Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Perussuomalaiset ei ole "The Finns".

Mikko Laaksonen

#301 Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismi


#296: Oula Lintula -

 

Oula, toki on tiedossa, että natsit tekivät vielä muutamia kansanmurhia. On hivenen vaikea kuvitella, että mikään poliittinen liike laittaisi niitä periaateohjelmaansa. Tai jos laittaisi, sen johto voitaisiin heti ja kiistatta haastaa oikeuteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä kansanmurhaan yllyttämisestä.

Nuiva vaalimanifesti on rasistinen seuraavin tavoin:

- Manifestissa pyritään leimaamaan tietty kansanryhmä, manifestissa Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tulevat muslimit negatiivisesti.

- Siinä väitetään perusteettomasti, että ko. kansanryhmälle annetaan Suomessa perusteettomia etuja.

- Manifestissa pyritään kieltämään tunnetusti toimivat syrjinnän ja sosiaalisen eriytymisen vastaiset toimenpiteet.

- Manifestissa ehdotetaan toimenpiteitä, jotka on tarkoitettu syrjimään leimattua kansanryhmää.

Manifesti on toki kirjoitettu sillä tavoin "ovelasti" että leimaus ei esiinny suorina väitelauseina, vaan leimattava kansanryhmä, leimaavat väitteet ja syrjivät toimenpiteet on yleensä erotettu eri lauseisiin.

Oula Lintula
Akaa

#302 Re: Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismi


#301: Mikko Laaksonen - Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismi

Puhummeko me nyt samasta tekstistä? Siis tästä http://www.vaalimanifesti.fi/ ?

"Manifestissa pyritään leimaamaan tietty kansanryhmä, manifestissa Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tulevat muslimit negatiivisesti."

Manifestissa ei esiinny kertaakaan kirjainyhdistelmiä islam, afrik, lähi-i, arab. Muslimit mainitaan kerran yhtenä esimerkkinä. Tosin islam ei ole rotu eikä sellaiseen verrattavissa, vaan uskonto, johon voi kääntyä ja josta voi kääntyä pois.

"Siinä väitetään perusteettomasti, että ko. kansanryhmälle annetaan Suomessa perusteettomia etuja."

Vaikea kommentoida, kun en tosiaan löytänyt edes mainintaa ko. kansanryhmistä. Mutta jos näin väitetään, on kyseessä joko faktuaalinen tosi väite tai faktuaalinen virheellinen väite. Kumpikaan ei ole rasismia. Rasismi ei ole faktuaalinen väite (ei tosi eikä epätosi), rasismi on mielipide.

"Manifestissa pyritään kieltämään tunnetusti toimivat syrjinnän ja sosiaalisen eriytymisen vastaiset toimenpiteet."

En ole huomannut. Olen kyllä huomannut, että siinä pyritään kieltämään syrjintää.

"Manifestissa ehdotetaan toimenpiteitä, jotka on tarkoitettu syrjimään leimattua kansanryhmää."

Edelleen vaikea kommentoida, kun en tosiaan edes löytänyt sitä väitettyä kansanryhmää.

 


Vieras

#303 Muumiot


Te persujenvihaajat olette keskiajan muinaisjäänteitä. Noh, onneksi olette katoava kansanosa
Mikko Laaksonen

#304 Re: Re: Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismies


#302: Oula Lintula - Re: Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismi

Oula, manifesti on kirjoitettu nimenomaan niin, että leimattava kansanryhmä pyritään mainitsemaan niukasti, jotta voitaisiin väittää, että manifesti ei ole rasistinen. Mainintoja on juuri sen verran, että koodin tajuava lukija ymmärtää.

Muutenkin tämä tekstityyli on yleinen mm. Suomen Sisun jäsenten kohdalla. Rasistiset ja fasistiset mielipiteet yritetään laittaa "sulkeisiin" jotta niistä voitaisiin tarvittaessa irtisanoutua. Esimerkiksi Jussi Halla-ahon teksteissä aivan tyypillisesti tekstin ydinsanoma on "ajatusleikki", esimerkiksi se sosiaalidemokraatteja leimaava teksti, jonka Anders Behring Breivik lainasi Fjordmanin kautta Halla-aholta oli "ajatusleikki". Lukijoista esimerkiksi Fjordman ja Breivik eivät ymmärtäneet sitä ajatusleikiksi.


Vieras

304

"Manifesti on kirjoitettu nimenomaan niin, että leimattava kansanryhmä pyritään mainitsemaan niukasti, jotta voitaisiin väittää, että manifesti ei ole rasistinen. Mainintoja on juuri sen verran, että koodin tajuava lukija ymmärtää."

Tavallinen lukija tajuaa myös sen, että koska Halonen tai varsinkaan Thors ei tuominnut Skupolli veritöitä laittomalla käsiaseella Sellossa, hyväksyvät he veriteot, jotka uskontojensa nimissä/tahi edustavat primitiivistä kulttuuria.

Ei kukaan louskuttanut hallituksessa leukoja niinkuin koulusurmissa. Norjan vapaamuurarin verityökin "järkytti" hallitusta enemmän kuin norjalaisia yhteensä.

Se siitä koodin tajuamisesta.
Oula Lintula
Akaa

#306 Re: Re: Re: Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismies


#304: Mikko Laaksonen - Re: Re: Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismies

En minä sitä tekstiä noin ymmärrä. Ehkä tämä rasismi sitten onkin lukijan mielessä.

Ilman parempia todisteita manifestin rasismista jätän keskustelun tähän. Ja voisin oikeastaan jättää muutenkin, kun tämä adressi ei oikeastaan koko manifestia edes käsittele. Jos sinulla on jotain uusia argumentteja asiaan liittyen, tiedät miten minut tavoittaa. Mutta muuten on turha minuun verbaalista ruutia haaskata, sillä minä en ole persu, en ole koskaan persuja äänestänyt enkä näillä näkyminkään äänestä.

Pahoittelut adressit.comilaisille tästä offtopik-väännöstä.


Vieras

I am a true democratic Finn. I do not belong to the Finns!
Patricia

#308 Re: Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismi


#301: Mikko Laaksonen - Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismi

 

Kyllä Mikko Laaksonen voittaa tämän väittelyn kuus nolla. Asiallista argumentointia

ja faktat on paikallaan. Kiitos niistä.

Patricia

#309 Re: Re: Re: Re: Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismies


#306: Oula Lintula - Re: Re: Re: Nuiva vaalimanifesti, Suomen Sisun rasismies

 

Tosin myönnän ettei Lintulakaan syyllistynyt vihapuheeseen tai trollaamiseen. Kiitos siitä

hänelle. Ei mitenkään paha keskustelu, mutta Mikko oli mielestäni kyllä oikeassa.


Vieras

Yhteistä kansallisuutta ei ole tarkoitettu yhden puolueen monopolisoitavaksi.

Vieras

The Finns viittaa kaikkiin suomalaisiin ei pelkästään perussuomalaisiin. Perussuomalaisilla on vain vajaan viidenneksen kannatus suomalaisista.

Vieras

toisaalta kyseessä voi olla sekin, että arvon PS-päättäjäet eivät vaan osaa tarpeeksi hyvin englantia.
vieras kielihän ei heille kuulu ja-sitä-rataa...

Vieras

THE FINNISH VILLAGE IDIOT PARTY

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

Tuo "The Finns" raivostutti minuakin kun siitä kuulin! Jo aiempi "True Finns" oli härski. Kirjaimellinen käännös "Basic Finns" voisi antaa oikean vivahteen...
Oula Lintula
Akaa

#316 Re: Vieraista kielistä


#312: -

Tässä ollaan oikeastaan asian ytimessä, tarkoititpa sitä tai et.

Suomalainen puolue ei tarvitse mihinkään vieraskielistä nimeä, ja erityisesti sellaista ei tarvitse kansallismielinen suomalainen puolue. Englanninkieliseen viestintään olisi vallan hyvin sopinut nimi "Perussuomalaiset" tai "the Perussuomalaiset party".

One of the Finns, A True Finn.

Itselläni ei ole Perussuomalaisia vastaan puolueena mitään, vaikkakaan en pidä tietyistä yksilöistä siellä. Tästä huolimatta en pidä siitä, että koettavat olla Ulkomaailmaan koko Suomen edustajia, tai ainakin sellaisen kuvan uudesta nimestä saa. Myös se True Finns ärsytti itseäni (miten juuri he ovat aitoja/todellisia suomalaisia?). Nimen tulisi kuvata Suomenkielistä nimeä paremmin. Hyviä ehdotuksia tullut jo tässäkin keskustelussa.

Toivon, että nimi tulee muuttumaan.

Vieras

Huh-hei Soini & co. Joku tolokku, vaikka Brysselissäkin on oltu.
E-PK

#319 Aika suuri kohu tyhjästä


Kyllähän erilaisilla järjestöillä on ollut 'itseään suurempia' nimiä kautta aikojen. Eivät esimerkiksi Vihreät voi väittää edustavansa kaikkia 'vihreästi' ajattelevia eikä toisaalta kukaan voi oikeasti loukkaantua siitä, että puolue on valinnut tällaisen nimen. Sama koskee vaikka Maan ystävät -järjestöä. Miksi siis Perussuomalaiset tai 'The Finns' olisi tästä poikkeus?
E-PK

#320 Re: Lainauksen tarkoitus on ollut tulla fasistiksi


#293: Mikko Laaksonen - Lainauksen tarkoitus on ollut tulla fasistiksi 

 Äärioikeistolainen liike tuskin haluaa tulla samaistetuksi natseihin ja fasisteihin, koska ne ovat luonteeltaan kansallismielisiä äärivasemmistolaisia liikkeitä. Fasistit tosin ovat hieman hankalammin määriteltävissä oikeisto-vasemmisto-akselilla. Perussuomalaistenkin ideologinen pohja on lähempänä vasemmistoa kuin oikeistoa, joten on aika hassua puhua äärioikeiston noususta, kun puhutaan Perussuomalaisista..

Tosi On

#321 Re: Perussuomalaiset


#1: Kaunis nimi! - Perussuomalaiset 

 Kukahan vihapopulismin levittäjä viher-kommari-rkpsekoomuslainen on tämänkin adressin laittanut liikkeelle: ei Finns-nimi ole keneltäkään aidolta toiselta suomalaiselta pois. Vrt. kansallinen-Sekoomus nimi, miten valheellinen on nimi, koska Sekoomus rkpläisenä viha-apu-puolueena ei ole edustanut mitään Suomen kansallisuutta enää vuosikymmeniin

Pirkka Keskinen
Hämeenlinna

#322 Re: Re: Re: Perussuomalaisissa on fasisteja


#263: Mikko Laaksonen - Re: Re: Perussuomalaisissa on fasisteja

Heh. Sinä puhut jostain koodista, joka osoittaisi Nuivan vaalimanifestin rasistiseksi (kykenemättä osoittamaan tätä mitenkään konkreettisesti), mutta itse "koodaat" viestisi täysin läpinäkyvästi kiertääksesi kunnianloukkaussyytökset. Jopa niin läpinäkyvästi, että minulta meni se kokonaan ohi.

Sanoit aiemmin: "Ikävä tosiasia on se, että Perussuomalaisisten kansanedustajista ainakin neljä on todistettavasti fasisteja..."

Ja kahdessa samoihin aikoihin kirjoitetussa viestissä (ennen ja jälkeen tuon) mainitset nimeltä juurikin neljä perussuomalaista, ja yhdistät heidät selvästi fasismiin. Henkilön haukkuminen fasistiksi varmasti on kunnianloukkaus, ja yhteys tässä on niin selvä, että luulisi syytteen nostamisellekin olevan perusteita, vaikka et täysin suoranaisesti tuota teekään. Toisekseen, sanominen voi olla kunnianloukkaus, vaikka se olisi fakta, jos henkilölle voidaan katsoa aiheutuvan siitä merkittävää haittaa tai kärsimystä.

Tiedän kyllä, ettei oikeushenkilön kunniaa voi lain mukaan loukata, tästä ei ollut kyse.

Suosittelen, että poistat loukkaavat viestisi tai ainakin siistit niitä.


Vieras

Persut sanoo ja tekee niin hämäriä asioita että ne voi sitten vastuunkannon tullessa eteen väittää olleensa sanomatta ja tekemättä mitään.

Suomalaiset ei ole persuja. Vain osa on. Eikä kaikki persutkaan ole varmaan suomalaisia.

Vieras

#324 Re: Re: Re: Re: Perussuomalaisissa on fasisteja


#322: Pirkka Keskinen - Re: Re: Re: Perussuomalaisissa on fasisteja

Onko siis Mikko Laaksosen syy että hänen mainitsemansa henkilöt ovat avoimesti ja vapaaehtoisesti olleet jäseninä fasistisen järjestössä?

Perussuomalaiset kehuskelevat rehellisyydellään tuon tuosta, mutta suoraselkäisestä vastuunkannosta heitä ei todistetusti voida syyttää.


Vieras

Tulee vain mieleen että onkohan tämän Mikon lääkitys ihan kohdallaan?

Kommentoi adressia