EI Tyysterniemen kärjen kaavoitukselle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI Tyysterniemen kärjen kaavoitukselle.

Tavallinen kaupunkilainen

#1 Ilmaise kantasi päätöksentekijöille nyt

12.05.2011 10:54

Etelä-Saimaa kirjoittaa jutussaan ..."kaupunkilaiset saavat ilmaista kantansa ennen alueelle tehtävän kaavan lopullista hyväksymistä."

Nyt on aika toimia aktiivisesti, jos haluamme säilyttää tämän ulkoilukeitaan Tyysterniemeen rakennettavien uusien asuntojen asukkaille tai lastenlastemme käyttöön! Päätöksentekijöitä ovat Lappeenrannan kaupungin teknisen lautakunnan jäsenet.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.05.2011 22:56Vieras

#3

16.05.2011 11:17

Kyllä Lappeenrannasta löytyy pakettipeltojakin kaavoitettavaksi.

Vieras

#4

17.05.2011 00:11

me gusta.

Vieras

#5

18.05.2011 18:48

Hei, asumme Tyysterniemessä ja mielestämme nykyiset ulkoilumahdollisuudet rannan yhteydessä ja nykyinen upea rantamaisemointi tulisi ehdottomasti säilyttää. Aluetta ei saa rakentaa liian täyteen.
sw
Vieras

#6 Järjen köyhyyttä!

18.05.2011 19:44

Suunnitelma on täysin älytön ja jatkaa lappeenrantalaista sarjaa, jossa maisemaltaan kaunista kaupunkia on vuosien ajan tehokkaasti pilattu mm. rakentamalla kaiken maailman gallerioita sekä ahtaita ja viihtyvyydeltään ala-arvoisia ASUMISSLUMMEJA.  On järkyttävän väärin ja hyvin lyhytnäköistä, että kaupunkilaisilta viedään viimeisetkin vapaat ja viihtyvyyden kannalta tärkeät ulkoilumaisemat - ja vain parinkymmenen ok-tontin tähden. Niillä rahoilla kaupungin, ei edes kaupunkiyhtiöiden, rahatilanne korjaannu, mutta aiheutettu vahinko on "tavallisten" lappeenrantalaisten viihtyvyyden kannalta korvaamaton.


Vieras

#7 Kunhan vain firmat pärjäävät!

18.05.2011 21:52

Eihän lappeenrantalaisten veronmaksajien viihtyvyydellä
ole mitään merkitystä, kunhan vain tärkeät henkilöt saavat hyviä asuinpaikkoja ja kunnallisten "päättäjien" tukijat eli rakennusfirmat saavat töitä, tuloa ja voittoa.

Vieras

#8

19.05.2011 10:28

Lappeenrannan vetovoima upeana kaupunkina Saimaan rannalla uhkaa hävitä. Ensin pilattiin Pikisaari ja Kariniemi, nytkö on vuorossa Tyysterniemi...
Niille asukkaille, jotka eivät asu rantatontilla, on turvattava rantaulkoilumahdollisuus. Kärjessä olevaa polkua käyttävät  sadat ihmiset nauttiakseen Saimaasta ja puhtaasta ilmasta.
Haluaako kaupunki uusmuuttajien ja vanhojen asukkaiden muuttavan Luumäelle?
Nimim. ahneus pannaan


Vieras

#9 Re:

19.05.2011 10:37


Vieras

#10 Oikein

21.05.2011 11:22

Mielestäni on vähintäänkin kohtuullista kaavoittaa alue asuinkäyttöön. Kaupungin on tarjottava vetovoimaisia tontteja uusien veronmaksajien houkuttelemiseksi. Ei se alue ole mikään privaattipuutarha lähialueen asukeille.

Vieras

#11

21.05.2011 11:54

Lappeenrannassa ollaan tuhoamassa kaikki lähialueitten metsät joko maisemoinnilla tai rakentamisella. Ihmisten pitää lähteä autolla kauemmaksi jos haluaa vielä nauttia aidosta ja koskemattomasta luonnosta. Onko se ilmastollisesti ja viihtyvyyden kannalta järkevää?

Vieras

#12 Ai, että oikein!!!!

21.05.2011 12:49

Joku on näköjään sitä mieltä, että nykyisten asukkaiden viihtyvyydestä ei kannata välittää. Tärkeintä on hänen mielestään aina vain saada uusia veronmaksajia. Onhan uudet veronmaksajat tärkeitä, mutta jos nykyisten veronmaksajien asuinympäristö ja viihtyvystekijät pilataan, niin vanhoja lähtee ja paikalleen jäävät ovat entistäkin tyytymättömiä. Aika kapeaa ajattelua kuvastaa myös luokitella kaupungin yleiset viheralueet, rantakalliot, luontopolut ja metsiköt lähiasukkaiden "privaattipuutarhoiksi". Hyvin asukkaistaan huolehtivissa kaupungeissa tällaisia viheralueita, siis näitä "privaattipuutarhoja", on tasaisin välein joka puolella kaupunkia, jotta mahdollisimman moni pääsee luonnosta nauttimaan eikä tarvitse ketään kadehtia.


Vieras

#13 Tuskinpa päätyvät uusille veronmaksajille

21.05.2011 13:22

Parillakymmenellä ok-tontilla ei kaupungin, ei edes kaupunkiyhtiöiden, taloutta paikata. Kaiken lisäksi uusien varonmaksajien sijaan tontit päätyisivät jo ennestään kaupungissa asuville oikeiden suhteiden avulla. Että se siitä.
Sagner Nipolnud

#14 Re: Ilmaise kantasi päätöksentekijöille nyt

21.05.2011 22:08

Saapi jäädä tulematta sellainen bisneskoijari, joka ei suostu olemaan pilaamatta Saimaan rantoja. Jääköön vaikka Helsinkiin tai Pietariin.


Vieras

#15

21.05.2011 23:07

Hyvä adressi! Pitäähän sitä jotain luontoa olla esissä jossa voi virkistyä.

Vieras

#16

22.05.2011 07:13

Keskustan autottomalle asukkaalle Tyysterniemen kärki on mainio retkikohde, johon pääsee mukavasti polkupyörällä. Emme me mummo-ikäiset jaksa polkea mahdottoman kauas, päästäksemme Saimaan rantaluontoon. Eikö kaupungin pitäisi tukea autotonta liikkumista? Näin ainakin väitetään, kun valitaan vuoden polkupyöräilijöitä yms. Jos hyvät lähellä olevat luontokohteet hävitetään, on se meiltä kaikilta pois - ei vain "privaattiputarhojen" haltijoilta.

Vieras

#17 Rannat virkistyskäytössä

23.05.2011 08:47

Olen vahvasti sitä mieltä, että rannat on jätettävä kaupungin asuntoalueilla asukkaiden virkistyskäyttöön. Meillä on muutamia keskeisiä alueita joita nyt yritetään rahan himossa kaavoittaa, ajattelematta muuta kuin tätä päivää. Huhtiniemen alue on yksi oiva esimerkki siitä. Meillä on kansainvalisestikin mitaten hienoa ja mahtava alue keskellä kaupunkia, jonka merkitys korostuisi tulevaisuudessa. Nyt se rakennetaan yksityiskäyttöön suurelta osin, surullista touhua, ei ajatella nenäänsä pitemälle.
jansku

#18 Just

23.05.2011 15:01

Miksi kaikki rannat pitäisi kaavoittaa taloille??? Entisenä lappeenrantalaisena ja "tyyskäläisenä" arvostan suuresti sitä mahdollisuutta, joka koskematon rantaviiva antaa kaikille kaupunkilaisille. Eihän se ranta ja luonto ole vain lähiasukkaisen käyttöön tarkoitettu. Sinne voi kaikki luonnossa viihtyvät lähteä kävelemään! Tosiaan Kariniemi ja Pikisaari on jo pukattu taloja täyteen, niin voisi Tyysterniemen jättää rauhaan!

Vieras

#19

23.05.2011 20:43

Hei päättäjät! Nyt järki käteen! Ei kaikkea kaunista tarvitse hädissään kaavoittaa ja pilata ihmisien mahdollisuutta päästä kauniin luonnon helmaan. Äly hoi, älä jätä, jos et ole jo jättänyt...

Vieras

#20

23.05.2011 23:52

Säilytetään Lappeenrannan kaunis luonto tuleville sukupolville. Kyllä täältä vielä löytyy rakentamiselle sopivampia alueita.

Vieras

#21

24.05.2011 06:59

Nimenomaan nyt paikka ei ole mikään "privaattipuutarha" (vrt. tilanne kaavoituksen jälkeen!). Polulle voi mennä kuka tahansa mielenrauhaa etsivä hetkeksi kävelemään - tuntuu, kuin olisi pitkällä kaupungista! Ymmärtäkää luonnonrauhan arvo; se ei ole rahalla mitattavissa. Seuraava lista kerätään todellakin ihmisistä, jotka muuttavat luonnon perässä vaikkapa juuri Luumäelle tai Taipalsaarelle, jollei mahdollisuuksia luonnossa kulkemiseen säästetä Lappeenrannassa. Siinä menetetään veronmaksajia varmasti enemmän kuin niitä alueen kaavoituksella saadaan haalittua. Eikö tosiaan missään muualla riitä "vetovoimaisia tontteja"? Uskomatonta.

Vieras

#22

24.05.2011 10:58

Tyysterniemen niemen luonnontilaisuutta edes siinä muodossa kuin se on nyt säilynyt, on ehdottomasti puolustettava. Paitsi paikallisesti Tyysterniemi-Voisalmea ajatellen, myös laajemmin kaupungin asukkaita jatellen tarvitaan lähialueella paikkoja, joissa voi rauhassa liikkua, kuunella hiljaisuutta ja luonnon ääniä sekä seurata vuodenaikojen vaihtuvuuden ihmeellistä leikkiä luonnon keskellä. Alueen kaavoittamisen ja rekentamisen selittäminen kaupungin ilmasto-ohjelman perusteella on naurettavaa: kaupungin puhtaan ilman ja raikkauden vuoksi tarvitaan myös metsiä kaupungin keskellä, säilyttämisen hyöty ilmaston kannalta on varmasti selvästi isompi kuin parinkymmenen omatitalon aiheuttaman liikenteellisen saasteen väheneminen ns. asiointimatkojen lyhenemisen perusteella, millä tiiviimpää lähirakentamista ja alueen kaavoittamista nyt markkinoidaan.
Tyyskän asukas

#23 Tyysterniemi

24.05.2011 11:38

Ehdottomasti ranta ja luonto pitää säilyttää!!!

Vieras

#24 Ei vain ranta vaan myös metsä

24.05.2011 12:38

Tyysterniemen kärjessä on monille kävelymatkan päässä metsä, jossa pääsee rauhoittumaan nykyisen hektiseksi käyneen arjen keskeltä. Kaavamuutos on jättämässä meille muutaman kymmenen metrin rantakaistaleen tonttien ja rannan väliin, mutta viemässä käytännössä koko metsän. Ja jotta tonteilta olisi hyvä järvinäköala, niin tottahan niitä rannankin puita täytyy sitten pistää matalaksi. On siellä sitten hyvä käydä luonnon rauhassa käytännössä toisten takapihoilla!

Vieras

#25 Tervahaudankadulla kannatetaan rakentamista

24.05.2011 22:50

Sunisenselän vastakkaisella rannalla Tervahaudankadulla on ainakin yksi aktiivinen rannantäyttäjä-päättäjä tukemassa Tyysterniemen kärjen kaavoittamista rakentamiselle, niin ei oma pengerretty ranta saa kilpailijoita.