Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle / Tiedotteet / Stubb A vastaus on aika järkky / Kommentit


Vieras

#26

05.07.2015 08:32

Kylmä ja robottimainen vastaus.

http://www.hs.fi/politiikka/a1434245657218 Arvostan mielummin heitä joilla on näkemystä asiaan.


Vieras

#27

05.07.2015 12:44

Suoraa veetuilua Stubbilta. Huh huh.

Vieras

#28

05.07.2015 13:43

Mites minun käy kun eläke on 760 ja velkoja 300 - ei ole takuueläke mutta heikoimmassa asemassa olen ja vuokra on liian korkea.

Vieras

#29 Re:

05.07.2015 14:22

#28: -  

 Kyllä me kaikki 1100-1200€/kk ja alle ollaan todella pulassa jos asumistuki muutos toteutuu.Jouduin työkyvyttömyys eläkkeelle yht äkkiä tulleen sairauden takia.On lainaakin.Yhtään ei osannut varautua tilanteeseen.Halvempaa asuntoakin on tosi vaikea saada ja kukapa haluaisi kodistaan lähteä,vaikka vuokra-asunto on.Kyllä päättäjien pitäisi nyt ottaa"järki käteen"ei kertakaikkiaan ymmärrys riitä ,että ovatko todella viemässä pientäeläkettä saavilta viimeisetkin rippeet toimeentulostaan.Voiko oikeasti SUOMESSA tälläistä tapahtua.

mimi

#30 pienituloiset

05.07.2015 22:38

mitä auttaa jokin tasokorotus, jos asumistukea leikataan rutkasti enemmän...mennäänkö nyt kaikki pienituloiset sos. luukulle sankoin joukoin, vain tämän vähennyksen takia?

Anja

#31

06.07.2015 10:56

Just joo hyvin pyyhkii, no sossuhan ne maksaa joten siirtäkööt tuloja, asumistuesta sosiaaliin. Vähän kuin hölmöläisten peiton jatkaminen.


Vieras

#32 eläkkeen saajien asumistuki

06.07.2015 16:58

Hei! On odotettavissa myös perussuomalaisilta ja varsinkin kepulaisilta samanlaisia kommentteja. Kukaan ei ole perehtynyt seurauksiin ja siihen mitä tuen leikkauksen jälkeen tapahtuu. Kulut kasvavat koska: ihmisten on pakko asua myös Helsingissä, asiointi siirtyy toiselle luukulle ja kyykytys jatkuu siellä hieman toisessa, ankarammassa muodossa:jokainen lippu ja lappu syynätään sekä onneksi valveutuneimmat voivat jopa saada heille kuuluvia etuuksia:silmälasit tms tarpeellista. Suurin osa jää paitsioon:leipäjononn tai jopa asunnostaan kadulle. Mitä tähän sanoo hallitus? Leikkaukset ovat aina vaikeita. Käy kyllä ilmi hallitusohjelmasta selvästi mihin on meno. Luokkayhteiskuntaan ja amerikanmalliin takaisin ja kovalla vauhdilla. 

Kysynkin missä ovat maksamani eläke ja sosiaaliturvarahat noin 48 vuoden työstä jotka olen maksanut elinaikanani? Miksi niitä ei ole säilytetty minun eläkkeeseeni ja esim. asumistukeeni nyt kun en enää jaksa? Kuka ne rahat on vienyt minun  toimeen tulostani? Kuka hyötyy siitä että vuosia säästämani asunto päätyy vanhuudenturvani maksuksi? Onko se "mukamas"hoivakotiyhtiö Caymansaarilla vai amerikkalainen eläkevakuutus yhtiö?

Haluan vastaksen tähän Suomen nykyiseltä hallitukselta vai pakottaako se minut leipäjonoon? t. Riitta Puranen, kansalainen, tasavaltalinen kapitalistisessa Suomessa.

Aharistunut

#33

06.07.2015 18:08

Muistakaa että ette te sieltä sossusta tule saamaan yhtään mitään. Kelasta ukko jo aikapäivää sitten jollekin lehdelle antoi haastattelun että eläkeläisille ei tulla sossusta antamaan. Sossun tukien maksu siirtyy osittain Kelalle 2017. Mutta siirtymä ei ole se syyt että ei tule saamaan mitään, vaan se että jokainen kunta on määritellyt hyväksyttävien asumismenojen ylärajan, ja mikäli vuokra, vesi ja sähkö menevät siitä rajasta yli, sitä ylimenevää osaa sossussa EI HUOMIOIDA MILLÄÄN TAVALLA. Esim. jos kunnassa asumismenojen katto on 500 e ja sinulta menee 600 e asumiseen, niin sen satasen saat maksaa ruokarahoistasi mikäli mielit omassa vanhassa vuokra-asunnossasi asua. Eli turha kenenkään kuvitella, jos on pienituloinen eläkeläinen ja ei halua tai ei pysty muuttamaan, että tässä jotenkin joustettaisiin. Valtakunnassa pärjäämiseen riittäväksi tarkoitetuttua 485,50 e/kk ette tule näkemään kun makselette siitäkin sitten niitä "ylimääräisiä" asumiskuluja.

Koko tämä eläkkeensaajan as.tuen lopetus on ilmeisesti suunniteltu nimenomaan sillä tavalla että kun otetaan ihmisiltä pois Kelan tukia, ei niitä tarvitse korvata mistään muualta. Ja koska näin on, tämä matematiikkaan perustuva suunnitelma tod.näk. halutaan runnoa läpi vaikka väkisin. Mistään mitään piittaamatta, uhreista välittämättä.

Mutta että se 20 e takuueläkkeen korotus... Täysdorkanako meitä pidetään?


Vieras

#34

07.07.2015 07:03

"Esimerkiksi takuueläkkeeseen tehdääntasokorotus". Montako promillea herra Stubb.

Vieras

#35

07.07.2015 07:14

No huh huh, saisi Stubbendahl yrittää elää meidän tulotasollamme.... T. Eeva Jyrinki, Keuruu

Vieras

#36

07.07.2015 09:34

Eli moraalista vastuuta EU-alueen kustannuksiltaan kalleimman maan kansalaisia kohtaan ei ole.
Kaikkein pienituloisimmillekaan ei mikään 20:n korotus riitä kattamaan sitä vajetta, joita täällä pahoinvointivaltiossa eläminen vaatii, se on täysin turha perustelu.
Eläkeläisten ostovoimaa on kavennettu kilvan rikkaimman kansanosan etujen kasvattamisen kanssa ja nämä eläkeläiset ovat olleet aikanaan osansa tekemässä, että näitä talletuksia ja sijoituksia on veroparatiiseihin kertynyt.
Työtä ja toimeentuloa tähän maahan tarvitaan, leikkauksilla valtion tasetta ei korjata.
Työvoimaahan tänne on jo valmiiksi haalittukin elätettäväksi ja kaventamaan omien kansalaisten toimeentuloa, olisiko jo aika ryhtyä toimeen ja näyttää, mihin työhön heitä täällä on ajateltu tarvittavan.

Vieras

#37

07.07.2015 15:05

Mitä helvettiä toi Stubbi sönköttää? Tekis mieli mennä ja läimiä ympäri korvia. Törkeä kusipää.
vieras

#38

11.07.2015 07:57

Kyllä on uskomatonta kommentointia Stubbilta! Ei takuueläkkeensaajat ole välttämättä niitä vähäosaisempia. Pitäisi Suomen valtiovarainministerin edes se ymmärtää. Järki käteen Stubb!  Eläkeläiset ovat luoneet edellytykset tälle maalle ja nuoremmille elää vapaassa yhteiskunnassa. Turha puhua kuinka nuorten on elätettävä vanhukset! Kuinka paljon ovat vanhemmat ihmiset joutuneet tekemään töitä ja kärsimään, kun he olivat nuorempia. Ei ollut äitiys/ isyyslomia, pitkät työpäivät. Kaikesta piti tinkiä. Nyt heiltä halutaan vielä eläkkeelläkin viedä leipä pöydästä! Tämähän on hyvä tapa päästä eroon vanhuksista. Nuoremmille pitäisi kaikki tuoda kultalautasella eteen. Leikkaukset kohdistettakoon ENSISIJAISESTI ryhmiin, jotka tulevat Suomeen vain nauttimaan meidän luomasta elintasosta. Onhan se merkillistä, että sosulla on kyllä rahaa elättää vieraita ja jättää omat kansalaiset ahdinkoon! HÄVETKÄÄ, JOS EDES OSAATTE!

Kyllä Arhinmäen lausunnolla saa pyyhkiä, vaikka .... Minkälaista hurskastelua. Hän itse on ollut luomassa nykyistä tilannetta! Edellisen hallituksen virheistä tässä nyt kärsitään! Hän pitää kansaa näköjään aivan tyhmänä!

apuva

#39 no men härre gyd

13.07.2015 12:45

Kun kultalusikka kädessä syntyy ja kultapojuna elää akvaariossa,ei kai voi vaatia enempää,tyvär.

Suuttunut

#40 Re:

14.07.2015 12:00

#9: -  

 Nii, riikkaat tekee hommia kelloon ja viikon päivään katsomatta, maksavat erittäin paljon veroja. Ja sitten vähempituloiset tulevat sanomaan että ette tee tarpeeksi. Kannattaisi tutustua ehkä hyvätuloisten elämään niin saattas pari lamppua syttyä päässä! Ei se nimittäin voi olla että ne ketkä tekee tässä maassa eniten joutuvat vielä antamaan enemmän.

Ehdotus

#41 Re:

14.07.2015 12:04

#16: -  

 Muistaakseni 95% kesämökeistä omistaa yli 65-vuotiaat. Minusta tälläisesta turhasta omaisuudesta tulisi luopua ja kustantaa niillä elämistä. Samoin liian isoista asunnoista.


Vieras

#42 Re: Re:

15.07.2015 19:11

#41: Ehdotus - Re:  

 Kelan sivuilla lukee,omaisuus vaikuttaa eläkkeensaajan asumistukeen

nykyään täysrasisti

#43

18.07.2015 16:02

Uskomatonta mitä leikkauksia, ..eiköhän leikata ensimmäikseksi näiltä mamuilta nuo valtavat tuet ja etuudet joihin he eivät millään tavalla ole oikeutettuja omaan väestöön verrattuna!!!! Hävetkää...jos osaatte....kyllä niille työnnetään rahaa ja tukia ovista ja ikkunoista ja omille ei muka ole varaa antaa yhtään mittään, kaikki vaan otetaan omilta pois...kyllä nyt viimeistään olis kirveelle töitä ja edustajat ehdottomasti vaihtoon!!!


Vieras

#44 Surullinen

20.07.2015 08:42

 Tässä kopio eräältä toiselta keskustelupalstalta. Hienosti on ko. henkilö osannut asian ilmaista!

Ja on tosiaan erikoista, että jokseenkin kaikissa muissa asioissa Suomen hallitus kuuntelee EU:ta herkällä korvalla, paitsi tavallisten kansalaisten oikeuksia, toimeentuloa ja tasavertaisuutta koskevissa asioissa.

Jos EU käskee pankkeja tutkimaan mökin miinan yhteydet rahanpesuun, ne tutkitaan.
Jos EU haluaa kieltää käyrät kurkut, ne kielletään Suomessa nopeasti.
Jos EU työntää meille pakolaisia, ne otetaan vastaan.
Jos EU paheksuu ulkohuusseja, ne kielletään.

Yle.fi/uutiset on jo 11.2.2015 uutisoinut, että Suomi joutuu Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan rikkomisesta järjestön tarkkailulistalle.  Komitea katsoo päätöksessään, että kansalaisten minimi toimeentulon taso on Suomessa liian matala.

 Noloutta lisää se, että pohjoismaisen hyvinvointivaltion pitää raportoida säännöllisesti perusturvan parannuksista siihen asti, kunnes niiden taso täyttää vaatimukset. Päätös merkitsee, ettei Suomen perusturvan taso täytä Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan vaatimuksia.

Suomi on toistaiseksi ainoa Pohjoismaa, joka on saanut valituksen johdosta päätöksen sosiaaliturvan vähimmäissäännösten rikkomisesta.