Sikatiloilla kuvanneet vapaiksi kaikista syytteistä!


Vieras

#26

27.10.2011 20:16

Miten voi olla mahdollista ns.hyvinvointivaltiossa, että moraalisesti OIKEASSA olevia RANGAISTAAN, ja kiduttajia taputellaan päähän ja julmuudet sallitaan,JA vielä VAADITAAN korvauksia!?! HALOO ja HERÄTYS!

Vieras

#27 Miun ajatukseni

27.10.2011 21:29

* Vähän paradoksaalista toimintaa? Minkä takia sikatilallisten olisi saatava henkisistä kärsimyksistä mitään korvausta, jos he eivät kykene itse näkemään muiden henkistä kärsimystä tai eivät välitä muiden mahdollisesta henkisestä kärsimyksestä? Miten tunteeton ihminen voi tuntea henkistä kärsimystä?

* Tällainen toiminta pitäisi nimenomaan palkita valtion taholta tai jonkin toisen tahon suunnasta, jossa tuodaan tietoa sikatiloilta ihmisten tietoon. Tietoisuus ja näkyvyys ovat avain parempaan yhteiskuntaan ja usein varmaan asiat, joita vaaditaan lain muokkaamiseksi parempaan suuntaan!

Vieras

#28

27.10.2011 22:03

Miten sikojen kuvaaminen voi tuottaa henkistä kärsimystä, kun sikatilallinen itse joka tapauksessa on nähnyt sikojensa tilan joka päivä. Jos he kärsivät siitä, että heidän sikatilojensa todellisuus tuodaan julkisuuteen, niin henkinen kärsimys johtuu siitä, että heidän sikatilansa tuomitaan. Jos kuvissa ei olisi ollut mitään huomautettavaa, niin sikatilallisethan olisivat voineet olla ylpeitä. Kuvien julkaisijalla ei ole tähän ihmisten reaktioon osaa eikä arpaa. Väittävätkö sikatilalliset, että kuluttajat ovat väärässä, kun lakkaavat ostamasta kuvatunlaisissa oloissa tuotettua sianlihaa? Ihmisillä on oikeus tietää, mistä heidän ruokansa tulee, ja tehdä ostopäätöksensä sen perusteella. Eivät sikatilalliset voi vaatia tuotantokeinoja salassapidettäviksi.

Vieras

#29

27.10.2011 22:59

Totuuden esilletuominen ei ole rikos. Kaiken toiminnan tulisi kestää esilletuomista ja olla läpinäkyvää. Ei voida toimia välittämättä inhimillisistä kärsimyksistä. Sellainen ei ole sivistysvaltion luonteeseen kuuluvaa.
Homo Natura

#30 Palkitaan ja tuomitaan

27.10.2011 23:25

Euroopan unioni palkitsi tänään arabikevään aktivisteja. Suomessa tuomitaan huomenna aktivisteja. Molemmissa tapauksissa kuitenkin toimittiin aivan samoin, ehkä yhteiskunnassa vallitsevien sääntöjen vastaisesti, mutta yhteiskunnallisiin epäkohtiin puuttuen. Mikä on palkitsemisen ja tuomion logiikka?
Onko niin, että aktivismi on sallittua silloin kun se kohdistuu johonkin muuhun kuin meihin. Koska meidän länsimainen demokraattinen yhteiskuntamme on täydellinen, eivät kansalaiset täällä saa puuttua epäkohtiin?
VmH

#31 Oikeus vai kohtuus

28.10.2011 01:16

Allekirjoitin vaikka tiedänkin, että tuomioistuin ei saa ottaa mitään ulkoista painostusta huomioon. Syyttäjän syyte on minusta kohtuuton vaikka rikos onkin tapahtunut, kuvaaminen oli luvatonta. Pieni sakko olisi enemmän oikeudentajun mukaista.

Sikafarmareiden korvausvaatimukset eivät ole tästä maailmasta. Jos sianlihan kulutus tilapäisesti laski videoiden vuoksi pitäisi tuottajien ostaa itselleen taskupeili ja käyttää sitä. Sikayrittäjät voisivat, jos pystyisivät, tehdä vastinevideon, jossa osoittaisivat asioiden tulleen korjatuksi. Vaan ehkäpä mitään ei olekaan korjattu kun sikafarmarit vaativat lainsäädännön muuttamista heille suotuisammaksi.

Sikafarmari Anttila, silloinen maa- ja metsätalousministeri lupasi muutoksia lainsäädäntöön. Niitä ei tietenkään tullut. Ehkä nyt tulee, sikojen tappioksi ja busineksen eduksi.
Oikeutta!

#32 Vapauttava päätös kuvaamisesta.

28.10.2011 01:20

Onhan se kyllä todella oikeusmurha, jos eläinten hyvinvoinnista välittäviä ihmisiä rangaistaan. Sillon voi sanoa että oikeuslaitos on turha., vaikka sen on kyllä huomannut jo koko elämäni. Oikeus ei toteudu, mutta ...........

Vieras

#33 Re: Oikeus vai kohtuus

28.10.2011 01:41

#31: VmH - Oikeus vai kohtuus

Onhan ainakin sikaloiden valvontaa tehostettu viime- ja tämänvuoden aikana huomattavasti. Omassa sikalassani on tehty vuoden aikana kaksi yllätystarkastusta Eviran toimesta. Tarkastuksessa käydään läpi kymmeniä eri asioita sikalassa ja kirjanpidossa.

 

Yhteensä tarkastuksia on kahden vuoden aikana ollut normaalien neljä kertaa vuodessa tehtävien lisäksi kuusi muuta. Hyväksyn kyllä nämä yllätystarkastukset, mutta en yöllisiä elokuvajuhlia.

 

 

Huvittaa!

#34 Ihminen on ihan hukassa!

28.10.2011 10:34

Sikatiloilla pyritään hoitamaan eläimet lakien mukaan ja niin hyvin kuin mahdollista. Osa porsaista kuolee esim. sydänkohtaukseen tms. Luonnossa kuolleisuus olisi paljon suurempi prosenttuaalisesti. Pallien poistosta taas kun on noussut kauhea mekastus. Niin tietääkö kukaan miten se luonnossa hoituu? No johtava karju puree mahdolliselta kilpailijalta pallit pois ja siinä lähtee joskus hieman reillustikkin tavaraa. Eikä mun ymmärtääkseni luonnossa paljon puudutuksia käytetä. Luonto on kovaa! Huolehtikaa ennemminkin naapurista ja läheisistänne siitä seuraa paljon parempaa. Kukaan oikea maatilan isäntä tai emäntä ei tahallaan kiusaa eläimiään tai hoida niitä huonosti! Sehän olisi suoraa omasta tilipussista pois! Tuntipalkkakin kun huikeat n.4€/h. Kiitos EU. Ennemminkin pitäs kieltää kauppiailta elintarvikkeiden haaskaus! Ottakaappa selvää kuinka paljon vuodessa menee käyttökelpoista lihaa rässiin ja hukkaan???? Eikös se olisi sama kun kasvattaja ampuis sen määrän tontillaan ja lämmittäs vaikka tuotantotilojaan ruhoilla! Säästyttäs paljon pienemmillä edestakaisilla siirroilla ja kuluilla mukaan lukien päästöt ymm.

Vieras

#35

28.10.2011 10:41

Jokaisen pitäisi tietää mistä ruokansa on peräisin, nämä kyseessä olevat henkilöt vain toivat esiin näitä kauheuksia mitä maatiloilla tapahtuu. Mielestäni suomessa ihmisiäkään ei saa kiduttaa taloudellisista syistä? vai onko näin, ei eläimenkään kuuluisi kärsiä jos jollain menee taloudellisesti huonosti.
Nämä kyseiset kuvat tuovat esiin kuinka mätä suomen maatalous oikeasti on. Onko oikein tehdä bisnestä toisen kustannuksella ja elämällä, eikö kaikkien elämä ole tasa-arvoinen? kuka saa päättää sen kuinka paljon joku kärsii? misssä moraali ja ihmisten sydän?

Emakon veli.

#36 Re:

28.10.2011 10:42

#26: -

Kukahan/ketkä ovat luonneet hyvinvointivaltion? Millä toiminnoilla? Varmaankin suojelemalla toisen omaisuuksia ja niihin puuttumisilla. Niin näinhän se menee! Karjun Orgasmi voi kestää 20 minuuttia! Voi raukkaa. Emakot sen kun vaihtuu, joku raja tuohonkin pitäs varmaan saada!


Vieras

#37

28.10.2011 12:48

Olen aina noudattanut kahden pyhän kirjan opetuksia, siis: Raamatun ja Koraanin ! Niissä molemmissa annetaan ihmiselle täydelliset ohjeet siitä mitä saa syödä ja mitä ei ! Sika on kiellettyjen luettelossa, joten en ole koskaan tukenut sikatilojen toimintaa. Mooseksen Kolmas Kirja, 11. -Luku

Vieras

#38 Re:

28.10.2011 12:53

#28: -

Jätetään vaan nämä aktivistit tuomitsematta. Mutta miksi rajata toiminta sitten vaan heille? Jokainen joka haluaa tuoda omaa asiaansa tai täydellistä egoaan julkisuuteen niin ei kun vaan vapaaseen toimintaan.

 

Mikrokameranhan pystyy kiinnittämään huomaamatta vaatteisiin. Kuvauskohteita löytyy kodeista, kouluista, työpaikoilta, sairaalat, vanhainkodit, vankilat jne...Näistä jokaisesta varmaan löytyy hakemalla epäkohtia. Ei muuta kun kuvat nettiin ja Ylen a-studioon.

 

Kuviin liitetään vastuuhenkilön nimi ja osoite. Esim. asunnon omistaja, koulun johtaja, osaston ylilääkäri jne.. Tällätavoin saamme ihanan maailman.

 

 

 

 

Syyttömänä syntynyt

#39 Kansalaistottelemattomuus jääkin usein ainoaksi vaihtoehdoksi

28.10.2011 13:02

Nyt tästä viisastuneena levitetään todistus aineisto (kuvat +videot) epäkohdista nimettämäna netissä ,vaikka YouTubena .Totuus ilmi ja näkösälle!Siitä sitten saa jokainen päättää miten asiaan suhtautuu.

Vieras

#40

28.10.2011 13:34

Vankila olisi parempi vaihtoehto. Tapauksessahan ei tapahtuisi minkäänlaisia sanktioita, koska jolla on aikaa moiseen rötöstelyyn, elää muutenkin sossusta suuhun. Velkahan vanhenee, mutta ehdoton olisi lusittava.

Tapaushan on vastaava, kuin sekotaloyhtiön kyylä saisi tehdä kotietsintöjä ja ruumiilisiatarkastuksia kunniaalliselle lapsiperheen mukuloille, lastensuojeluun soiton uhalla. Epäilyksen lähteenä vaikkapa tilastollinen perheväkivalta ja vaikkapa 2kk vollottava vauva summattuna.

Vieras

#41

28.10.2011 14:12

On uskomatonta, että nuoret, jotka ovat toimineet hyvässä tarkoituksessa, hyvän asian puolesta, ovat joutuneet syytetyiksi. Heidän paikallaan syytettyjen penkillä haluaisin nähdä eläinten hyvinvointia laiminlyöneet sikatilalliset.

Vieras

#42 Re: Miten voi olla?

28.10.2011 14:32

#1: Tuomo - Miten voi olla?

Oikeutta eläimille!


Vieras

#43

28.10.2011 14:49

Onhan se selviö, että tuotantoeläinten oloissa olisi reippaasti parannettavaa vähän joka sektorilla, mutta asian valvominen tulisi silti jättää kyseiseen tehtävään määrätyille viranomaisille. Vai olisiko näiden aktiivistien mielestä hieno juttu jos naapurin Liisa, innokas omankädenoikeuden harjoittaja, änkeisi sinne teidän vaatekomeroon hamppuviljelmiä kuvaamaan?

Vieras

#44

28.10.2011 19:31

On täysin järjenvastaista, että ihmiset jotka, paljastavat eläinten huonon kohtelun joutuvat siitä syytteeseen. Minun oikeustajuni ei riitä tuomitsemaan näitä eläinaktivistejä, sensijaan olen valmis tuomitsemaan tuomioistuimen, joa heidät tästä tuomitsee.

Vieras

#45

28.10.2011 21:59

Kyllä nämä aktivistit pääsevät kuvaamaan seuraavaksi Suomen vankilalaitosta. Ihan noin asukkaan tasolta.
Oikeudesta oikeudenmukaista.

#46 Videota ja bloggaamista.

28.10.2011 23:06

Nyt vaan on saatava mahdollisimman paljon näkyvyyttä näille ihan järjenvastasille syytteille. Postailkaa facebook:iin ja twitteriin ja blogeihinne!

Vaikka sen ei ehkä pitäisi, niin yleinen asenneilmapiiri vaikuttaa varmasti käsitykseen "oikeasta". Tällä hetkellä nää käsitykset eivät taida olla aktivistien puolella.
Akuliina Saarikosken blogipostaus: http://akuliinasaarikoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86893-karsimys-kuuluu-elaintuotantoon
Tukivideo: http://vimeo.com/31171547

Vieras

#47

28.10.2011 23:34

Valtionpalkinto ! Ei syytettä !
miettikää

#48 ei syytteitä heille!!

29.10.2011 00:06

Inhimillistä on että ihminen välittää/tuntee.. Ihmiset ketkä eivät tunne ovat rikollisia! Jotka ajattelevat että on oikeus satuttaa jotain saamalla rahaa? onko oikein ihmiskauppa missä kaupataan ihmisiä heiltä kysymättä. ihan täsmälleen sama asia, vaikka kyseessä onkin eläin. mutta ilman eläintä ei ole meitä ilman meitä on eläimiä!
Rahan voima

#49 keräys

29.10.2011 09:05

Mikäli tuomio laitetaan täytäntöön pitää järjestää keräys. Olen valmis osallistumaan siihen 50€.
Ehkä jo nyt olisi hyvä olla keräys eli rahan määrällä osoittaisimme yhteisen voimamme. Kun korvausvaatimukset kaatuvat, varat voidaan käyttää syytettyjen valitsemaan kohteeseen.

Vieras

#50

29.10.2011 10:25

Eiköhän tämän kampanjan tilannut taho maksa kulut. Nimittäin ulkomainen lihabisnes.