökiellossa. Sisäilmaongelmien olemassa oloa ei tietenkään kiistetä ja ongelmien lähteitä metsästetään (viittaan alkutekstiin sisäilmaongelman moninaisuudesta, joskus ongelman lähde on ilmanvaihto, jonka säädöillä, puhdistamisilla tms tilanne paranee). Poikkeuksen tähän tekee Kalliokylän lisäsiipi, joka on käyttökiellossa. Oppilaat ovat siellä väistötiloissa koulun vanhemmalla puolella jossa ei olla todettu oireilua, eikä myöskään sisäilmaongelmia.


TARKENNUKSENA YHTYLÄN JA LÄHTEEN PÄIVÄKODIN TILANTEESTA
Yhtylän päiväkodin ja Lähteen päiväkodin Työterveyslaitoksen tutkimukset keväältä 2010 antoivat viitteitä, varsinkin vanhojen lattiamattojen, kemiallisesta reaktiosta, josta syntyi VOC päästöjä. Näitä, ikänsä päähän tulleita, lattiamattoja poistettiin ja uusittiin molemmista kiinteistöstä. Yhtylässä oli vielä pieniä viitteitä mikrobipitoisuuksista ja tämän johdosta siellä on myös tehty korjauksia Työterveyslaitoksen raportin suosituksen mukaan. Lähteellä ei ilmanäytteet edes antaneet mikrobipitoisuudesta viitteitä. Mutta siellä on nyt ajateltu tehdä materiaalinäytetutkimuksia, juuri niistä riskialttiimmista kohdista, jotta voitaisiin varmistaa onko siellä jotain kosteusvaurioihin ja mikrobilähteisiin viittaavaa. Lähteellä on myös jäljelle jäänyt vanhempi lattiamatto, joka antoi vuosi sitten lievän viitteen. Tämän poistamista nyt suositellaan.

Mutta kaikkia korjauksia ei ole ehditty tekemään viime vuonna. Esimerkiksi Yhtylän päiväkodin ulkopuoliset työt jne. Ja Yhtylässäkin halutaan vielä kysellä henkilökunnalta sisäilmasta, jotta voidaan tietää onko henkilökunnan tuntemukset sisäilmasta parantuneet tai heikentyneet ja missä osassa kiinteistössä havaitaan mahdollisia ongelmia. Pieniä viitteitä on edelleen Touhulan kohdalta ja siinä halutaan tehdä koeaukaisuita samaan aikaan, kun tehdään niitä ulkopuolisia töitä.

Heli on kommenteissaan oikealla jäljillä. Näistä kohteista on myös lähdetty katsomaan rakennusteknisiä asioita ja osa on riskirakenteita. Esimerkiksi Yhtylän ja Lähteenpäiväkoti ovat matalaperusteisia valesokkelirakenteita, joissa mahdollisuus kapillaarisille kosteudennousulle on olemassa yms. Myös Kalliokylän lisäsiiven rakennustekninen historia osoittaa sen olevan riskirakenne.

Rakennuksiin kohdistuvat korjausinvestointipaineet on syytä tarkastaa kohde kerrallaan ja tuumata niiden järkevyys suhteessa uuteen rakennukseen. Julkisuudessa on ollut keskustelua mm uuden päiväkodin rakentamisesta ja sen investoinnin kuoletusajasta.

MUUT KOHTEET
Tässä tulee mieleeni Kiuruveden kaupungin omistamat muut kiinteistöt. Mutta toiminta näissä kiinteistöissä onkin toisen työnantajan, kuin kaupungin. Esimerkkinä Y-S Soten toiminnassa olevat kiinteistöt. Näissä kiinteistöissä työsuojelutoiminta kuuluu kyseisten työnantajaroganisaatioiden tehtäväksi ja niin myös sisäilma-asiat. Tällöin Kiuruveden kaupungin sisäilmatyöryhmällä ei ole näiden kiinteistöjen sisäilmasta virallista tietoa. Myös sellaisista tilanteista, jossa on jotain viitettä ongelmaan mutta ei ole tietoa tullut työterveyshuollolle, kiinteistön ylläpitäjälle, työsuojeluvaltuutetulle tai vaikkapa työsuojelupäällikölle ei tietenkään voi olla tietoa. Tosin yllämainitut asiat eivät poista sitä tosiasiaa, että kaupunki vastaa näiden muidenkin kiinteistöjen ylläpidosta.

Kiuruveden kaupungille on myös kaupunginhallituksen hyväksymä sisäilmaohjeisto, jolla pyritään saamaan määrätietoisesti eri osapuolien rooli selville kiinteistöjen sisäilma-asioissa. Ohjeisto on verraten uusi ja sisäänajo menossa.


Markku Ruotsalainen
sisäilmatyöryhmän pj
työsuojelupäällikkö


Maarit Tikkanen
Adressin tekijä

#9 Re: sisäilmatyöryhmän pj:n tarkennus ja kommentti adressiin

09.03.2011 11:22

#8: Markku Ruotsalainen - sisäilmatyöryhmän pj:n tarkennus ja kommentti adressiin

Kiitos Markku että kirjoitit ja toit asiantuntijan tietoa tänne tämän asian suhteen! Hienoa että osallistuit keskusteluun, nyt toivottavasti jokainen käy tämän sinun kirjoittamasi lukemassa! Kuten sinäkin totesit niin tämä on nimenomaan yhteinen asia, eli tällä adressilla ei ole pyritty vastakkainasetteluun tai vähättelemään jo tehtyä työtä tai työtä jota parhaillaan tehdään. Pahoittelen asiavirheitä, jotka johtuvat puhtaasti siitä etten ole asiantuntija sisäilman ongelmien suhteen, vaan kuten allekirjoituksessa minitsen kahden lapsen äiti ja tältä pohjalta olen myös adressin kirjoittanut. Varmasti joku olisi osannut tehdä siitä asiapitoisesti vakuuttavamman, nyt se perustuu pikemminkin asian suhteen tuntemaani huoleen, tarpeeseen ymmärtää, saada tietoa ja ennen kaikkea muutosta siten, että lasten ja heitä hoitavien aikuisten olisi hyvä toimia terveyttä edistävissä tiloissa. Vaikuttaa siltä, että nyt tosissaan tehdään ja siitä kertoo jo moniammatillinen työryhmä, joka tämän vaikean ja monisyisen asian kanssa luvalla sanoen painii. On myös hyvä tiedostaa ettei näitä asioita ratkaista tai korjata hetkessä. Kyselyt jotka mainitsen adressissa ovat tärkeitä tilanteen kartoittamiseksi, tämäkin on syytä tiedostaa, eli eihän niitä kyselyitä todellakaan turhaan tehdä. Tämä adressi on myös kirjoitettu tukemaan ei syyttelemään!

On ehdottomasti tärkeää, että tänne keskusteluun on saatu asiantuntevaa keskustelua kiitos siitä, itse edustan kahden lapsen vanhempaa, joka joutuu miettimään mille on lapsensa vapaaehtoisesti altistamassa ja toivon etteivät he sairastu,koska on myös lapsia jotka oireilevat, meillä ollaan pysytty terveinä? Ja tästä ei taas ole olemassa mitään raportteja tai virallista tietoa, vaan se on sitä tietoa jonka me vanhemmat kohdatessamme keskenämme jaamme ja sillekin on oma painoarvonsa suotava. Tämä näkökulma on syytä pitää mielessä myös adressia lukiessa. En ole pyrkinyt tai pyrkimässä esiintymään sisäilman ongelmista tietävänä ihmisenä, vaan olen toiminut nimenomaan rivikuntalaisena jolla ei asiasta ole tietoa ainoastaan paljon kysymyksiä. Tässä yhteydessä korostuu tämän tiedottamisen sisällön merkitys, jonka Markku mainitsit. Nytkin  http://www.kiuruvesi.fi/Suomeksi.iw3?showlocation=4cf28b52-96ef-4712-9c66-f8bfaff0b901&newsID=6dd15e3b-e085-435d-8151-6bd5a5353c81 tiedotteet kaikkien luettavissa, eli salailusta ei ole kyse! Eli asioista tiedotetaan, nytkin pöydälläni on kaksi tiedotetta sekä Metsäkoululta että Lähteen päiväkodilta, ne eivät kuitenkaan sisällöllisesti kerro minulle juurikaan mitään johtuen siitä, että minä en ole asiantuntija sisäilman ongelmien suhteen, enkä kyllä ole pyrkimässäkään siihen asemaan, vaan suon sen teille ammattilaisille.Lopuksi haluan vielä kiittää siitä työstä jota teette sisäilman ongelmien eteen, tällä adressilla korostetaan sen työn TÄRKEYTTÄ!!

Väläyttelin aiemmin Markku toisessa yhteydessä tarvetta keskustelutilaisuudelle, eli sillä taas ajoin takaa sitä, että sellainen mahdollistaisi kertoa kiihkottomasti tietoa siitä mitä tapahtuu, miksi tapahtuu jne. Se myös antaisi mahdollisuuden jakaa yhteisesti tätä asiaa. Nyt kun luen noita tiedotteita huomaan ymmärtäväni niistä jo enemmän, tämä johtuu siitä että siitä hetkestä kun adressin kirjoitin olen myös tietoa asiasta lukenut, nyt tiedän mitä VOC tarkoittaa, esimerkiksi. http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Adressi-Kiuruveden-koulujen-ja-p%C3%A4iv%C3%A4kotien-sis%C3%A4ilman-parantamiseksi/139069429492083 on sivu facebookissa jonka olen luonut ja sinne olen linkittänyt löytämääni tietoa sisäilmaan ja sen ongelmiin liittyen, eli sinne on kerätty tietoa ja sinne saa mielellään halutessaan käydä lisäämässä hyviä tietolähteitä. Nyt toivotan kaikille ihanaa aurinkoista päivää ja muistetaan pysyä aktiivisina!!

 

asiantuntija
Vieras

#10

09.03.2011 21:32

mihin tämä adressi tähtää? Selvityksethän on menossa..mihin tätä adressia tarvitaan?
Vieras
Vieras

#11 Re:

09.03.2011 22:12


 

"Tällä adressilla halutaan osoittaa, että sen allekirjoittaneille on merkitystä avoimella keskustelulla ja myös sillä, että lapsia, henkilökuntaa, vanhempia ja kaikkia kuntalaisia kuultaisiin aidosti tässä asiassa" "Tarvitaan myös totuudenmukaista puhetta siitä millaisista home- ja muista sisäilman ongelmista oikeasti on kyse, koska ilman avoimuuden ilmapiiriä ei voida myöskään vaatia tarpeellisia toimenpiteitä."

 

Esimerkiksi näin, tässä vastaukseksi esimerkit adressin tekstistä. Toteat että selvittelyt ovat menossa. Se on aivan totta, mutta kysynkin miksei kuntalaisten/kaupunkilaisten aktiivisuutta ja mielenkiintoa tällaisia yhteisiä asioita kohtaan tarvita? Miksi adressia ei tarvittaisi?  Mielestäni tarvitaan ja tämä adressi on yksi tapa toimia. Sisäilman ongelmat ovat erittäin yleinen ongelma, jos lähdetään tarkastelemaan vaikkapa yleisesti maatamme, joten kyllä yhteiskunnallisella keskustelulla ja kysymysten asettelulla on oma tarpeensa, yksi tapa tuoda tämä tarve esille on luoda adressi. Vanhempana minulla on täysi oikeus olla kiinnostunut lapsiani koskevista asioista, varsinkin kun he ovat jo useamman vuoden ajan toimineet suurimman osan päivistään sisäilman ongelmista kärsivissä kiinteistöissä. Todettakoon tähän lyhyesti, että adressilla tähdätään yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja sen yhtenä päämääränä on osoittaa myös päättäjille,  että nämä ongelmat ovat meille kaikille yhteinen asia. Asia johon halutaan vaikuttaa ja osoittaa että kaupungin rahakirstusta tulee irrota tarvittava pääoma korjauksiin tms. toimenpiteisiin. Adressi tähtää myös siihen, että pienillä lapsilla. jotka eivät vielä pysty asioitaan aktiivisesti ajamaan, on oikeus toimia terveellisessä ympäristössä! Adressilla halutaan osoittaa, että näistä asioista välitetään, mielestäni se nousee kyllä esille tuosta adressin tekstistä, voi tosin olla että minulla on liian subjektiivinen suhde sen tekstiin, koska olen sen itse kirjoittanut.

Ja lopuksi, ennen kaikkea, kuten kommentissa oli niin selvitykset ovat alkaneet  mikä on todella hieno asia, tällä adressilla vaaditaan riittäviä toimenpiteitä niin, että se asia eli sisäilman ongelmat myös tulee hoidetuksi ja lastemme sekä heitä hoitavien/ heidän kanssaan työskentelevien aikuisten terveys säilyy. Minä äitinä teen kaikkeni lasteni terveyden eteen ja haluan että tämä adressi ajaa sitä asiaa. Näistä edellä kirjoittamistani tekijöistä ja osasista esimerkiksi on tämä adressi tehty. Osana adressia on siitä jo syntynyt keskustelu, mikä selvästi osoittaa että tätä keskustelua tarvitaan ja sitä tullaan jatkamaan.

Maarit Tikkanen

Maarit Tikkanen
Adressin tekijä

#12 Facebooksivun linkki

21.03.2011 21:15

http://www.facebook.com/#!/pages/Adressi-Kiuruveden-koulujen-ja-p%C3%A4iv%C3%A4kotien-sis%C3%A4ilman-parantamiseksi/139069429492083 Tässä vielä kerran facebooksivulle linkki, eli te jotka facebookkia käytätte käykää klikkailemassa ja tykkäämässä tästäkin halutessanne!
Sama tilanne
Vieras

#13 Sama ongelma meilläkin!

24.03.2011 21:43

Joo täällä meillä päin on yläaste ja moni muu kaupungin rakennus homeessa. Erityisesti yläaste on homeessa. Moni oppilas ei voi edes käydä säännöllisesti koulussa opiskelemassa sillä heidän oireensa ovat erittäin pahoja. joillekin on alkanut tulla astmaa sun muita samanlaisia oireita joten täälläkin tiedetään mitä jokapäiväinen kärsimys on. Toivottavasti teille on onni suopea ja saatte hyvät ja puhtaat tilat jossa opiskella, tehdä töitä yms.
Maarit Tikkanen
Adressin tekijä

#14 Re: Sama ongelma meilläkin!

28.03.2011 20:57

#13: Sama tilanne - Sama ongelma meilläkin!

Todella pahalta kuulostaa tuollainen tilanne nuorten kannalta että oppivelvollisuutta suorittaessa menettää terveytensä :( Tsemppiä sinne teille ja toivotaan että koko maassa tilanne korjaantuisi, mikä oikeastaan tuntuu jo mahdottomuudelle, niin paljon näitä sisäilman ongelmista kärsiiä kiinteistöjä on olemassa! Yritetään saada terveitä tiloja, mutta arvoitus on kuinka kauan nämä tällaiset prosessit ottavat aikaa kaiken kaikkiaan...


Vieras

#15 Kuun viimeisenä päivänä!!

31.03.2011 08:12

Huomenta kaikille adressin lukeville ja allekirjoittaneille! Adressi on auki allekirjoituksille vielä viikonlopun yli. Tänään selvitän käytännön asiat ja adressin luovutuksen ajankohta selviää.

Ystävällisin terveisin,
Maarit Tikkanen