Hälvälän ampumaurheilukeskuksen toiminnan turvaaminen


Vieras

#51

07.08.2015 21:42

Entisenä ammattisotilaana se on velvollisuus.
asukki Hälvälästä

#52

08.08.2015 04:23

En itse harrasta mitään ammuntaan liittyvää mutta tiedän kuinka hyvä paikka Hälvälä on niiden harrastamiseen. En näe mitään järkevää syytä lakkauttaa aluetta joka on toiminut ties kuinka monta vuotta. Meteli ei ainakaan minusta ole hyvä syy koska ei se ainakaan vanhoja asukkaita häiritse ja uusien pitäisi tietää minne ovat muuttaneet...


Vieras

#53

08.08.2015 05:23

Syy allekirjoittaniseen; Jos ampumaradat lakkautetaan Hälvälässä niin alueelle ei jää vastaavaa paikkaa missä ampua laillisesti ja siitä seuraa vaarallisia sijaisampumaratoja jotka ovat hengenvaarallisia ja täysin valvomattomia. Ampujia alueella tulee aina olemaan joten miksi hylätä toimiva järjestely! Odotan Puolustusvoimienkin ottavan voimakkaasti kantaa alueen säilyttämiseen.

Vieras

#54

08.08.2015 07:07

Eri Työ/harrastus tarpeisiin vaativaa toimintaa Ei saa kuihduttaa, varsinkin kun kohde on kaikin puolin toimiva.
Yhteiskuntamme kriisi ja puolustuskoulutukseen monipuolisesti sopivia tiloja olisi järjen vastaista lopettaa.
Sijainti on myös keskeinen ja saavutettavissa monelta suunnalta, hyvän tieverkon kautta.

Vieras

#55

08.08.2015 08:19

Hälvälän ampumarata-alue tarjoaa Suomessa ainutlaatuiset mahdollisuudet ampumaharrastukseen. Vastaavan uuden alueen rakentaminen vaatisi useamman kymmenen miljoonan euron investoinnin ja jos otetaan huomioon alueen lakkauttamista seuraava puhdistamisen vaatimus, niin puhutaan jo sadasta miljoonasta. Puhdistamisesta vastaisi valtio – ei Hollolan kunta.

Kyseessä on kuitenkin rata-alue, jossa on sentään järjestetty maailmanmestaruus- ja muita kansainvälisiä arvokisoja, niin puolustusvoimien kuin siviiliurheilun puolella. Ottaen vielä huomioon, että Hollola perii lasten ja junioreiden jäähallivuoroistakin Päijät-Hämeen korkeimmat maksut, niin onko Hollolan kunnan päämäärä ja tarkoitus leimautua tahallaan maakunnan urheiluvihamielisemmäksi kunnaksi? Ilmeisesti on. Ainoastaan ladut höylätään hiihtäjille, mutta edes pieniä asuinalueiden hiekkapintaisia urheilukenttiä ei edes lanata tai hoideta muutoin, kuin asukkaiden omin toimin.

Ampumaradan osalta pohjimmiltaan on ollut kysymys siitä, että radan melualueelle on kaavoitettu tontteja ja kunta haluaa ne myydä. Kyseessä on pelkästään kunnan lyhyen tähtäimen tulolähteen tavoittelu. Kyseessä ei ole missään nimessä kokonaiskustannuksiin perustuva arviointi siihen nähden, jos Hälvälän korvaajaksi perustettaisiin maakuntaan vastaava kokonaan uusi ampumarata. Ja tulisiko sitä uutta ollenkaan, vaikka luvattaisiin? Viikin ampumaradan lopettaminen Helsingistä on tästä hyvä esimerkki. Ei ole tullut eikä tule. Olisiko siinä edes järkeä lähteä rakentamaan uutta aluetta toimivan radan kehittämisen sijaan? Olisiko radan kehittäminen esimerkiksi meluntorjunnassa halvempaa? Mitäpä jos kunta laittaisikin olemassa olevaan rataan kiinni muutaman myytävän tontin arvon ja tällä saataisiin myytyä virheellisesti kaavoitetut tontit? Onhan se ihme, että Sveitsissä ampumaratoja osataan rakentaa ja tehdä keskelle kaupunkia, mutta ei muka Suomessa. Taidetaan olla toistaidotonta porukkaa.

Ampumarata-alueen rakentaminen on vuosikymmenten ponnistus urheilulajin edistämiseen ja mahdollistamiseen. Suuri osa tästä on tehty talkoina ja Hälvälän osalta puolustusvoimien myötä julkisin valtion (ei Hollolan veronmaksajien) varoin. Järki käteen. Rahat Hälvälän kehittämiseen, eikä typerehtimiseen.
eki204

#56 Re:

08.08.2015 09:21

#55: -  

 Erinomainen kirjoitus...näitä lisää ja Hollolan kunnan päättäjien sähköiseen postiin suoraan. Mikä Hollolan ajattelussa "mättää" kun tämä rata-alue on vuodesta toiseen lopettamisen uhan alla. Aluetta pitäisi kehittää Hollolan kunnan ykköskohteena laajuutensa ja käyttöarvonsa johdosta. Hollolassa ei ymmärretä tämän rata-alueen madhollisuuksia, valitettavasti.


Vieras

#57

08.08.2015 10:27

Ei pidä ajaa urheilua alas.

Vieras

#58

08.08.2015 14:12

Tarvitsemme ampumaratoja harrastustoiminnan jatkumiseksi.
Vanhojen toimivien ratojen lopettaminen on yhteisien varojemme tuhlausta.

Vieras

#59

08.08.2015 15:36

Hälvälän jatkamisen tukemiseksi

Vieras

#60

08.08.2015 16:36

Urheiluammunta on hyvä ihmistä kehittävä harrastus ja sille tarvitaan toimivat puiteet. Tärkein edellytys harrastustoiminnalle on neutraali ja kaikille rekisteröityneillle harrastajille avoin harrastamispaikka, kuten Hälvälä päijät-hämeessä.

Vieras

#61

08.08.2015 21:07

Hälvälään on jo tähän mennessä käytetty veronmaksajien rahoja, niin paljon, ettei sen ylläpitoa ja kehittämistä missään tapauksessa saa keskeyttää.

Vieras

#62

09.08.2015 07:45

Ampumaurheilun, harrastuksen, metsästyksen ja maanpuolustushengen kannalta tärkeää säilyttää.

Vieras

#63

09.08.2015 12:57

Ampumaurheilun harrastamisen puitteet ovat vähenemässä uhkaavasti Puolustusvoimien joukko-osastojen vähenemisestä johtuen, joten jäljellä oleviin ratoihin kannattaa panostaa. Samassa tilanteessa on myös Keuruun ampumarata, jonka ylläpito ja kehittäminen Hälvälän malliin olisi todella suositeltavaa.

Vieras

#64

09.08.2015 15:05

Lapsen lapseni harrastaa ampumahiihtoa ja on jo kilpaillut sm-tasolla 3-4 vuotta. Olisi suuri menetys jos Hälvälä lopetetaan. Nuoret urheilijat menettäävät taas silloin harjoituspaikan. Eikö pitäisi antaa nuorten ja vanhempienkin antaa harrastaa mielilajejaan.

Vieras

#65

09.08.2015 18:56

Ei kaikkea mikä toimii ja on jopa kunnossa.. tarvitse tässä maassa lopettaa... eikä ne siellä millään tykillä ammu....

Vieras

#66

09.08.2015 19:09

Koska ei ole järkeä alkaa siirtää ja rakentaa uutta ampumarataa jo olemassa olevan tilalle.
Rock rock

#67 Oma valinta

09.08.2015 19:59

Elämä on valintoja täynnä.

Se jota ampumarata häiritsee,  voi mielestäni aivan hyvin muuttaa alueelta pois, johonkin niin korpeen (vaikka sen kuuluisan liito-oravan naapuriin), että ei varmasti kukaan ole häiritsemässä ja tuskin aseiden äänet ovat niin paljon vuosien varrella koventuneet että tämä olisi tullut mitenkään yllätyksenä. Eihän teiden varsilla asuvat asukkaatkaan voi alkaa vaatia tien siirtoa sen tähden että se häiritsee. Kyllä se on vaan muutettava pois. Eikös siinä naapurissa asu keskustan kansan edustaja ja ministeri Juha Rehula, käykää häneltä kysymässä kuinka paljon rata häiritsee, vai häiritseekö?

 


Vieras

#68

10.08.2015 07:40

Hyvä että joillakin riittää energiaa taistella hölmöjä lyhytnäköisiä päätöksiä vastaan !!!

Vieras

#69

10.08.2015 09:12

Ei kaikkea hyvää toimintaa saa poistaa Lahden alueelta

Vieras

#70

10.08.2015 09:14

Ampumaharrastusta ja Suomen Armeijan alueita ei saa kaikkia hävittää

Vieras

#71

10.08.2015 11:57

Idioottimaista sulkea yksi suomen parhaista radoista ja maksaa jo investoitujen miljoonien päälle lisää miljoonia, jotta alue saadaan muuhun käyttöön. Antakaa ihmisten harrastaa...
Pertti

#72 Vihreä teollisuus

10.08.2015 14:38

On syntynyt symbioosi ampumaratojen hävittämiselle. Pitäähän virkakoneistolla olla töitä. On miljoonien bisnes lopettaa ampumarata. Ajatelkaa kuinka konsultit ja ympäristötarkastajat hykertelevät työsarkaa. On ennallistamis suunnitelmaa, tärkeätä valvomista ja miljoonien ekokem rekkaralli. Päälle vielä maakaupat ja hyvä mieli kun ympäristö kiittää. Kyllä se kuullaan mihin ampujat siirtyy ja virkakoneisto tarvitsee parin vuoden päästä uuden radan lopettaakseen. Ei muuten pyörät pyöri ja ties vaikka loppuis hommat. Eihän se ketään kiinnosta onko Hälvälän lopettaminen kokonaisuudessa järkevää. Nyt se on saatu päähän lopettaa niin mikään mahti maailmassa ei pysäytä virkakoneistoa.


Vieras

#73

10.08.2015 16:15

Miksi tuhota Suomen ainoa kansaiväliset mitat täyttävä ampumaurheilukeskus.Nyt tulisi miettiä mitä muita liikuntamuotoja se voisi myös palvella..Tulisi ottaa huomioon edelleen Hälvälän luonnonsujeluksellinen merkitys Salpausselkäharjulle.

Vieras

#74

11.08.2015 08:22

Harrastusta kun harrastusta on tuettava eikä hankaloittaa niin kuin nyt on aikomus tehdä
VKT

#75 Häivälää ei jätetä !

11.08.2015 11:27

Ampumaase harrastuksen alasajo ja totaalikieltäminen on aloitettu Suomessa.Erilaisten syiden etsintä on alkanut ympäri Suomen  koskien ampumaratojen lopettamista.Harrastuksen puolestapuhujien joukko on kaventunut poliittisten päättäjien keskuudessa.Poliisiylijohto on unohtunut ,ettei sen velvollisuuksiin kuulu lain säätäminen ja lausuntoautomaattina oleminen.Virheellisiä lausuntoja  ja tulkintoja on tullut liian paljon.Oikaisuja ei taas ollenkaan.Poliisien kuuluu kunnioittaa lakeja ja asetuksia,eikä muokata niitä mieleisekseen. Meitä luvallisten aseiden omistajia on viety kuin "pässiä narussa ". Kun Helvetin Eemelit ampuvat toisiaan singolla Sompasaaressa ,tai tragikoominen tapaus Kuopiossa.Poliisin asekouluttaja joutui lopettamaan pistoolilla astianpesukoneen sen uhkaavan käytöksen takia, poliisien  taukohuoneessan.Häntä tosin rangaistiin viidellätoista päiväsakolla.Näidenkin tapausten jälkeen lehdistö on  vaatiinut aselupaehtojen kiristämistä.

Meidän aseharrastajien täytyy ruveta sanan säilällä vastustamaan päättäjien mielivaltaa.Kyseenalaistamaan aina kielteiset päätökset.Pyytämään ne kirjallisena kysyen mihinkä ne perustuu.

On erittäin hienoa,että tälläinen adressi on pantu alulle.

Häivälän ampumarata ei saa hävitä kartalta !