Inarin Seurakunnan tunturipapin virka on säilytettävä!


Vieras

#76

10.09.2011 15:56

pysyisipä tämä kommentointi asialinjalla, jotta ottaisivat asiamme vakavasti kirkkoneuvostossa. Henkilökohtaisuuksiin menevät (solvaavat) kirjoitukset eivät palvele ketään. Paljonhan meillä on aina pahaa sanottavaa silloin, kun siihen tulee mahdollisuus - mutta hyvää voi tuoda esiin ilman pahaakin. Toivottavasti Inarin seurakunnan päättäjät löytävät säästökohteitä jostakin muualta kuin henkilökunnan palkoista. Uskomme ja tiedämme, että seurakunta voi kerryttää säästöjä muutenkin - eihän kuitenkaan ole kysymys oikeasti köyhästä seurakunnasta. Tappiot saadaan kuriin, kun luovutaan esim sellaisesta mitä suurin osa seurakuntalaisista ei tarvitse. Näitä säästökohteita varmasti löytyy.
vieras

#77 *Jumala kuulee*

13.09.2011 03:42

Lapsena ihmettelin, miksi hyvä sanoma puhutaan niin tiukasti ja paatoksella? (pelotti) Uskoni on kuiten saanut positiivista voimakkuutta Aniksen ansiosta.Lapseni ovat olleet hänen kerhoissa, leireillä, partiossa, ripareilla, olen itekkin käynyt ekalerillä, ynm. mukana. Kuulemani, kokemani antoi mullekkin luottamuksen sanaan. Se tulee niin luonnollisesti ihmiseltä ihmiselle <3 Hän oli myös ehdoton valinta vihkipapiksemme, kuin myös Saariselän Kappeli. Kaunis ainutlaatuinen. Jumalan sana ja sanoma, on osa elämää. Anikselta saa sen täysin tajuntaan, jos epäilyttää: keskusteluaikaa riittää aina. Rukoilla voi missä vaan! *Jumala kuulee*
SEURAKUNNASSA !

#78 # tuhottu "sadonkorjuu"#

13.09.2011 04:28

Eiköstä jossain kerrottu väärien oksien sahhaamisesta.... Satoahan ei tuu.... tai jottain väärin kylyväämisestä, netkään ei kasva..... Anistako meinaatte hukata??? Mitähän sen jäläkeen??? Kannaattis vähän ja kovasti miettiä ensteksi!!!!
sopulilaumat ovat liikkeelä

#79 Re: Mistä tiedät syiden olevan henkilökohtaisia???

13.09.2011 10:27


Vieras

#80 Re:

13.09.2011 11:29

#27: -  

 


Vieras

#81 Re:

13.09.2011 11:30

#27: -  

 Kirkosta eroaminen kannattaa aina. Suosittelen sitä, kävi tässä miten tahansa.

Hannibal Hönö

#82 Myrskyä vesilasissa

13.09.2011 23:51

Kannanotto netissä, http://anttifox.vuodatus.net/blog/3007744
Lainaus:
"Huonosti harkittu puhe, etenkin harkittu paha puhe kuulostavat monien ihmisten korvissa totuudelta. Kun ihmiset uskovat osatotuudet, jotka syötetään heille taitavasti, heitä on helppo johdatella tekemään asioita, joihin he eivät olisi muuten valmiit.

Esimerkiksi kuluneella viikolla (8.9.2011) sanomalehti Lapin Kansa julkaisi uutisen, jonka mukaan Inarin seurakunta aikoo erottaa tunturipappinsa. Irtisanomisella haetaan ratkaisua seurakunnan talousvaikeuksiin. Koska kyseinen pappi on seurakunnassaan hyvin suosittu, Lapin Kansan uutisessa annettiin ymmärtää, että Inarin seurakunnan pitäisi erottaa papeistaan joku muu kuin tunturipappi. Yksittäiset seurakunnan jäsenet uhkasivat erota kirkosta, jos heidän suosikkipappinsa menettää virkansa.

Tämä uutinen oli harhaan johtava, vaikka siinä annetut tiedot eivät olleet suoranaisesti vääriä. Miksi niin? Siksi, että kirkkolain mukaan seurakunnan vakinaiseen papinvirkaan nimitetyn papin virkasuhdetta ei voi lakkauttaa irtisanomisella. Myöskään seurakuntapastorin virkaan annettua virkamääräystä ei voi katkaista irtisanomisella. Jos seurakunta lakkauttaa seurakuntapastorin virkansa, tuomiokapituli siirtää kyseisessä virassa olleen papin jonkin toisen seurakunnan seurakuntapastoriksi tai vakinaisen papin viransijaiseksi. (KL 6 8a§ 7 mom).

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnilla voi olla nykyisen suosituksen mukaan yksi papinvirka jokaista alkavaa kolmea tuhatta seurakuntalaista kohti. Koska Inarin seurakunnassa on noin 5500 jäsentä, voi seurakunnalla olla kaksi vakinaista papinvirkaa. Niin sillä onkin, kirkkoherran ja kappalaisen virat nimittäin. Inarin seurakunnan saamelaispapin virka ja Saariselän tunturipapin virka ovat ei-vakinaisia seurakuntapastorin virkoja.

Koska henkilöstökulut ovat Inarin seurakunnan suurin menoerä, on johdonmukaista etsiä säästöjä tältä talouden sektorilta. Leikatakseen henkilöstökulujaan taloudellisten kehitysnäkymien edellyttämällä tavalla Inarin seurakunnan pitäisi lakkauttaa kumpikin seurakuntapastorin virkansa. Mutta koska ensimmäinen seurakuntapastori palvelee Inarin alkuperäisasukkaita, saamelaisia, seurakunnan on vaikea tehdä tällainen valinta. Siksi tunturipapin virka jää leikkauslistalle.

Kun Lapin Kansa jätti kertomatta lukijoilleen nämä olennaiset taustatiedot, se lietsoi eripuraa Inarin seurakuntaa kohtaan paikallisesti ja tyytymättömyyttä Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa kohtaan yleisesti. Sanomalehden toimituskunta ei kuitenkaan katso olevansa vastuussa tällaisesta harhaviestinnästä."

Jutussa jätettiin vain huomiotta se seikka että saamelaisten papin toimialue on koko saamelaisalue ja palkka ei rasita Inarin seurakunnan taloutta koska hänen palkkansa tulee kirkkohallitukselta.
Hannibal Hönö

#83 Ainiin vielä ...

14.09.2011 00:06

höpö höpöä tuo tuomiokapitulin maksama puolipalkka. Tuomiokapituli ei maksa mitään palkkaa. Kirkkohallitus maksaa kappelille avustusta riippumatta siitä onko nimettyä "tunturipappia" vai ei.
Alkaa tuntumaan siltä että koko kohu on masinoitua toimintaa.... ja jäljet johtavat sylttytehtaalle!
Ystävällisn terveisin
HH
Timppa

#84 Ei voi olla totta!!!!

14.09.2011 19:40

Jo nyt on markkinat, ettäkö Anita ulos!! Pitäkää hyvät inarilaiset kiinni Anitasta!! Parempaa pappia ei varmaankaan ole. Anitan entisenä naapurina (jo kauan sitten) hänet hyvin tuntien tuntuu uskomattomalta, että niin hyvää, mukavaa ja lämmintä ihmistä ollaan savustamassa ulos epämääräisin keinoin. Pitäkää hyvät ihmiset kiinni siitä, että sellaista menetystä ei tule tapahtumaan!
Jouko Lepistö

#85 Tietoja

14.09.2011 21:15

Ottamatta kantaa muutoin adressin kommentoinnin sisältöön haluan oikaista keskusteluissa esille tulleita virheellisiä käsityksiä. Seurakuntapastorin virka on ns. määräysvirka, johon virkamääräyksen antaa ja peruuttaa tuomiokapituli. Jos tuomiokapituli peruuttaa virkamääräyksen, se antaa uuden määräyksen johonkin toiseen virkaan. Asianomainen viranhaltija ei siis jää työttömäksi. Toinen virheellinen käsitys on, että Inarin seurakuntapastorin (tunturipappi ) virkaan tulisi kirkkohallituksen saatika tuomiokapitulin avustuksena osa palkkauksesta. Inarin seurakunta saa, kuten muutkin tunturikappeliseurakunnat, avustuksen matkailijoiden parissa tehtävää työtä varten. Avustus on viime vuosina ollut alle 25 000 euroa. Avustus ei riipu siitä, onko seurakunnalla virka vai ei mm. Kittilän ja Kolarin seurakunnat saavat tämän avustuksen ja niillä ei ole viranhaltijaa matkailijatyötä varten. Inarin seurakuntapastorin (tunturipapin) virasta puolet on osoitettu matkailijatyöhön ja puolet muuhun seurakuntatyöhön. Inarin seurakunnan kirkkoneuvostolle ehdotetut toimenpiteet ovat tulleet julkisiksi 14.9.2011, kun neuvoston esityslista on lähetetty neuvoston jäsenille ja pantu Inarin seurakunnan verkkosivuille www.inarinseurakunta.fi.,siellä näkyvät perusteet viran lakkautukselle.
Jouko Lepistö, kirkkoherra

Vieras

#86 Aniksen puolesta

14.09.2011 23:14

Kylläpäs se meilläkin taitaa niin olla, että kirkosta erotaan jos Anis ei saa jatkaa. Ei ole muilla tämän alueen papeilla asiaa meidän taloon eikä meidän kirkollisia asioita hoitamaan. Muut on niin jäykkiä ja "kuivia". Kaikista on kokemusta. Anis on lämmin ja huolehtiva ihminen. Olen itse tuntenut Aniksen ihan lapsesta saakka ja minulla on aivan mahtavia muistoja niin partioajoilta kuin rippikoulustakin, joissa Anis oli vahvasti mukana. Aikuisena muistot liittyvät vahvimmin lapsen kastetilaisuuteen, jonka Anis hoiti todella ammattitaidolla ja juuri oikeanlaisella hengellä vaikka iso osa vieraista ei kuulunutkaan kirkkoon. Anis on todella helposti lähestyttävä persoona, jota mielestäni muut pappimme eivät valitettavasti ole. Ei luovuta näin ihanasta henkilöstä ja auttajasta, jota selvästi tarvitaan tähän kuntaan.
ilman ei tee P.....

#87 Jaahah, Kirkkoherra

16.09.2011 00:52

Jouko Lepistö. Kerro meille tietämättömille poloille! ? ? Saariselällähän käy myös "vierailevia Tunturipappeja" Eiköstä he asusta seurakunnan omistamissa?? omistamassa huoneistossa???? Mitenkäs heitin asumis-. palkkaus-, matka-, päiväraha-, ruokaraha-korvaukset hoidetaan!!!! Mistä kukkarosta????? Teillä on Tunturipappi jo paikan päällä!!! Äläkää hölmöikö. Anitta Kuusinen on teidän oma kotoinen Tunturipappinne. Kertokaa meille Herra Kirkkoherra... Mitenkä nämä kustannukset menee (vuokraa ei peritä, omat ovat "asunnot"? )
Jouko Lepistö

#88 Re: Jaahah, Kirkkoherra

16.09.2011 12:28

#87: ilman ei tee P..... - Jaahah, Kirkkoherra 

 Järjestöjen vierailevien tunturipappien palkat maksaa oma järjestönsä, osan matkakuluista ja majoituksen Tunturikappelit kiinteistöosakeyhtiön omistamassa osakkeessa maksaa Saariselän kirkon kannatusyhdistys , joka on oma organisationsa eikä saa seurakunnalta rahaa.


Vieras

#89 seurakuntalainen

17.09.2011 18:35

Kyllä se vaan niin on,että jos Anita Kuusinen saa lähteä seurakunta papin virasta ,niin samalla katkeaa minun 65vuotta jatkunut jäsenyys kirkkoon. Lämmin ihana ihminen tehtävässään ja lisäksi ainoa nainen pappina seurakunnassa. Vai onkohan takana sukupuoli syrjitä vai kateus suosiosta.

Vieras

#90

18.09.2011 22:50

Mistä löytyy srk:n välitilintarkastuspöytäkirja? Maan myyntiä on suunniteltu jo toimintasuunnitelmassa ja määräaikaiset toimet ovat määräaikaisia. Anis ei suinkaan ole viimeisin virkaan tullut.
jotain niistäkin tietävä

#91

19.09.2011 15:16

Voidaan varmaan tutkia noita seurakunnan menoreikiä muutoinkin ennen kuin aletaan touhuta pidetyn - ja ehkä liian pidetyn - papin erottamista. Katsottaisiinko vaikka matka- ja muita vastaavia laskutuksia.
Tuleva pakana

#92 Re: Ainiin vielä ...

07.10.2011 10:34

#83: Hannibal Hönö - Ainiin vielä ... 

" Kiitos puheenvuorostasi ". Tällä menolla menetätte loputkin seurakuntalaisistanne (suosikit on mailman sivu ristiinnaulittu).

tuplavero

#93 Re: Ainiin vielä ...

07.10.2011 12:23

#83: Hannibal Hönö - Ainiin vielä ...

Totuudenpuhujan osa ei koskaan ole ollut helppo. Kiitoksia sinulle HH kun olet kuitenkin yrittänyt. Olen kanssasasi samaa mieltä tämän "kohun" taustoista. Virkasiirtoja on tehty iät ja ajat.

No haloo

#94 Aikalisä

14.11.2012 12:43

Otetaanpa nyt aikalisä Anita Kuusisen erottamiseen. Kirkkoherra voisi itse katsoa peiliin. Tunturipapin on ehdottomasti saada jatkaa työssään. Anitalla on muutenkin tällä hetkellä varmaan vaikeaa työssään,kun on kovan paineen alla. Sen verran sivusta seuranneena ja ilmiöitä seurakunnissa huomanneena,että KIRKOSTA EROAMINEN käy helposti ja pelkään,jos Kuusinen erotetaan ,eroaa myös seurakunnasta paljon jäseniä. Jos rahaa pitää säästää,myykää ihmeessä niitä kiinteistöjä,älkää Herran Nimessä koskeko papin--diakonian virkoihin.

Mies etelästä, Lapin todellinen kristitty -ystävä.