ADRESSI SYVÄNNIEMEN KYLÄKOULUN PUOLESTA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ADRESSI SYVÄNNIEMEN KYLÄKOULUN PUOLESTA.


Vieras

#1

05.08.2011 21:07

Muutimme Syvänniemelle 2004 koska meille luvatiin päiväkoti ja koulu täällä! Olemme tykänneet asua täällä koska täällä on tekemistä koko perheelle: harrastuksia aikuisille ja lapsille! Syvänniemi on uskomattoman energinen kylä jossa yhteishenki on suuri!

Vieras

#2

05.08.2011 22:23

Me on muutettu vasikään kylälle. Lapset ovat kotiutuneet tänne todella hyvin ja osana tähän on ollut kemppaanmäenkoulu. Kylä on vireä ja toimintaa sekä tekemistä riittää. Toivottavasti päättäjät osaavat katsoa kuopion keskustan ulkopuolelle ja ymmärtävät koulun arvon kylälle. Samalla he saavat mahdollisuuden hankkia uusia veronmaksajia näille kaavoitetuille tonteille.

Vieras

#3

06.08.2011 12:57

Itse olen käynyt tämän kyseisen koulun ja olen päässyt pitkälle elämässä, toivon kovasti että kaikki muutkin nuoret kyläläiset saisivat käydä kouluaan omalla kylällä. Toivottavasti kylämme koulu saisi jatkaa perinteitään.
Jaana

#4 Kiitos Kemmppikselle!

06.08.2011 15:14

Lapsemme saivat hyvän kasvualustan elämäänsä turvalliselta ala-asteelta; semmoinen turva ei tule ympäröimään suuressa koulukeskuksessa pieniä koululaisia, missä kaikki sulautuvat samaan "ongelmaläjään". Toivon todella koulun toiminnan jatkumista kaikkien tärkeiden opintiensä alkajien ja heidän vanhempiensa puolesta.

Vieras

#5 kiusaaminen

06.08.2011 15:31

Pienen koulun etu on ,että lapset saavat käydä koulunsa rauhassa eikä kiusaamista ole niin kuin on kuopion isoissa kouluissa.
Vasta saanut lapset koulumaailmasta
Vieras

#6 Syvänniemen koulun puolesta,,

06.08.2011 21:25

Tämänpäivän yhteiskunnassa on tarpeeksi stressiä pienten lasten vanhemmilla, suodaan heidän lapsilleen jotain hyvää ja idyllistä ja ei koulua lakkauteta.. olemme huomanneet täällä Ruotsisskin pienten koulujen edut.. rauhallisemmat lapset, parempi oppiminen, pienet luokat... Vetoan että koulu saa jatkaa ja onnelliset perheet voivat yhteiskunnassanne antaa paremmat voimavarat yhteiskunnalle...


Vieras

#7

06.08.2011 22:04

Vanhan kouluni puolesta - kyläkouluja ei pidä lakkauttaa, niistä on pienten hyvä lähteä isommille vesille!

Vieras

#8

06.08.2011 22:27

Terveisiä toiselta pieneltä kylältä, jolla toimiva ja vireä lakkautettava kyläkoulu. Veikkaan, että suuria säästöjä ei synny, kun lapsia kuljetellaan edestakaisin koulukyydeillä. Tähän asti kun ovat voineet kulkea esim. jalkaisin kouluun. Lisäksi monen lapsiperheen tonttivalinta kyseiseltä alueelta on hyvin paljon toimivasta koulusta kiinni. Syrjäkylillä koulun vaihto tuo usein jopa kymmeniä kilometrejä lisää koulumatkaan, joka on pienelle alakoululaiselle aika rankka lisä koulupäivään.

Vieras

#9 Syvänniemen koulun puolesta,,

07.08.2011 00:55

Lasten puolesta jotka voivat paremmin pienissä kouluissa.
Jukka

#10 Kuopion strategia edellyttää palvelujen säilyttämistä maaseudulla

07.08.2011 22:59

Kuopion strategiassa on yhdeksi tekijäksi kirjattu maaseutualueen palvelujen turvaaminen. Syvänniemen kannalta tärkein kunnallinen palvelu on koulu. Päättäjät huolehtikoon että strategia toteutuu
Anu

#11 Syvänniemessä on sydäntä!

08.08.2011 15:39

"Ensisijainen muuttamisen/rakentamisen syy oli kyläkoulun läheisyys viisi vuotta sitten. Tänä keväänä esikoinen aloittaa esikoulun ja pari lasta on päivähoidon piirissä. Asia ei paremmin voisi olla." Toivon tämän tarinan jatkuvan onnellisesti ja Kuopion Kaupungin päättäjien ymmärtävän kaikkien Syvänniemeläisten kannan asiaan.
Anu Virpi
Kaarina

#12

08.08.2011 16:33

Taistelkaa kovasti siellä Kuopiossa! Harvaluodon koulu (Kaarinassa) sai juuri kesäkuussa kolmen vuoden lisäajan, koska vanhemmat ja kyläläiset pistivät kunnolla kampoihin. Se on raskasta taistelua, mutta kannattaa. Tsemppiä ja tervetuloa mukaan kukkakampnajaan kyläkoulujen puolesta (istutus syyskuussa, lisätietoja facebook: Olet tärkeä -kyläkoulukmpanja tai www.both.fi tai www.vanhempainliitto.fi / "Näin meillä tehtiin"!!!)

Vieras

#13

08.08.2011 18:17

Raamatu opettaa,ISRAEL ON PYHÄN TAIVAAN JUMALAN VALITSEMA MAA, jonka JUMALA on antanut VALITSEMALLEEN Israelin kansalle.TUEN ISRAELIA.

Vieras

#14

08.08.2011 18:28

Nyt voit vaikuttaa!!

Vieras

#15 Syvänniemen kyläkoulun puolesta

08.08.2011 18:29

Nyt voit VAIKUTTAA!!

Vieras

#16 Re: Syvänniemen kyläkoulun puolesta

08.08.2011 18:30


Vieras

#17

08.08.2011 19:49

Yksi hyvän lapsuuden arvoista!Miksi riistä se ? En näe yhtään kannattavaa syytä lopettaa täyttä koulua. Säästöistäkään Kuopio tuskin pystyy puhumaan. Tässä olisi hyvä tilaisuus satsata lasten ja tulevien nuorten hyvinvointiin , mielenterveyteen , koko perheen tukemista unohtamatta!Tämä seikka joskus unohtuu ikävin ja kallein seuraksin!

Vieras

#18 Hyvä elämä ei tule päätöksillä vaan yhdessä tekemällä

08.08.2011 21:51

Miksi toimiva koulu aktiivisen ja kasvavan kylän keskeltä halutaan lakkauttaa. Jos juhlapuheissa toivotaan kansalaisyhteiskunnan vahvistumista, välittämisen lisääntymistä ja aktiivisuutta, niin miksi päätöksillä murskataan tämä silloin kun se jo on. Koulujen lakkauttamislukemat perustuvat rajallisiin laskelmiin. Lasten koulupäivän pidentymistä, kuljetusaikoja, vanhempien lisätyötä ja yhteisöllisyyden hintaa ei näissä laskelmissa ole otettu mukaan. Hyvinvoinnin mittareita peräänkuuluttaa jo hallitusohjelmakin - miksi ei sitten tuettaisi jo koettua hyvää elämää!!!

Vieras

#19

09.08.2011 08:23

Syvänniemen kyläkoulun puolesta

Olen seurannut hyvin läheltä "aitiopaikalta" Syvänniemen kehitystä ja myös hienoa

historiaa. Miksi kaikki hyvät asiat halutaan vaikeuttaa, eihän kaikkia asioita voi mitata pelkästään

rahalla vaan ihmisten hyvinvoinnilla ennenkaikkea.Mikä onkan parepaa, kuin asua lähellä isoa

kaupunkia kylässä jossa on nimenomaan sitä jotakin, mitä puuttuu isoista lähiöistä. Miksi kaikki

halutaan hävittää, kun asiat voisi olla hyvin ja kylän elinvoima kasvaa ja saadaan uusia perheitä ja

nimenomaan nuorisio, tulevia koululaisia. Miksi nämä pienet ihmiset pitäisi kuljettaa johonkin tai jonnekin

linja-autoilla pitkien matkojen taakse, jolloinka koulupäivistä muodostuu pitkiä päiviä. Nyt on saatu kylään

uusi kauppiaskin, joten kehits on mennyt silläkin saralla eteenpäin. Puhumattakaan kyläläisten tosi virkeästä

toiminnasta, joka on jo tuonut Suomen parhaan kylän valtakunnallisesti v. 2004. Eikö tämä kaikki todista jotakin

kyläläisten yhteishengestä ? Esimerkiksi teatteri toiminta, jossa on mukana melkein koko kylä, ja nyt muutamia

vuosia toiminut lastenteateri toiminta, jossa on suorastaan lapsia useita kymmeniä innokkaasti mukana niinkuin

myös vanhempia. Tätä on yhteissöllisyys johonka kuuluu myös oma koulu omalla paikkakunnalla. Olen itse ns. karttu-

lainen, asun keskustassa, mutta teatteritoiminta on imaissut minutkin harrastamaan hyviä yhteisiä asioita ja olen

itse nähnyt sen vahvan yhteishengen, joka siellä valitsee. Älkäämme pilatko huonoilla kouluratkaisuilla tätä hienoa

kehitystä joka tuo varmasti lisää lapsi-ja muita perheitäkin virkeään kylään. Käsi sydämmellä, hyvät päättäjät, nyt on

kysymys perheiden ja pienten ihmisten tulevaisuudesta. Ajatelkaa vaikka, jos teillä olisi oma perhe kylällä ja lapset

pitäisi pakata aamuisin Bussimatkalle, onko siinä mitään mieltä ?!

Erkki Kiiski Teatteri Hermannin markkinoinnista








Erkki Kiiski
kyläläinen

#20 Syvänniemen kyläkoulun puolesta

09.08.2011 11:08

Evätäänkö syntyperäisiltä Syvänniemeläisiltä paluumuuttaja nuorilta paaluu omalle kotikylälle lakkauttamalla tuttu ja turvallinen kyläkoulu? He ovat saaneet käydä koulunsa alakoulusta lukioon saakka pienissä kouluympäristöissä omassa kotikunnassaan ja kouluttautuneet maailmalla omiin ammatteihinsa, perustaneet omat perheensä. Nyt kun he suunnittelevat palaavansa kotikylälle, huom. tuovat jonkun tai useamman ihmisen myös mukanaan, onko heidän perheillään enää samoja edellytyksiä tarjota omille lapsilleen. Täällä myös kannattavaa yritystoimintaa, joka on siirtymässä äideiltä tyttärille - isiltä pojille. Eli kyläkoululla on huomattava merkitys kylän elinvoimaisuudelle ja kehittymiselle. Toivottavasti Kuopion kaupungin valtuustossa vastuuntuntoisia päättäjiä
Kyläläinen

#21 Talo myyntiin?

10.08.2011 15:42

Olo on vähintäänkin pettynyt! Jos päättäjät pistää kemppiksen koulun nurin, menee meidän talo myyntiin! Oikeastiko halutaan näin ihana kylä pistää pilalle? Vasta saatiin kauppa, kyläyhdistys on erittäin aktiivinen, teatterista puhumattakaan. Esikoinen vasta aloittelee koulutaivaltaan, mutta tämä ahdistus vie siitä ilon! Vetoan teihin päättäjät, ajatelkaa pieniä ihmisiä!

Vieras

#22

11.08.2011 14:29

Normaalia Kuopion toimintaa! Mitäs noista maaseudun asukkaisden palveluista, kunhan urheilupaikkoja keskustassa riittää. Varoittavana esimerkkinä muille kunnille ja etenkin Suonenjoelle tavasta kuinka Kuopiossa toimitaan.

Lopuksi kaikille, myös päättäjille, ajateltavaa:
- Lähiruoka on viimeninkin lyömässä itsensä läpi, milloin lähipalvelut saavat saman statuksen?

- Kummasta jää suurempi hiilijalanjälki, kyläkoululaisesta vai keskustaan taksikyydillä kyyditetystä koululaisesta?

Vieras

#23 Re:

11.08.2011 15:30

#1: -

buuhuu p4ska paikka joutaa poistaa kartalta

Lapsia ajatellen

#24 Koulu säilytettävä

11.08.2011 18:13

Syvänniemelle on muuttanut lapsiperheitä ihan senkin takia, että on kyläkoulu, joka on luvattu
säilyttää.Lapset jotka on tulleet isosta koulusta, eivät halua enää sellaiseen takaisin.Kyllä sitä rahaa löytyy koulun säilyttämiseen, jos halua on. Jos koulun koulunkäynti vaikeutuu, lapset väsyy, eivät jaksa enää harrastaa vaikka siinä kylällä olisi mahdollisuuksia.
Ajatelkaa päättäjät asiaa lastenkin kannalta.


Vieras

#25

12.08.2011 13:30

Periaatteesta laitoin nimeni vaikkei minua henkilökohtaisesti kosketa. Omat lapsemme on saaneet aloittaa koulutiensä pienessä kyläkoulussa ja ollaan oltu siitä tosi onnellisia.:)