Vetoomus Kaarinan tablet-opetuksen järkevöittämiseksi

kirjat sähkötöntä tiedonsiirtoa

#1 Ei nuo tabletit ole ollenkaa hassumpia,sähköistä tiedonsiirtoa, vai mitä digitaalista

25.10.2016 14:51

Kaarina edelläkävijöitä teknillistyvän yhteiskunnan opetustasolla, vai miksi sitä minitettäneen. Täytyy perustella opetusta, miksi juuri näin on, kuten juuri laskuissa ja käyttää kaikkia opetusmateriaaleja, kirjoja ja paperia ja kyniä. Kyllä se siitä hyvin menee oppi, kun vaan opettajatkin pystyvät ja osaavat, siis ovat osaavia, tosin enimmäkseen taitavat olla kyllä jo melko pölöhöjä,juoppojakin. Ei ne tabletit pahitteeksi ole, eikä varsinkaan oikeat kannettavat tietokoneetkaan. Olishan se niin hauska naputella, helpompi juosuttaa hiirtä, kuin edestakaisin hangata sormella.


Vieras

#2

25.10.2016 16:14

Ystäväni poika on aivan pulassa ilman oppikirjoja.

Vieras

#3

25.10.2016 17:35

Täällä 9 sekä 6  luokkalaiset pojat kaipaavat kirjoja ja ihmettelevät miksi kallit ja surkeat tabit piti hankkia??Olen kuullut myös oppimisvaikeuksien lisääntyneen!! Ei hyvä!! Ohjelmat vielä osittain jopa surkeita. Esim. matikka.


Vieras

#4

25.10.2016 19:43

Kouluihin ei myöskään ole varaa ostaa oppikirjoja kaikkiin aineisiin, koska myös tableteissa oleva oppimateriaali on maksullista. Eli ei voi joustavasti opiskella sekä tabletilla että kirjoilla, koska kaikkiin aineisiin ei voi enää kirjoja ostaa. Eräällä luokalla on ns. parikirja eli kirjaa vuorotellaan, koska oli rahaa ostaa kirja vaan puolelle luokalle. 

Pekka

#5 Kynä on matematiikan tärkein työkalu

25.10.2016 19:56

Eikai tabletilla kynää, kumia ja ruutuvihkoa voi korvata. Opetuksen tukena ja tiedon etsinnässä hyvä apuväline. 

Miksi tästä on addressi tehty, eikö asiassa muita keskustelukanavia pitkin päästä yhteisymmärrykseen? 

Teetee

#6 Re: Kynä on matematiikan tärkein työkalu

25.10.2016 19:57

#5: Pekka - Kynä on matematiikan tärkein työkalu 

Vanhempien huolta ei oteta tosissaan. Asiasta päättäneiden mielestä kaikki on hyvin. Kodeissa ollaan eri mieltä. Myös lapset. 


Vieras

#7 Re: Re: Kynä on matematiikan tärkein työkalu

25.10.2016 20:10

#6: Teetee - Re: Kynä on matematiikan tärkein työkalu 

 Juurikin näin. Se että myös monet lapset käyttäisivät mielummin kirjoja on huomion arvoinen asia!! Joillekin lapsille päänsäryt sekä niska-hartia seudun kivut/jumit ovat nykyään arkipäivää.

Andromedaseikkailija

#8 Pitää toimia ennen kuin tuodaan esille..

25.10.2016 20:31

Mielestäni digitalisaatio ei ole ehkä paras suunta jonne maailma on menossa. Mutta, jos laitteita tuodaan tärkeihin oppimisvuosiin pitää niiden kanssa opiskelun toimia. Meillä Kaarinassa appsit toimii ihan hyvin, mutta kouluverkko on ongelma, eikä siten aina tunnille suunniteltua ohjelmaa pystytä noudattamaan, jos verkko sattuu olemaan jostain syystä hidas tai tukossa.

Kati

#9 Re: Pitää toimia ennen kuin tuodaan esille..

26.10.2016 03:52

#8: Andromedaseikkailija - Pitää toimia ennen kuin tuodaan esille.. 

 Meillä on käynyt monta kertaa niin, että kun olisi pitänyt tehdä läksyjä tai lukea kokeisiin (aineisto vain tabletin takana), ei tablet-kouluun saakaan yhteyttä (eikä siis johdu omasta nettiyhteydestä, koska kaikki muut yhteydet toimivat). Ei sitten ole luettu tai tehty niitä läksyjä.

kaikki hyvin?

#10

26.10.2016 03:57

Tuttavan lapsi sai syksyn tablet-matematiikan kokeesta kuutosen. Kun vanhemmat pyysivät lapselleen tukiopetusta, vastaus oli, että ei onnistu, koska niin moni oppilas sai vielä heikomman arvosanan. Piispanlähteen koulun rehtorin mielestä kaikki on kuitenkin oikein hyvin.

Huolestunut äiti

#11 Tabletti mahdollistaa oikaisemisen

26.10.2016 04:06

meillä ainakin matematiikassa oikaistaan, laitetaan vaan kysymysmerkki niin kone kertoo oikean vastauksen. Toki tehtävät on vielä koneella väärin, mutta onhan se helppoa laittaa vastaukset muistiin ja kun opettaja avaa tehtävät uudelleen tehtäviksi, voi helposti syöttää oikeat vastaukset ruutuihin. Mitään tietoa siitä ei ole miten tehtävä olisi kuulunut tehdä tai miten vastaus oikeasti olisi tullut.

kokeita ei myöskään saada kotiin nähtäväksi, joten kotona ei voida puuttua asioihin joita lapsi ei osaa. Tukiopetukseen ei ole lukujärjestyksissä varattu aikoja, joten jos et osaa niin ole osaamatta.

kyllä tietenkin pitää olla maailman mukana ja ottaa uudet hienot mahdollisuudet käyttöön, mutta katsotaanpas vain kun Suomi tippuu oppimisen kärkimaasta pakan pohjalle!

minä ja eräs toinen äiti ostimme nyt matikan kirjat omille lapsillemme, jotta lapsemme saavat sen opin mitä tulevaisuudessa varmasti kuitenkin tarvitaan. Mielestäni asia on ymmärrettävä jotta sen osaa, vain vastauksen tietäminen ei ole osaamista!


Vieras

#12

26.10.2016 04:40

Tabletti on hyvä OSAKSI opetusta, mutta EI korvaamaan kirjoja!!


Vieras

#13 tableteissa hyviä ja huonoja puolia

26.10.2016 04:47

Itse tuossa yhdeksännellä käytimme iPadeja jatkuvasti, sillä tehtiin paljon monenlaisia tehtäviä, joissa iPadit olivat todella hyviä. Se niiden hyvä puoli onkin, sillä en minä olisi kädellä jaksanut kirjottaa joskus jopa kolmea esseetä viikossa ja sitten siihen päälle kirjoitella vielä läksyt ja muut esitykset. Niiden kanssa voi tehdä hyviä ja monipuolisia esityksiä ja tiedonhaku on oikein helppoa, mutta sitten tulevat juuri nämä e-kirjat. Ne eivät todellakaan ole hyviä. Ja varsinkaan matematiikan kirja ei toimi. Oppilaiden pitäisi osata sekä saada kirjoittaa laskukaavakkeet paperille eikä minnekkään iPadille! 

     Ja tuossa monet jo sanoivatkin sitä ettei netti toimi, niin se on aivan totta. Useasti kun opettaja käski avaamaan netistä kirjan tai jotain muuta niin kuului useita kertoja sama lause: "Multa lähti netti". Se oli sellaista pelleilyä niiden kirjojen kanssa että huhhuh. Ja se myös vaikutti nukkumiseen ja niskaan sekä selkään. Yöllä ei välttämättä saanut unta kun on tuijottanut koko päivän iPadia ja niskat särkivät ja olivat jumissa kun koko ajan istuttiin kyyryssä.

 

Pointtini olivat nyt aika heikot, mutta halusin kuitenkin nyt sanoa ne.


Vieras

#14

26.10.2016 05:51

Tabletit ovat levinneet muotivirtauksen mukana kaikkialle, aivan suoranaista hulluttelua. Ei ehditä enää opiskelemaan mitään. Nyt sitten ei ole rahaakaan ostaa kirjojakaan. Kyllähän kirja tulee säilymään ja säilyttää tiedotkin aina saatavilla ja opittavina.

Itsekin opiskelija

#15 Kokonaisuuksien hahmottaminen

26.10.2016 05:59

Olen omissa opinnoissani yrittänyt opiskella sähköisistä kanavista, jos painettua kirjaa ei ole ollut suuren kysynnän vuoksi ollut saatavissa. Huomasin, ettei sähköisestä lukemisesta jäänyt mitään mieleen. Kirjoja voi ensin silmäillä, palata helposti kertamaaan edelliseltä sivulta jne. Myös ergonomia ja silmien kunto askarruttavat.

Tabletti ovat varmasti hyvä renki, mutta huono isäntä. 

 


Vieras

#16

26.10.2016 06:14

Aloittaessani yläasteen vuonna 2013 olin sadan muun 7-luokkalaisen kanssa Suomen ensimmäisessä tablet-laitteiden testissä opetuskäyttöön. Emme pitäneet laitteista opetuskäytössä eikä kolmen vuoden testijakso muuttanut mielipidettä.

Vieras

#17 Re: Re: Kynä on matematiikan tärkein työkalu

26.10.2016 06:55

#6: Teetee - Re: Kynä on matematiikan tärkein työkalu 

Päättäjien kannattaisi tehdä muutama kotikäynti, niin alkaisi ehkä heillekin valjeta millaisten ongelmien kanssa kotona joka ilta painitaan.


Vieras

#18

26.10.2016 07:29

Todella surullista katsoa omien lasten opiskelua nykyään. Läksyjen tekemiseen eli padien kanssa taisteluun kuluu kohtuuttoman paljon aikaa. Esim. kielten läksynä voi olla todella pitkä teksti, jonka perästä löytyvät kysymykset. Siinä sitten selataan edestakaisin tekstin ja kysymysten välillä. Jos et ymmärrä tekstiä, niin ei muuta kuin kännykästä kääntäjä auki ja kahdella laitteella selaamaan. Kun saat kaikkiin vastattua, hipaiset vahingossa väärään kohtaan ja hups, kaikki vastaukset katoavat! Eipä ole itkuilta vältytty! Jatkuva padien tuijottaminen aiheuttaa niska- ja päänsärkyä, johon sitten syödään Buranaa kuin leipää, että pystytään tekemään läksyt. Ruutuajat ylittyy jo pelkästään läksyjen tekoon menevästä ajasta, muusta puhumattakaan. Kielten numerot laskee kuin lehmän häntä, kun enää ei ole kirjan sanastoja ja kielioppia missään. Tukiopetusta ei saa pyynnöistä huolimatta, kun nekin rahat menivät padeihin. Näitä laitteita vihaavat lapset, vanhemmat ja opettajat! Vain päättäjät ovat tyytyväisiä tähän huikeaan edistysaskeleeseen. Todella huolestuttavaa!!! Molemmat lapseni ottaisivat tällä sekunnilla kaikki kirjat takaisin, jos se vaan olisi mahdollista... mutta mitäpä he mistään tietävät... 


Vieras

#19

26.10.2016 08:06

Erittäin fiksusti tuotu asia esiin!
äiti

#20 Re: tableteissa hyviä ja huonoja puolia

26.10.2016 08:24

#13: - tableteissa hyviä ja huonoja puolia 

 Olet mitä ilmeisimmin asiantuntija eli nuori opiskelija, jolla on omakohtaista kokemusta riittävästi ollakseen jotakin mieltä. Pointtisi ovat oikein hyvät! Annapa kavereillesikin vinkki kertoa omista kokemuksistaan!


Vieras

#21

26.10.2016 09:28

Järkisyistä !!!

Vieras

#22

26.10.2016 09:37

Oma lapseni ei kykene opiskelemaan kunnolla iPad:n kanssa. Samoin vanhempien tukemismahdollissudet auttaa lasta heikentyneet huomattavasti. Samoin läksyjen valvominen helpompaa kirjan kanssa, jos ei vielä niin motivoitunut nuori.

Vieras

#23

26.10.2016 11:07

Varoittavaksi esimerkiksi muille kouluille!

Vieras

#24

26.10.2016 11:31

Lapsenlapseni ovat kouluikäisiä ja haluan heille hyvät pohjatiedot perusopetuksesta!

Vieras

#25

26.10.2016 12:29

e kirjat ovat huonoja