Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

PauliJ

#726 Re: Voiko tämä olla totta Osmo Soinivaara ?

29.03.2012 14:20

#713: Moraaliton lahjottu huijari ! - Voiko tämä olla totta Osmo Soinivaara ?

Olenkin pitänyt Soininvaaraa harvinaisen fiksuna vihreänä.

z.z.

#727 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

29.03.2012 14:21

#719: N.N - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

Mankala- järjestelmästä huolimatta ydinvoimalaan sijoittaminen on liiketaloudellisesti järjetöntä ja pitääkin tarkemmin tutkia miten esim. Fennovoiman osakkaat rahoittavat osuutensa. Talvivaarassa suoritettiin ylihintainen suunnattu osakeanti institutionaalisille sijoittajille, eli otettii rahaa veronmaksajilta ja eläkeläisiltä hintaan 3,7€/osake vajaa kaksi viikkoa sitten, tähän mennessä osake laskenut siitä jo n.25 %, hinta alle 2,8 €. Ja tämä siitä huolimatta että veronmaksajien solidium on koko ajan ostanut lisää Talvivaaraa markkinoilta ja jopa oikein mainostanut sitä eli yrittänyt vedättää hintaa ylöspäin vaikka on itse ostamassa...ei vaikuta normaalilta sijoitustoiminnalta, ellei sitten olla tarkoituksella hukkaamassa veronmaksajien rahoja ja pelastamassa hyväveliverkoston rahoja uppoavasta laivasta. Ne rahat, jotka osakeannista saatiin, taisivat mennä suoraan Fennovoiman kassaan, koska Talvivaara kuusinkertaisti osuutensa heti rahat saatuaan ja on jo laskemassa liikkeelle 110 miljoonan velkakirjaa...herra paratkoon jos eläkeyhtiöt vievät sen käsistä(=varma merkki Talvivaaran tulevasta suoritustilasta tai luottoluokituksien edellyttämää alemmasta korkotasosta, mummot jäävät suremaan menetettyjä rahojaan mutta eivät talvivaaraa)

Toiseen velkaiseen ja tappiolliseen yritykseen,suurimpaan suomalaiseen osakkaaseen, Outokumpuun, Solidium ja eläkeyhtiöt puskevat rahaa oikein urakalla meneillään olevassa fuusioon(ja Fennovoiman rahoitukseen) liittyvässä osakeannissa. Jotta veronmaksajilta saataisiin lypsettyä nopeasti nämä Fennovoima-osakkaiden vaatimat rahat, Solidium möi hyvin tuottavia(6% osinkotuotto)TeliaSoneran osakkeita 450 miljoonalla ja laski liikkeelle velkakirjalainan 600 milj(jonka vakuutena jäljellä olevia TeliaSoneran osakkeita, vaihdettavissa), Toiminnallan Solidium selvästi viestittää markkinoille, että Outokumpua ostetaan hinnasta tinkimättä.

Entäpä sitten kun solidiumin pitäisi tulouttaa rahaa velkaisen valtion budjettiin...pitäisi myydä jotakin...yritäpä myydä näiden kahden firman osakkeita, joita kukaan ei oikeasti halua, silloin ne ovat centti-osakkeita...eli  veronmaksajat ja eläkeläiset ryöstetään, jotta Fennovoimalle rahat löytyy...ja jommankumman ruokakaupan kassalla Atrian sikanautaa ostaessasi osallistut talkoisiin, jotka hyväveliverkosto on ydinvoimalan rahoittamiseksi järjestänyt...mikään muu energiamuoto ei saa tällaista hyväveliverkoston järjestämää tukea...päinvastoin, työllistävät kotimaiset uusiutuvat energiantuotantomudot joutuvat osallistumaan Fennovoiman rahoitukseen eläkemaksujen ja välillisten/välittömien verojen maksun kautta, ja jos tukia investointeihin tai syöttötariffeihin ollaan hakemassa jotta tuotanto saataisiin käyntiin ja laajenemaan riittävälle tasolle kannattavuuden kannalta, kaikki keinot käytetään niiden estämiseksi

Ydinvoimaloiden periaateluvista päätettäessä metsäteollisuus vaalehteli tulevan energiatarpeensa ja on sen jälkeen lopettanut monta paperitehdasta. Paperista on yksinkertaisesti ylituotantoa ja hinnat laskevat...ja samalla energian hinta nousee. Puun polttaminen on jo asiantuntijoidenkin mukaan vähintään yhtä kannattavaa kuin paperin teko, ja kun metsäteollisuus onistui torpedoimaan pienpuun energiatuen niin kuitupuun osoite on tämän jälkeen lähin energialaitos tukien poisjäännistä huolimatta...vuorineuvokset onnistuivat jälleen kerran ampumaan omaan puujalkaansa.


Vieras

#728 Re: Uusi kansanäänestysidea:

29.03.2012 16:14

#727: z.z. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea: 

Joo, juuri näin, nämä Solidiumin toimet eivät kyllä ole sellaisia kuin valtion instituutionaaliselta sijoittajalta voisi odottaa. Mutta luuletko saavasi oikeutta, jos lähdet viemään näitä asioita käräjäoikeuteen?

Tosin Talvivaaran kohdalla on se juttu, että sen osake on listattu myös Lontoon pörssiin. Voi olla, että Englannissa asialle saa enemmän oikeutta, jos pystyy osoittamaan, että suunnattu osakeanti oli Iso-Britannian lakien vastainen, tai yhtiön johto on menetellyt asiassa jotenkin väärin. Amerikassa ainakin piensijoittajat olisivat jo haastaneet Talvivaaran oikeuteen

Kansa päättää eikä lahjovat bisnes huijarit

#729 Re: Re: Voiko tämä olla totta Osmo Soinivaara ?

29.03.2012 18:25

#726: PauliJ - Re: Voiko tämä olla totta Osmo Soinivaara ? 

 Ydinvoimaloita ei saa enää rakentaa missään muualla

 Länsi --Euroopassa ----!  Kannattajat olis syytä vihdoin asettaa

 syytteeseesn miljoonien ihmisten ,,, Tietoisista ,,, tahallisista  ---Murhista  !

 Areva käytti valtavat rahat ,,Lahjontaan,,,Onko ,,Osmo   Soinivaarakin ,,,Näiden,,,Uhri ?

 Ydinvoiman ainoat perusteet ovat:: -----Lahjonta,,---Sekä,,,--- Valheet  !

 Suomen naiset vastustaa ydinvoimaa n. 80 %.

 Ydinvoima on lopetettava välittömästi myös Suomessa !

 Kansan enemmistö vaatii sitä !

Ydinvopima on vastuussa miljoonien ihmisten kuolemista

#730 Re: Re: Voiko tämä olla totta Osmo Soinivaara ?

29.03.2012 19:01

#726: PauliJ - Re: Voiko tämä olla totta Osmo Soinivaara ? 

    Kuuluuko ---Paulikikin   sarjaan   " Fiksut  Murhaajat " ?

   Ydinvoima sekä Uraanikaivokset    eivät kuulu enää

   Sivistysvaltioiden  Energian tuotantoon  !

  

uhrilammas

#731 mahtuu...ei mahdu...mahtuupas..eipäs

30.03.2012 00:43

pari päivää sitten uutisoitiin kuinka Arevan pääjohtaja oli melkein käynyt Jukka Laaksosen kimppuun Soulin kokouksessa ja nyt tämä:
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2012/03/hakamies_kielsi_ydinvoimayhtioita_puhumasta_jatteista_3371984.html
tunteet käyvät tosi kuumana nukleofiilien keskuudessa siitä mahtuvatko kaikkien sauvat yhteiseen tunkioon.
nukkukaa yönne rauhassa, ydinvoima on turvallista ja alalla toimivat ihmiset ovat järkeviä ja vastuuntuntoisia...asettavat aina turvallisuuden etusijalle.
Alfa

#732 Harvennushakkuut jatkuvat

30.03.2012 11:37

Ydinvoiman alasajon suhteen nyt on ollut hyvä viikko. Bulgariassa haudattiin Belene:n voimalaprojekti lopullisesti. Hankaluuksia oli tiedossa jo aiemmin, suuren saksalaisrahoittajan (RWE) vetäydyttyä hankkeesta 2009.

http://www.novinite.com/view_news.php?id=137961

E.On ja RWE vetäytyivät briteissä kahdesta suuresta projektista (Oldbury ja Wylfa). Näiden projektien kaatuminen horjuttaa jopa brittien energiapolitiikan peruslinjauksia.

http://www.bbc.co.uk/news/world-17546420

Nyt odotellaan, milloin E.On vetäytyy Pyhäjoelta. Fennovoima on E.Onin viimeinen ydinvoimalaprojekti ja pahoissa talousvaikeuksissa rämpivän yhtiön vetäytyminen käytännössä kaataisi koko hankkeen.
tifoso
Vieras

#733 Re: Harvennushakkuut jatkuvat

30.03.2012 12:36

#732: Alfa - Harvennushakkuut jatkuvat 

 Mikäli E-on vetäytyisi Fennovoimasta, olisi Fennovoimalle mahdollisesti hyvinkin suosiollista. E-onin tilalle tulisi Fortum, ja sitä kauttta Posivan intressi ottaa vastaan Fennovoiman jätteet tulisi merkittävämmäksi. Tietty jos ei ne mahdu sittenkään niin olisipahan enemmän tietotaitoa etsiä uusi paikka.

Mitä tulee E.onin muihin ydinvoimahankkeisiin ,niin mitens Ruotsin voimaloiden uudistamiset, ettei vaan olisi E.on mukana suurena omistajana?

tifoso

#734 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

30.03.2012 12:40

#702: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea: 

 Mistäköhän olet saanut päähäsi Fortumin sijoittavan Veäläiseen ydinvoimaan? Venäjällä kaikki ydinvoimatuotanto on Venäjän valtion omistamassa firmassa, eli ei sielä ole länsimaisia yrittäjiä ydinvoima-alalla. Fortum on toki osatnut Venäläisen Uralilla toimivan sähköyhtiön ja sijoittanut sinne pari miljardia, mutta konventinaaliseen tuotantoon. Pääasiallinna energialähde on kivihiili ja maakaasu, jota on paikkallisesti saatavilla runsain mitoin.

lisää spekulaatiota

#735 Re: Re: Harvennushakkuut jatkuvat

30.03.2012 16:57

#733: tifoso - Re: Harvennushakkuut jatkuvat

Tällöin todennäköisesti myös sijoituspaikka muuttuisi Pyhäjoelta Loviisaan...ihan vain järkiperusteilla.

Kansanvalta kunniaan ---!

#736 Re: Re: Re: Harvennushakkuut jatkuvat

30.03.2012 17:22

#735: lisää spekulaatiota - Re: Re: Harvennushakkuut jatkuvat 

  Se nyt on vaan sillä tavalla ---Että Yhtään Ydinvoimalaa ei enää

  Rakenneta----Suomen niemelle--!

 Sivistyneet kansalaiset Euroopan ---Kansojen --Tapaan ovat

 Päättäneet näin !

 Lahjottujen --Roistojen --Päätökset--Ovat--Arvottomia --! Siis Mitättömiä --Elämmehän kansanvallan maassa --!

 Kansan valtava enemmistö ---Ei hyväksy enää yhtään Uraanijätevoimalaa--!

 Uraanijätetuotanto  loppuu myös ---Suomessa ---Edesvastuuttomat  ---Huijarit

 Tiilenpäitä lukemaan---sekä --Ketun rautoihin koko loppuijäkseen.---!

Vie Suomenkin nousuun kuten Saksassa tapahtui

#737 Uusiutuva energia kaikista edullisin sekä halvin ja puhtain

30.03.2012 21:21


Kansanvallan maassa ,jossa kansan valtava enemmistö on ydinvoimaa vastaan
yrittää kuitenkin pieni ydinvoimaa kannattava joukko mitätöitä kansanvallan !
Nämä pikku Diktaattorit tulee asettaa aisoihin, sekä mitätöitä heidän enemmistön vastaiset aikeensa. Areva käytti lahjontaan miljaardeja euroja---! Kuinka pajon Suomessa ?
Olis syytä tutkia koko Ydinvoimala sektori !
Sypiä ,kuolemia kylvävä uraanijätetuotanto ei kuulu enää alkaneelle vuosituhannelle
tämän Euroopan valtiot ovat sen myös Suomelle osoittaneet.
Ydinvoimalle ei löydy muita perusteita kuin , Lahjonta ,,sekä,,,Valheet.


Vieras

#738

31.03.2012 11:55

http://www.forbes.com/sites/jeffmcmahon/2012/03/29/exelons-nuclear-guy-no-new-nukes/
"Nuclear power is no longer an economically viable source of new energy in the United States, the freshly-retired CEO of Exelon, America’s largest producer of nuclear power, said in Chicago Thursday."
"“I’m not fond of investments that don’t pay off before I’m incapable of comprehending it,” said Rowe, who took over as chairman and CEO of Exelon in 2003."
USAn suurimman ydinvoimantuottajan eläkkelle jäävä johtaja ei siis pidä ydinvoimaa tällä hetkellä, eikä lähitulevaisuudessa taloudellisesti mielekkäänä energianlähteenä USAssa. Siis maasta löytyy halvempia energianlähteitä. Kaasua ja hiiltä, sekä tietysti uusiutuvia aurinko,geoterminen, aalto, tuuli...joiden tuotantokustannukset tulevat koko ajan alaspäin ja tekniikka kehittyy...ydinvoiman osalta kustannukset koko ajan nousevat ja tekniikan kehittyminen on hidasta johtuen kehitystyön vääjäämättömästä hitaudesta ja kalleudesta johtuen yksinomaan teknologian suurista ympäristöriskeistä.
Suomessa ydinvoimaa rakennetaan ilmeisesti vientiin tai energiaintensiiviselle vientiteollisuudelle ja kun kansainvälisillä markkinoilla kallista ydinvoimaa käyttävä teollisuus tai vientisähkö kohtaa ulkomaiset edullisempia sähköntuotantomuotoja käyttävät kilpailijat, joudutaan vaadittava kustannussäästö ottamaan tinkimällä esimerkisi ympäristönsuojelusta, turvallisuudesta, työntekijöiden palkoista ja eläkkeistä jne. Tai sitten tukemalla vientiteollisuutta veronmaksajien rahoilla. Jälkimmäisessä ollaan jo hyvällä tiellä kun Solidium ja eläkeyhtiöt pumppaavat rahaa Fennovoiman kahden konkurssikypsän osakkaan taskuihin ja sieltä heti Fennovoimaan. E.ON luopui projekteistaan Britanniassa ilmeisesti järjettömän kalliiden rakennuskustannusten vuoksi, vaikka sielläkin yhteiskunnassa valtaa pitävät tahot kannattavat ehdottomasti ydinvoimaa ja pyrkivät sitä siksi myös tukemaan. Mikäli samanlaista E.ONin vetäytymistä ei tapahdu Suomessa, niin perustelut kyllä olisi syytä tietää.

Vieras

#739 Re:

31.03.2012 12:53

#738: -  

 pitää muistaa, että hiilikin on uusiutuva energianlähde, jos hiili otetaan kasveista. Kasvit tuottavat lisää hiiltä koko ajan niin kauan kuin aurinko paistaa. Ja hiilidioksintalteenotto on jo ratkaistu teknisesti. Ja hiilidioksidista voidaan valmistaa esim. metaania, jota voi käyttää energiana uudelleen


Vieras

#740 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

31.03.2012 12:59

#734: tifoso - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea: 

Eikö tässä ollutkin enemmän kysymys siitä, että miksi valtionyhtiö Fortum käyttää miljardeja sähköntuotannon rakentamiseen Venäjälle, jos ministerit ja muut poliitikot koko ajan sanovat, että ei ole hyvä asia, että joudumme tuomaan sähköä Venäjältä

vieras

#741

31.03.2012 15:00

Mutta muistakaa että jos suomesta poistetaan ydinvoima niin venäläiset rakentaa ne rajan taakse jotta voi myydä sitten talvella kallista sähköä, joka muutenkin tulisi kymmenkertaistumaan...

Vieras

#742 Re:

31.03.2012 15:33

#741: vieras -  

Höpö höpö, jos ne olkiluoto4 ja Fennovoima jätetään rakentamatta niin niillä rahoilla saa muutakin energiantuotantoa kuin ydinvoimaa niin paljon, että siitä jää ylimääräistäkin niin paljon, että sitä voi päinvastoin myydä vaikka venäläisille

Kansan mitta on jo täysi ! Diktaattorit Herätys !

#743 Onko Suomen päättäjä kuin kehituysmaan kulkijoita ?

01.04.2012 09:07


Lipponen aloitti kansanvallan __Romuuttamisen ,
joka on sopinut Diktatuuri puolueelle Kokoomukselle kuin nyrkki silmään.
Nykypäivän Kokoomus elää kuin oltais Pohjois -Koreassa ,jossa ei
kansan enemmistön äänellä ole mitään väliä!
Häkämieskin näkee harhoja Rakentelee jo itselleen Venäjän pelossa
omia onkaloita   , jonne koko Kokoomus voidaan piilottaa vaaran uhatessa.

Suomeen ei saa enää RAKENTAA YHTÄÄN    yDINVOIMALAA !
OLKILUOTO KOLMOSTA EI --Myöskään ---SAA OTTAA IKINÄ KÄYTTÖÖN !
--Kansan valtava enemmistö on ydinvoimaa vastaan---!
--Elämme demokratiassa jota on politiikkojen kunnioiterttava ---Aina---!

PauliJ

#744 Re: Re: Re: Voiko tämä olla totta Osmo Soinivaara ?

02.04.2012 13:50

#730: Ydinvopima on vastuussa miljoonien ihmisten kuolemista - Re: Re: Voiko tämä olla totta Osmo Soinivaara ?

Oletko kuullut rikosoikeudellisesta termistä kunnianloukkaus?

En ole murhaaja, eikä ole Soininvaarakaan.

Energiateollisuus ry:n kyselytutkimuksen mukaan suomalaisista 42 prosenttia suhtautuu ydinvoimaan myönteisesti ja 23 prosenttia kielteisesti. Neutraalisti suhtautuvia on 35 prosenttia.

Maapallomme on ihmistä varten ,Taatanan bisnestä emme tarte
Vieras

#745 Uraanivouimaan lähes koko Eurooppa suhtautuu kielteisesti !

02.04.2012 16:55

Joka kolmasvuosi on maapalloamme kohdannut ydinonnettomuus !
Uraanivoma on tappanut miljoonia ihmisiä ja tulee sitä tekemään joka
päivä aina niin kauan kuin yksikin ydinvoimala on jäljellä.
On aivan perusteltua todeta että Uraanivoima On---- Suurin Tappavin
TERRORISTI ,,,Maapallollamme ,,,!
TuTkija kirjailija,,,Risto Isomäki,,,kirjoitti kirjan,,,
Ydinvoima,,, (Kosminen Rakkaus,,,,vai ,,Suuri,,Taatana,,,??? )
Ydinvoima on ,,Lahjottu Suuri Taatana,,,!
Euroopan Kaikki ,,,Sivistysvaltiot ovat päättäneet luopua lahjotusta uraanivoimasta !
MM ,Saksassa Areva joutui Lahjonnasta Kiinni,,,Tuomiot tulee kun tutkinta on valmis !
Ydinvoimalat on alunperin suunniteltu Ydinpommin raaka-aineen valmistukseen !
Japani kertoo meille mitä ydinvoima on parhaimmillaan.
Uusiutuva energia on elämää varten siksi emme ydinvoimaa salli emmekä tarte !

Tietoa eikä totuutta voi peittää !

#746 Peruuttamaton sana= Totuus !

02.04.2012 18:20


Joka tukee ydinvoimmaa ,Sekä uraanikaivoksia,, on rikollinen ,sekä ansaitsee tuomion !
Tutkittua tietoa on riittävästi maailmalta !

Elämä kutsuu elämää !

#747 Rikollisuus = Tappava ydinvoima

02.04.2012 18:46


Uraanivoima on ,,Rikos ,,,ihmisyyttä sekä kaikkea elämää kohtaan !
Suomen naISET JO VASTUSTAA N. 80 % URAANIVOIMAA !
Kerro aina tieto sekä totuus

#748 Lahjottu Ydinvoima

02.04.2012 19:54


Lahjottu Taatana kun vaLTAA NIITTÄÄ !
Kaikkesta TÄSTÄ SE RAHAA vain KIITTÄÄ !
lAHJONT&A ON AINA TAATANA SUURI
totuudesta se ei tiedä    juuri !

N.N

#749 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

04.04.2012 08:35

#722: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea:

Korvausvastuusta: Kukas tässä on korvausten vapaaehtoisuudesta puhunut?

Korvausten suuruudesta: Eikö rajoittamaton korvausvastuu ole riittävän suuri?

Automaatiosta: Eiköhän voimalaitosyhtiön intresseissä ole mahdollisimman luotettava automaatio, ylimääräiset huoltokatkot kun tuppaavat maksamaan rahaa.

Taloudellisuudesta: Se on aina yhtä liikuttavaa kun ydinvoiman vastustajat ovat huolissaan ydinvoimaloiden taloudellisuudesta. Pienen laskutoimituksen perusteella OL3 tulee tuottamaan sähkönmyynnillä noin puoli miljardia euroa vuodessa (alkuarvot: käyttökerroin 0,9 ja sähkön myyntihinta 40 euroa/MWh). Toki aikaa kuluu yli vuosikymmen ennenkuin voimala on maksanut itsensä takaisin mutta sen jälkeen alkaa se rahan painaminen. Tämän mahdollistaa se että kvartaali energiateollisuudessa on 25 vuotta...

 

Vastaan tässä samalla muihinkin viesteihin:

Viesti #721: Tähän on nimimerkki PauliJ vastannut varsin oivallisesti viestissä #723. Eipä ole juuri PauliJ:n viestiin lisättävää.

Viesti #727 ja nimimerkki z.z: Tässä on taas liikuttavan paljon huolta suurten yhtiöiden kannattavuudesta ja institutionaalisten sijoittajien sijoituskohteiden valinnasta. Toki huolissaan kannattaa olla jos omistaa yhtiöiden osakkeita (minulla niitä ei vielä ole). Mitä tulee institutionaalisiin sijoittajiin niin olen ymmärtänyt että niillä sijoitushorisontti on hitusen pitempi kuin yksi kvartaali...


Vieras

#750 Re: Uusi kansanäänestysidea:

04.04.2012 09:02

#749: N.N - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uusi kansanäänestysidea: 

Jos korvausvastuuta ei ole merkitty lakiin, on se silloin vapaaehtoinen

Jos ydinvoimayhtiön kassassa on 5 euroa, niin ei se silloin paljon auta, jos korvausvastuu on rajoittamaton

Mahdollisimman luotettava automaatio ei välttämättä ole riittävä, kun puhutaan ydinvoimalan turvallisuudesta

No sekin on kyllä tullut selväksi, ettei suomalaiset ydinvoimauskovaiset ymmärrä rahan arvoa. Et ole laskuissasi ottanut huomioon kuluja eikä veroja. Toisekseen et ole huomioinut rahan aika-arvoa. Etkä ole huomioinut myöskään lähes kymmenen vuoden rakennusaikaa. Ja lisäksi kustannusarviosi on pari miljardia alakanttiin. Sinun kannattaa kysyä apua näihin kannattavuuslaskelmiin joltakulta, joka ymmärtää taloustieteiden perusteita hiukan paremmin

No siinä kyllä olet oikeassa, että jos laittaa rahoja osakkeeseen, jonka P/E-luku on 200, niin silloin on kyllä melkoinen spekuloija. Mutta sinun mielestäsi on näköjään hyvä, että valtion rahoilla spekuloidaan