Tenavapirtin on saatava jatkaa Akaassa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tenavapirtin on saatava jatkaa Akaassa.


Vieras

#1

06.10.2011 19:31

Akaan kaupungin päätös on käsittämätön. Nykyinen toimija on paikallinen ja heillä on tarkoituksenmukaiset tilat toiminnalle sekä osaava, lasten pitämä henkilökunta.Inhimillisyys ja lasten etu on tässä sivuutettu.

Vieras

#2

06.10.2011 20:44

Aina on parempi kun toimija on pieni ja paikallinen yritys. Nämä suuryritykset tunnetaan...
Antti

#3 Re:

06.10.2011 20:45

#1: -

Tykkäsi siitä tai ei, pitää hankintalakia noudattaa julkissektorin hankinnoissa. Turha siitä on kuntaa syyttää. Ja varsinkin turha käyttää adressit.comia, jolla ei ole mitään merkitysta asioiden hoidossa. Ikävä ratkaisu varmasti silti, mutta parempi näin, jos vaihtoehtona on toimia hankintalain vastaisesti ja joutua maksamaan suuret vahingonkorvaukset.

Sampsa Simpanen
Adressin tekijä

#4 Re: Re:

06.10.2011 20:58

#3: Antti - Re:

Kaupunginhallitus on toiminut kilpailulain vaatimissa puitteissa ja hyväksynyt sen tarjouksen joka oli tarjouskilpailussa edullisin. Nyt haluammekin koko tarjouskilpailun kumoamista ja joko uuden järjestämistä, tai yksinkertaisen maalaisjärjen käyttöä. Hintaerot ovat olleen niin pieniä, että hinta ei saa olla tässä kohtaa ainut kriteeri. Tarjouskilpailussa sen arvoksi oli laitettu 80%:a, ja sen mukaan on nyt toimittu. Järki on vaan unohdettu koko hommasta.

 

Toivon Antti että ymmärrät asian tärkeyden meille.


Vieras

#5 Re: Re:

06.10.2011 21:00

#3: Antti - Re:

tervetuloa tutustumaan asiaan, jos se kiinnostaa ;)

Virkamiesten ja poliitikkojen on kannettava vastuunsa kuntalaisille kuitenkin!

Aku

#6 Vai sellasta tekeillä..

06.10.2011 21:45

Ei näytä olevan talous kummoisella mallilla.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/tenava-holding-oy/helsinki/2359068-0/
Vanha tarina edessä. Palvelut heikkenevät ja lapsien kustannuksella rahastetaan. Perusteita päättäjiltä turha kysyä. Höpönlöpönjargonia tulee vastaukseksi. Lopulta kaikki voivat pahoin ja kaikkia harmittaa. Kuntapäättäjää viedään, kuin pässiä narussa. Niin se vaan menee. Perustakaa osuuskunta ja hoitakaa lapset itse vanhalla remmillä.
Sampsa Simpanen
Adressin tekijä

#7 Re: Vai sellasta tekeillä..

06.10.2011 21:58

#6: Aku - Vai sellasta tekeillä..

Tämä on se yritys joka on voittanut kys tarjouskilvan.

http://yritys.taloussanomat.fi/y/suomen-tenava-paivakodit-oy/espoo/0972480-6/

Mutta mikä on tuo Tenava Holding? Sama osoite.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.10.2011 22:06Vieras

#9

06.10.2011 23:17

Ihan hyvää hoitoa saa myös niistä "kamalista" kunnallisista päiväkodeista. Lapset tottuu uusiin tiloihin ja täteihin- vanhemmille taitaa olla kovempi paikka.
"kamalissa" paikoissa hoidettu

#10 Re:

06.10.2011 23:26

#9: -

"kamalista" paikoista saa todellakin hyvää hoitoa. samaa mieltä! mutta ongelmana on se ettei ole vapaita paikkoja vaan täytyy lopettaa toiminnassa oleva yritys ja pykätä uusi tilalle... hmm.. kuka hyötyy? virkamies? ei! lapset?ei vanhemmat?ei kaupunki?ei..... jne.

kohta vaalit

#11 Kunnallisvaalit syksyllä

07.10.2011 00:15

Päätöksiä tehdään hankintalain puitteissa.
Tosin hankintalakia voi soveltaa laittamalla erilaisia vaateita ja rajoituksia jos virkamies niin haluaa.

Tarvinnee muistaa että syksyllä on uudet kunnallisvaalit ja silloin voi katsoa jatkaako Demarit vallassa?
hölmöläisten laki

#12 Re: Kunnallisvaalit syksyllä

07.10.2011 06:20

#11: kohta vaalit - Kunnallisvaalit syksyllä

Demarit, sen paremmin kuin vasemmisto kokonaisuudessaankaan ei kylläkään ole vallassa enää kuntaliitoksen jälkeen!

Lasten, vanhusten ja sairaanhoidon palveluja ei pitäisi ulkoistaa, koska nykyisellä kilpailulainsäädännöllä ei saa suosia paikallista eikä tuttua palveluiden tuottajaa. Niin kauan, kuin laki on tämä, palvelut on järjestettävä kunnan toimesta!

 

Sampsa Simpanen
Adressin tekijä

#13 Re: Kunnallisvaalit syksyllä

07.10.2011 08:37

#11: kohta vaalit - Kunnallisvaalit syksyllä

Hankintalaki on tiukka ja sen soveltamisesta on puhuttu paljon ihan valtakunnan päättäjätasollakin. Tässä linkki mm Osmo Soininvaaran kirjoitukseen asian tiimoilta, sen enempää ottamatta kantaa puoluepolitiikkaan. Itse olen ollut ehdolla toisesta puolueesta. Mutta Osmolla on ollut hyviä ajatuksia. http://www.soininvaara.fi/2011/04/11/hankintalaki-ei-sovi-sosiaali-ja-terveyspalveluihin/

 

Kaupunginhallituksesta on tullut viestiä meille mm sen suhteen että heidän kätensä ovat olleet sidotut hankintalain tiukkuuden vuoksi. Ymmärrämme sen ja on hyvä että asiat tehdään lain vaatimissa puitteissa. Emme suinkaan halua että kunta joutuu isojen vahingonkorvausten vuoksi vaikeuksiin. Koko tämä prosessi on lähtenyt metsään siinä vaiheessa kun tarjouspyyntö on tehty. Nyt jos saamme adressiimme tarpeeksi nimiä, voimme seuraavaksi kysyä poliittista tahtoa ottaa asiaa uudelleen käsittelyyn. Keino löytyy varmasti, mutta löytyykö tahtoa ja poliittista uskallusta sen etsimiseen?

 

Pitää muistaa ja muistuttaa että ne vaalit ovat ovella...


Vieras

#14

07.10.2011 08:47

...Lapsista viis,kun hinta vaan on kohillaan...tässä ei taas kyllä ajatella yhtään mitään!!! pistää niin vihaks tuollainen..rahaa syydetään jonninjoutaviin kohteisiin ja sitä löytyy aina johonkin "muka"tärkeisiin menoihin,mutta kun on kysymys lapsista,vanhuksista tai muusta yhtä tärkeästä,niin kummasti on kirstu kiinni.Ja MITÄ SÄÄSTÖÄ SE ON OTTAA UUTTA PAIKKAA JA /TAI ULKOISTAA,KUN ON HYVÄT KUVIOT JA PÄTEVÄ HENKILÖKUNTA JA PAIKKA JOSSA LAPSET VIIHTYVÄT!!!! HERÄTKÄÄ PAHVIT!!!

Vieras

#15

07.10.2011 09:32

Virkamies tekee tarjouspyynnön ja kilpailuttaa. Tarjouspyynnössä voisi ottaa huomioon erilaisia painotuksia, joista laki sanelee osan. Khall valitsee edullisimman, tai muuten ollaan markkinaoikeudessa ja valinta tehdään uusiksi ja aikaa palaa. Tenavapirtti voi neuvotella uuden toimijan kanssa siitä, että uusi vuokraa tilat ja ottaa henkilökunnan. Silloin mikään ei lasten kannalta muutu.

Vieras

#16

07.10.2011 09:37

On hyvä, että tälle asialle edes yritetään tehdä jotain. Kuitenkin Akaan kaupunki on noudattanut hankintalakia tässä hankinnassa. Tämä on kyllä hyvä alku sille, että päästäisiin tässä asiassa eteenpäin ja saataisiin sitä kautta hankintalakiin muutos peruspalveluiden ostoissa.

Vieras

#17

07.10.2011 10:22

meille kun ei tule Akaan Seutua niin en tiedä taustoja, mutta ihmettelen miten kaupunki voi muka lopettaa yksityisen päiväkodin? Kaupunki voi toki päättää, että ei osta siltä palveluja, mutta eihän se estä vanhempia valitsemasta yksityistä päiväkotia. Tuolloin saa KELA:lta yksityisen päivähoidon tukea, jonka voi käyttää palvelun ostoon samoin kuin palkkaisi yksityisen hoitajan kotiin. Toki tämä tulee vähän kalliimmaksi, mutta sehän yksityisten palveluiden "paremmuuden" hinta on esim. lääkäripalveluissakin.

Vieras

#18

07.10.2011 10:38

VS:#17
Ei kaupunki päiväkotia lakkauta, vaan poistaa sen toimintaedellytykset. Kaupunki on päättänyt poistaa ns. kuntaosuuden maksamisen yksityisille toimijoille ja kaikki paikat kulkevat jatkossa kunnan kautta (eli jatkossa Akaassa ei ole valinnanvapautta päiväkodin suhteen - lapset menee sinne minne kunta määrää). Taloudellinen todellisuus on vain se että harvalla on varaa maksaa 700€/kk lapsensa hoitopaikasta, sillä sen se kustantaa ilman ns. kuntaosuutta yksityiselle. Toijala kun ei kuitenkaan ole Westend.

Kuitenkin tuolla kuntaosuudella tuotettu palvelu esim. tässä tapauksessa Tenavapirtissä on edullisempaa (ulkopuolisen tutkimuksen mukaan) kuin esim. kaupunngin omissa päiväkodeissä tuotettuihin paikkoihin verrattuna. Eli jos ainoastaan raha ratkaisisi niin kaupunki lakkauttaisi oman päiväkotinsa, mutta sehän ei taida virkamiehen maailmankuvaan sopia.

Kaupunki on päätöksensä tehnyt "oikein" virkamiesten valmistelun pohjalta. Onko virkamiesten valmistelussa ollut järkeä? Mielestäni Ei. Tämän vuoksi on velvollisuutemme kunnan asukkaina ja "asiakkaina" ajaa asiaa nyt poliittisen päätäntävallan kautta.
"Imago"

#19

07.10.2011 12:32

Voi voi noita virkamiehiä (ja naisia). Todellisuushan on että se säästö mitä ikinä on saavutettavissa kilpailun kriiteristön asettamalla näin on jo menetetty. Jos tavoitteena on houkutella lapsiperheitä (ai niin tavoite taisikin olla saada lapsettomia korkeasti-koulutettuja perheitä ainoastaan Toijalaan) tänne asumaan, niin jo näillä toimilla on kustannussäästö menetetty kunnallisveron pienentyneenä kertymänä, kun ihmiset kenties valitsevat lastensa hyvinhoinnin kannalta "paremman" asuinpaikan. Niin lyhytnäköistä, niin lyhytnäköistä...
Huolestunut

#20

07.10.2011 12:58

Akaan kaupunki perusti vuoden alussa perhekeskuksen käyttökelvottomaan tilaan, tässä tuli takkiin yli satatuhatta euroa. Nyt säästöjä tehdään sitten hinnalla millä hyvänsä ja jatketaan samaa lyhytnäköistä linjaa. Virkamiesten hallitukselle tekemän esityksen tulisi olla niin harkittu ja ammattitaidolla tehty, että tällaisia jälkipuinteja ei tarvitsisi tehdä. Päättäjät ovat aina esittelijöiden tuoman tiedon varassa.

Vieras

#21

07.10.2011 14:36

Haluan tenavapirtin jatkavan toijalassa!!!

Vieras

#22 Afrikantähti

07.10.2011 14:53

Kuka uskaltaa enää tämänjälkeen yritää(samalla sektorilla) kun oman kunnan yrityksestä ei saa mitään lisäpisteitä tässä "pisteytyskisassa". Lapset on pelinappuloita, Espoo on päässyt captowniin ja hoitajat on jääneet saarelle, koska rosvo on vienyt rahat. Toivottavasti kuntapäättäjät räpiköivät lammikossa!
Ai niin ja ne vaalit oli tulossa!!!!!!
yrittäjä ilman kunnan tukea

#23 Joopa joo

07.10.2011 16:57

Ei kai kunnan tarvitse tukea yksityistä yrittäjää? Yrittäjyys on aina riski!! Eikä päiväkotia olla lopettamassa - paitsi, jos yrittäjä itse sen tekee! Eikä kai lopeta, jos lapsia on tulossa hoitoon riittävästi? Niin että yksityiseen hoitoon vaan!! Niinpä; raha se on vanhemmillakin joka ratkaisee. Ja veronmaksajilla. Ja kunnalla.
Jep

#24 Laki on laki

07.10.2011 17:01

Tämä keskustelu on jotenkin käsittämätöntä.
Millä ihmeen perusteella voitte vaatia hankintalain ohittamista vain siksi että Tenavapirtti on kiva paikka? Maailma ei valitettavasti toimi niin.
Onko jossain luvattu Tenavapirtille että kunta ostaa sieltä hoitopaikkoja loputtomiin? Olen tainnut ymmärtää käsitteen yksityinen jotenkin väärin?

Vieras

#25

07.10.2011 17:51

Niin kauan kun me ollaan hiljaa ja tyydytään jokaiseen virkamiesten päätökseen mutisematta niin niin kauan kuntalaisten rahoja tuhlataan miten sattuu ja mihin sattuu! Päätöksiä tehdään ilman järjenhiventäkään ja ihmiset on pelinappuloita päättäjien omassa pikku pelissä. Virkamiehet ja hallitus ei ymmärrä että ne on kuntalaisia varten eikä vain itseään tai itsensä korottamista varten. Tämä hallitus ja nämä virkamiehet tekevät niin älyttömiä päätöksia että pian kunnassa ei ole palvelun palvelua ja niin ikään ei myös veronmaksajia. Pönkittäköön sitten egoaan tyhjissä huoneissa velkaisessa kunnassa! Kuka haluaa ikinä muuttaa Akaaseen kun jokainen yritys ajataan alas!!! Muutenkin sopimus on YK:n lasten oikeuksien vastainen:3. Lasta koskevia päätöksiä tehtäessä on aina ensimmäiseksi otettava huomioon lapsen etu. sekä 5. Valtion on kunnioitettava vanhempien tai muiden lapsen huoltajien vastuuta, oikeuksia ja velvollisuuksia lapsen kasvatuksessa. Tässä tapauksessa ei oteta lasten vanhempia huomioon lainkaan vaan sivuutetaan ne ylimielisesti!