Ryhmäkanne HSL kausilippusakotusta vastaan (Koronavirus)

Ryhmäkanne HSL kausilippusakotusta vastaan (Koronavirus) / Tiedotteet / 100+ allekirjoitusta / Kommentit


Vieras

#1

02.04.2020 19:44

Hyvä! Katsoithan uuden eilen ilmestyneen tiedotteen. Päätös on yksi askel kohti oikeudenmukaisuutta, mutta se ei riitä. Korvaavat nyt siis 16.4. eteenpäin olevia kausia ja varastavat kuluttajan lompakosta 16.3-16.4 jakson. Sen lisäksi kortti tulee postittaa (Suomen posti ei tietenkään ota vastuuta katoamisista), mikä ei ole edes kaikille taloudellisesti mahdollista. Siksi yhdenvertaisuuden toteutumiseksi palvelupisteiden viereen tulee järjestää lukollinen korttien keräysastia.

Adressin tekijä

#2 Re: #1

02.04.2020 20:43

16.3. Eteenpäin on ollut selvää, että asiat eivät tule menemään oletetulla tavalla. Jos on siinä kohtaa vielä ostanut kausilipun, niin on kuluttajana ottanut tietoisen riskin. Vaikka oikeudenmukaisuudesta voimme keskustella, niin kyseessä ei ole ainakaan kuluttajansuojan ja suomen lain puitteissa suuria mahdollisuuksia tuohon päätökseen vaikuttaa. Sama pätee myös tuohon postitukseen. Lain mukaan tuotteen palauttaminen postissa on riittävä myönnytys tässä tilanteessa.

Henkilökohtaisesti koen, että HSL:n ratkaisu on tässä kohtaa 'kohtuullinen' ratkaisu HSL:n puolelta. Ei välttämättä optimaalinen kuluttajan kannalta, mutta ei myöskään sellainen, josta vosi kuluttajansuojalautakuntaan valitusta tehdä, tai oikeusjuttua nostaa.