Kehitysvammaisia käytetään hyväksi työelämässä


Vieras

#1

17.06.2011 20:05

Tähän asiaan on ehdottomasti puututtava. On hävytöntä, että ns. hyvinvointivaltiossa on orjatyöläisiä. Hyväksikäytettyjä kehitysvammaisia, joista kaikki eivät osaa pitää elämää kohtelustaan.

Vieras

#2

18.06.2011 07:05

ainahan käytetään hyväksi jos ei satu löytymään puolesta puhujia. pieni raha heille tuntuu isolta kun ei ole muuten käyttövaroja paljoakaan. tuntuu mukavalta että edes jossain ryhmässä mukana. ovat erittäin tunnollisia ja hyviä työntekijöitä. ikävä että tämäkin asia pilataan tuollaisella.
Luoja mitä koohellusta

#3 Eläkkeellä olevat

18.06.2011 09:12

Tuo raha on eläkkeen päälle tulevaa rahaa, eli toimeentuloon pikkuinen lisä. Työt loppuvat hyvinkin nopeasti, mikäli lähdetään maksamaan palkkaa veroineen, sosiaaliturvamaksuineen, silloin ei riitä että on tunnollinen "pöytien pyyhkijä" Älkää nyt pilatko tätä työnteon iloa näiltä kahdeltatatuhannelta.

Vieras

#4 Re: Eläkkeellä olevat

18.06.2011 10:19

#3: Luoja mitä koohellusta - Eläkkeellä olevat

Ei tarkoitus ole pilata kenenkään työiloa, vaan saada palkkaa, sitä voi saada eläkkeen verran ilman, että verottaja on siinä kimpussa. Se olisi tavoite, ei 100-200 euroa jonka nämä avotöissä olevat itsekin tiedostavat, on toki onnellisessa asemissa olevia jotka saavat palkkaa juuri tuon eläkkeen verran ja ovat erittäin tyytyväisiä.

Toisekseen esim työkeskuksessa olevat, jotka saavat aivan nimellsitä (palkkaa) työsuusrahaa, kun saisi edes sen ruokarahan pois, (kaikissa kunnissa se ei ole käytössä )

Vielä missä on työterveydenhuolto? sekä avotyöntekijöiltä ja työkeskuksissa olevilta, jos työkeskuksissa kävisi sairaanhoitaja säännöllisesti huomattaisiin varmaan esim, verenpaineet , sokerit jne nopeammin, he itse näitä oireita tuskin edes havaitsevat.

Liisa

#5 Re:

18.06.2011 10:58

#1: -  

Ehdottomasti heille on maksettava vähintään 85% alan palkkauksesta.  Se summahan maksetaan niille jotka tukityöllistetään ja joita myös käytetään hyväksi työmarkkinoilla. Lisäksi moni työnantaja katsoo kaikkien tukityössä, työelämävalmennuksessa tai kuntouttavassa työtoiminnassa olevien olevan alempaa kastia joiden oikeuksia ei tarvitse huomioida juuri lainkaan. Kun ihminen kerran tekee ihan oikeaa työtä ei tuollaisen työosuusrahan maksamista tule sallia, sillä se asettaa työntekijän eriarvoiseen asemaan muihin työntekijöihin nähden. Kyseessä on törkeä rakenteellinen ja asenteellinen syrjintä. Lisäksi pelkän työosuusrahan maksaminen loukkaa sekä suomen perustuslakia että YK:n ihmisoikeusjulistusta.....ketään ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan......ketään ei saa orjuuttaa....jokaisella on oikeus hankkia elantonsa itse valitsemallaan työllä jne. Lisäksi se rikkoo YK:n antamaa vammaisten oikeuksien julistusta jonka suomikin on hyväksynyt.


Vieras

#6 Re:

18.06.2011 11:16

#2: -  

 8€ /pv, ei eläkkeen lisäksi tee ketään onnelliseksi. Heillä olisi oikeus tienata 600£/ kk, siksi tästä meteliä nyt pidetään. He ovat orjatyöläisiä. Lyhyitä työsuhteita ymmärrän, että tuntee itsensä tarpeelliseksi, mutta 14 vuotta. Lisäksi he maksavat mahdolliset matkat ja ruokansa, että repikää siitä.

Jaana

#7 Terveydellä ei ole hintalappua

18.06.2011 17:34

Käykää allekirjoittamassa myös adressi paremman terveydenhuollon puolesta. Tämähän koskee erityisesti myös vammaisia, niin nuoria kuin vanhojakin.
http://www.adressit.com/terveydella_ei_ole_hintalappua

Vieras

#8

19.06.2011 21:43

Kehitysvammaisille oikeutta. KYLLÄ JA KUNNOLLA !!!!!

Vieras

#9

19.06.2011 22:41

Tärkeän asian puolesta on perustettu adressi!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.06.2011 12:14



Vieras

#11

20.06.2011 13:00

Lisäisin toivelistalle sen, että tästäkin työstä kertyisi lomaa - siis niiltäkin viideltä viikolta vuoden aikana jolloin ei työssä käydä, saisivat nämä työntekijät palkkansa aivan niin kuin kaikki muutkin. Lomarahoista puhumattakaan.

Vieras

#12 Re:

20.06.2011 13:40

#1: -  

   Allekirjoitin tämän adressin todella mielelläni. Olen ollut aikoinaan kuntouttavassa työtoiminnassa ja hieman palkkatyössäkin samassa työpaikassa kehitysvammaisten kanssa. Vaikkei minunkaan palkallani/päivärahallani kunnolla elänyt,niin kehitysvammaisten saama raha oli pohjanoteeraus. Ja kaikkea ylläpitää tietojeni mukaan yhäkin säätiö,nehän ei kai maksa verojakaan? Itse olen "vain" elämän varrella invaliditeetin saanut (joutunut saamaan), mutta kehitysvammaisten asia on silti kaikkein tärkein.Ovathan he suoranaista orjatyövoimaa. Muutaman kolikon palkkaa voisi sanoa ilmaiseksi!


Vieras

#13

20.06.2011 14:53

Hyvä asia.
jarmo vilponen

#14 Iso vääryys - toinen saa ja 'ehkä tuntee auttavansakin'?

20.06.2011 16:19

Näihin vanhoihin jäänteisiin liittyy sellaset 'vanhat luulotkin', että työnantaja auttaa kehitysvammaista ja tavallaan tietenkin siltä osaltaan 'auttaa', että vammainen tuntee usein kuuluvansa yhteisöön ja asian taustalla on 'tarpeellisuuden tunne' - 'kun käyn oikein töissäkin'!?
Kyllä kai ainakin 20 euroa pitäisi jäädä käteen ja sittenkin uskoisin kehitysvammaisen keskimäärin olevan talolle tuottava, en tosin tunne kokonaisuutta ja asioissa onkin varmaan monta osakokonaisuutta ja erilaisia työpaikkakohtaisia tuottavuus/tyytyväisyys/valvonta ja ohjattavuus- ym. kysymyksiä?
Kyllä korjattavaa on kokonaisuudessa, pahalta tuntuu!

 


Vieras

#15

20.06.2011 19:13

Hyvän ja tärkeän asian adressin allekirjoitan aina!

Vieras

#16

20.06.2011 22:07

Pohjoismainen hyvinvointivaltioko?

Vieras

#17

20.06.2011 23:09

Tämä työ maksaa useimmiten työnantajalle enemmän kuin mitä työntekijä panoksellaan tuottaa. Eli tarjotaan "virkistystoimintaa" ja taskurahaakin saa. En näe asiassa ongelmaa.

Vieras

#18

21.06.2011 08:47

Puhutaan skandiavisesta demokratista, mutta kaukana ollaan esim Tanskan ja Ruotsin tilasta tällä sektorilla! Hävettää olla suomalainen! Rahat löytyisivät varmaan jostain muusta tähdettömämmästä.
Pirkitta

#19

21.06.2011 10:08

Sattui tässä taannoin, kun ilmoitin eräälle avotyöntekijälle, että soitan hänelle sitten, eräästä tulevasta tapahtumasta, tähän hän vastasi- Niin mutta mulla on puhelin kiinni, en mä työajalla voi jutella, teen töitä!
Monellako on puhelin kiinni töpaikallaan???????????
Juha Keltti

#20 KÖYHILLE JA KÖYHIEN YSTÄVILLE

21.06.2011 10:13

Tämä asia kuuluisi aivan oman edunkin vuoksi SAK:lle ja muille ay-järjestöille, koska kaikki halpa- ja orjatyö heikentää työntekijöiden asemaa.

Suosittelen myös adressia www.adressit.com/heti_koyhysvajetta_poistamaan. Myös työttömyyskassojen ulkopuolella olevia työttömyys- ym. "etuuksia" nauttivien asian pitäisi olla ammattiyhdistysliikkeelle tärkeä. Kassaan liittymisen edut ovat aivan selvät mutta kunnioitus liittoja kohtaan saisi kasvaa, kunhan ne sen ansaitsevat solidaarisella asenteella heikoimmassa asemassa olevia työttömiä kohtaan. Vaan mitä SAK ym. vaativat SATA -komiteassa ja tekivät sen aikana, arkkipiispan köyhyystyöryhmässä ja muuten?

Pitää koota meidän köyhien yhteisrintama ja siihen myös "köyhien ystäviä", etenkin huonoimmassa asemassa olevien puolestapuhujiksi. Muuten, tärkeitä ajatuksia on esittänyt Ilkka Taipale ns. kerpussa eli köyhyydentorjuntaehdotusten koosteessa sosialidemokraattiselle puolueelle.

Kehitysvammaisten ja eräiden muidenkin ryhmien kohdalla herää myös kysymys, rikotaanko kansainvälisen työjärjestön ILO:n pakkotyön kieltäviä sopimuksia. Myös Euroopan ihmisoikeussopimuksen 4 artikla tulee äkkipäätä mieleen. Kenties ihmisoikeus- tai ay-juristeilla olisi alustavia mielipiteitä?

Vieras

#21

21.06.2011 13:30

surkeaa, surkeaa... Kunnat ja valtio ovat tässäkin mukana aivan varmasti. Yritykset ja organisaatiot puhuvat arvoista ja tässä on lopputulos. TÄMÄ RIISTO JA TÖRKEYS PITÄÄ NYT LOPETTAA!!! TYÖSTÄ PITÄÄ MAKSAA PALKKA!!!
arto kukkonen
pieksämäki

#22 jep se on viriketoiminnan nimellä tehtyä työtä

21.06.2011 14:10

Nykyään tahtoo olla, tai on ollut jo jonkun vuoden saneerauksen alla vammaistyöpajat kun eivät tuota tarpeeksi voittoa. Helppo siitä on sitten vetää juttua, kuinka moni vajaakuntoinen tahtoo töihin, tai 75% porukasta ei tee muuta kuin juo. Keinotekoista potaskaa kuten kaikki muukin "eliitin" aikaansaannokset. Olihan se joskus aika, jolloin oikeasta työstä maksettiin oikea palkka, oikealla rahalla. Niitä töitä ei ole eikä tule kun ne vietiin Eesttiin, Puolaan ja viimeksi Kiinaan, eikä se ainakaan halvemmaksi ole tullut.

Vieras

#23

21.06.2011 17:37

minusta on väärin että yriteen hyötyä kehitysvammasten kustannuksella ja maksetaan vaan pientä palkkaa ja pidetään huono arvoisempana..
Pirkitta

#24 Nyt ei anneta periksi ystävät

21.06.2011 22:05

Kehitysvammaisilla on samat oikeudet kuin kenellä tahansa, oikeus onneen, avioliittoon- rakkauteen, iloon -suruun, murheisiinkin.
Kehitysvammaisilla on myös samat velvoitteet kuin muillakin, apteekki-lääkkeet, vuokra, sähkölasku, ruoka maksaa samalla lailla.
Kehitysvammaisilla täytyy olla myös itsemäärämisoikeus, haluta tehdä työtä, tuntea iloa tehdystä työstä palakan merkeissä, harrastaa (millä rahalla)
Kehitysvammaisuus voi koska tahansa koskettaa sinua tai minua, kuten mikä muut tahansa sairaus, se on ajateltava sairautena muiden sairauksien seassa
Kehitysvammaisuus ei tee ihmistä yhtään huonommaksi kuin joku muu, ehkä heillä vielä on tuota empatiaa enemmän huoli kaverista ja ystävistä:=)

Vieras

#25

22.06.2011 21:02

ASIAA!!!
kahden kehitysvammaisenn isä.