Jatkuvasta koulukiusaamisesta määräaikainen erotus

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.11.2015 17:42Vieras

#2

29.11.2015 14:22

Koulukiusaaminen pitää saada kokonaan ja lopullisesti kitkettyä.

Vieras

#3

30.11.2015 17:10

Hyvä asia joka pureutuu kiusaamiseen koska opettajat ja päättäjät eivät saa aikaiseksi minkäänlaista päätöstä!

Vieras

#4

01.12.2015 10:20

Kasvattakaa vanhemmat lapsianne, älkääkä panostako koko eläämäänne paasaamalla toreilla ja turuilla, kuinka pahasti maailman asiat ovat ja miten surkeita ne muiden lapset ovat.

Vieras

#5

01.12.2015 17:07

Jos kaikki suomalaiset lukisivat Suomen kuvalehden artikkeli valkoisesta raivosta, niin meillä olisi 5 milj allekirjoitusta tässä adressissa! Artikkeli ilmestyi aivan hiljattain, olisikohn ollut tämän kuun alkupuolella.

Vieras

#6

04.12.2015 02:27

Oma lapseni ynnä pari muuta olivat koulukiusattuja pitkän ajan ennenkö asialle pystyttiin tekemään mitään. Se on väärin ja miksi tarvitsisi kenenkään kärsiä siintä. Jos oma lapseni kiusaisi ja ei välittäisi varoituksista niin samalla tavalla haluaisin että hänet erotetaan jotta ymmärtäisi asian vakavuuden.

Vieras

#7

06.12.2015 22:26

Minua itseäni on aikoinaan kiusattu kouluss,a joten koin asian olevan sydäntä lähellä. Ja minun mielestäni kiusaamiseen pitäisi puuttua paremmin.

Vieras

#8

08.12.2015 09:13

Kiusaajat pitää saada kuriin.

Vieras

#9

09.12.2015 13:18

Muistan itsekkin koulu kiusaamisen vielä näin vanhempana!
Koulukiusaamisen uhri

#10

09.12.2015 16:24

On se vain niin väärin. Itsekin olin vielä muutama vuosi takaperin koulukiusaamisen uhri...


Vieras

#11

10.12.2015 02:17

Olen itse ollut koulukiusattu. On väärin, että tällaisissa pitkittyneissä koulukiusaustapauksissa nimenomaan uhri on se joka joutuu jäämään pois, lintsaamaan tai pahimmillaan vaihtamaan koulua. Kiusaajat ovat ne jotka pärjäävät ja heidän itsetuntonsa kasvaa niin, että heistä voi tulla vaikka ministereitä. Luokkien dynamiikka voisi muuttua suotuisammaksi, kun tällaine toimenpide olisi mahdollinen. Kiusaaminen on henkinen sairaus. Sitä pitää hoitaa, jos kohta uhriakin. Erotuksen aikana täytyisi taata psykiatrinen tuki kiusatulle, jotta päästäisiin tämän sairauden ytimeen.
Itse olen kärsinyt kiusaamisen ja siitä seuranneen yksinjäämistaipumuksen seurauksista koko ikäni. Taistelen edelleen vakavien itsetunto-ongelmien kanssa 53-vuotiaana homoseksuaalina pätkätyöläisenä pienessä yksiössä, vaikka olen oman alani huippuammattilainen. Ehdotus erottamisesta tulisi tutkia uudesta perspektiivistä.
Olen itse opetusalan ammattilainen.

Vieras

#12

10.12.2015 12:39

Poikani kiusaataan (potkivat,lyövät,haukuvat ja sylkivät) jo kolme kuukautta,mutta kiusaajien kanssa vaan keskustellaan asiasta.He pyytävät anteeksi ja kiusaminen jatkuu.Mahdotonta meininkiä!!!Pyysin heidän vanhempiensa kanssa tapaamista,mutta opettajat ja rehtori eivät suostuu antamaan heidän yhteystietoja tai järjestää tapaamista.Poika on vasta 7v. ja ei enää uskoo, että aikuisia pystyvät auttamaan häntä, luottamus aikuisiin meni :((
Huhhei

#13 Koulukiusaajien vanhemmat myös ääneen!

10.12.2015 14:36

Täällä voisi joku koulukiusaaja ja koulukiusaajan vanhempikin avata sanaisen arkkunsa, olla esillä tilanteisiin ajautumisien syistä ym. Tasan tietävät oman kakaransa tekosista mutta kuten yleensä, oma lapsihan ei kiusaa. On vanhempien vastuulla kasvattaa lapsi ajatrelemaan kultaisen säännön mukaan. 


Vieras

#14 Re:

10.12.2015 19:40

#5: -  

 

 

Laita sinne Suomen Kuvalehteen ja muuallekkin  linkki tähän adressiin,  että tulisi vähän tunnettavuutta lisää!

 Yksi hyvä keino muille suosituille adressi-sivuille  suora linkki tänne.


Vieras

#15

11.12.2015 14:29

Erittäin tarpeellinen. Kiusaaminen on yhteiskuntamme syöpä, joka pilaa monen nuoren loppuelämän. Mm mielenterveysongelmat moninkertaistuvat. Moni herkkä lahjakkuus syrjäytyy. Kiusaaminen pilaa myös lapsen perheen elämän. Tällaisessa yhteiskunnassako haluamme elää? Kiusaaminen on poliisiasia. Pieni Suomemme tarvitsee kaikkien jäsentensä osallistumisen.
Näin alkavan kiusaamistilanteen, jonka kaverit lopettivat alkuunsa. He tuomitsivat sen myös sanallisesti. - Tällaista toimintaa lisää!

Vieras

#16 Re:

11.12.2015 14:40

#12: -  

 Hei, ota yhteyttä poliisiin. Pieni lapsi tuskin siihen pystyy, mutta vanhempi kyllä. Lapsesi näkee, että puolustat häntä. Yhdellä koululla näin poliisin ilmoituksen kiusaamisen nollatoleranssista.

Mielestäni se on hyvä mahdollisuus. Usein on turhaa saada kiusaajien vanhempia puuttumaan asiaan. Paljon mahdollista, että ovat itsekin olleet kiusaajia ja ovat antaneet lapselleen aivan väärän mallin. - Jos lapsi opetetaan hyökkäämään, häntä ei ehkä uskalleta kiusata - voi olla heidän tunnuslauseensa. - Amerikassa on tutkittu, että moni yritysjohtaja on taustaltaan koulukiusaaja. Eli toisten alistaminen ja vallankäyttö on opittu jo lapsena!!


Vieras

#17

12.12.2015 00:02

Miksi aina kiusauksen kohde on se, joka joutuu lähtemään, vaihtamaan toiseen kouluun eikä kiusaajalle yleensä tapahdu mitään? Ei ihme, että touhu ei lopu, koska se hiljaisesti hyväksytään tällä rangaistuksettomalla mentaliteetilla. Määräaikainen erotus on vähintä, mitä kiusaajalle voi rangaistuksena langettaa.
Kovaotteinen vanhempi

#18 Re:

13.12.2015 14:35

#12: -  

 Heti tutkintapyyntö poliisille. Koska kyseessä on koulukiusaaminen ja alaikäiset asianosaisia poliisi siirtää sen sosiaaliviranomaiselle ja asia lähtee siitä eteenpäin. Itse olen käynyt lapseni kohdalla saman tien. Koulu ei toiminut vaan piiloutui pykäliensä taaksen. Halusivat näin välttää ikävän asian käsittelyn. Se kertoo vain koulun toimen ja viranhaltioijden vastuunpaosta, koska koulu on velvollinen järjestmänään turvallisen ja oppimista tukevan ympäristön ja näin se ei tee. Vastuuntuntoinen henkilökunta pystyy halutessaan saamaan kiusaajat kuriin ja keinoina voi koulu käyttää määräaikaista erottamista ym. Kohdallamme kiusaaja vanhempineen ei uskaltanut tulla tapaamisiin vedoten milloin mihinkin jne. Lupasin tulla henkilökohtaisesti kiusaajan ovelle ja järjestää keskustelun tarvittaessa. Yks kaks kiusaaja vaihtoikin koulua. Lapseni koulumotivaatio ja koko luokan ryhmädynamiikka parani huomattavasti.

Ruotsista kannattaisi ottaa selkeä ja hyvä malli. Sieläl kiusaajat joutuvat vaihtamaan koulua eli heidät erotetaan joko määräaikaisesti tai pysyvästi. On vanhempien asia sitten toimia yhteistyössä koulutoimen kanssa. Suomi on todella nk. puussa apinan asteella näiden asioiden hoidossa. Tällaista ei pidä sietää ja yhteiskunnanlla on velvollisuus hoitaa asia niinkauan kuin on oppivelvollisuuslaki, joka pakottaa lapsen koulunkäyntiin.

 

kaamos

#19

14.12.2015 13:39

Suomessa kiusaamisen UHRI joutuu usein vaihtamaan koulua, jolloin mm. koulumatka voi kasvaa huomattavasti. Olisi hyvä jos yleinen käytäntö olisi, että kiusaaja onkin se, joka potkaistaan muualle opiskelemaan. Esim. bussilla kulkien koulumatka helposti venyy puolta tuntiakin pidemmäksi yhteen suuntaan kuin ennen. Tämän seurauksen kuuluisi tulla automaatisesti sille, joka ei osaa tai pysty omaa kiusaamistaan muuten lopettamaan. 

Määräaikaisen erottamisen ei tarvi tarkoittaa edes, että lapsi on tuon ajan käymättä koulua. Hänet voidaan siirtää seuraavaksi lähinnä olevaan kouluun kokeilemaa millaista on uudessa ryhmässä, jossa muut tuntevat toisensa mutta hän ei ketään.


Vieras

#20 Re:

15.12.2015 16:35

#12: -  

 Hei,

 

Tuen itse valtakunnallista Koulurauhaa-lehden ylläpitämää koulukiusattujen auttavaa puhelinnumeroa, johon voivat koulukiusatut sekä heidän vanhemmat soittaa ja pyytää apua. Toimittavat paikalle vaikka poliisin, ellei muu auta.

Auttava puhelin: 044-7044004


Vieras

#21

31.12.2015 19:22

Koska olen itse ollur kiusattu. Eikä kouluissa tehdä mitään kiusaamisen eteen. Jos jotain tehdään se on kiusattu joka joutuu kärsimään vain lisää.

Vieras

#22

06.01.2016 15:50

Ei ole oikein , että useimmiten kiusattu joutuu vaihtamaan koulua!!!
Muurahainen nro 20785638

#23

12.01.2016 23:48

Ei erottamista vaan lisää läksyjä kiusaajille. Erottaminen antaa vain 'coolin' imagon kiusaajalle, lisäläksyt taas vähentävät kiusaamisaikaa. 

Toisaalta, lievä kiusaaminen kuuluu lapsuuteen ja valmistaa lasta aikuisuuteen, jossa sitä kiusaamista esiintyy kaikkialla. Ja aikuiskiusaamiseen on hyvin vaikea vaikuttaa mitenkään (vrt. byrokraattien käytös), ja silloin tarvitaan pitkää pinnaa. Minäkin opin monta vastamenetelmää kun minua kiusattiin koulussa, ja silloin se loppui aika nopeasti.


Vieras

#24

17.01.2016 15:59

Mielestäni ja kokemukseni mukaan kiusaaminen saadaan kyllä kuriin, jos koulussa on kiusaamiselle nollatoleranssi. Kokemukseni mukaan ja mielestäni niin kauan kun kiusaamista suvaitaan, niin niin kauan se myös jatkuu. Mielestäni kun säännöt ovat selvät kaikille, niin silloin ei ole mitään epäselvyyttä kenellekkään saako kiusata vai ei ja kaikki tietävät kiusaamisen seuraukset. Kokemukseni mukaan nollatoleranssilla saatiin aikaiseksi kaikille koululaisille koulurauha ja opiskelurauha. Kannatan myös sitä, että vartijoita olisi töissä kouluissa oppilaiden ja opettajienkin turvana.

 


Vieras

#25

19.01.2016 16:47

Koulu kuri on aivan surkeata. Kiusaajat jatkavat kiusaamistaan vuoresta toiseen,eikä kukaan tunnu voivan asialle mitään.Suomalaiset nuoret käyttäytyvät huonosti.