VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#1276

16.01.2012 16:57

Luonnonsuojelijat osaavat taitavasti syyllistäen ja puolitototuuksien avulla harjoitetetun asenteellisen ja mytomaanissävytteisen propagandansa avulla harhauttamaan taakseen niin uusia nuoria jäseniä, virkamiehiä kuin politiikkojakin.Onneksi kuitenkin pääosa tavallisista ihmisistä on oppinut, että luonnosuojelijoiden esittämiin asioihin kannattaa suhtautua tietyllä varauksella, koska luottamus heihin on mennyt jo ajat sitten.

Vieras

#1277

16.01.2012 17:06

Itsekkin metsästyskoiran omistajana ymmärrän sen katkeruuden kun rakas metsästys kaveri joutuu suden suuhun.Kyllä noi sivistyneet sudet pitäisi lopettaa ne kun ei pelkää ihmisen hajua niin kuin villit serkkunsa. Ilmeisesti tarvitaan taas ruumis ennenkuin päättäjätherää

Carita

#1278 Selvennys

16.01.2012 17:15

Meillä on tiettävästi laki häiriintyneisiin, Rattijuoppoihin, Pedofiileihin, Raiskaajiin , Namusetiin ja meidän lapset eivät mene heikoille jäille eikä ota narkolepsiarokotetta. Mutta edelleenkään meillä ei ole lakia häiriintyneitä susia vastaan, toivottavasti tulevaisuudessa saadaan sellainen. Suomessa ikäihmiset voivat varmaan valistaa tiettyjä ryhmiä mitä sudet tekivät aikoinaan ihmisille kun niitä oli liikaa. Toivottavasti siihen aikaan ei enää palata.

Edelleen hieno adressi. Lasten, Lemmikkien, Metsästyskoirien, Kissojen sekä turvallisuuden puolesta.

Vieras

#1280

16.01.2012 18:15

Susiprojektisivut ovat erittäin räikeät ja tekijöidensä mielen pimeyttä heijastavat sivut löytyvät. Paavo Väyrysen ja Timo Soinin nimet esiintyvät kyseisillä sivuilla. Sivut ovat räikeä susien vastainen liike. Ulkomuodoltaan ne muistuttavat pahinta pornosivustoa ja sivuilla esiintyy susien raatelemien koirien kuvia. Haluaisin nähdä samassa yhteydessä kuvan raadellusta hirvestä, joka on laitettu roikkumaan lahtihuoneen kattoon. Kysynkin miten ne eroavat kyseisillä ala-arvoisilla sivustoilla esiintyvistä kuvista. Varmaan arvaatte, mikä on minun suhtautumiseni kepuun, ja muihinkin niihin poliitikoihin (useasta eri puolueesta), jotka ovat nimensä moisille sivuille luovuttaneet, näiden sivustojen julkaisemisen jälkeen.

Naurettavaa, ala-arvoista vouhotusta, joka osoittaa vain tekijöidensä ajatusmaailman pimeyden. Voisivat ensin tutustua lajiin kiihkottomasti ja sen jälkeen soveltaa edes hieman lähdekritiikkiä ennen kuin julkaisevat jonkin lehtijutun, joka on julkaistu kymmeniä/satoja vuosia sitten. Yhtään ainoaa totuuteen liittyvää juttua et sivuilta löydä susien aiheuttamista tapaturmista. Niitäkin on, joten luulisi edes pysyvät totuudessa.

Metsästäjätär koirineen

#1281 Huuhaa tiedotteesta

16.01.2012 18:25

Luontoliiton tiedotteen mukaan heistä on normaalia, että susi kulkee pihan poikki... Näinkö susi saa heidän mielestään todellakin käyttäytyä?! Kyseisessä tiedotteessa käsketään myös käyttämään toimimattomia muita keinoja.

Mulla tuo tiedote vain vahvisti sen kuvan, ettei ne tiedä mistä ne puhuu! Onkohan luontoliitossa kukaan ajatellut, minkälaista haittaa ne itse loppupeleissä aiheuttavat sudelle tällä linjallaan?

Yksi idea: perustakoon nyt joku yhdistyksen, joka kuulostaa viherpiipertämiseltä ja alkakoon ajamaan tätä susikannan harventamista. Monen ihmisen mielessä asia on silloin hyväksyttävämpi.

Vieras

#1282

16.01.2012 18:26

Kohta on noita susia yhtä paljon kun vihreitä ja vasemmistolaisia yhteensä..kyllä huolestuttaa.

Vieras

#1283

16.01.2012 18:36

Luontoliiton tiedote on asiallinen ja selkeä. Sudenvihaajat - koittakaa oikeasti perehtyä lajiin. Erittäin tarkassa hierarkiassa elävä laji joka hoitaa luontoa huomattavasti fysiologisemmin kuin yksikään metsästäjä.

En sano, että sudet ovat vaarattomia, mutta niiden kanssa on pystyttävä elämään. Jos maailmamme olisi "Ihmis-Jumalan" tekemä, olisi metsien ja erämaiden tilalla puistoja ja puistoissa ainoastaan ajettavia ja ammuttavia eläimiä. Suurin osa luonnosta olisi korvattu asfalttipolkuja risteilevillä golf kentillä. Riesana olevat ketut, sudet, ilvekset ja karhut tapettaisiin tietenkin viimeistä karvaa myöden ja totta kai ruokittaisiin merikotkia possun raadoilla ja metsästettäviä peuroja riistapelloilla. Tämä karrikoiden mutta hyvin läheltä totuutta liippaavana. Nöyrä lisäys tähän täytyy kuitenkin laittaa: meillä on lukuisia, vastuullisia metsästäjiä, jotka ajattelevat luonnosta sen arvon mukaisesti. Uskon heidän taholtaan vain positiivista suhtautumista luontoa - myös susia - kohtaan.

Tosin tähän uskoon tuli särö tuon pantasuden ampumisen myötä. Sille ampujalle on saatava pahin mahdollinen tuomio, koska "vahingosta" ei varmasti ollut kyse.
Osmo H

#1284 3 Allekirjoittanutta

16.01.2012 18:38

Loistavaa että on vihdoinkin laadittu joku oikea ja tärkeä adressi sekä oikeaan ajankohtaan. Meilläkin sudet vierailee lähes viikoittain pihamaalla. Meillä on 2 pientä lasta, bordercollie, 2 kissaa sekä vaimon hevoset. Hevoset ovat kärsineet jo pitkään susiongelmasta ja koiramme pidämme jo lähes aina sisällä. Hyvällä asialla olette joten tsemppiä. Ps, Ennemmin katsomme bambeja sekä jänöjusseja ikkunassa kuin vaarallisia petoja.
Metsästäjätär koirineen

#1285 Re:

16.01.2012 18:48

#1283: -

Luontoliiton tiedote oli asiallinen (i.e. ei ollut esim. alatyylinen) ja selkeä (kieliopillisesti OK ja kappalejaot myös). Ovat vain väärässä. Koita itse perehtyä susiin vai onko se todellakin mielestäsi niin, että on OK, että sudet kulkevat ihmisten pihoissa. Se olisi sitä suden luonnollista käytöstä? Jos susi pelkäisi terveellä tavalla ihmistä, luulisi ihmisen hajun olevan pihoissaan niin voimakas, ettei susi tulisi lähellekään ihmisten asutuksia.

Niin ja olen tosiaan metsästäjä. Kuljen umpimettässä koirieni kanssa, jotka eivät aja, vaan etsivät ja pysäyttävät. Olen eläintensuojelija ja lahjoitan rahaa esim. kissojen katastrofiyhdistykselle. En juo viinaa ja osaan kirjoittaa ja lukea. Silti haluan, että susien määrää Suomessa vähennetään. Riittävä määrä on mielestäni kaikkien asutusten lähellä pyörivien susien määrä.

Mukavaa myös huomata, että tuo 1283 viestin kirjoittaja uskoo puolueettomaan ja reiluun oikeudenkäyntiin. Syyllinen, kunnes toisin todistetaan... Hyvä, hyvä, tulihan se sieltä!

Btw, kuten täällä ovat jotkut yrittäneet muistutella, niin ei tässä ole hätää kärsimässä vain metsästäjät koirineen. On niitä koiria siellä metsissä muissakin hommissa. YMS. joita tämä asia koskee.


Vieras

#1286

16.01.2012 19:40

On jo korkea aika uudistaa lakia. Metsästäjä on se joka parhaiten tietää, kuinka susia hoidetaan oikein. Ei sudet sukupuuttoon kuole, jos ongelmia tuottavat yksilöt poistetaan.

Vieras

#1287

16.01.2012 20:01

"Luontoliiton tiedote oli asiallinen (i.e. ei ollut esim. alatyylinen) ja selkeä (kieliopillisesti OK ja kappalejaot myös). Ovat vain väärässä"
Sorry olet aivan väärässä. Luontoliiton esille tuomat asiat ovat oikein ja kansainvälisestikin hyväksyttyjä.

Tuomio ampumisesta on annettava... ampumista ei ole epäillyt kukaan, eli se on jopa tunnustettu. Vahinkokaan se ei kokonaan ole - ei ne vahingossa aseita susijahtiin vieneet. Selittelyä ... selittelyä.
PetriK

#1288 Viestin 1287 kirjoittaneelle

16.01.2012 20:10

Kyllähän tuolta luontoliiton tiedotteelta meni siinä vaiheessa pohja, kun ilmoittivat viimeisimmän susien kanta-arvion. Vajaan vuoden vanhalla tiedolla ei tänä päivänä tee pas-kan vertaa, koska kyseisessä kanta-arviossa ei oteta millään tavalla huomioon kuluneen kesän pentutuottoa.
oppes

#1289 ampuja

16.01.2012 20:18

nostan lakkia kaverille,joka napsautti alfasuden.ja tuommoinen älämölö yhdestä wolffista.kyllä suomen ihmiset ovat eripuraista sakkia.meikäpoika vetäsee nortista pitkät savut ja nauraa partaansa... susipaukkuja on vielä vino pino kuivassa paikassa.
suden vihaaja

#1290 susien kaatolupia

16.01.2012 20:34

olen sitä mieltä että kaatolupia lissää tai sitten pittää alottaa salakaato

Vieras

#1291

16.01.2012 20:37

kainuussakin on susia vitusti liikaa! joten kaatolupia lissää    http://www.youtube.com/watch?v=7hdzwZ5bp6U

NYT RIITTÄÄ - projekti

#1292 PROJEKTISTAMME ALUE UUTISISSA:

16.01.2012 21:06

SUSILLE LISÄÄ KAATOLUPIA - KAAKKOIS SUOMEN UUTISET (TV)
http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2012/01/adressi_vie_arkadianmaelle_3178285.html?autoplay=true

KATSOTTAVISSA MYÖS YLE AREENALTA:
http://areena.yle.fi/video/1326730913946
oppes

#1293

16.01.2012 21:12

no nyt rupesi tulemaan asiallista tekstiä.tällaisia kommentteja pitää uskaltaa sanoa.mettämiehet tietävät tilanteen.kerrostalon ruikuttajat älköön vaivautuko tälle palstalle.jos näitä on liikaa(susia),poistettakoon nämä alfoista lähtien viimeiseen yksilöön.ei muuta.

Vieras

#1294 Re: Viestin 1287 kirjoittaneelle

16.01.2012 21:30

#1288: PetriK - Viestin 1287 kirjoittaneelle

Kyllähän tuolta luontoliiton tiedotteelta meni siinä vaiheessa pohja, kun ilmoittivat viimeisimmän susien kanta-arvion. Vajaan vuoden vanhalla tiedolla ei tänä päivänä tee pas-kan vertaa, koska kyseisessä kanta-arviossa ei oteta millään tavalla huomioon kuluneen kesän pentutuottoa.
Luontoliitto ei tee suden kannanarvioita eikä niitä tee mikään luontojärjestö Suomessa. Ainoa taho joka sen ilmoittaa on RKTL.
Tutkimuslaitos on maa- ja metsätalousministeriön alainen ja osa suomalaista riistaorganisaatiota. Susikannan koon arviointi on täysin metsästäjien tekemän työn tulosta ja kanta-arvio ilmoitetaan aina kerran vuodessa helmikuussa. Se tarkoittaa että ensi kuussa tulee arvio vuoden 2011 petomääristä.
Ei ole mitään tapaa jossa suurpetojen lukumäärää ilmoitettaisiin joka päivä jokaiselle kysyjälle tarpeen mukaan, eikä sellaiselle ole tarvetta kun tarkastellaan susikantaa.
sepeteus

#1295

16.01.2012 21:38

länsinaapurimme svensson oli myöntänyt jopa 50 susilupaa. lehti on maaseudun tulevaisuus. uskalletaanpa siellä,vaikka ei sillä ole suurta itänaapuria,josta niitä vinosilmiä laukkaa joka päivä ja yö finnijeevelin puolelle.kaikki vaan nurin.loppuu tämä suunsoitto.
Uskonto, koti ja Suomi

#1296 Usko lakiin.

16.01.2012 21:39

Keskustelua on käyty kautta rantain tällä palstalla ja uskon asiat ovat monesti hyvin vaikeita joka suhteessa, niin myös täälläkin.
Jos keskustelu aloitetaan rumasti ja rumalla tavalla provosoiden, ei ole mikään ihme ettei ketään oteta vakavasti.
Oman käden oikeus mentaliteetti tuntuu olevan vallalla adressin puolustajien suhteen ja osa susien puolustajista provosoituu ja lähtee mukaan
tähän vihtahousun leikkiin, jolla saadaan eripuraa ihmisten välille ja paha mieli kaikille.

Se että saa omistaa aseen ja saa metsästää sillä, on suuri myönnytys.

Jos omaat aseenkantoluvan ja olet suorittanut metsästyskortin, olet myös tietoinen metsästykseen liittyvästä laista.
Taputatko selkään metsästäjää joka luvatta kaataa eläimen?

Minkälainen metsästäjä toimii näin?

Minua huolestuttaa äärimmäisyyksiin menevien ihmisten toiminta.
Olen saanut sen käsityksen että Marko Lind evankelista/saarnaaja on tämän aloitteen takana ja hänen voittajakennel; www-sivuihin tutustuneena voin todeta sen, että hänellä ei ole selvää kuvaa eikä tietoa tahoista jotka vastaavat lakien säätämisistä.

Tämän lisäksi sivut pitävät sisällään mautonta provosoivaa tekstiä ja ovat sekavat.

Jos minun seurakuntani pappi tai henkinen johtaja antaisi samanlaisen kuvan kuin Marko Lind, niin rukoilisin hänen puolestaan että Jumala antaisi hänelle anteeksi ja näyttäisi valoisan tien jota kulkea. Metsästäjänä toimisin samoin.

Rukoilen ja pyydän ihmisiä ajattelemaan että susifaktat sekä lausunnot olisivat asiatuntijoilta Suomesta. Haluaisin myös että keskustelu toimisi asiallisesti. Silloin esille tulleiden ongelmien kanssa olisi yhdessä mahdollisuus keksiä ratkaisuja. Kyse on siitä mitä me voimme tehdä toimiaksemme oikein susien kanssa.

Loppuun haluan tuoda esille varoituksen sanan sellaisille metsästäjille jotka eivät ymmärrä mitä laki tarkoittaa.
Jumala on säätänyt lait ja Suomen valtio on säätänyt lait.
Lainrikkoja vastaa itse teoistaan ja tämän seurauksena lainrikkoja saattaa mukanaan myös muut metsästäjät samaan veneeseen.




Vieras

#1297 Re: PROJEKTISTAMME ALUE UUTISISSA:

16.01.2012 21:47

#1292: NYT RIITTÄÄ - projekti - PROJEKTISTAMME ALUE UUTISISSA: 

 Arvostan erittäin paljon demokraattisen projektin alullepanijoita.

Hyvä ja erittäin kannatettava asia kaiken kaikkiaan tämä yritys laillista tietä yrittää vaikuttaa kaikkia koskevaan asiaan. Nyt kaikki epäröijät suurilla joukoilla vihdoinkin mukaan talkoisiin.


Vieras

#1298

16.01.2012 21:49

mitä vähemmän susia sitä enemmän koiria,poroja ja silleen


Vieras

#1299 Re: Re:

16.01.2012 21:51

#1285: Metsästäjätär koirineen - Re:

...sanoo nainen joka tappaa, ja suolistaa surutta muita nelijalkaisia ja sitten antaa omalle nelijalkaiselleen kotona luun palkaksi ja pussaa. Olen ihmeissäni naisen luonteesta. Älkää vaan antako tämän naisen lisääntyä ja opettaa lapsilleen samaa: veren makua suuhun jo pienestä pitäen. Levittää tautia nimeltä kuolema.


Vieras

#1300 Re:

16.01.2012 21:52

#1293: oppes -

No mettämiehet näyttää tietävän kaiken kyllä suunsoitosta, mutta miten on sen Suomen lain laita?