Raketteja pelkäävien lemmikkieläinten hallussapito luvanvaraiseksi.

Raketteja pelkäävien lemmikkieläinten hallussapito luvanvaraiseksi. / Tiedotteet / Yli 500 nimeä! / Kommentit


Vieras

#1

30.12.2018 18:55

Lemmikkien otto pitäisi laittaa kanssa luvanvaraiseksi, kun ihmisillä itsellään ei riitä aika niille hyödyttömille taskukoirille niin pitää otta toinen taskukoira kaveriksi ettei ne ole niin yksinäisiä.. "Hyöty ja käyttö eläimien määrä on laskenut kun taas kotitalouksilla oli alkuvuonna 2016 kaikkiaan noin 800 000 koiraa, kun vuonna 2012 koiria oli noin 630 000. Lienee niin, että entistä useammassa kotitaloudessa on kaksi koiraa toistensa seurana. Kotitalouksien kissojen määrä ei ole lisääntynyt neljässä vuodessa, vaan on liki ennallaan, noin 600 000 kissaa."

Noin 35 prosentilla kotitalouksista on joku lemmikkieläin. Vuonna 2012 joku lemmikkieläin oli 30 prosentilla talouksista. Ainakin yksi koira on 22 prosentilla talouksista ja ainakin yksi kissa 15 prosentilla talouksista. Neljällä prosentilla kotitalouksista on sekä koira että kissa. Vuonna 2012 kotitalouksista 19 prosentilla oli ainakin yksi koira ja 14 prosentilla ainakin yksi kissa sekä kolmella prosentilla kissa ja koira. Vuonna 2016 akvaario tai terraario oli noin kahdella prosentilla kotitalouksista. Poni tai ratsastushevonen on prosentilla talouksista. Muita lemmikkejä oli hyvin vähän. Lemmikkieläimiä omistavien kotitalouksien osuus ja määrä ovat siis kasvaneet.


Vieras

#2

30.12.2018 19:19

Ymmärtäähän aloittaja, että adressi ei mene eduskunnan käsittelyyn, toisin kuin kansalaisaloite.

Vieras

#3

30.12.2018 19:30

Pakko sanoo, omistan koiran ja kannatan sitä, et koiria hankkiville ihmisille tulis jotain "rajoitteita" esim sakotetaan, jos niitä paskoja ei vaivaudu kerään. Agressiiviset koirat, jotka puree ihmistä tai toista eläintä pitäis lopettaa ja sakkojen jakaminen omistajille herkemmin tälläsistä.

Mut en pidä tätä "jos te vaaditte näin, me vaaditaan näin" tapaa kauheen fiksuna. Rakettien rajoittamiseen/kieltämiseen tehdyllä aloitteella, haetaan muutoksia selkeisiin lakipykäliin, tää aloite on melko huonosti perusteltu, eikä tulis meneen läpi, vaikka 50 000 sen allekirjottais. Jos sulla olis enemmän faktoja laittaa tähän aloitteeseen, lakipykäliä, haluttuja muutoksia lakiin ja esityksiä uusien lakien suhteen, voisin jopa harkita allekirjoittavani. Haluan rajoitteita, jottei tuolla kulkis ihan sekopäisiä rakkeja, oman koiran kimppuun hyökkäilemässä... Tai niitä sekopäitä koirien kanssa.. Vaatisin myös kissojen omistajille tiukemmat rajat, ei ulkoilua ilman valvontaa/hihnaa yms..
Toki tätä uutta aloitetta rakettien kieltämiseksi/myynnin rajoittamista ei ole perusteltu pelkästään koirien voimin. Maatalouksien, luonnossa elävien, sekä muiden eläinten avulla, vahinkojen/vammojen takia, väärinkäytön ja monen muut yhteissummana on toteutettu perustelut.

Sitten vielä muutama sana tuosta "kielletään raketit"-asiasta. Joo koirani pelkää raketteja, me vietämme siksi klo 17.30-02.00 sisätiloissa(toki päästän aidatulle takapihalle välillä tekemään hätänsä, mutta vain jos on ollut hiljaista jo hetken rakettien suhteen), koira hieman lääkittynä ja verhot kiinni. Pärjäämme näin hyvin, enkä itse kieltäisi yksityisiltä rakettien ampumista, mutta lakialoitteella haluaisin saada ne luvanvaraisiksi. Yrittäjien pitää hankkia luvat niiden myymiseksi, miksi kuluttajien ei niiden ampumiseksi? Aloitteella myös toivoisin olevan vaikutusta valvontaan, mistä ammutaan ja koska ammutaan. Jos jo nykyisen lain mukaan kielletään ennen uutta vuotta rakettien ampuminen, niin miksi sitä tehdään.. Koska sitä ei valvota tai rajoiteta tiukemmin. Itse olen joutunut juoksemaan pakoon kaatunutta rakettia (mikä lie pata oli) ja selkäni takana (4metrin päässä) lapset toissa vuonna helmi-maaliskuun aikana räjäytti raketin, josta koiralleni tämä pelko tulikin. Näihin asioihin itse uuden aloitteen myötä toivon muutosta, tarkempaa valvontaa kenelle raketteja myydään/luovutetaan, luvanvaraisuus ja rajatut alueet kaupungeissa/kunnissa missä yksityishenkilöt saavat omia raketteja ampua. Toki näitä alueiden rajaamisia on jo nyt, ettei saisi asutuksen keskellä ampua, mutta sitäkin tehdään edelleen....
Valvontaa alaikäisten rakettien saamiseen lisättävä ja heille rakettien luovuttaminen pitäisi olla rangaistavaa suurella sakolla, eräs eukko juuri paikkakuntani puskaradiossa myönsi ääneen, että hänen teinit eivät ammu rakettejaan ennen uutta vuotta.. Vaikka niitä heille ostanut raketteja alaikäisille ammuttavaksi.. (eräs kylän kyylääjä syytti kakaroita rakettien ammuskelusta ja joku puolusti omia teinejään, vaikkei heitä nimenomaan syytetty)

Eli joo omistan koiran ja kitisen raketeista, mutta vain niiden valopäiden takia, jotka ampuu niitä ennen/jälkeen sallitun ajan. Mut ne ketkä haluaa kieltää kokonaan raketit, "kun mun pikku ruffe ei kestä paukuttelua" vetäkää v*ttu päähän ja ihastelkaa sit sitä pimeyttä, sekä hiljasuutta"! Kyl sen paukuttelun kestää koiran kans kotona, kun ei jätä sitä yksin pelkäämään ja ei päästä ulos, jos se pelkää liikaa. Tarvittaessa hakee sen rauhottavan apteekista, eikä pihistele pennejään.

Ja ennenkuin joku sanoo, muuta maalle... Täällä asunut jo muutaman vuoden, ainut muutos kaupungissa asumiseen on julkisen liikenteen olemattomuus ja muutenkin autojen ääniä vähemmän...


Vieras

#4

30.12.2018 20:22

Mitenkäs se todetaan että mikä lemmikeistä pelkää nimenomaan rakettia? Pirun kova homma tehdä testi jokaiselle lemmikille erikseen? Ja kun pelkästään koiria on satojatuhansia, ja siihen vielä kissat, kanit, hamsterit, hämähäkit, kultakalat, ym. lemmikit lisäksi...

Vieras

#5

30.12.2018 20:29

Onko huomioitu luonnon eläimet? samanlailla ne kärsivät paukkeesta kuin lemmikkieläimet. Entäs se kauhea jätteiden määrä mikä raketeista jää? 


Vieras

#7

31.12.2018 07:44

Vittu mitä itkupotkuraivari-kakaroita:DD


Vieras

#8

31.12.2018 08:59

Adressin laatijalle kysymys... Miten tullaan menettelemään jo olemassa olevien lemmikeiden suhteen? Otetaan pois ja lopetetaan? Kuka maksaa rahallisen korvauksen?
Seppo

#9

31.12.2018 10:21

Vaikka tämän adressin allekirjoittaisi 100000 ihmistä ei sillä olisi yhtään mitään väliä. Ootte te ihmetonttuja.. Adressi ei ole sama kuin kansalaisaloite.

:D

#10 Öyh öyh

31.12.2018 13:08

Minkäs sille mahtaa kun elämäm_koulum käyneet eivät erota adressia ja kansalaisaloitetta. Ja vaikka tämä olisi kansalaisaloite, niin tälle vaan naurettaisiin entistä enemmän. 


Vieras

#11

31.12.2018 16:27

Mää en kestä tätä adressia, kuolen nauruun

Tt

#12 Re:

31.12.2018 23:53

#3: -  

Mut toisaalta mua vituttaa kerros talossa ku naapurin koira haukkuu tai naapuri kakattaa koiransa pihalle... Ja tota tapahtuu koko vuoden. Pienempi paha toi rakettien ampuminen... Koiravero vois olla kyl kiva kans

Tt

#13 Re:

31.12.2018 23:55

#8: -  

Miksi pitäisi maksaa rahallinen korvaus? Laki pöytään jok sanoo et näin tehdään ja thats it


Vieras

#14 Re: Re:

01.01.2019 10:56

#13: Tt - Re:  

Eli vastaavasti sinunkin omaisuutta (esim. auto, moottoripyörä, vene yms.) voitaisiin ottaa haltuun laki muutoksen perusteella, ja se olisi sinulle ok?


Vieras

#15 Re: Re:

01.01.2019 12:01

#12: Tt - Re:  

Tai sitten huvivero rakettien ampujille. Miten se koiravero vaikuttaa siihen, että haukkuuko se naapurin eroahdistuksesta kärsivä koira?

Merkkikö

#16

01.01.2019 13:03

Voi ei :D Aika tuhoon tuomittu tämä adressi. Ensinnäkin, jos miettii miten hyvin perusteltu ja huolella tehty se kansalaisaloite on mitä vastaan tämä on tehty ja toisekseen, tässä adressissa myönnetään suoraan, että tämä on kosto koiranomistajille, vaikka sen kansalaisaloitteen on varmasti allekirjoittanut muutkin kuin koiranomistajat, sen tekemiseenkin on osallistunut mm. lääkäriliitto yms. ihmispuolen asiantuntijoita.

Mutta jos haluaa omaa koiravihaansa tuoda näin julkisesti esiin höpöhöpö-adressilla, niin onhan siihen oikeus.


Vieras

#17 Re:

01.01.2019 13:34

#16: Merkkikö -  

Onhan se pahaolo johonkin yritettävä purkaa, ja tällä kertaa kohteeksi pääsivät koirien omistajat. Vaikka raketti kieltoa ovat ajamassa läpi myöskin muut tahot, kuin pelkästään Kennelliitto. Mutta joo, tämä adressi nyt lähinnä muistuttaa joltain huumorisivulta kopioidulta tekstiltä. Haluaisin olla kärpäsenä katossa siinä vaiheessa kun tämän adressin kanssa marssitaan eduskuntaan. "Mulla olisi tämmönen Raketteja pelkäävien lemmikkieläinten hallussapito luvanvaraiseksi -adressi." "Niin mikä oli...?!".