Muuramen Sykkeen toiminta uhattuna

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Muuramen Sykkeen toiminta uhattuna.

Asiallisella linjalla

#51 Asiat riitelevät ei ihmiset

21.05.2011 19:24

Keskustelu täällä on saanut ikäviä sävyjä. Tuntuu, että Syke ottaa tämän salimaksuasian liian henkilökohtaisesti. Salimaksuista on puhuttu päättäjien keskuudessa jo kymmenen vuotta. Ei tämä mikään uusi asia ole, eikä varmasti kohdistettu mitenkään Sykkeen toimintaa kohtaan vaan koskettaa meitä kaikkia aikuisliikkujia. On hyvä muistaa, että salien käytöstä tulee myös kuluja. Lasten ja nuorten liikkuminen on edelleen ilmaista!
Ja jättäkääpäs yksityinen kuntosali nyt tämän ruotimisen ulkopuolelle. Eihän se ole tätä päätöstä tehnyt. Kyllä tässä kunnassa on tilaa/mahdollisuuksia kaikille liikuttajille/liikkujille. Mitään seuraa ei varmasti tarvitse tämän vuoksi lakkauttaa, toimintaa voi kai vähän järkevöittää.

Vieras

#52 Laadukasta toimintaa???

21.05.2011 19:48

Työväenopisto järjesti meille keski-ikäisille todella ihanaa jumppaa kerran viikossa. Sitten kunta meni antamaan vuoron Sykkeelle. Mitä tapahtui: hinta pomsahti pilviin ja ohjaus ala-arvoista. Me äänestimme jaloillamme. Olemme kuulleet huhuja, että tämä vuoro palautettaisiin entiselleen. Pitäisipä kunta nyt siitä huolen.
Äimistynyt

#53 Re:

21.05.2011 20:24

#46: -

Kyllä kunnan on järkevää tukea aikuistenkin liikkumista, jumppaamista ja voimistelua. En voi ymmärtää miksi pelkästään lapsia ja nuoria pitää tukea? Aikuisetkin ovat tärkeitä. Kunta säästää varmasti terveydenhuoltokustannuksissa, jos aikuisia saadaan liikkumaan koulutettujen hyvien ohjaajien avulla - kuten Sykkeessä.  Ei kaikilla aikuisilla ole edellytyksiä maksaa kalliita maksuja!!!!

Hyvin vanhanaikaista ajattelua täällä Muuramessa, miten urheiluseurat toimivat. Kummallista, että muualla Sykkeen tyyppiset voivat toimia ilman ongelmia. Kyse ei ole huumasta vaan nykyajasta.


Vieras

#54 Re: Laadukasta toimintaa???

21.05.2011 20:39

#52: - Laadukasta toimintaa???

Niin juuri. Eikö työväenopisto voisi järjestää näitä jumppia. Ei tarvittaisi näitä verenimijä seuroja laskuttamaan. Lisäksi ohjaajia varmasti löytyisi talkoohengellä.


Vieras

#55

21.05.2011 21:08

Olen kauttarantain kuullut, että liikuntamaksuista käydään keskustelua täällä netissä. Käyn pelaamassa sulkapalloa:200€ vuosimaksu, lisäksi käymme kaveriporukassa joskus pelaamassa sählyä, 1,50 €/henkilö kerta, kaveriporukassa myös urheilukentällä leikkimielisessä kisassa.Ukokentät ovat ilmaisia, olemme jopa saaneet avaimen varastoon, että saamme tarvittavat välineet, kun henkilökuntaa ei ole viikonloppuna paikalla.Todella ystävällistä toimintaa. Olen muualta muuttanut Muurameen ja kummastelen tätä yksipuolista näkemystä liikunta-asioihin.Tutustukaa, mitä muissa kunnissa ihan oikeasti maksut ovat.

Vieras

#56 Re: Re: Laadukasta toimintaa???

21.05.2011 21:37

#54: - Re: Laadukasta toimintaa???

Tämä alkaa mennä jo kauas alkuperäisestä aiheesta, mutta seuroja puolustaakseni kommenttina kuitenkin, että kansalaisopistojen hinnat ovat huippualhaiset valtion suuren taloudellisen tuen ansiosta. Opistonkaan rahat tuskin riittävät useiden ryhmien toteuttamiseen pienellä paikkakunnalla. Turha lähteä vertailemaan opistoja, seuroja tai yksityisiä toimijoita aikuisten harrasteliikunnassa. Kyllä liikkujia riittää jokaiselle. Yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Hyvä että on vaihtoehtoja. Ja jos mieluisaa ohjausta löytyy talkoovoimin, niin mikä estää järjestämästä jumppaa ihan itse? Kansalaisopistojen ohjaajat ainakin ovat tottuneet kohtuulliseen rahapalkkaan ja kilometrikorvauksiin.


Vieras

#57 Re: Laadukasta toimintaa???

21.05.2011 21:51

#52: - Laadukasta toimintaa???

Olen käynyt monilla Sykkeen tunneilla ja ne ovat kaikkea muuta kuin ala-arvoisia.

liikkuja

#58 Re: Laadukasta toimintaa???

21.05.2011 22:06

#52: - Laadukasta toimintaa???

Muuramen Sykkeen tunnit ovat erittäin laadukkaita ja hyviä. Ohjaajat ovat koulutetettuja ja eritasoisille liikkujille löytyy vaihtoehtoja.  Erilaisia aikuisten liikuttajia tarvitaan kunnassa!


Vieras

#59 Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa???

21.05.2011 22:36

#56: - Re: Re: Laadukasta toimintaa??? 

Mikä tässä lähtee pois alkuperäisestä aiheesta. Sekö, että alkaa tulla muitakin mielipiteitä., kuin Sykkeen? Laaja-alaista keskustelua pitää olla.


Vieras

#60 Re: Asiat riitelevät ei ihmiset

21.05.2011 23:08

#51: Asiallisella linjalla - Asiat riitelevät ei ihmiset

Kyllä seuratoiminta pitää lakkauttaa, jos sitä ei koeta kokonaisuudessaan tarpeelliseksi kunnassa. Seuraa ei pyöritetä samalla ajatuksella kuin bisnestä (jos jokin ei tuota voittoa se lakkautetaan) ajatuksella. Tämä koskee niin aikuisten kuin lapsien ryhmiä.  Jos toiminta ilman tukia tappiollista se kannattaa lopettaa.  Jos kunta vastustaa ja lisää budjettiinne kuluksi n.5000,- ei Kannata jos ollaan alijäämässä muutenkin. Palkat pitää kuitenkin pystyä maksamaan niin toiminnanjohtajalle kuin ohjaajille. Kokouspalkkiot hallitukselta pois (jos maksettu).

 

 

 


Vieras

#61 Re: Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa???

21.05.2011 23:15

#59: - Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa???

Kyllä ilman muuta kaikki kommentit keskustelussa ovat mielenkiintoista ja uusia näkökulmia antavia. Yhdistelmä seuratoiminta ja verenimeminen on minulle uutena muuramelaisena aivan uusi =) Muistakaa sielä Sykkeessä, että nettikeskusteluun päätyy aina kärkkäimmät kommentit. Kyllä monet varmasti arvostavat kuntalaisten hyvinvoinnin eteen tekemäänne työtä.

Alkuperäisellä tarkoituksella viittasin siihen, että adressin aloittaneet epäilevät asukaspalveluiden lautakunnan perusteita salivuoromaksupäätökselle. Onko salivuorojen väärinkäytöksistä järkevää laskuttaa aktiivisesti toimivia seuroja?

sivukyläläinen

#62 Kaikki seurat toimikoon

23.05.2011 09:17

Kaikki liikuntaseurat ovat kannattava sijoitus. Ei voi vetää rajaa harjoitetaanko kilpailutoimintaa vai harrastellaanko vaan hyvinvoinnin hyväksi. Liikuntatilojen käyttökulut voidaan varmaankin laskea ja jyvittää kunnallisverolla katettavaksi. Jos korotusta tulee, kaikki maksaa, eikö se ole tasapuolista?
Johanna Pitkälä, Muuramen Syke ry

#63 Kunnan vuosiavustukset liikuntaseuroille

23.05.2011 15:19

Huomiona haluan vielä lisätä, että Muuramessa liikuntaseurojen vuosiavustukset myönnetään kalenterivuoden lopulla. Viime vuonna Sykkeelle maksettiin uuden aloittavan seuran starttiraha 100 e, täysin perustellusti. Toukokuussa maksettiin seuroille puolet edellisenä vuonna maksetun tuen määrästä ja siitä syystä Sykkeen saama tuki oli nyt toukokuussa 50 e. Varsinainen tukipäätös tämän vuoden tukieuroista tulee marras-joulukuussa ja haluamme uskoa Sykkeessä, että olemme tänä vuonna samalla lähtöviivalla muiden muuramelaisten liikuntaseurojen kanssa.
Kuusitien kummitus

#64 Samasta pussista

23.05.2011 20:26

Samasta pussista ne menee perheessä aikuisten ja lasten harrastusmaksut. Eikö siis aikuisen maksun korotus muka vaikuta lainkaan käytettävissä olevaan rahamäärään? Jostain on siis luovuttava - luopuuko äiti tai isä omasta liikkumisestaan hyvässä seurassa lastensa hyväksi?
KK

#65 Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa???

23.05.2011 20:28

#56: - Re: Re: Laadukasta toimintaa???

Hyvä pointti tuo kansalaisopistojen tuki!

Vm-72

#66 Re: Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa???

24.05.2011 15:52

#65: KK - Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa??? 

 Kannattaa todella tutustua Sykkeen kaikkiin ohjattuihin tunteihin. Ohjaajat ovat koulutettuja, tunnit ovat pullollaan porukkaa ja ohjaajat vetävät erittäin laadukkaita tunteja. Kiitos teille Sykeläiset.

Han

#67 Re: Re: Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa???

24.05.2011 15:58

#66: Vm-72 - Re: Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa??? 

 Sykkeen kevätnäytökseen pystyi kuka tahansa kuntalainen tulla seuraaman, kuinka laadukasta toimintaa seura järjestää. Upea näytös lahjakkaine ohjaajineen, ei voi kun hattua nostaa. Antakaa noiden vanhojen akkojen mielipiteiden olla, kaikki pitäisi järjestää niin kuin 100 vuotta on kunnassa totuttu tekemään. Ihanaa tuuletusta Syke! Jee jee. Nähdään tunneilla.

hallituksen jäsen

#68 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa???

24.05.2011 16:02

#67: Han - Re: Re: Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa??? 

 Hallituksen kokouskulut pois-tiedoksi; Syke ei maksa hallituksen jäsenille kokouskuluja vaan jokainen tekee talkootyötä seuran ja kuntalaisten yhteiseksi hyväksi. Kannattaa muistaa, että isossa seurassa talkootyötä riittää. Tervetuloa mukaan pirteään ja nuorekkaaseen porukkaan liikuttamaan kuntalaisia :)

LL

#69 Sykkeellä on laadukkaat tunnit

24.05.2011 17:12

#68: hallituksen jäsen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laadukasta toimintaa??? 

 Vai ohjaus ala-arvoista? Tervetuloa tutustumaan esimerkiksi Sari Oksasen upeisiin riemukkaisiin tanssitunteihin. Hän on lahjakas ja sydämellinen ohjaaja. Jos joku tunti ei itsellesi sopinut, kokeile toista.

lets dance

#70 Huippu tunteja

27.05.2011 08:44

Tulkaapa tosiaan sykkeen zumbaan, tai bailatino tai summerjam tunnille. Tunnit ovat mahtavia, hiki lentää, nauru raikaa, ja hyvä mieli valtaa kehon! Turha höpöttää tuntien huonosta laadusta, sit taitaa omassa kunnossa olla vikaa :)


Vieras

#71

30.05.2011 12:20

Liikuntaan suunnattu tuli tulee kunnalle moninkertaiseksi takaisin. Olisipa Muuramessakin päättäjiä, jotka oivaltavat ennaltaehkäisevän liikunnan ja kuntoilun merkityksen. Jos ei, niin päätös tulee tosi kalliiksi ei vain taloudellisesti tai henkisesti vaan myös sosiaalisesti. Se tappaa vapaaehtoistyön vähitellen.Sääli.

Vieras

#72 yksi jumppaaja

04.06.2011 16:29

On todella sääli, jos Sykkeen toiminta loppuu! Syke tarjoaa monipuolista liikuntaa kaikenikäisille, hyvät ohjaajat ja kohtuu hinta (joka passaa myös näin pienempi tuloiselle). Ja järjestääkö mikään muu seura tai kunta lapsille muuta kuin perinteisiä lentopalloa, koripalloa jne. niitä mitenkään väheksymättä. On kuitenkin hyvä että lapsille on vaihtoehtoja omassa kunnassa.