Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle / Tiedotteet / Keskustan hannakaisa heikkisen vastaus ei kans mieltä ylennä,verrataan opiskelijan tuloihin eläkeläisiä / Kommentit


Vieras

#26

11.07.2015 04:40

No just joo...

Vieras

#27

11.07.2015 05:56

Täyttä puppua tuo Hannakaisa Heikkisen viesti. Vai uusi hallitus kääntää talouden nousuun???? Mutta miten? Viemällä kaikista köyhimmiltä. Lapsilta, vanhuksilta, opiskelijoilta ja työttömiltä. Sika törkeää. Köyhimmiltä viedään jotta rikkaammat saavat elää paremmin. Eläkeläiset ovat tehneet työtä elämänsä ja nyt heidän eläkettään aletaan rokottamaan asumistuen osalta. Jos heillä olisi tarpeeksi hyvä eläke, he eivät tarvitsisi asumistukea. Eli heidän eläkkeissään ei ole yhtään liikaa.

"Mitä suuremmat tulot ovat kyseessä, sitä enemmän tuki leikkautuu siirryttäessä yleisen asumistuen piiriin, eli tässäkin on mukana oikeudenmukaisuutta."

Tulot eivät ole tarpeeksi suuret jos on asumistuki kelpoinen. Eli tässä rangaistaan ainoastaan niitä, joilla ei ole tarpeeksi rahaa maksaakseen omaa asumistaan. Jälleen jää huomiotta ne, joilla sitä rahaa on. En kehtaisi tunnustaa oleni nykyisessä hallituksessa joka vie köyhimmiltä siitä vähästä ja antaa sen rikkaimmille. Rikas rikastuu ja köyhä köyhtyy. Pitäisi varmaan alkaa suunnittelemaan slummialueita, missä köyhimmät voivat elää, kun heiltä on rahat viety, joilla Suomi nostetaan talousahdingosta. Kun meillä on talvisin niin kylmä kuitenkin. Luokkarajat kasvaa. Tätäkö hallitus oikeasti haluaa???

Lukisin tähän mielelläni Hannakaisa Heikkisen vastauksen.


Vieras

#28 Re: kepun linja

11.07.2015 05:59

#2: t.kansalainen - kepun linja 

 Leipäjonot ovat vain muutamissa suurimmissa kaupungeissa suomessa. Eli ei löydy sitä apua useimmissä kunnissa.


Vieras

#29

11.07.2015 06:14

Nämä "hyvätuloiset" vanhukset, joiden eläke on 15 000e/v saavat siis bruttona kuukaudessa käteen 1250e josta viedään verot yms vähennukset. Näiltä viedään siis eniten. He ovat todellakin niin pienituloisia, että tarvitsevat sen tuen mitä hallitus on heiltä pienentämässä rankalla kädellä. Netto voi olla alle tonnin kuukaudessa. Onkohan hallitus koskaan laskenut, mitä tarkoittaa 15 000e:n vuositulot kuukaudessa nettona?

"tässäkin on mukana oikeudenmukaisuutta." Sanoo Hannakaisa Heikkinen

Oikeudenmukaisuutta siinä, kun viedään enemmän suuremmista eläkkeistä, jotka nekin ovat pieniä. En näe tuossa minkäänlaista oikeudenmukaisuutta.


Vieras

#30

11.07.2015 06:16

On totta ettemme ole ainoa ryhmä sairaat eläkeläiset,nuorten ja mielenterv.ongelmaisten asiat on todella huonossa jamassa näinä aikoina.Nuori mies joka ei saa hoitoa,on palutettu kotiin,kirjottelee tussilla ihmisten oviin epätoivoisia ajatuksiaan.
Seurauksena on että asukkaat pelkää.Hoitoalalla näin monen laista,ymmärrän hänen hätänsä.Kaikille ei voi antaa samoja etuja,mutta heikompia ei saa jättää yksin hunningolle .Te kansan edustajat/Hallitus voitte yksilöidä vastuita ja lakeja.Voimia työhönne.

Vieras

#31

11.07.2015 07:03

Heikkisen ja Stubin vastaukset ovat törkeitä. Heidän arvot ja asenteet meitä pieneläkeläisiä kohtaan näkyy vastauksissa selvästi - oikeudenmukasuudesta ei ole tietoakaan.

Itselläni kuukausitulot tippuvat 116 €/kk jonka seurauksena joudun toimeentulotukiluukun asiakkaaksi. Lisäksi kun lääkkeiden ja sairaalamaksujen hinnat nousevat niin en tiedä mitä tehdä.

-

Koskinen

#32 Suomen tuho

11.07.2015 07:04

Eläkeläisen asumistuen leikkaus tappaa meidät jo valmiiksi köyhät ja sairaat. Juha Sipilä jonka yritys nousi Nokian vanavedessä valtion tuilla luulee että valtiota johdetaan kuten yritystä ja on nyt saneraammassa Suomea. Eli poistamassa / likvidoimassa köyhät ja sairaat . Kansallissosialisti Timo Soini valehteli ja sai näin kannatusta duunareilta ja köyhiltä sekä keskiluokalta. A. Stubbista en mainitse mitään, ettei tule syytettä laittomasta uhkauksesta. Suomessa on muka talkoot pannaan Suomi kuntoon. Ei talkoita voi tehdä yli voimavarojensa. Talkoot on yleensä myös vapaa ehtoisia. Pitääkö tässä vielä vanhana ja sairaana muuttaa Ruotsiin pakolaiseksi kun Suomessa ei ole enää elinmahdollisuuksia. Ennen olin ylpeä Suomalaisuudesta, mutta en enää Kepu, Kokoomus ja Perussuomalaiset tuhosivat Suomen ja samoin Suomikuvan 


Vieras

#33

11.07.2015 07:11

ei toi reilulta tunnu tuo vastaus ja yleensäkin kun miettii tuota perustulokokeilua niin miksei sitä voisi heti ottaa kokeiluun koko maassa eikä vain pääkaupunkiseudulla?? taas on muualla asuvat eriarvoisessa asemassa tuon perustulokokeilun osalta, ei ole reilua
Barrikadeille
Vieras

#34

11.07.2015 07:18

Hannakaisan vastaus antaa mielukuvan henkilöstä jolla ei ole käsitystä pienituloisen jokapäiväisestä elämästä. Kun eläketulot ovat yhteensä 1000€, siitä vuokra, ruoka, sähkö, matkakortti, hammaslääkäri, terveyskeskus, vaatteet ym kulut ei ole nauruun aihetta.
Maatalousyrittäjille syydetään tukea jopa siitä että eivät tuota mitään. Yrittäjien tuki pitää lopettaa, tuontivihannekset ja liha ovat edullisempia ja jopa maukkaampia kuin suomalainen.
Miksi opiskelijan pitäisi ansaita saman verran kuin eläkeläinen, he rakentavat itselleen parempaa tulevaisuutta. Nykyiset eläkeläiset kustansivat opintonsa lainalla, nyt meidän eläkeläistenkin verorahoilla. Kun opinnot eivät maksa mitään ei sitä osata arvostaa.

Huima eläkeläisen asumistuki kustantaa 123milj, minkä summan saisi kohtuullisella järjen käytöllä nipistettyä esim yritystuista.

kyllästynyt aliarviointiin

#35

11.07.2015 07:30

Eläkeläisten olisi jo aika nousta barrikadeille eli Arkadianmäen portaille. Kreikkalaiset ja laittomat maahantunkeutujat  saavat poliitikoilta enempi huomiota ja myötätuntoa kuin suomalainen tunnollinen köyhä ja pienituloinen. 

Hesarissa on julkaistu laskelma missä jokaiselle epäonnistuneelle leikkaukselle on näytetty parempi vaihtoehto. Hallituksen olisi pitänyt kysyä kansanäänestyksellä mistä pitäisi leikata koska itse ovat jo irtautuneet suomalaisen pienituloisen arjesta.

Tuskin heidän tuttavapiiriinsä kuuluu yhtään köyhää.


Vieras

#36

11.07.2015 08:08

Tuo ei kyllä pidä paikkaansa ,että alle 15,000e tuloilla kärsivät vähiten..Minun noin 980e käteen ja Kelan laskurin mukaan asumistukeni pienenee 89e verran ..Nyt saan tukea 314e,mutta muutoksen jälkeen 225e eli kyllä vaikuttaa.
nainen

#37 Re: Eläkeläisten asumistuki

11.07.2015 08:23

#10: Pieneläkeläinen - Eläkeläisten asumistuki 

 Kiinnitin huomioni tuohon veron suuruuteen,että miksi noin paljon otetaan..Minulla on lähes sama tulo ja veroa menee kuukaudessa noin 57e....Tietty verotuskunta vaikuttaa,mutta siltikin..Asumistukea saan 314e ja vuokra on 540e..Eläkeläisten asumistuki maksetaan täysmääräisesti jos vuokra on 540e,mutta sinun menee yli,niin siksi sinun on ehkä pienenpi.Kelan laskurin mukaan minun tukeni pienenee 89e,joten kyllä todellakin vaikuttaa negatiivisesti elämääni.

Marja-Leena Kuronen
Helsinki

#38 Re: joo kyllä pisti taas tääkin vastaus vihaksi

11.07.2015 08:26

#12: leena - joo kyllä pisti taas tääkin vastaus vihaksi 

 Vertaaminen opiskelijaan on todellinen rimanalitus. Itse olen maksanut oman opiskeluni lukiosta lähtien tehden töitä ja ottamalla lainaa ja asumalla kotona 40 kilometrin päässä koulusta ja yliopistosta. Matkoihin kului paljon, mutta toisaalta muut kulut jaoin vanhempieni kanssa. Sitten jouduin sairaseläkkeelle jo 54-vuotiaana.  Edelleenkin teen vointini mukaan jonkin verran etätöitä.  Olen tullut joten kuten toimeen, kun olen saanut asuntotukea 180e/kk.  Lääkekuluni ovat yli 50 euroa/kk ja ensi vuonnahan ne nousevat taas muutoksen mukana.  Helsingissä on Kelan hyväksymä vuokra 508/kk, sillä ei vaan saa valitettavasti edes kaupungin asuntoa vuokrattua.  Asumistukeni tulee putoamaan 120 euroa eli koko summa täytyy vähentää ruuasta ja kotiavun ostamisesta. Maatalouden harjoittajat eivät ymmärrä tätä asumisongelmaa lainkaan, koska heillä on katto pään päällä ja heidän asuntonsa korjauskulut ovat osittain vähennyskelpoisia. Kyllä tilanne on vain niin, että siitä Suomen EU-tukien päälle maksamasta maataloustuesta voi aivan helposti leikata, eikös se olisi sitä yhteiskuntasopimusta, kun kaikkien piti osallistua.


Vieras

#39 Re:

11.07.2015 12:26

#34: Barrikadeille -  

 Työtulovähennystä aiotaan kasvattaa 450 miljoonan euron edestä. Mielestäni hieno kompromissi olisi sellainen, että sitä kasvatettaisiin "vain" 327 miljoonalla. Näin tämä 123 miljoonan säästö löytyisi muualta. Eläkeläiset saisivat jäädä asumaan asuntoihinsa ja palkansaajat saisivat silti enemmän rahaa. 


Vieras

#40

11.07.2015 13:20

ei mitenkään yllätä tuo vastaus...ei se kansanedustajia meidän eläkeläisen tulot ja kiristymät menot...sairauksista ja toimeentulosta yllätä...kunhan vaan itse nostavat korkeata palkaa ...se on pääasia

Vieras

#41

11.07.2015 15:14

Ymmärrän täysin opiskelijoiden ahdingon,- heillä on kuitenkin mahdollisuus nostaa lainaa ja saada tämän jälkeen tukea sosiaalitoimesta. mielestäni eläkeläisten asumistuet pitäisi pitää ennallaan,- koska heillä terveys ja lääkemenot taitavat olla niitä suurimpia. Jos tämä ei hallitukselle käy,- niin olisi syytä nostaa sitä yleisen asumistuen tasoa kyllä reippaasti.

Vieras

#42

11.07.2015 16:50

KEPU ajaa suurtilallisten ja isorikkaiden etuja. Hurs-kastelijat! Hyi!

Vieras

#43

11.07.2015 21:33

"Onneksi kaikkein pienituloisimmat kotitaloudet (tulot alle 15 000 euroa vuodessa) kärsivät tästä vähiten: Kelan laskelmien mukaan suurimmalla osalla heistä tuki joko pysyy lähes ennallaan tai jopa kasvaa"

Minun eläkkeeni on 740e/kk ja vuositulo paljon alle 10 000e, mutta menetän 140-150e/kk. Asumistuki tippuu puoleen. Minulla ei edes nykyinen asumistuki mukaan luettuna vuosi tulot ole 15 000e.


Vieras

#44 Voihan Vihtorit! Subit ja muut.

12.07.2015 08:35

Toistan taas itseäni, 550e kk vuokra 48 neliön asunnosta ( yksiöt vuokrat n. 600e-700e  kk), ja leikkauksen jälkeen, vielä sen 20e nostonkin jälkeen, minulta leikkaantuu 160e kk asumistuesta tämänhetkisen kelan laskurin mukaan. Käytän 7 eri lääkettä (lääkärin määräämiä) ja olen n 60, töihin en enää kykene.  Ai niin tuloni noin 9000 vuodessa!.  eli mitä ihmettä teen seuraavaksi?  Perhettä ei ole, joten auttajia ei oo. 

Köyden jatkoko häämöttää ja kenenköhän syy se olisi? 

Rahat eivät riitä nytkään aina, yleensä viimeisen viikon syön hyvin pelkistetystii, en juo, enkä polta....enkä esim jäätelöä tai lohta tai vastaavia osta kuin pari kertaa vuodessa. Tonnikalaa, vihanneksia ja makean nälkään-50% pitkoja niillä mennään jo nyt, maitoa on käsketty juoda 3 lasillista päivässä, juon yhden, laktoositon ruokavalio kun on, ei ole varaa juoda maitoa niin paljon. Tarvitsisin hyvät jalkineet, vaivaistenluitten takia niitä ei ole helppo halvalla löytää, kirppareilta ei löydy, jäänkö  kengittä? Lomilla en ole ollut kolmeen vuoteen.  Eli hyvä hallitus...leikkauksen jälkeen pelkällä puurolla ja vedelläkö ja sukkasillaan?

 

Kyllä myötä-hävettää ja suututtaa  moiset puheet KANSANedustajalta. 

Perustulossa on yksi vika muuten, se MAKSETAN kuulemma KAIKILLE kansalaisille, eli samoin kuin nyt lapsilisät, myös RIKKAILLE, joten missä ns. "säästö"???????????


Vieras

#45

12.07.2015 08:40

Teetetyssä kyselyssä eläkeläisiä ei edes mainita!  Ja mielipiteet tilastoidaan 1000 ihmisen otoksen perusteella!

http://www.kaks.fi

Ilkassa ollut juttu kertoo tuon;

Kysely: Suomalaiset sietävät hallituksen säästötoimia

11.07.2015 17:03

Surullinen

#46

12.07.2015 09:05

Milloinkahan nämä poliitikot ymmärtävät ettei valtion taloutta saada kuntoon siirtämällä rahaa toisesta taskusta toiseen, ei se rahan määrä sillä kasva.  

Sen taskun omistaja jonka jo melkein tyhjästä taskusta ne eurot lähtee, joutuu menemään sossun luukulle ja hakemaan niitä menettämiään euroja takaisin. Eli tulos on plus – nolla eli säästöjä ei tule vaan päinvastoin menot kasvavat, kun ihmisillä joilla ei ole varaa enää ostaa lääkkeitä terveydentila heikkenee ja sitä kautta mm. yhteiskunnan terveydenhoitokulut lisääntyvät jne..  

Mitenkäs olisi jos he yrittäisivät saada sinne valtion kassaan LISÄÄ rahaa sieltä missä sitä on eli vaikkapa hyvätuloisten verotusta kiristämällä 1-1,5% tai muuttamalla verotusta niin ettei nämä ”verosuunnittelut” enää aiheuta Suomelle verotulojen menetyksiä tai omaisuus- ja yritysverotuksen kevennyksiä supistettaisiin.  

Nythän kaikki leikkaukset kohdistuvat heikompiosaisiin ja hyväosaiset taas hyötyvät niistä. Eläkkeensaajatko tätä maata kannattelevat? 

nuorisairas

#47 Opiskelu kestää muutaman vuoden sairaseläke hautaan asti

12.07.2015 09:12

On törkeää verrata opiskelijoiden ja pientä eläkettä saavien tuloja. OPiskelu on väliaikaista  ja opiskelijat nuoria ja hyväkuntoisia, joten tiukempi tilanne kestää vain muutaman vuoden. OPiskelijat saavat myös kouluaterian, opintolainaa ja tilapäisesti voi nuoret ihmiset asua kämppiksinä.

 

Sensijaan etenkin jos on nuorempana joutunut sairaseläkkeelle joutuu virumaan loppuikänsä toimeentulotuella. Asuntoa ei voi vaihtaa pienempään ja halvempaan koska asunnon pitää olla esteetön. Eikä pienempiä asuntoja edes ole saatavilla. Sairaus jo itsessään vie voimavaroja ja nyt joutuu vielä loppuiäksi elämään toimeentulon rajamailla, kyllä etenkin sairauden vuoksi eläkkeellä olevat joutuvat ahdinkoon, sairauden vuoksi ruokavalionkin pitäisi olla monipuolinen. Saa nähdä miten me sairaat jaksamme.


Vieras

#48

12.07.2015 15:30

Todella typerä vastaus.

Vieras

#49

12.07.2015 15:33

Todella typerä vastaus.Miten voi työkyvöttömiä eläkeläisiä verrata opskelijoihin, joilla tilanne on tilapäinen ja mahdollisuus hankkia lisätuloja työllä.
Kaisa

#50 Juttu kiertämään kaikkialle

12.07.2015 15:51

Laittakaa kiertämään tämä Hannakaisa Heikkinen (KESK) vastaus julkisuuteen näkevät kaikki miten yksinkertaisia kansanedustajia meillä on, eihän tuo näytä ymmärtävän mikä ero eläkeläisellä ja opiskelijalla on.