Vaadimme reilua journalismia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaadimme reilua journalismia.

Adressi adressi.com'in poistamiseksi maailmankartalta

#26 Re: Tavoite?

07.09.2011 23:47

#1: Allekirjoitanko - Tavoite?

Pitäisikö tämän olla reilu ? Katso kuka sen on luonut.... :)


Vieras

#27

07.09.2011 23:52

Jotakin pitäisi tehdä objegtiivisen ja monipuolisen uutisoinnin hyväksi.

Vieras

#28

08.09.2011 11:34

Tämä ei valitettavasti toteudu ennen,kuin valtamediat
ovat poissa kokoomuksen vallasta.
Päivi

#29

08.09.2011 13:00

Osa 1


“Tiivistelmä” Seppo K J Utrian tekstistä “Demokratian ja sananvapauden kuolinkamppailu: Totuus viharikoksena”


Totuus on aina mielivaltaa käyttävän eliitin suurin vihollinen, koska tuo eliitti pyrkii vääryydellä ja valheella valtaan ja haluaa hallita mielivaltaisesti pyrkien vaientamaan ja kieltämään toisinajattelijat ja sananvapauden.

Ryhtymällä ajatus- ja tunnepoliisiksi se leimaa vihapuheeksi siihen kohdistuvan kritiikin ja alkaa sensuroida tiedonvälitystä palvelemaan omia etujaan. Jotka hallitsevat mediaa, hallitsevat mieliä?

Juuri nyt tuo mediaa hallitseva taho pyrkii vapaan ja kriittisen tiedonvälityksen tuhoamiseen.


Julkisen sanan neuvosto (on vain neuvoa antava elin, ei mikään totuuden sana) on päättänyt tehdä lisäyksiä journalistin ohjeisiin. Neuvosto voi käsitellä toimituksen toimintaa verkkopalstan ylläpitäjänä vain niiltä osin, onko toimitus noudattanut näitä uusia neuvoja. Esim. HS ja Uusi Suomi ovat lähteneet tähän mukaan.

Uudet neuvot ovat:


1. Toimituksen tulee seurata verkkosivujaan sekä pyrkiä estämään yksityisyyden suojaa ja ihmisarvoa loukkaavien sisältöjen julkaiseminen. Syrjinnän lisäksi ihmisarvoa loukkaavat esimerkiksi väkivaltaan yllyttävät sekä yksilöön tai kansanryhmään kohdistuvat vihaa lietsovat sisällöt.

2. Toimituksen tulee viipymättä poistaa sen tietoon tulleet ihmisarvoa ja yksityisyyden suojaa loukkaavat sisällöt.

3. Lapsille ja nuorille suunnattuja verkkopalstoja on valvottava erityisen huolellisesti.

4. Yleisölle on varattava mahdollisuus ilmoittaa toimitukselle asiattomasta sisällöstä niin, että ilmoittaja saa siitä vahvistuksen.

5. Yleisölle varattujen palstojen ja toimituksellisen aineiston raja on pidettävä selvänä tiedotusvälineiden verkkosivuilla.



Mikä tahansa motiivi, tarve tai tunne, kuten esim. viha, ahneus, vallanhimo, kateus ja itsekkyys, voi tuottaa haittaa ja kärsimystä muille ja yliotteen ihmisestä saadessaan johtaa rikoksen polulle.

Voiko yritys kaivaa totuus esiin joissakin asioissa olla rikos tai voidaanko sellaisen esiin kaivamisen katsoa olevan vihan ilmaus?

Totuus palvelee hyvää. Totuus voi vahingoittaa niitä jotka toimivat väärin ja joihin laki ei yllä. Kuten historia kertoo, totuuden etsijöitä on aina vainottu ja kohdeltu kaltoin.

Jos joku taho määrittelee totuuden ja julistaa sen koskemattomaksi asiaksi, voi totuuden etsimisestä tulla uhka tai vaara joillekin. Mielivaltainen hallitus ja muut valtaapitävät, kirkkojen vallanpitäjät ja jopa tiedemiehet voivat väittää, että ne tietävät totuuden, eikä sitä siksi saa tutkia. He sanelevat totuuden, jota vartioidaan ja jonka epäilystä voidaan tehdä syyte tai jopa rangaistava asia.

Galileo Galilein (mm. maa kiertää aurinkoa, eikä päinvastoin) kohtalo oli joutua vankilaan, eikä hän suinkaan ole ainoa totuuden etsijä, jonka kohtalona oli vaino. Monia on poltettu rovioilla.


Terve viha ja suuttumus

Terve viha ja suuttumus ovat reaktiota valheeseen, vääryyteen ja mielivaltaan, epäoikeudenmukaisuuteen ja alistamiseen.

Orja, alistettu ihminen vihaa alistajaansa ja hänellä on siihen aina oikeus.

Kun meidän oikeuksiamme poljetaan, meidän tulee suuttua siitä. Osoita vihastumisesi tavalla tai toisella.

”Olennainen asia tapahtuu uhrissa itsessään. Hänessä täytyy tapahtua muutos. Jos/Kun hänessä tapahtuu sisäinen muutos, se alkaa heijastua hänestä ulospäin. Se alkaa vähitellen muuttaa häntä itseään myös siten, että hän löytää keinoja, joilla hän voi muuttaa tilannetta.”


Vallanhimosta kumpuavan vihassa on yleensä kyse heijastamisesta, jolloin muita vihataan vain omista tarpeista käsin (mm. rajaton ahneus, tuhoava kateus, jne.).

Narsismista kumpuavan vihassa on yleensä kyse siitä, että oma ylemmyys ja itsensä jalustalle nosto antaa luvan vihata alempia ja käyttää heitä oman vallan ja tarkoitusperien välineinä.

Välineellistämiseen liittyy aina moraali, joka hyväksyy vihan purkamisen heikompaan. Henkisesti terve ja hyvän itsetunnon omaava ei käytä muita itsekkäästi hyväkseen.



Kun ihmiset alkavat puhua totta, niin epäoikeudenmukaisuus ja vääryys katoavat. Epäoikeudenmukaisuus ja vääryys ovat ohjanneet esim. USA-imperiumin toimia, joista joka vuosi miljoonat ihmiset saavat maksaa hengellään ja joiden seurauksena ajaudutaan talous-kriiseihin ja käsittämättömiä määriä rahaa katoaa tuhovoimien mustaan aukkoon.



Osa 2

“Tiivistelmä” Seppo K J Utrian tekstistä “Demokratian ja sananvapauden kuolinkamppailu: Totuus viharikoksena”


Ei vain USA:n ja sen pyrkimyksiin liittoutuneiden maiden, vaan myös monien muiden maiden johdon luokittelu psykopaattiseksi on osuva ja oikea sana, jos/kun maan johto ei kohtaa realistisesti sen omaa toimintaa ohjaavia vallan-, kunnian- ja kullanhimon vääristämiä toimintamallejaan, eikä halua muuttaa niitä.

Euroopassa tilanne ei ole yhtään erilainen, kuten esim. EU:n ja Naton toimet kertovat.

Valhe ja siihen perustuvat sodat kukoistavat ja valheellista sotapropagandaa (totuudeksi naamioitua vihapuhetta) levitetään medioissa, jonka sama eliitti omistaa, joka tuota tuhomyllyä pyörittää. Valheen tarkoitus on saada kansa tukemaan johdon rikollisia puuhia.

Kun totuutta ei kerrota ja kun valtaosa ihmisistä uskoo valtamedian totuudeksi naamioiman vihapuheen tajuamatta, että se on manipuloitua ja kaukana totuudesta, niin myös kansa tukee eliittien puuhia tajuamatta, mitä oikeastaan tekee.


Psykopaatteja istuu paljon politiikan, talouden ja median johtopaikoilla.

Isänmaa/Kotimaa on heille vain yksi talousalue muiden joukossa.

Kun he avaavat suunsa niin vastuu siirtyy aina kuulijalle, se on: kansalle.

Moni heistä esiintyy innokkaana demokraattina, pitää juhlapuheita pienen ihmisen puolesta, mutta politiikassa kannattaa veto-oikeutta ja kulissien takana punoo omia juoniaan, lihottaa osakesalkkuaan, elää vain itseään varten, uskoen, että jos suora demokratia saisi toteutua, niin maailma olisi hetkessä rahvaan luoman kaaoksen armoilla eli “emme voi enää huijata ja ryöstää muita”.



Totuus – valtaeliittien suurin pelko


Kaikkea, myös ikäviä ja mahdollisesti joidenkin kannalta häpeällisiä tai rikollisiakin asioita, tulee tutkia ja pyrkiä paljastamaan totuus. Se on ihmisen etuoikeus.

Totuuden etsintä tuo älyllistä mielihyvää.

Muista siis, että totuus on aina mielivaltaa käyttävän eliitin suurin vihollinen, koska tuo eliitti pyrkii vääryydellä ja valheella valtaan ja haluaa hallita mielivaltaisesti pyrkien vaientamaan ja kieltämään toisinajattelijat ja sananvapauden.

Ryhtymällä ajatus- ja tunnepoliisiksi, se leimaa vihapuheeksi siihen kohdistuvan kritiikin ja alkaa sensuroida tiedonvälitystä, omien tavoitteidensa pohjalta.


Fasismi on aina yhden aatteen pakkopullaa, jossa muunlainen ajattelu halutaan tukahduttaa. Siinä ihminen pannaan vangin tavoin kahleisiin ja vapaus otetaan pois. Toisin kuin vangin kohdalla, kyse ei ole fyysisen, vaan henkisen vapauden riistosta, ajatus- ja tunnepoliisista.

Fasismissa on juuri oleellista se, ettei kokonaisuutta kohdata sellaisena kuin se on, vaan se yritetään pakottaa johonkin kapeaan, kutistavaan ja mielivaltaiseen kaavaan.


Totuus vs. poliisivaltiohenki


Totuuden tuhoaminen johtaa fasismiin ja demokratian sekä sananvapauden kaventumiseen tai jopa katoamiseen. On nähtävissä kuinka ’hajota ja hallitse’-strategia on johtanut USA:n kohdalla siihen, että maa on poliisivaltio. Sen toteavat myös maan intellektuellit. Sieltä käsin tämä poliisivaltiohenki on tunkeutunut Eurooppaan ja myös Suomeen.

Tiedotusvälineet (valtamedia) eivät kerro totuutta, vaan valhetta, joka edistää eri eliittien asiaa ja myös heidän omaa asemaansa.

Se, joka hallitsee medioita, hallitsee mieliä. Juuri nyt tuo mediaa hallitseva taho pyrkii vapaan ja kriittisen tiedonvälityksen tuhoamiseen. Se ei myöskään tue mitään omiin toimiinsa kriittisesti suhtautuvaa puolueetonta tutkimusta, vaan yrittää vaikeuttaa sitä kaikin keinoin.

Se on ymmärrettävää, muttei hyväksyttävää, sillä kukapa haluaisi valheidensa paljastuvan. Huijareille on aina parempi, ettei kansa ole perillä heidän likaisista, alhaisista ja rikollisista puuhistaan.


Sokrates sanoi, että tyhmyys on sitä ettei, ihminen tunne itseään ja luulee tietävänsä enemmän kuin tietää. Ainoa tie välttyä luulemasta liikaa on avoin ja totuutta etsivä mieli.

Älä ole huolissasi siitä, että tiedät liian vähän, vaan väärästä tiedosta. Siitä maailman paha johtuu, sanoi Kungfutse.

Ja kun tiedät totuuden, totuus tekee sinusta sotilaan. Meidän on oltava se muutos jonka haluamme nähdä maailmassa, sanoi Gandhi.


http://www.facebook.com/#!/pages/VERKKOMEDIAorg-Avoin-Uutispalvelu/173804016002173?sk=wall

Arto Kukkonen

#30 Media mukana maanpetoksessa

08.09.2011 18:52

Vähän menee aiheesta huti muttei kovin paljoa. HE 60/2010 on perustuslain muuttaminen perustuslain vastaisella tavalla, kukaan ei ole saanut kirjoitettua asiasta tavuakaan muualle kuin muutamaan keskustelufoorumiin.Elikä sitä reilua meininkiä tosiasioiden kautta.

Vieras

#31

30.09.2011 14:34

Mikäli lehti saa oikeudet materiaaliin, se hankaloittaa esimerkiksi Web-sivun, kirjan tai muun aiheeseen liittyvän jutun tekemistä.
Jore Puusa

#32 Noooh

10.11.2011 12:54

Adressi on jätetty, mikä muuttui?????

Vieras

#33

27.02.2012 20:04

Hyvä, että asiaan reagoidaan. Kielimuurin takia meitä jymäytetään huonoilla tai merkityksettömillä uutisilla huonolla ammattitaidolla, kun ei palkata asiaansa osaavia toimittajia.
Nada, niente
Vieras

#34 Niin, mikä muuttui?

27.05.2012 15:37

Pelastakaa Reijo kampanja sai 2011 järjestötekopalkinnon, nyt mennään siis toukokuun loppua 2012.
Mikään ei ole muuttunut. Yhä useammat toimittajat kuvaavat ne jutut ---joita lehtikuvaajien pitäisi kuvata--- piittaamatta tippaakaan kollegoittensa ahdingosta, Sanoma Oy:n aikauslehdet rullaavat aivan kuten ennenkin ( kuten rullavat Newssinkin lehdet joiden kuvaajat ovat allekirjoittaneet ryöstösopparin ajat sitten... Sanoma Magsiin kuvaa iso joukko luopiokuvaajia kuin ei mitään. Kuvajournalismin tilanne heikkenee tasaisesti.
Koko kampanja oli oikein hieno, hyvä saitti ja hauskaa tekijöillä, tuli siis palkintokin.
Tosin koko kampanjasta ei ollut mitään käytännön hyötyä. Mutta se ei Suomessa mitään merkitse. Päämäärä ei merkitse vaan matka.

Jore Puusa
Lehtikuvaaja emerita ( kun ei enää duunia ole )

 


Vieras

#35

29.07.2020 04:18

*No eks ilta páska ja ilta aids ja vale ylexs media oo muka reiluu journalismii ?

 

;)> khähähää