HY:n varhaiskasvatuksen maisteriohjelma sisäänotto 2017


Vieras

#1

14.05.2016 07:37

Varhaiskasvatus on tärkeä osa lasten oppimispolkua ja tarvitsee parhaan mahdollisen opetuksen.
40 vuotta alalla

#2

15.05.2016 07:22

eihän tässä ole mitään järkeä! kuka sitä varhaiskasvatusta kehittää jos ei oo porukkaa? miĥin ne hallituksen myöntämät rahat käytetään? ja kuka on vastuussa?

 


Vieras

#3

15.05.2016 09:58

Varhaiskasvatus luo pohjan koko elämälle.

Vieras

#4

16.05.2016 14:41

Varhaiskasvatustieteen maisterin koulutukseen tarvitaan lisää paikkoja - ei vähennyksiä. Sisäänotto on ollut vuosina 2013-2015 40 ja sisäänottoa pitäisi lisätä eikä vähentää, jotta saataisiin lisättyä pedagogista laatua päiväkotiin ja tehtyä enemmän laadukasta tutkimusta ja lisättyä varhaiskasvatuksen asiantuntijoita.

Vieras

#5 Re:

16.05.2016 17:54

#4: -  

 Samaa mieltä. Nyt jo pulaa koulutetusta henkilökunnasta.

Lastentarhanopettaja evp.
Vieras

#6

16.05.2016 18:08

Alle kouluikäisten kasvatus ja opetus on konkreettista tulevaisuuden rakennusta! Se on elämän kivijalka.

Varhaiskasvatuksen korkea laatu oli ratkaiseva tekijä myös Suomen hyvissä Pisa-tuloksissa.  Koen yliopistokouiutuksen supistamisen jo ennestään väheksytyn alan halventamisena! Kaikki tarvittava tieto ja kapasiteetti on saatava lastemme käyttöön.

Lapsissa on arvokkain pääomamme!


Vieras

#7

17.05.2016 20:34

Tarvetta varmaan on.

Vieras

#8 Ope on aina maisteri - myös varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettaja...

27.05.2016 22:34

...mutta vain kauniissa unissa ja sellaisessa tulevaisuudessa, jota suunniteltiin reilut vuosi sitten, kun varhaiskasvatuslaki oli vasta valmisteilla.

Vaan näinpä sitä nyt "vahvistetaan laatua varhaiskasvatuksessa, jonka keskiössä on pedagogiikka"? Jotenkin sitä naiivisti kuvitteli, että varhaiskasvatuslain tavoitteena oli nostaa henkilöstön osaamistasoa ja toiminnan laatua. Tavoitteena olikin julkisen sektorin menojen leikkaus, kelpoisuusehtojen "joustavoittaminen" ja entisestäänkin löyhän säätelyn purkaminen.

Toisaalta, ihmettelisin sitäkin, että Helsingin yliopistoon kohdistuvat mittavat leikkaukset eivät tuntuisi missään. Varhaiskasvatuksesta voi aina nipsaista, höylätä ja leikata, koska kiltit tarhantädit vain lammasmaisesti tyytyvät osaansa. Kun iso pyörä pyörähtää kunnolla käyntiin OKL:ssä, veikkaan, että kasvatustieteen kandit (lto) suuntaavat joukolla tekemään maisterinopintonsa muissa koulutusohjelmissa. Miksi lukea maisteriksi koulutusohjelmassa, josta valmistuva tulee hädin tuskin toimeen pääkaupunkiseudulla - nipin napin kahden tonnin ylittävällä palkalla. Luuletteko, että kauppatieteen tai valtsikan opinnot ovat vaativampia? Eheivät ole. Mutta noista koulutusohjelmista valmistutaan aivan yhtä laajalla tutkinnolla aivan toisen tulotason töihin samaan aikaan, kun maisteriope varhaiskasvatuksessa luuttuaa pöytiä. 

Uskomatonta hölmöyttä yhteiskunnalta, ettei varhaiskasvatuksen vaikuttavuutta nähdä. Pitäisikö ymmärtää, että 7-vuotiaan opettaminen on vaikeampaa, arvokkaampaa tai tuottavampaa kuin 5-vuotiaan? Mikään tutkimus ei tue tuollaista ajattelua. Päinvastoin.