VKS päivystyksen puolesta! Till stöd för jouren på VCS

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VKS päivystyksen puolesta! Till stöd för jouren på VCS.

Heippa!

#151 Re: En allekirjoota


#17: Rosehill - En allekirjoota 

 Siitä vaan...muuta sinne Seinäjoelle, sinunlaisia ei tarvita ja ei ole toivottukaan tääläpäin!


Vieras

Ettei ihmisiä tarvitse kuolla ambulansissa kun hoito on kaukana.
Että saan puhua äidinkielellä kun olen kipeä ja suomenkieli ei luista.
Meillä on jo liikaa kuljetuksia (päästöjä) liian kapeilla ja huonoilla maanteillä. Siinä tärkeimmät.

Vieras

Viimeksi tarvitsimme akuuttihoitoa tänään.
Vasa bo

#154 nimi alle


Sote-esitys ketoo.. Kepu ajattelee vain valtaa.. Kokoomus vain rahaa... Ja että persut ei ajattele mitään.


Vieras

Därför att vi i behöver ha ett sjukhus med full jour, svenskspråkig i vår nejd.

Vieras

Perheeni on kaksikielinen ja minusta on erittäin tärkeää, että kotikaupungissani säilyy ympärivuorokautinen, kaksikielinen päivystys!

Vieras

Till stöd för dygnet runt jour på Vasa Centralsjukhus utan begränsningar och för att få högklassig vård på mitt eget modersmål - svenska! Vi svenskspråkiga finländare skall väl ha rätt till samma kvalitativa vård som finskspråkiga!
Höpö

#158 Re: Re: En allekirjoota


#151: Heippa! - Re: En allekirjoota 

 Asiattomia henkilöitä ei tarvita Seinäjoellakaan.

 


Vieras

Vaasa on vanhan läänin pääkaupunki - kaksikielinen sellainen.

Vieras

Jag vill ge mitt stöd för att Vasa Centralsjukhus i fortsättningen också skall ha dygnet runt jour utan begränsningar och för att jag skall få vara sjuk på mitt eget modersmål, svenska!!!

Vieras

Vaasassa on jo valmiiksi kaksikielinen sairaalan henkiökunta.

Vieras

varför skriver ni inte på svenska så man förstår vad ni menar ? Det är väl OK nu då ni skrivit att den är "allekirjoitettu", det är just därför att vi är så många som inte behärskar finska som vi MÅSTE FÅ HA Vasa Centralsjukhus med full jour !

Vieras

Tänker främst på alla svenskspråkiga! Vi har ett fint sjukhus i Vasa o vill inte mista våra specialister! När är detta "slutmanglat"? Vad kostar alla dessa möten?

Vieras

Centern har åter myglat in en bredsida mot gamla Vasa län och ger sig knappast förrän Seinäjoki är länshuvudstad och alla tjänstemän svurit ed med två fingrar på partiboken. Vad kan vi göra för att motarbeta dessa maktgalna planer?

Tampereelta nääs

#165 Epäilys


valitettavasti nyt ei kielipolitiikka vaikuta vaan asukasmäärät. Seinäjoki on remontoinut lähes koko sairaalan ja uusi y-talo on suunniteltu että samasta tilasta saa terveyskeskus palvelut ja erikoissairaala palvelut. Lisäksi vaasalla on vaikeuksia saada lääkäreitä ja nyt kun TAYS kieltäytyi antamasta lääkäri opiskelijoita Vaasaan ei ole muuta vaihtoehtoa kuin supistaa palveluita joita ei voida tarjota. Irtautuminen Tampereen alueesta ja siirtyminen Turkuun taisi olla kohtalokas virhe.

lukiolainen

#166 Re: sitten


#48: -  

 ehkä kannattaa alkaa opetella virkamies ruotsi ja ei suomen opiskelustakaan haittaa ole.

DP

#167 Ex vaasalainen


Vaasan ongelmana on lääkäri pula ja Turusta ei montakaan tule Vaasaan, ainoastaan täältä päin kotoisin olevat voi ehkä tulla mutta monesti myös raha ratkaisee. Eikä sitä tiedä mitä lopulta tulee muuttumaan alue yhdistämisiä vai mitä? Joten olisiko ensin odotettava sitä tarkempaa tietoa ja sitten kerätä nimiä?  


Vieras

#168 Re: juuei


#125: -  

 suomi on kaksikielinen maa joten jos suomea puhuvilta edellytetään aina ruotsinkieltä niin sama se on toisinpäin et kannattaa opetella suomea jos ei vielä ole aloittanut ! Monet täällä on sanonut että on eri murteita, niin jotka ei ole ruotsia joten voidaanko sitä edes laskea ruotsiksi ja mielestäni monet kunnat on laimin lyönyt törkeästi suomen kielen opetuksen kun on kuntia joissa monet ei ymmärrä suomea saati puhuu suomea! 

Eikä tässä enää kielisyys ja RKP auta, kun on pula lääkäreistä ja asukas määrä on liian pieni niin siksi Vaasasta karsitaan

Ex tamperelainen

#169 Re: Ex vaasalainen


#167: DP - Ex vaasalainen 

Luuletko todella että Tampereelta kukaan täyspäinen ihminen muuttaisi Seinäjoelle vaikka aseella uhattaisiin? Seinäjoella ei ole mitään, ei edes järveä, ihmisistä, luonnosta tai kulttuurielämästä puhumattakaan. Vaasa on sentään kansainvälinen kaupunki ja väkiluvultaankin noin kaksi kertaa Seinäjoen keskustaajaman kokoinen. Käy siellä omin silmin katsomassa jos et muuten usko, Seinäjoen keskustaajama on ihan uskomaton autio parakkikylä. Mikäli Mustasaari vihdoin suostuisi yhdistymään osaksi Vaasaa osoittaisivat myös viralliset väestötilastot selvät tosiasiat.

 

Sairaanhoitopiirin päätös kuljettaa erityispotilaat TYKSiin oli potilaille valitettava, mutta tilapäinen ratkaisu TAYSin hinnoittelupolitiikkaan. En ymmärrä miksi muka vaasalaisena kannat moisesta tuollaista kaunaa, Turku tarvitsi ja halusi pohjanmaalaisia potilaita, Tampere ei. 

 

Sitten kun tiedot on lyöty lukkoon kepun karvaisia käsiä on ihan turha yrittää vääntää kassakirstusta irti, vaikka olenkin hidas hämäläinen ymmärrän sentään minäkin että aika toimia on nyt eikä huomenna.


Vieras

För att bevara sjukhusets status
Jari Laurila
Vieras

#171 Deliberatiivinen demokratia


En hetkeäkään ole uskonut että Vaasalasiet ryhtyisivät synnyttämään Seinäjoella. En siihenkään hetkeäkään usko että jäisimme tänne ilman päivystyksiä. Adressi oli helppo allekirjoittaa muitta mutkitta. Minusta muutosvaiheiden kaikkia juttuja ei pidä ottaa heti niin vakavissaan. Lähinnä aprillipilan tapainen asia että päivystys ja synnytykset Vaasasta Seinäjoelle muuttaisivat. Muutosvaiheessa luodaan tai syntyy "hallittu kaaos" ja jutut voivat olla hurjia ja epärationaalisiakin. Hyvä aina jos kaaos hallitaan. On ollut tärkeätä että kansa ymmärtää taloudellisen tilanteemme. Ajat että vaaleissa luvataan jatkuvia etuja joita keskuskassa maksaa on ohi toistaiseksi, ja joudumme purkamaan jotakin siitä mitä Nokian aikana ja vahvan talouden vuosina saavutimme. Kun kansa on muutosvaiheen edessä, ottaa aikaa ennenkuin ennakkoluulot muuttuvat tiedoksi -aika jolloin ns. deliberatiivinen demokratia muovaa kansalaisten mielipiteitä niin että on tietoakin, eikä vain annakkoluuloja. Aika että järjestetään erilaisia paneeleja ja muita keskusteluja ja asiantuntoijoiden tiedotusta, -aika jossa päätöksentekijät miettivät. Kansan tahto muitta mutkitta on vahvasti ennakkoluuloinen aina ellei ensin ole pitkää vaihetta deliberatiiviselle demokratialle jossa tietoa jaetaan, ennakkoluulot poistuvat. Eduskunta on se filtteri joka sitten käsittelee lainsäädäntöjä, ja viimeistään siellä valiokunnissa valmistellaan lain syntyä tiedon metodissa, niin että eduskunnalla on päätöksenteossa tietoa, ja päätös perustuu faktatietoon ja asiantuntijoiden arviointienkin avulla. Professionaalinen tieto kannattaa käyttää hyväksi. Lisäksi maassamme on iso määrä erilaisia etujärjestöjä.


Vieras

För att trygga vården på mitt eget modersmål

Vieras

kyseinen artikkeli on oikealla asialla!

Vieras

Perustuslaki jo määrää meille terveyshuollon , miksi sitä heikennetään . Siksi allekirjoitin.

Vieras

Vcs är ett mycket välfungerande tvåspråkigt sjukhus med överkomliga avstånd för sina patienter, varför förstöra det? Är det inte för patienternas väl förnyelsen ska göras?

Kommentoi adressia