Adressi Virtain kyläkoulujen lakkauttamista vastaan

Samuel

#1 Lisätietoa kehityssuunnitelmasta

11.05.2011 23:54

Adressissa mainittu FCG Finnish Consulting Group Oy:n laatima Virtain koulutoimen kehityssuunnitelma v. 2012-2020 on liitteineen luettavissa ja ladattavissa alla olevan linkin kautta. Tiedostot ovat PDF muodossa.

http://www.virrat.fi/2812/

Vieras

#2

12.05.2011 17:29

Niitä on muuteski vähän ja sivukylilki on lapsii

Vieras

#3

13.05.2011 18:05

Virtain keskustan koulu on aivan liian pieni kaikille oppilaille! sivukoulujen lopettamisen takia jouduttaisiin rakentamaan uudet koulut keskustaan.. järkeä?
ei hyvä idea!

#4 Re: Lisätietoa kehityssuunnitelmasta

13.05.2011 18:06


Vieras

#5

13.05.2011 20:28

ei ole tainneet herrat miettiä kuinka pitkiä koulupäiviä sivukylien lapsille tulee kun ne joutuu keskustan kouluun!!! järjen käyttö on sallittua!!
sivusta seurannut virtolainen

#6

15.05.2011 18:10

koulujen menoista muka säästetään kukaan ei laske kuinka paljon vuodessa kuluu lasten kuljetuksiin keskustaan onko sitä kukaan edes miettinyt? Lyhyen tähtäimen typeriää säästöjä vaan haetaan eikä pitkäaikaisten kustannusten laskemista ole edes harkittu. Sitten vielä keskustaan pitäisi rakentaa uusi koulurakennus kuka sen maksaa? entäs uudet opettajat? mihin sijoitetaan esikoululaiset? kylälle? niin pienten lasten esikoulupäivistä vasta rankkoja tuleekin... eipä lapsia ajatella koskaan rahan kiilto silmissä vaan on ja keskustan "kohennukseen" käytetyt rahat olis voinu käyttää paremminkin uusi keskusta maksaa vuosittain hirveät summat kun aina jonkun pitää kiviä koputella kiinni takaisin ja sitten lapsilta otetaan koulut pois. Ei sitten mitään järkeä virtain touhussa....

Vieras

#7

15.05.2011 19:23

Jospa kokeiltaisiin lakkauttaa Rantatien koulu ja kuljettaa lapset keskustasta sivukylille. Vastustus on siinä tapauksessa mittavaa...

Vieras

#8 Re:

15.05.2011 21:10

oon miettinyt aivan samaa että ois kiva nähdä ne laskelmat mikä säästö siitä loppujen lopuksi tulisi kun vähennetään koulunylläpito kululuista, sivukylältä keskustaan syntyvät kuljetuskustannukset? Ja veikkaan että kyllä siellä keskustan ala-asteella on opettajia liiankin kanssa, mutta ei oo enää opettajille opetettavia lapsia!

Vieras

#9

24.05.2011 20:45

Virtain kaupungin laajuus ja vesistöjen halkoma maasto ovat erityisolosuhteita, joiden vuoksi ei ole mahdollista ilman kohtuutonta haittaa lapsille pitäytyä yhden koulun mallissa. Kyläkoulut ovat välttämättömiä ja myöskin lempeämpiä kasvupaikkoja laadusta tinkimättä. Panostuksia opetus vaatii aina, jos hyvää tasoa halutaan.
Milona S

#10 Millä tahansa tähtäimellä ajatellen

20.06.2011 09:02

..kyläkoulujen olemassaolo on suora ehto sille, että kylille saadaan hankittua lisää asukkaita. Mitä paremmin pienessäkin kylässä palvelut on keskitetty esim. kyläkoulun yhteyteen, sitä parempaa mainosta se on ulkopuolisille. Osoittaa hienoa aktiivisuutta sekä kyläläisiltä, että myös kunnalta tukea sellaista toimintaa. Turvallisuudentunne on eräs tärkeimmistä seikoista mitä voimme maaseudulla tarjota uusille asukkaille.
On myös olemassa pelottavahko ilmiö, joka on palaamassa muinaisuudesta takaisin: lasten kotiopetus, jossa vanhemmat tai toinen vanhemmista opettaa lapsia kotioloissa. Mielipiteeni asiasta on pehmennyt sittemmin, kun puntaroidaan kahta ääripäätä eli pienten lasten kohtuuttoman pitkiä esikoulu-/koulupäiviä ja sitä onko vanhemmilla kunnollisia lähtökohtia ja mahdollisuuksia kotiopetuksen järjestämiseen. Tai entäpä suppeampi yhteisöllisyys, jossa ryhmä vanhempia yksinkertaisesti ostaa opettajan palvelut lapsilleen järjestäen opetuksen kotioloissa, mutta taaten opetuksen sisällöllisesti korkean tason. Vaihtoehtoja siis löytyy, mutta ne vaativat jo valmiiksi kiireisiltä nykypäivän vanhemmilta entistä suurempia ponnistuksia lasten tulevaisuuden eteen.
Miksi siis kuormittaa perheyhteisöjä enempää, jos kunnan tarkoitus on pitää asukkaansa elinvoimaisina ja tuottavina yksilöinä? Jos lapsesta asti päivien pituus on kellonympäri ja ylikin, niin odotukset tulevaisuuden virtoilaisista tuottavista ja energisistä yhteisön jäsenistä ei voi olla kovin korkealla.
Virtain Koulut
Adressin tekijä

#11 Hyviä uutisia

22.06.2011 05:38

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan maanantaina 20.6.2011 talousarvioraamin yhteydessä mm. seuraavaa:

"Kouluverkon tarkastelua ei ole syytä käynnistää, ellei koulun oppilasmäärä (mukaan lukien esioppilaat) laske pysyvästi alle 20 oppilaan."

Hyväksytty äänin 25-2, vastaan Pentti Tikkanen ja Aimo Mäkinen.

Vieras

#12

27.06.2011 21:06

mä olen aina ajatellut muuttavani kotikylääni takaisin, sitten kun perhettä alan hankkimaan.. ilman kyläkoulua harkitsisin asiaa kyl uudemman kerran..