Inarijarvi sailytettava eramaisena

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Inarijarvi sailytettava eramaisena.

Juha "norppa" Taskinen
Vieras

#26

06.04.2011 16:57

Inarijärvellä ei saa tehdä samaa virhettä, kuin on tehty huvilatonteiksi Saimaalla. Luonnontilainen Inarijärvi, saamelaisten meri on Pohjolan timantti. Sinne ei saa päästää rantojen ryövääjiä!
Aila-Inari
Vieras

#27

06.04.2011 17:37

Tämä on hyvä lista. Olen syntynyt Inarin rannalla, vanhempani ovat aitoja lappalaisia. Meille, siis sisaruksilleni ei myönnetä rakennuslupia, mutta aivan viereen on nyt kaavaoitettu satoja mökkitontteja. Virkamiehillä on tyhjä kunnan kassa, mutta silti Inarin rantoja ei saa myydä matkailulle eikä rakentaa mökkikyliä. Inarin rauha on säilytettävä!
Pirkko, PYY

#28

06.04.2011 17:53

Ihminen jotain saa kunnioittaakin. Erämaajarvi tähän asti, tietysti tästä eteenkinpäin!
Pauli
Vieras

#29

06.04.2011 18:35

Jätetään muksuille jotain koskematonta.
metsämies
Vieras

#30

06.04.2011 19:42

Inarinjärvihän on, voisiko sanoa osa kansallisomaisuutta. Köyhä Inarin kunta hyödyntäisi tarpeisiinsa osan siitä, ihan ymmärrettävää heidän taholtaan sekin. Nyt on valtiovallan tultava apuun, annettava Inarin kunnalle siivu budjettivaroista ja tehtävä "kiinnityksensä" tähän järveen.

Vieras

#31

06.04.2011 20:01

Etäällä pohjanmaalla...Peace and Love.
Etelänvaris
Vieras

#32 Inarinjärvi kansallispuistoalueeksi

06.04.2011 22:36

...taas paikalliset, lappilaiset ja saamelaiset tappelevat. Mistään ette ole koskaan samaa mieltä keskenänne. Ainoastaan silloin yhteishenkeä kun meitä etelänihmisiä haukutte. Luen viikottain kotiini tilattuna Inarilaista ja siinä vasta matkailumainosta kerrakseen! Ei kertaa ettei pääkirjoituksessa tai muualla olisi negatiivista lausuntoa etelästä tulleita kohtaan. Osa meistä asuu tai säännöllisesti käy Inarin alueella ja tuo rahaa raukkaan kuntaanne. Raha kelpaa! Tulemme sinne kuin kotiimme ja rakastamme Lappia, Inarinjärveä kuten paikallisetkin. Mitä voimme, jos itse kunnanhallituksessa ja kaavoituslautakunnissanne päätätte kaavoittaa Inarinjärven mökkitonteiksi? Ei tällaiset adressit silloin paljoa paina! Sitten kun kaavoitukset tehty ja ihmiset, pohjoisesta, etelästä, kenties jopa ULKOMAALAISET ostavat niitä tontteja, syy kaatuu pelkästään toispaikkakuntalaisten niskaan. Järvi pilattu, mutta muistakaa sitten, ketkäs sai tästä rahat? Hauskaa taas, nyt meitäkin huudetaan apuun, heh!
Topi Puu-Käpylästä
Vieras

#33

07.04.2011 00:08

Etelän mies ei lähde yksin eikä porukalla katselemaan Inarinjärven mökkejä ja mökkikyliä - vaan luonnonvaraista Inarinjärven rantaa. Lapin luontoa.
hämis
Vieras

#34

07.04.2011 01:25

Miusta kaikkien suomalaisten tulisi allekirjoittaa tämä adressi ko jo ulkomaalaisetkin ovat sitä mieltä ! Tästähän pitäisi tehä jo maailmanluokan juttu,kaikki Greenpeaset ja muut mukaan säilyttämään INARINJÄRVEN erämaisuutta!!!!Taiteijijat myös mukaan,keulille vaikka Vesa-Matti Loiri !
hämis
Vieras

#35 Re: Ihmettelee

07.04.2011 02:20

#17: Nyrkki on otettava taskusta - Ihmettelee

Oikeassa olet rak.oikeuden omaisuusarvosta ja se kunniaan!Inarinjärvi on kuitenkin myös kansallisomaisuutta,eikös vain ?Olenkin sitä mieltä,jotta järven erämaatunnelma on säilytettävä ja siitä on maksettava maanomistajille korvaus,eihän voida ajatella niin,jotta suojelun maksavat maanomistajat menetettynä omaisuusarvona,ei.

Inari rakas minullekin
Vieras

#36

07.04.2011 06:37

Inarijärvi on säilytettävä erämaajärvenä!
Inarijärven kaavoitushankkeita seurannut
Vieras

#37

07.04.2011 07:13

Inarijärven rantojen yksityismaiden kaavoittamista ei kukaan järven säilyttämisen puolustaja varmaan vastusta. Kyse on siitä, että kaavoitusta ajavat kunnan pamput haluavat ujuttaa lomakyliä ja muuta sijoitusrakentamista valtion omistamille rannoille, joita rannat ovat enimmäkseen ja jotka ovat myös rantojensuojelu- ja Natura 2000 -alueita. On sanottu, että tällä testataan myös noiden suojelumääräysten pitävyyttä ja että jos Inarijärvellä onnistutaan, ennakkotapausta voidaan soveltaa myös muualla maassa. Kunnan lisäksi kaavoituksen takana on ehkä myös liikelaitos Metsähallitus, joka pääsisi tekemään tulosta kansalaisomaisuudellamme. Siksi on hyvä, että Inarijärveen ottavat kantaa muutkin kuin inarilaiset.
Yksityismaista sen verran, että nyt kiristetään rantojensuojelualueiden kaavoitusta kertomalla, ettei yksityismaillekaan voida myöntää rakennusoikeuksia mikäli niitä ei voida kaavoittaa "tasapuolisesti" toiselle maanomistajalle, siis valtiolle.
Vielä sekin tieto, etteivät adressin alulle panneet yhdistykset vastusta lomakylien ja lomamökkien rakentamista olemassa olevien kylien yhteyteen, niiden elinkeinoelämää tukemaan. Ainoastaan uusien taajamien ripottelemista pitkin erämaisen järven rantoja, järven rauhallista luonnetta ja samalla Inarin kunnan matkailuimagoa romuttamaan. Inarihan mainostaa olevansa "Vahva luonnostaan", mutta täällä koskematon luonto tuntuu olevan useille kunnan jöösseille suoranainen kauhistus.
Joku kirjoitti, että täältä huudetaan etelän ihmisiä apuun keskinäiseen tappeluumme. Ehkä kauniisti pyydetään ottamaan kantaa Suomelle ja Euroopallekin merkittävän järven säilyttämiseen ja kaiketi näitä kantoja on haluttukin sieltä etelästä ilmaista.

Vieras

#38

07.04.2011 07:42

Hyvä!

Vieras

#39

07.04.2011 09:32

Hyvä juttu...

Vieras

#40

07.04.2011 10:14

Taistellaan loppuun saakka. Terveisiä Ivaloon tutuille. mielikki
Siskeli
Vieras

#41

07.04.2011 12:39

Inari on Suomen ainoa edes osittain erämaisena säilynyt suurjärvi. Erämaisuuden ja veden laadun säilyttämiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen.
Erinomainen aloite taas Vesa Luhdalta!
AMI
Vieras

#42

07.04.2011 15:10

Lapissa on jo ihan tarpeeksi hölmöjen turistien likaamia paikkoja jotka vaurioittavat luontoa ja aiheuttavAT PAIKALLISILLE IHMISILLE MIELIPAHAA JA VAHINKOJEN SEKÄ JÄLKIEN KORJAAMISTA. JÄRVI ON YKSI NIISTÄ HARVINAISISTA VESIALUEISTA JOITA MEIDÄN PITÄISI SUOJELLA TEHOKKAASTI KUN MUUALLA MAAILMASSA TAISTELLAAN JUOMAKELPOISESTA VEDESTÄ. TURISTIT EIVÄT OSAA EIVÄTKÄ JOSKUS HALUA SUOJELLA LUONTOA VAAN TUOVAT TULLESSAAN KORJAAMATTOMIA VAHINKOJA ERILAISTEN AKTIVITEETTIEN JA APLVELUJEN MUODOSSA.


Vieras

#43

07.04.2011 17:59

Jo on tarpeeksi tuhottu Suomessa luontoa ahneuuden Moolokin kitaan! Eikö ihmisille riitä mikään? Nyt jo pekkaroidaan Suomen metsätkin polttouuniin. Luulin niiden pelastuvan, kun paperiteollisuus näytti ajautuvan vähän kerrassaan alas. Mutta se oli turha luulo! Kyllä tässä maassa noita pekkarisia riittää! Lapissa ei riitä rantarakentaminenkaan, vaan sielläkin on tuhotuu, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, ikiaikaisia metsiä! Kun ne nyt näyttävät loppuvan, niin ahneus suunataan rantoihin! Voi tätä maailman menoa....!
ornitologi 56
Vieras

#44

07.04.2011 21:40

Kaikki erämaiset alueet Suomessa on säilytettävä erä-
maisina,aivan ensimmäisenä Lapin helmi Inarinjärvi.
metsämies
Vieras

#45

07.04.2011 21:42

Niinhän se, puhutaan työpaikoista...viis siitä saako 2 metsuria töitä sen kustannuksella että laitetaan 100 hehtaaria ikimetsää pöllipinoon. Aivan järetöntä hommaa!
Ja pitäähän rakennusmiehille saada töitä! Pakko rakentaa rannat täyteen, ei muuten onnistu työllistäminen.
Aatellaampa tätä uutta Inarin kirkonkylälle tulevaa monumenttia, oman kylän miehet, kirvesmiehet ja vaikka metsuritkin saisivat siitä työtä moneksi vuodeksi. Nyt rahdataan Rovaniemeltä asti kymmeniä ihmisiä, jotta saadaan nopeasti tönö pystyyn. Eikö voisi hieman järkevöittää aikatauluja niin saataisiin oman kylän väelle töitä pitkäksi aikaa.
Onhan se varmaa että sekin aika vielä tulee, kun huomataan ettei ehkä ollutkaan viisata tehdä kaikkea rahan takia ja pörssikihojen ehdoilla. Silloin se vaan on myöhäistä esim. rantarakentamisen suhteen tai ikimetsien tuhoamisen suhteen. Turvesoilla katuminen on vielä jotenkin onnistunut, ne voidaan aika hyvin vielä ennallistaa, jota kovasti tehdäänkin.
Sen jälkeen kun rantatontti on myyty ja nimet on papereissa, ei ole paljoa enää tehtävissä. Pian paikalla saattaapi olla itänaapureiden omistuksessa oleva mökkikylä trooleineen ja kopterikenttineen.
Kunnan päättäjillä on tietty vastuu, heidän on oltava hyviä tehtävässään, kaikin keinoin tahkottava rahaa, vaikkapa luonnon kustannuksella. Toivottavasti tämän adressin ansiosta suuri taakka vierähtää heidän sydämeltään, heidän huomatessaan mitä hirveätä olivatkaan tekemässä.

Nyrkki on otettava taskusta!!
Vieras

#46 Ihmettelee

07.04.2011 23:34

Inarijärvi näyttää useinpien kirjoittajien mielestä olevan koskematon erämaajärvi. Täytyy kuiten muistaa, että järvi on: Säännöstelyallas, jonka seuraksena katosi järven todellinen rahakala riikasiika. Järveen ajettiin yli kymmenen vuotta tankkiautoilla eteläsuomesta isukaskalojen mukana lohiloisen saastuttamaa vettä, jonka seurauksena alkuperäiset lohikalat kuolivat. Järvestä on tehty Saariselän ja Ivalon jätevesien saostusallas. Järven rannoilla on satoja? asuintaloja, kalastustukikohtia ja lomamökkejä. Järveä on rasitettu jo aivan riittävästi ilman uusia lomakaupunkeja ja taajamia. Kylien lähettyvillä jossa on jo sähköt ja tiet sekä asuintaloja, voisi aivan hyvin vähäinen lomarakentaminen sallia. Ei eletä enää turvemajojen ja traanilamppujen aikaa.
Suojelija
Vieras

#47

08.04.2011 08:23

"Nyrkki on otettava taskusta!!" On pässi ja taitaa olla itselllä oma lehmä ojassa!

Vieras

#48

08.04.2011 08:23

Ihmiset ottakaa kantaa!

Vieras

#49

08.04.2011 08:23

Inarin järven puolesta!
Markku Ahonen, kalastusbiologi, Ivalo
Vieras

#50 Re: Ihmettelee

08.04.2011 08:26

#46: Nyrkki on otettava taskusta!! - Ihmettelee 

 Totta on, että Inarijärveä säännöstellään. Suurin sallittu säännöstelyväli on 2,36 m, mutta nykyisen säännöstelykäytännön mukaan järvi jää kevättalven alimmillakin vedenkorkeuksilla n. 50 cm päähän sallitusta alarajasta.

Inarijärvessä on edelleen riikaa, ammattikalastajien isorysäsaaliista se muodostaa merkittävän osan. Toinen rahakala tällä hetkellä on pohjasiika, mutta myös taimen ja rautu ovat merkittäviä ammattikalastukselle. Inarijärvessä ei ole tavattu Gyrodactylus salaris-lohiloista, ja tällä hetkellä kaloissa on hyvin vähän paljain silmin havaittavia loisia ,kuten haukimatoa tai lokkilapamatoa. Inarin taimenkannoista on hiljattain tehty väitöstutkimus, jonka mukaan kannat ovat säilyneet eriytyneinä, ja Inari on erittäin arvokas alkuperäisten taimenkantojen geenipankki.

Suomen ympäristökeskuksen vedenlaatuluokituksessa Inarijärvi sijoittuu luokkaan 'erinomainen'.