VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#1301 Re:

16.01.2012 21:53

#1291: -

Voi että! Muuta kaupunkiin, jos pelottaa.

Unto

#1302 Usko lakiin

16.01.2012 21:55

#1296 Usko lakiin


Otsikon alla oleva oleva TEKSTI sisältää provosoivaa kirjoitusta joka on hyvin sekavaa.
Metsästäjätär koirineen

#1303 Re: Re: Re:

16.01.2012 21:57

#1299: - Re: Re:

Olipas hauska kommentti! XD Kiitos nauruista! Älä nyt sitten näe painajaisia!! :D


Vieras

#1304 Re:

16.01.2012 21:57

#1276: -

Mä en oo mikää luonnonsuojelija mut sanonpa vaan että tän sivuston jutut on ihan p...stä. Ja Marko Lind on aika tykki omas sekavuustilassaa ja fetisseisää suoliin. Laitetaa se eduskuntaa, ni joha on Suomi mukava maa, lauletaa hoosiannaa tykeille ja jouskareille


Vieras

#1305 Re: Re: Re: Re:

16.01.2012 22:02

#1303: Metsästäjätär koirineen - Re: Re: Re:

Näänpäs! Suuri korkokenkänen tussari lähestyy! Sitä varteha sää siel oot, jotta miehiltä sais...

hukka perii

#1306 tätäkö te haluatte?

16.01.2012 22:09

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012011615085544_uu.shtml tätäkö te suojelijat tosiaan haluatte? sitten ei enää naurata kun ne "söpöt pikku hukat" tulee oma kissa suussa vastaan..
Cannabis_Sativa

#1308 Meitsi lähtee bongaamaan!

16.01.2012 22:19

Ne on tulossa Stadiin, ihan jees! Lähden kohta bongaamaan niitä. On hienoa, kun sudet levittäytyvät joka paikkaan. Meitsi ei pelkää, sudet ovat hienoja.

Vieras

#1309 Re: Stadiin matkallako?

16.01.2012 22:20

#1307: - Stadiin matkallako?

Sinnepä juur. Ovat vissiin sitä samaa laumaa varsinaissuomesta. Nyt suuren Johtajan mentyä läksivät hakemaan poliittista turvapaikkaa pk-seudun ituhipeiltä. Jotenkin enteellistä että olivat viimeksi nähtäessä menneet hautausmaan portista sisään...


Vieras

#1310 Re: Meitsi lähtee bongaamaan!

16.01.2012 22:23

#1308: Cannabis_Sativa - Meitsi lähtee bongaamaan! Ne on tulossa Stadiin, ihan jees! Lähden kohta bongaamaan niitä. On hienoa, kun sudet levittäytyvät joka paikkaan. Meitsi ei pelkää, sudet ovat hienoja.

No ehkä näemme tulevina päivinä Iltiksessä otsikon "Susi nähty mannerisheimintiellä, kiasman lähellä, viimeksi havaittaessa sillä oli ituhippi suussa..." Se on hienoa ettet pelkää, lehmätkin sen tietävät että ruoho antaa rohkeutta.

taas kai vaan yksi tyhmä viherpiipertäjä

#1311 kommentille #1306

16.01.2012 22:27

Kissan irti pitäminen lienee sitten hyväksyttävä juttu? Verottavat tehokkaasti mm. lintukantaa jolkotellessaan vapaana, tuttuni kissa taas on tuonut esim. liito-oravan näytille. Eihän tällä olisi mitään vaikutusta jos niitä kissoja juoksisi tuolla se yksi, mutta kun näin ei ole.

Itselläni on ollut sekä kissa että koira, mutta kummankaan hengen puolesta en ole ikinä pelännyt, huolimatta siitä, että susirajalla asun ja kerran olen jopa suden saanut nähdäkin. Tassunjälkiä muutaman kerran useammin.

Onneksi ihmiset pitämine lemmikkeineen ovat oikeutettuja tekemään hallaa ympäristölleen, toisesta suunnasta taas tämä on tappamista tappamisen hurmiossa ja ties mitä kaikkea muuta. Joillakin tuntuu olevan vaan niin uskomaton tarve vihata ja pelätä.

Oikeasti vaaraksi oleva susi (esim. ihmistä aggressiivisesti lähestyvä) tulee saada kaataa jo susivihan aisoissa pitämiseksi ja nykyisenlaisen massahysterian leviämisen estämiseksi, mutta tällöin on varmistuttava, että kyseessä on juuri susi eikä koira tai susikoira ja että ei ammuta mitään muuta, kuten esim. tässä taas on käynyt http://www.ts.fi/online/kotimaa/299450.html
Cannabis_Sativa

#1312 Olen vegaani, en ituhippi!

16.01.2012 22:29

Olen rastafari ja vegaani, en mikään ituhippi. Ja meitsi ei pelkää susia lainkaan, voin vaikka telttailla susialueella. En ole vielä kokeillut, mutta ensi kesänä on tarkoitus mennä Nuuksioon eräilemään. Sytyttää leiritulet ja sellasta settiä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.01.2012 22:30



Vieras

#1314

16.01.2012 22:39

Olemme keskustelleet monen muun uskovan ihmisen kanssa asiasta. Minkä takia evankelista ajaa tällaista asiaa? Mielestämme Jumala säätää vitsaukset niin ihmisille, kuin eläimillekin. Jos koiraeläimillä on sairauksia, miksi Jumalan työtä tekevän ihmisen, kuten Marko Lind, täytyy siihen puuttua? Jos taas Jumalaan uskovalla ihmisellä on sairaus, hän voi rukoilla Jumalaa ajamaan pahan hengen pois. Eikö evankelistan olisi hyvät keskittyä tällaiseen työhön? Miksi vastustaa Jumalan luomaa sutta, ja mustamaalata siitä paha kuva? Eivät kaikki ihmiset metsästä tai ole koirien kasvattajia. Suomessa on meitäkin, jotka haluaisivat luottaa 'oman laumansa' johtajaan Jumalan nimessä. Emmekä me halua pelätä susia. Ne ovat Luojan luomia. Emme halua tahrata käsiämme tällaiseen verenvuodatukseen. Jos susi päällemme hyökkää metsässä, se on Jumalan tahto, ja maanpäällisten päivien pää. Mikä ihminen on Luojan tahtoa vastustamaan? Emme allekirjoita adressia, mutta rukoilemme Marko Lindin puolesta, että hän lopettaa verenvuodatukseen kiihotuksen. Rauhaa.

Vieras

#1315

16.01.2012 22:46

Vegaanin näkökulmasta tämä koko keskustelupalsta on ihan älytön. Jos ei tarvitse tappaa mitään elääkseen, eikä käyttää eläimiä mitenkään hyväkseen, voi vain vierestä seurata maailman ongelmia. Eläimet ei minua pelota, en niitä pidä omanani, vaan elelen omissani. Ja tiedän kyllä, että metsään menossa on vaaransa. Mitä niistä. Jokainen kulkee maailmassa omalla riskillään. En koe tarvetta tapellakaan. Tulin vaan kertomaan, että en myöskään allekirjoita, kun on niin sekavaa hölynpölyä.

Vieras

#1316 joo o

16.01.2012 22:56

#1315: -

paha vaan kun ei tarvitse enää metsään mennä vaaroja etsimään kun ulko oven avaa niin siinä sudet jo ovatkin. Ja itse menisit ulos siinä tilanteessa? kovat jutut ovat kyllä ja siihen se taitaa jäädäkkin.


Vieras

#1317 Susihavainnot ovat hienoja

16.01.2012 23:01

Eikö ole hienoa kun saa soittaa hätäkeskukseen ja kertoa nähneensä suden. Ihan kuin tämän uutisen kuvassa jonka eläin ei ole susi

http://yle.fi/alueet/kainuu/2012/01/ministeriolta_tiukka_kanta_alfasuden_tappamiseen_3177857.html?origin=rss

Liipasinsormi herkkänä totakin voisi ampua vaikka perinteisesti vatsaan. On se niin kamala koiraksi.

Vieras

#1318

16.01.2012 23:14

#1310: - Re: Meitsi lähtee bongaamaan!

No ehkä näemme tulevina päivinä Iltiksessä otsikon "Susi nähty mannerisheimintiellä, kiasman lähellä, viimeksi havaittaessa sillä oli ituhippi suussa..." Se on hienoa ettet pelkää, lehmätkin sen tietävät että ruoho antaa rohkeutta.

----------------------------------------------------------------------------

Tuon yllä olevan viestin kirjoittajalle sanoisin, että ruohosta viis, mutta se on yleisesti tiedossa, että aseet lisäävät pelkoa. Ja aseen omistajat tällä sivustolla alvariinsa niillä pelottelevat. Onko joku seuraavaksi jo ampumassa susien puolustajia, kenties? Aseen omaava ihminen on itse pelokas, kun tarvitsee asetta suojakseen, tai sillä toisille rehvastellakseen. Seuraavaksi voimme ottaa puheeksi aselain.

NYT RIITTÄÄ - projekti

#1319 VASTINE LUONTO-LIITON TIEDOTTEESEEN:

16.01.2012 23:25

os.
http://www.voittajakennel.com/VASTINELUONTOLIITTO.htm

JULKAISTAVAKSI MEDIALLE:

NYT RIITTÄÄ - projektin VASTINE LUONTO-LIITON TIEDOTTEESEEN:
"Susilla pelottelusta kadonnut suhteellisuudentaju"
(Maanantaina 16. tammikuuta 2012)

* tiedote sivustolla:
http://www.luontoliitto.fi/tiedotteet/susilla-pelottelusta-kadonnut-suhteellisuudentaju

Tiedotteessa mm. lukee:
- "Eläin- ja luonnonsuojelujärjestöt ovat huolestuneita eri puolilla maata susiin kohdistuneesta petovihasta ja julkisuudessa esiintyneistä perättömistä väittämistä Suomen liian tiukasta susipolitiikasta ja ylisuuresta susikannasta. Susi on edelleen maassamme erittäin uhanalainen laji"

- "Eläin- ja luonnonsuojelujärjestöt tuomitsevat tietoisen ihmisten pelottelun ja petovihaan yllyttämisen ja muistuttavat, että Suomen susikanta on äärimmäisen pieni eikä kestä pyynnin kasvattamista."

- "Susi on Suomessa erittäin uhanalainen laji, jonka kannan koko on viimeisimmän Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen laskelman mukaan vain 135–145 yksilöä koko maassa."

- "Paikallisten asukkaiden pelko on ymmärrettävää, mutta useimmiten aiheetonta. Maassamme ei ole todellista susivaaraa."

- "Salametsästys on yksi lajin suurimmista uhista. Petovihan ja pelottelun seurauksena eläimiä tapetaan salaa erityisen julmin ja laittomin menetelmin. Salametsästykseen onkin puututtava tehokkaasti ja metsästyksen valvontaan on saatava lisää resursseja"

NYT RIITTÄÄ - projektin VASTINE:
(annettu 16.01.2012)

Kansanedustajien mielipiteet:
http://www.voittajakennel.com/KYSELYKANSANEDUSTAJILLE.htm

Presidenttiehdokkaiden mielipiteet:
http://www.voittajakennel.com/KYSELYPRESIDENTILLE.htm

VALEHTELEVATKO POLIITIKOT - VAI LUONTO-LIITTO?

Luonto-liitto väittää valheellisesti, että susi on maassamme uhanalainen laji unohtaen tarkoituksella, että Suomen susikanta on osa suurta Venäjän susipopulaatiota - aivan kuten Keskustan pitkän linjan osaava sekä asioista perillä oleva poliitikko, Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen NYT RIITTÄÄ - projektille antamassaan tiedotteessa 24.12.2011 yksiselitteisesti totesi: "Susi ei ole uhanalainen eläin. Venäjällä niitä on yllin kyllin." Perussuomalaisten Presidenttiehdokas Timo Soini on samoilla linjoilla Väyrysen kanssa meille antamassaan tiedotteessa 11.01.2012 kirjoittaen seuraavaa: "susia on tarpeeksi ja osassa Maata liikaa". Monen muunkin poliittisen päättäjän näkemys selvästi on, että susi ei ole maassamme uhanalainen - toisin kuin luonto-liiton tiedotteessa valheellisesti väitetään.

Lähettämässämme kyselyssä Kansanedustajille peräti 43 on sitä mieltä, että susi ei missään nimessä ole uhanalainen laji maassamme. Mm. perussuomalaisten Kansanedustaja Pentti Oinonen toteaa vastauksena kyselyymme: "SUSIKANTAA RAJOITETTAVA VOIMAKKAASTI", sekä viime vaalikauden maa- ja metsätalousministeri Sirkka Liisa Anttila antamassaan tiedotteessa meille kirjoittaa mm. "Meillä on liikaa sellaista asennetta erityisesti ympäristöministeriössä, että haetaan EU:ta apuun Suomen susikannan kasvattamiseksi! Ympäristöjärjestöt vaativat lisää petoja Suomeen. He usein käyttävät taustatukenaan EU-komissiota. Se on vääränlaista toimintaa syystä että susipolitiikan päätöksenteko ja vastuu siitä on Suomella itsellään. Tätä korosti Suomessa vieraillut ympäristökomissaarikin v. 2010 heinäkuussa. Tällaisen lähestymistavan tuomitsen jyrkästi. Meillä on itsellä päätösvalta ja vastuu oman susipolitiikkamme hoidossa mutta toki se pitää tehdä hyvässä yhteistyössä komission DG Envin siis ympäristönsuojelusektorin kanssa. Siis ei lisää susia vaan pikemmin susia ammuttava aina silloin kun peto menee liian lähelle ihmisasutusta ja tekee vahinkoa elinkeinoille. Susia ei tarvita lisää." Samoilla linjoilla on projektimme tiimoilta lähettämämme kyselyn mukaan 43 Kansanedustajaa. Miten on siis mahdollista, että luonto-liitto julkisesti väittää susien olevan uhanalainen laji maassamme vastoin poliittisten päättäjiemme tietämystä? Selvästikin luonto-liitto väheksyy poliittisten päättäjiemme asiantuntemusta.

LUONTOLIITON TIEDOTE ON SYYLLISTÄVÄ:
SUSIKANNAN KASVATTAMISEN VASTUSTAJAT LUOKITELLAAN PETOVIHAAJIKSI

Luonto-liiton tiedotteessa annetaan lähes suorasti ymmärtää, että ne jotka eivät kannata susikannan kasvattamista maassamme, syyllistyisivät petovihaan sekä ihmisten pelotteluun, täten luonto-liiton tiedote on erittäin syyllistävä, jopa herjaava. Nyt riittää - projekti toteaa, että ihmisten pelko alueilla lastensa puolesta, joissa sudet vierailevat lähes päivittäin taajamissa kyttäilemässä karjaa sekä kotieläimiä on todellisuutta, mikä ei millään tavalla liity petovihaan saatikka sellaisen informaation tiedottamiseen, joka saisi ihmisissä susipelkoa aikaiseksi. Susipelko on suoraa seurausta ylisuuresta susikannasta jonka seurauksena nälkäiset sudet vierailevat pihapiireissä eikä sitä pidä vähätellä. Susipelko on todellisuutta monissa paikoin maatamme eikä susipelosta kärsivien henkisiä kärsimyksiä sovi luonto-liitonkaan aliarvioida, kuten se nyt tiedotteessaan valitettavasti tekee. Nyt riittää - projekti tuomitsee ankarasti luonto-liiton propagandamaisen tiedotteen myös näiltä osin ja korostaa, että suden vaarallisuus on vuosisatojen, peräti vuosituhansien aikana toteennäytetty eikä sitä sovi aliarvioida.

Jos esim. väitetään, että kyyn purema ei ole hengenvaarallinen - ja joku uskoo tällaisen valheellisen informaation antaen kyyn purra itseänsä ja menehtyy sen seurauksena, niin tällainen toiminta tulee tuomita jyrkästi. Kun luonto-liitto väittää sutta vaarattomaksi se syyllistyy valheellisen tiedon antamiseen, joka pahimmillaan voi johtaa pihapiireissä sekä taajamissa vierailevien häirikkösusien hyökkäyksiin lapsia kohtaan - kuten todistettavasti menneisyydessä myös maassamme on tapahtunut. Jos lapsi ei osaa pelätä sutta, se voi pahimmassa tapauksessa koitua lapsen kohtaloksi.

Luonto-liitto väittää valheellisesti tiedotteessaan, että maassamme ei ole todellista susivaaraa unohtaen tarkoituksella niiden henkilöiden pelon, jotka asuvat alueilla joissa ylisuuri susikanta aiheuttaa lähes päivittäisiä susien vierailuja pihapiireissä. Luonto-liitto unohtaa tarkoituksella myös, että lemmikkien sekä karjaeläinten menettäminen nälkäisten susien suuhun on todellisuutta joka varmasti masentaa lemmikkien sekä karjan omistajia - ja täten susivaara on arkipäivää monissa paikoin maatamme. Lemmikki on osa perhettä ja sen menettäminen nälkäisten susien suuhun on asia, jota ei edes luonto-liiton sovi vähätellä.

LUONTO-LIITTO SYYLLISTYY JULKISEEN METSÄSTÄJIEN MUSTAMAALAAMISEEN

Luonto-liitto tiedotteessaan valheellisesti väittää, että salametsästys on yksi lajin suurimmista uhista. Nyt riittää - projekti toteaa yksiselitteisesti, että tässä syyllistetään julkisesti metsästäjiä - voisi jopa puhua metsästäjiä kohtaan suunnatusta herjauksesta / kunnianloukkauksesta, jolle ei ole mitään toteennäyttöä saatikka todellisuuspohjaa. On sanomattakin selvää, että tällainen julkinen syyllistäminen ei johda hedelmälliseen yhteistyöhön luonto-liiton sekä metsästäjien välillä, vaan päinvastoin. Luonto-liiton tiedote on suora hyökkäys lainkuuliaisia metsästäjiä kohtaan, ja sellaisena se pitää myös ottaa. Kysymys on vakavasti syytöksestä jota pelkällä olankohautuksella ei saa, eikä voikaan, ohittaa.

Lopuksi luonto-liitto vaatii, että metsästyksen valvontaan on saatava lisää resursseja. Tarkoittaako tämä sitä, että susiensuojeluun pitää varata lisää määrärahoja, vaikka maassamme elää tälläkin hetkellä suuri joukko köyhyysrajan alapuolella asuvia kansalaisia? Jos tarkoittaa, kuten se on luettavissa, niin tällöin luonto-liitto tiedotteessaan syyllistyy vastuuttoman susipolitiikan harjoittamiseen silläkin kustannuksella, vaikka köyhät ihmiset yhteiskunnassamme kärsivät. Tällaisen toiminnan Nyt riittää - projekti tuomitsee jyrkästi sekä lopuksi toteaa; luonto-liiton tiedote on kokonaisuudessaan valheellisen propagandan julkista julistamista, se on metsästäjiä syyllistävä sekä vähättelee johtavien poliitikkojemme asiantuntevuutta susiasiassa (mm. Kansanedustajat sekä Presidenttiehdokkaat Timo Soini ja Paavo Väyrynen).

Lähetimme myös luonto-liitolle kyselyn, miksi he eivät vastanneet kysymyksiimme:
http://www.voittajakennel.com/KYSELYSUSIENSUOJELIJOILLE.htm


Tiedote annettu 16.01.2012

Kaakkois-Suomen Ajokoirakerho Ry:n kettujaosto
Kettujaoston Puheenjohtaja: Asko Kilpiä Gsm: 0400933328
Kerhon Päätoimittaja / kettujaoston jäsen: Marko Lind Gsm: 046 6590565
Jäsen: Ilkka Hätinen
Jäsen: Kaarina Ruusunen
+ muut tiimin jäsenet

NYT RIITTÄÄ - projektin internetsivut:
http://www.voittajakennel.com/SUSIPROJEKTI.htm
Helsinkiläinen 15-vuotias "viherpiipertäjä"

#1320

16.01.2012 23:26

Mielestäni susien kaatolupien lisääminen on välttämätöntä, sillä susipopulaatio on Suomessa aivan liian suuri kattamaan näiden elintarpeita. Monin paikoin sudet ovat hävittäneet reviireiltään niin suuren osan riistaeläimistöstä, ettei muita eläimiä alueilla juurikaan näy. Tämä on osasyynä susien hakeutumisesta lähelle karjaa ja ihmisasutusta, ja samoin liian pienet elinalueet (liian monta laumaa/liian suuri lauma samalla alueella.)
Liian suurista lajipopulaatiosta kärsivät kaikki, oli kyse sitten susista, citykaneista tai rotista.

Mutta tässä vaiheessa olisi myös yhtä tärkeää saada poikkeuslupa metsästää susia, jotka kulkevat liian lähellä ihmisasutusta tai pihapiirejä. Siis toisin sanoen saada ampua ihmisasutusten lähellä, olettaen, että näin sudet oppisivat pelkäämään ihmisiä ja siirtymään kauemmas korpimaille, joissa vaara ei ole yhtä välitön. Samalla vähennettäisiin näiden rohkeampien ja "kesympien" susien määrää, jotka voisivat perimän kautta vaikuttaa uusiin susisukupolviin muuttamalla niiden luonnetta epäluulottomiksi. Ei ole mitään järkeä mennä ja ampua sudet sieltä, missä ne ovat kaukana ihmisistä, sillä silloinhan ne rohkeat sudet jäisi ja lisääntyisivät keskenään.
Tietenkään tulos ei ole voi olla sadan prosentin tarkkuudella varma, sillä tällä hetkellä susia ei näin saa hävittää, mutta kyllä jotain tuloksia saataisiin aikaan.

Kosto on kuitenkin väärä peruste alkaa hävittämään elämää. En voi väittää, että ymmärrän niiden tuskaa, jotka ovat menettäneet lemmikkinsä petoeläimelle. Mutta ihmisillä on kinkkinen tapa sysätä syy niiden niskaan, jotka eivät itselleen mitään voi.
Voitko sinä itsellesi paljoakaan, jos sinulla on nälkä ja lähdet kauppaan, kun jääkapissa ei ole mitään syötävää? Tai jos joku murtautuisi kotiisi yöllä kun nukut, voitko tuntea olosi turvalliseksi kodissasi?
Sama tapahtuu luonnossa, tosin tietenkin hieman eri toimintamallein. Sudet, eivätkä muutkaan laumaeläimet, voi itselleen mitään, jos omilta mailta ravinto loppuu ja lauma joutuu etsimään ravintoa muualta, tai jos jokin tunkeilija tulee lauman reviirille aiheuttaen epävarmuutta laumassa.
Tärkeintä olisi pitää luonto tasapainossa itsensä kanssa. Ihmisen vastuuna on vähentää peto- ja saaliseläimien määrää silloin, kun luonto ei sitä itse pysty hoitamaan, ei hävittää niitä vain, koska "ne vain saisivat ansionsa mukaan". (Miten jokin, joka ei samalla tasolla meidän kanssa pysty ajattelemaan, voisi saada "ansionsa mukaan"?)
Jokaisella eläin- ja kasvilajeilla (paitsi hyttysillä) on jokin tarkoitus ekosysteemissä, ja sama koskee myös susia.

En kuitenkaan allekirjoittanut tätä adressia, sillä se ottaa kantaa liian aggressiivisesti väärästä näkökulmasta ja se ei edes yritä suvaita ihmisiä, joilla on voisi olla toisenlaisia näkökulmia samasta asiasta.

Kiitos, jos jaksoit tämän lukea, arvostan sitä todella.


Ps. Rajoittakaa hyvät ihmiset niitä stereotypioitanne! Jos teitä nuoremmatkin siihen pystyy, niin kyllä pystytte tekin.
NYT RIITTÄÄ - projekti

#1321 PANTASUSI: AIHEUTTAAKO PANTA SUDELLE KÄRSIMYSTÄ?

16.01.2012 23:52

Katso linkki: AIHEUTTAAKO PANTA SUDELLE KÄRSIMYSTÄ
http://kaippa.blogit.kauppalehti.fi/blog/25903

Lisäksi uutinen tältä päivältä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012011615085544_uu.shtml
Se sama 15-vuotias

#1322

17.01.2012 00:03

Nyt kun tässä olen hetken vertaillut noita Luonto-Liiton ja Nyt Riittää-projektin kirjoituksia, voin vain todeta, että siinä on kyllä ääripään propaganda vs toisen ääripään propaganda.
Totuus löytyy niiden välimaastosta, kuten aina.

Mutta yhtä asiaa en ymmärrä... Että miksi, _miksi_ Nyt Riittää-projektin pitää mainostaa presidenttiehdokkaita..? Siis oli se presidentti vaikka Muumipeikko tai Nalle Puh, niin ei siinä kyllä presidentti voi pikkurilliäkään nostaa minkään susipolitiikan muutoksien vuoksi.
Mielipiteensä tietenkin asiasta voi ilmaista, mutta siihen se sitten jääkin presidentin virkakaudella.

Ei tässä ole kyllä järjen hiventäkään.. :/
NYT RIITTÄÄ - projekti

#1323 SUSIPOLITIIKKA ON RIIPPUVAINEN POLIITIKOISTA

17.01.2012 00:19

Tässä syy, miksi olemme ottaneet politiikan mukaan projektiimme. Me emme mainosta ketään - mutta on selvää, että kannattaa äänestää sellaisia poliitikkoja, jotka ovat asiamme takana.

Vieras

#1324

17.01.2012 00:46

#1316: - joo o

Ei mun jutuissa ole mitään kovaa. Jos se haluaa mut syödä, niin syököön. Ei mua itketä, kun oon kuollut. Etkä varmaan sinäkään jää kaipaamaan. Mulle kelpaa tää elämä, mikä on. Tulee, mitä tulee. Peace.


Vieras

#1325

17.01.2012 01:17

Aselakikeskustelun aloitus blogattiin tehokkaasti 'NYT RIITTÄÄ' -projektin lakananpituisilla viesteillä. No, ehkä se keskustelu käydään sitten ihan toisilla foorumeilla ja irrallaan tästä yhteydestä, mutta varmastikin siellä tulevat puheeksi metsästysaseiden väärinkäyttö ja ne perusteet, joilla metsästysaseille aseenkantolupia myönnetään. Ei vaadita ampumakoetta luvan saantiin, pelkällä metsästysseuran jäsenyydellä ja metsästystutkinnon suorittamisella saa luvan. Metsästystutkinto on kirjallinen, eikä sisällä ampuma-aseen konkreettista käsittelyä millään tasolla. Siitä päästään sitten kätevästi eläinsuojelulakiin, ja haavakoiden määriin metsästystapahtumien yhteydessä. (Haavakot syntyvät siis siitä, että joku ei osaa ampua, ampuu liian kaukaa tai huolimattomasti, ja niitä kovin harvoin viitsitään etsiä metsästä, jotta ne saataisiin asianmukaisesti lopetetuksi). Toivottavasti joku alkaa tilastoimaan ja tutkimaan tuota asiaa, joka myöskin juuri tuli esiin taannoisessa susijahdissa, jossa jahdattavaa yksilöä oli haavoitettu jo aiemmin ampumispäivänä. Sitten ammuttiin terve yksilö, jota 'luultiin' täksi haavakoksi... Ikään kuin ampuja ei erottaisi haavoittunutta ja tervettä yksilöä toisistaan. Ja vasta viimeiseksi tämä etsitty haavoitettu yksilö pääsi hengestään. Onneksi ministeriö vaatii selvitystä asiaan, joka totisesti on selvityksen tarpeessa. Voisipa tuohon loppuun vielä todeta, että metsästäjät ovat tappaneet toisiaan enemmän harhaluodeilla, kuin sudet ihmisiä. Kuka siis on todellinen uhka?