Itä-Porvoon koulut turvattava - Östra Borgås skolor bör tryggas


Vieras

#26

15.07.2016 20:10

Olen itse käynyt Ilolan alakoulun ja nykyisin lapseni saavat käydä maalaiskoulua Hollolassa. Toivon, että Itäisen Porvoon perheitä kuunnellaan asiassa.

Vieras

#27

16.07.2016 12:32

Omat lapseni ovat olleet Ilolan koulussa.
Henri Jutila
Vieras

#28 Kylärakenneohjelma selkeästi puoltaa Ilolan palvelujen kehittämistä

31.08.2016 06:47

Porvoon kylärakenneohjelma on kaupunginvaltuuston hyväksymä 11.6.2014 ja sen tulisi ohjata kaupungin toimintaa liittyen haja-asutusalueisiin:

Raportissa vertaillaan Porvoon alueen kylärakenteen kehittämismalleja. Raportin johtopäätöksenä on, että "Kaupunki panostaa suurimpiin kyläkeskuksiin, joissa on riittävä väestöpohja palvelujen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi". Näitä kehitettäviä kyliä kutsutaan raportissa palvelukyliksi. Kehittämistarkastelussa pohdittiin kuutta eri vaihtoehtoa, joista laajin tarkasteli nykytilaa. Kaikkein suppeimmassakin tarkasteluvaihtoehdossa Ilola oli ns. palvelukylä.

Raportissa on kirjaus, että ”Kaupunki sitoutuu palvelukylissä kylän kehittämiseen, mutta yksittäisistä palveluista, palvelun säilyttämisestä tai kehittämisestä ja muista toimenpiteistä sekä niiden sisällöstä päätetään aina erikseen.”

No nyt sitten päätetään. Todella oudolta tuntuisi, jos ns. palvelukylästä lakkautettaisiin se ainoa palvelu päiväkodin lisäksi, mikä kylässä ylipäätänsä on. Ei tunnu Porvoossa oikea käsi tietävän mitä vasen tekee. Käynnistymäisillään oleva asemakaavoitus Ilolassa on sekin täysin riippuvainen koulun tuomasta vetovoimasta. Ilman koulua ei kannata asemakaavoittaa, koska tulijoita ei silloin liene jonoksi asti.

HH

#29 Missä viisaus sivistysverkkoselvityksessä?

19.10.2016 10:03

1.Nykytila toimivissa kouluissa ? Sisätilaongelma-koulut, remontit, aikataulut,kustannukset, lopputuloksen arviointi.

   Lähtötilanteen selvitys puuttuu kokonaan!

2.Porvoon kaupungin määrätietoinen " haja-asutusalueiden"rakennuslupien vaikeutuminen jo 10 vuotta sitten, on     

   toivoakseni tullut tiensä päähän. 

3. Tämä on alueellisesti etelä-Suomen rannikkoa.Helsinki-Pietari akselilla.Vetovoimaista kasvualuetta.

4. Kannattaisi kyllä tehdä ihan uusi arviointi. Aikalisä ja paneutua oppimaan ja valvomaan ensin remonttien onnistumiset.