Muuramen Sykkeen toiminta uhattuna

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Muuramen Sykkeen toiminta uhattuna.


Vieras

#26 Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

20.05.2011 10:04

#25: Talkootyöläinen - Sykkeen toiminta uhattuna... 

 Oletko varma että muissa seuroissa homma pyörii täysin talkoovoimin eikä mitään palkkioita nosteta? Ja muilla seuroilla ohjaajat tekevät työnsä ilmaiseksi? Syke on vielä nuori urheiluseura, joten erilaisten kilpailujen järjestäminen ei ole vielä voinut olla ajankohtaista. Ja ilmeisesti Sykettä ei ole tuettu rahallisesti yhtä hyvin kuin muita seuroja. Missä seurassa minä sitten jumppaan jos Sykkeen aikuisten tunnit lopetetaan? Kaikilla ei ole mahdollisuus ostaa kausikortteja eikä ajella iltaisin Jyväskylään liikkumaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.05.2011 10:17



Vieras

#28 Liikuntaa läpi elämän

20.05.2011 10:27

#25: Talkootyöläinen - Sykkeen toiminta uhattuna...

Toivoisin, että myös Muuramessa olisi mahdollista erilaisten urheiluseurojen toimia rinnakkain ja nauttia ansaitsemaansa arvostusta. Jokaisella seuralla on omat kohderyhmänsä, toimintamallinsa ja tavoitteensa, jotka eroavat toisistaan jo lajien erilaisuudenkin takia. Voimistelu eri muodoissaan on perinteisesti elämänkaarilaji, joka parhaillaan voi jatkua aktiivisena harrastamisena läpi elämän, myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Syke on tullut nopeasti ja innokkaasti mukaan Muuramen seurasektorille tarjoten laadukasta harrastetoimintaa kuntalaisille.  Muuramelaisena olen ollut onnellinen siitä, että täälläkin on vihdoin aloittanut aktiivinen Voimisteluliiton jäsenseura. Rohkeutta on nuorelta seuralta osoittanut osa-aikaisen toiminnanjohtajan palkkaaminen hallituksen ja muiden vapaaehtoistoimijoiden tueksi. Tämä on Suomessa täysin normaali ja hyväksyttävä suuntaus entistä laadukkaamman ja suunnitelmallisemman seuratoiminnan mahdollistamiseksi.

Hienoa, että asioista käydään aktiivista keskustelua. Seuratoiminta ja liikunta ovat ilmeisesti monen sydäntä lähellä. Kuntalaisena odottaisin, että kunnan ja urheiluseurojen kesken voitaisiin avoimesti keskustella seuratoiminnan edellytyksistä. Eiköhän salivuorojen väärinkäytösten kaltaiset ongelmat saada ratkaistua jotenkin järkevämmin, kuin aktiivisesti toimivia seuroja laskuttamalla.

Seppo Lahtinen
Vieras

#29 Sykkeen itkemisestä

20.05.2011 11:46

Olen toiminut urheiluelämässä reilut 50 vuotta, joista Muuramen Voimistelu-ja urheiluseura Yrityksen sihteerinä 40 vuotta.Muuramen Yritykseen tämä päätös vaikuttaa 15 000 euroa viime hallikauden vuorojen mukaan.Seurassamme ei voida irtisanoa toiminnanjohtajaa,josta saataisiin säästöjä hallimaksuihin kun meillä ei ole vielä sellaista ollut.Seuramme mittaluvut ovat varmaan eri luokkaa kuin Sykkeen, vuositasolla lähes satatuhatta euroa.Yrityksen hallituksen pitää osata ratkaista tämän summan säästäminen. Kun on kyse urheiluseurasta, niin nuoret ja kilpaurheilijat ovat etusijalla , joiden harjoitus ja valmennus tulee taata vuoroja vähentämättä. Niinsanotuille harrasteurheilijoille seura ei pysty vuoroja anomaan enää entiseen malliin, joten mielestäni heidän tulee osallistua itsekin hallimaksuihin.Lisäksi hallituksen pitää miettiä uusia varanhankintakeinoja.Ne aikuiset harrastajat,jotka seurassa eivät osallistu kilpaurheiluun ovat nyt samalla viivalla muiden kuntalaisten kanssa maksujen kanssa.


Vieras

#30

20.05.2011 12:51

Toivoisin myös perusteita miksi maksun pitäisi olla Muuramessa roimasti suurempi kuin muissa lähialueen kaupungeissa ja kunnissa? Miksi byrokratiaa halutaan lisätä? Mihin tällä oikeasti pyritään?? Kuinka paljon niitä salien väärinkäytöksiä on oikein ollut? Kovin hatarin perustein tehty päätös joka ei tuo mitään positiivista mainosta Muuramen kunnalle.
PEK

#31 Hullun hommaa

20.05.2011 14:32

Muuramella on ollut erittäin hyvä maine yrittäjystävällisenä kuntana, jossa palvelut pelaavat. Nyt tällä päätöksellä kunta sahaa kyllä omaa nilkkaansa. Rahallisesti kunta ei luultavasti tule nettoamaan paljonkaan, varsinkin jos seuroja tullaan kompensaationa tukemaan suoralla rahallisella tuella enemmän. Kunta ei pysty ikinä itse järjestämään sitä toimintaa, jota eri seurat tällä hetkellä ylläpitävät.

Päätöksen perustelut olivat erittäin oudot. Jos jotkut seurat käyttävät etua "väärin" niin miksi siitä pitää rankaista kaikkia? Liikunnalla, kuten kaikella kansalaistoiminnalla, on niin pitkäkantoiset positiiviset vaikutukset, että toivoisin, että kunta pohtii päätöstä uudestaan.

Vieras

#32 Hullun hommaa

20.05.2011 15:07

Muurame on yrittäjäyställinen kunta.Mutta urheiluseura ei ole yritys, vaikka tässä tapauksessa Syke nimenomaan koittaa toimia kuin yritykset mutta ei ole valmis kuitenkaan minkäänklaisiin kustannuksiin. Kaikki pitäisi tulla valmiina.
Eikös toiminnanjohtajan tehtävä ole miettiä mistä sitä hilloa kerätään. Ja lautakunnan päätöksessähän nimenomaan mainitaan myös urheiluseurojen avustukset. Ei muuta kun avustusta hakemaan.Lopettakaa se akkamainen kitinä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.05.2011 15:10


naisvoimistelua since 1950

#34 Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

20.05.2011 16:30

#25: Talkootyöläinen - Sykkeen toiminta uhattuna... 

 Talkootyöläiselle tiedoksi, että naisvoimisteluseurat ovat Suomen ensimmäisiä urheiluseuroja. Suomen voimisteluliiton alaiset seurat toimivat kaikki valtakunnallisesti samanlaisin periaattein. Kirjoittaja ei taida tuntea suomalaista urheiluseurakulttuuria kuin Muuramen laajuudelta. Asiaan voi perehtyä tutustumalla mm. moniin lisensiaattitöihin asiasta. Verottaja on todennut Sykkeen voimisteluseuran yleishyödylliseksi yhdistykseksi niin kuin muutkin voimisteluseurat Suomessa, talkootyöläisen ei sitä tarvitse tehdä. Voimisteluseuroissa tehdään yhtälailla talkootyötä kuin missä tahansa urheiluseurassa. Muut seurat maksavat ohjaajakorvauksensa koulutuksin sekä matkakorvauksin. Ohjaajien nimellisillä pienillä korvauksilla kukaan ei voimistelua tai tanssia valmenna. Suosittelen perehtyneisyyttä verottajan määräyksiin. Keski-Suomen liikunta puolestaan ohjeistaa tämän kokoiselle voimisteluseuralle kaksi työntekijää. Perehdy asiaan!

 

Iloitse toisenkin onnesta

#35 Re: Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

20.05.2011 16:35

#34: naisvoimistelua since 1950 - Re: Sykkeen toiminta uhattuna... 

 Muurame ei verottajan yli kävele. 70 % Suomen kunnissa on naisvoimisteluseurat, jotka toimivat samoin periaattein. Tämä on takapajula, jossa naisvoimistelukulttuuri on uusi. Tutustukaapa aiheeseen ja lopettakaa kateellinen pihinä.

Ilolla yhdessä

#36 Re: Re: Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

20.05.2011 16:41

#35: Iloitse toisenkin onnesta - Re: Re: Sykkeen toiminta uhattuna... 

 Kyllä tässä kateus paistaa takana. Syke ei ole bisnes. Syke on tavallinen suomalainen naisvoimisteluseura, jonka kateelliset haluavat rinnastaa nyt yrityskilpailijaksi. Tämä ei valitettavastiSuomen LAINSÄÄDÄNNÖN puitteissa ole mahdollista. Muistakaa, toisten lyttyyn painaminen ei lisää omaa menestystä!

Lady

#37 Re: Re: Re: Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

20.05.2011 16:49

#36: Ilolla yhdessä - Re: Re: Re: Sykkeen toiminta uhattuna... 

Täällä on aina tehty tietyllä mallilla ja blaa blaa.....naisvoimisteluko ei mahdu? On jo aika tuulettaa kunnan menoa... Miehet jyrää. Tulkaahan ukot nauttimaan voimistelun riemusta!

tanssija

#38 TALKOOTYÖSTÄ

20.05.2011 18:02

 

Voi elämän kevät talkootyöläinen! Kuinka moni vanhemmista oikeasti pystyisi taidoiltansa valmentamaan joukkuevoimistelua, breaktanssia tai kilpatanssia? Kyse on kulttuurien ja lajien erilaisuudesta. Aloita valmennusura ja opiskele ensin lajia 10 vuotta.

Talkoolainen myös

#39 Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

20.05.2011 18:15

#25: Talkootyöläinen - Sykkeen toiminta uhattuna...

Totta talkootyöläinen. Asukaslautakunnan teki siis myös päätöksen, että alle 18v salivuorot ovat ilmaisia. Ei siis voi sanoa, etteikö kunta tukisi lasten ja nuorten mahdollisuutta maksuttomaan liikkumiseen. Täytyy olla kiitollinen tästä asiasta. Ei nykypäivänä enää mitään tahdo saada maksutta. Aivan naurattaa kuinka suurreellisesti asia on tuotu esiin "sykkeen toiminta UHATTUNA" kysehän on aikuisten ryhmien salivuorojen maksuista. Miksi siis lopettaa lasten ryhmiä!!!Huh-huh

yhteistyötä

#40 Re: Re: Sykkeen toiminta uhattuna...

20.05.2011 19:59

#39: Talkoolainen myös - Re: Sykkeen toiminta uhattuna... 

 Talkoolainen myös; lasten ja nuorten kilpailutoiminta, esiintymispuvut ja valmentajat eivät ole ilmaisia. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olettepa kateellista porukkaa! Ymmärrätkö yhtään, että joukkuevoimistelua ja tanssia ei voi kuka tahansa valmentaa?

futis ja säbä

#41 Re: Sykkeen itkemisestä

20.05.2011 21:08

#29: Seppo Lahtinen - Sykkeen itkemisestä 

 Onpas rumaa kielenkäyttöä tuo "itkeminen".Me talkootyötä urheiluseuroissa tekevät miehet IHAILEMME Sykkeen naisia. Olette kauniita, rohkeita, lahjakkaita ja tuuletatte hyvin muuramelaisia ukkokerhoja. Jatkakaa samaan malliin tytöt! Tarvitsemme kulttuurin murrosta. Oli jo aikakin.

Vastuuta

#42 Ajatuksia keskustelusta

20.05.2011 22:27

Lajien vertailu ei ole helppoa. Monesti seuroilla ja lajeilla seurojen sisällä ainakin seuraavat asiat eroavat: toiminta-ajatus vai pitäiskö sanoa joidenkin seurojen kohdalla aate, aikuisjäsenten suhteellinen määrä, historia ja seuran ikä, ulkona järjestettävän harjoittelun määrä, ohjaajilta vaadittava osaaminen, kilpaurheilu toiminta jne. Siis tämä tie ei taida johtaa mihinkään...
Toki Sykkeenkin on mietittä vielä läpi kaikki tulojen ansainta vaihtoehdot, mutta perusongelmaa se ei ratkaise, sillä ei näitä addresseja heppoisin perustein lähdetä temään.
Mitä luulette, miksi Seppo Lahtinen provosoitui käyttämään termiä "itkeminen"?
Jotenkin näen tämän reaktiona paineen kasvamisestä virheellisen päätöksen tehneiden henkilöiden ympärillä. Ystäviä on puolustettava ja varsinkin kannattavia!
Nyt on alkanut näyttää siltä, että perinteisesti pientä ihmistä puolustavat puolueet kuten SDP ja vasemmistoliitto ovat jo niin ryvettyneitä ja oikealla, että yksittäinen yhdistys näyttää pystyvän ajamaan enemmän pienen ihmisen asiaa.
Jos kunnan linja oikeasti olisi sama kuin Seppo Lahtisen, niin eikös se jatkossa mene sitten näin:
Muuramessa suvaitaan sellaiset uudet seurat, joissa ei makseta ohjaajan palkkioita ja seuran sisällä ei saa työllistää ketään vakituisesti seuran koosta riippumatta eli kaikki pitää tehdä vain ja ainoastaan talkootöinä. Toinen vaihtoehto lienee perustaa kaupallinen yritys, joka tosin on suositeltavaa, koska silloin saa erikoissuojeluksen "vääristävää" kilpailua vastaan.
Melko rajaavaa ja saattaa herättää hieman ihmetystä Muuramen rajojen ulkopuolella ja antaa myös hieman erilaista Muurame -kuvaa mihin on totuttu.
Kopioidaanko suoraan Muuramen kotisivuille? Tällainen Muurameko me halutaan? Täytyy sanoa, että uutena Muuramelaisena kuva Muuramesta on muuttunut rajusti viimeisen kuukauden sisällä. Toivoisin kunnan poliitikkojen ottavan nyt oikeasti tämän asian hoitoonsa, koska ilman poliitikkojen vastuunkantoa ei ole muuta mahdollisuutta, kuin käsitellä tämä asian valtakunnan medioissa ja Muurame -kuva kärsii rajusti.

Näinkö

#43 Iltalehden otsikko?

20.05.2011 22:44

Muurame - Suomen kalleimmat palloilusali maksut aikuisille?


Vieras

#44 Huh huh..

21.05.2011 11:39

Mielenkiintoista seurata tätä kirjoittelua. Kyllähän Syke on hyvää työtä tehnyt. Ei sitä käy kiistäminen. Mutta tuntuu oudolle, että näin nuori yhdistys lähtee paukuttelemaan henkseleitään asenteella Meille kaikki ja heti! Muuramessa on lukuisia muitakin liikuntaa järjestävää tahoa, niin lasten kuin aikuistenkin ja kyse on tasapuolisesta kohtelusta kaikkia kohtaan, ei Sykkeen toiminnan alas painamista. Onhan meillä myös uusi laajentunut liikuntakeskus, joka ei varmasti ole saanut sellaisia tukia kunnasta kuin Syke. Kyllä minunkin mielestäni aikuiset ihmiset voivat ohjatusta liikunnasta jotain maksaa!

Vieras

#45 Re: Huh huh..

21.05.2011 12:15

#44: - Huh huh..

Nyt on hyvä muistaa että Syke ja liikuntakeskus painivat aivan eri sarjoissa. Syke on liikuntaseura ja mainitsemasi liikuntakeskus on yritys! Syke on saanut kunnalta, kuten kaikki muutkin muuramelaiset urheiluseurat, tähän asti koulujen salit ilmaiseksi käyttöönsä. Ei tämä asia siis kosketa pelkästään Sykettä, he vain ovat ottaneet asian rohkeasti esille. Ja tämä salien maksuttomuus on ollut urheiluseuroille tärkeä tuki kunnan puolelta, siitä kunnalle kiitos. Lisäksi Muuramen kunta on kuulemma tukenut Sykettä vuonna 2010 sadalla eurolla ja tänä vuonna 50 eurolla! Että näin. Minä en halua asettua kenenkään puolelle, eikä sitä varsinkaan saisi tehdä kunta. Kunnan pitäisi olla puolueeton näissä  asioissa! Olisi sekin törkeää jos kunta tukisi yrittäjää enemmän kuin perinteisiä urheiluseuroja. Toivoisin tähän asiaan vastinetta päättäjiltä ja todelliset syyt olisi kaivettava esiin. Mielestäni Syke on tehnyt hyvää työtä joka ei ole keneltäkään muulta seuralta tai yritykseltä pois. Kyllä tämän kokoiseen kuntaan pitää mahtua useampi seura/yritys tarjoamaan liikuntapalveluja. Tsemppiä Syke!


Vieras

#46

21.05.2011 13:19

Kyllä kunta on nyt oikeilla jäljillä. Kaikille alle 18 v. on nyt salimaksut ilmaisia. Pääsemme täällä sivukylilläkin liikuttamaan lapsiamme sisätiloissa, kun ei täällä sitä urheiluseuratoimintaa ole. Kauan odotettu päätös. Kiitos asukaspalvelulautakunnalle. Tässä Sykkeen huumassa on luultavasti tällainenkin asia jäänyt huomioimatta. Nuoria on tuettava. Aikuiset maksakoot liikuntaharrastuksensa itse.
Syke

#47 Re: ............

21.05.2011 13:32

#46: -

Myöskin aikuisissa on vähävaraisia, joille sopii Sykkeen edulliset tunnit. Vai onko niin, että vain varakkaat saavat nauttia liikunnasta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.05.2011 14:05


YRITTÄJÄ

#49 Re: Huh huh..

21.05.2011 15:19

#44: - Huh huh.. 

 No sehän tästä vielä puuttuisi, että KUNTA ALKAISI TUKEMAAN YRITYKSIÄ eli YKSITYISIÄ LIIKUNTAKESKUKSIA. Tämäpä taitaa olla Suomen  laissakin kyllä kielletty. Eipä oo meikäläinen eikä moni muu saanut kunnalta helpotuksia omaan yritystoimintaan. HALOO ?!!!!

ei aina kannata itkeä

#50 Re: Sykkeen itkemisestä

21.05.2011 17:11

#29: Seppo Lahtinen - Sykkeen itkemisestä

Hyvä Seppo Lahtinen. Olisin kiitollinen ja jos oikein ymmärsin Muuramen Yritys olisi valmis ottamaan vastuulleen nämä lapsiryhmät. Sekä tarjoamaan yhtä kattavan kokonaisuuden kuin Muuramen Syke. 100 vuotiaalle seuralle nämä eivät liene ongelma. Jos vielä pystytään järjestämään lastenryhmien viikolla ja viikonloppuisin tapahtuva toiminta talkootyönä ohjaajien ja tarvittavien järjestelyjen puolesta, emme korotuksia lasten harrastusmaksuihin tarvitse. Lisäksi yritys voisi järjestää niille kuntalaisille, jotka eivät voi käyttää yksityisten kuntokeskusten palveluita yhtä hyvät mahdollisuudet liikkua kuin syke. Kuitenkin samalta viivalta kuntokeskusten kanssa eli maksamalla vuoroista. Nämä kuitenkin kunta päätöksessään lupaa kierrättää tukina takaisin.